НОЕМВРИйското човече дядо Коледа посреща вече!

• 10 468
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Дени4ка, пробвай докато го мажеш след къпане бебчо да му пуснеш звука на сешоара. Ние също сме го включили до повивалника и така си стои в готовност, понякога й пускам на Габи само да го слуша като работи и и веднага се успокоява, ако плаче.
sofkobofko, наистина добре, че само до Коледа ще имаш "помагач" у дома, то не останало .. А иначе ние също сме само почти на кърма. Габи не иска нито биба, нито чай (но понякога със зор й давам), а пък за вода да не говорим -  изобщо се отказах да го насилвам детето.
Kluki, ние ползваме Либеро след като смених няколко марки и мога да кажа, че съм доволна .. е, понякога имаме пишано по бодито и ританките, но според мен един памперс не може съвсем да не "пропусне" струйка оттук или там .. Пробождане и аз чувствах по едно време в гърдите, но си спря. Мен днес ме боли ниско долу сякаш ще ми идва, но нали докато кърмим нямаме цикъл??  newsm78
А за повръщането, Габи също повръща доста, но откакто й вдигнахме матрака(на около 30 градуса, а може до 45) е по-добре. А пак да благодаря на Цвети, че ме успокои, тъй като аз също се бях шашнала. Но се оказа, че малката наддава даже много добре и може би хапва повечко или има по-силен рефлукс на стомахчето.
И аз да ви питам майчета - с какво да махна тези гадни червени пъпчици по дупата на Габи? Купихме какви ли не мазила и кремове за подсичане, от Мустела витаминозния даже й станах повече Sad( Понякога намаляват, но не мога да й вид дупенцето без да е зачервено или с пъпчици. 

# 61
 ...Препоръчаха ми ЛИБЕРО-май беше !Какво ще кажете за тях?
И да питам мамите които кърмят случва ли ви се да усетите остро пробождане в гърдите както когато пробожда сърдечната област...
Клюки, и аз имах същия проблем, даже се чудих дали слагам правилно памперса...като свърших първия пакет на Pampers и минах на Либеро...МНОГО съм доволна Peace и от тогава само 1-2 пъти ми се е случвало Теди да е мокър, ама той вече така шава и рита, че слагането на пампата е едно от най-затрудняващите ме неща... Whistling А за пробождането в сърдечната област и аз го имам...даже преди време питах тук...това е от "слизането" на кърмата...На мен обаче ми направи впечатление, че като спрях чая на HiPP за кърмачки и болките изчезнаха...сега пак почнах да пия и пак се появиха... newsm78

Дени4ка, пробвай докато го мажеш след къпане бебчо да му пуснеш звука на сешоара. Ние също сме го включили до повивалника и така си стои в готовност, понякога й пускам на Габи само да го слуша като работи и и веднага се успокоява, ако плаче.
Chapelita, пробвах го и този номер, ама НЪЦКИ...реве юнака...чудя се какъв номер да измисля вече?!? newsm78

sheherezada, честита месечинка на принцеската ти Мина!  bouquet  bouquet  bouquet
Габи, ами тя София направо ти е одрала кожата...току-що гледах снимките на бебоците и установих тази работа...не съм те виждала като малка, но приликата е голяма... Simple Smile
Наш Теодор от ден на ден все повече заприличва на баща си ...поне хората така казват...но чипото носле си остава мое... Flutter

# 62
Мацки, пишете ни и нас с Виктор за срещата с подаръците!
klukarkata, идеята беше да сложим подаръците в една торба и после бъркаме и си вадим подарък  Hug
Аз съм много доволна за сега от Памперс  Peace  Имам само един-два случая /подмокрени/, ама то може да е защото не съм го сложила добре. Да ви питам - вадите ли отстрани ластиците навън, ако не го правите може за това да пускат  newsm78
Ние и днес бяхме на разходка!
Това от мен ... лек и безколиков остатък от деня и лека вечер!!

# 63
    А бе, мацкиииии, к'во правите вие, бе? Човек да не отиде някъде без комп да си повее задника  Mr. Green и вие сте изписали едната тема, че и до 4 стр. на другата сте стигнали  ooooh!! До сега съм чела  #Crazy!
  Шехеразадкеее, ама вие с Камбитови сте били дружки  Mr. Green! Като казах на Криси, че имаме една девойка Вилхелмина от Благоевграда и тя вика: "А, ама това е на Сашо  Joy!" Шуши и мъж ми са колеги от Университета и сега бачкат заедно  Mr. Green!
  Весе и на нас много ни пропускаха Памперс и минах на Молфикс и съм адски доволна, въпреки гадната реклама  Mr. Green! Миналата седмица взех Дайперс за проба и съм адски доволна и от тях!
  Златна, дай си адреса на лични да ти пратя талона за играта на Памперс! Аз няма повече да ги купувам и тоя талон не ми трябва!
  Днес бахме при гастрото и ми казаха да преварявам кърмата поне още 24 часа! Свеки предните дни я преваря и тя! Дано се оправим до другия четвъртък, че иначе ще го дупчат да му правят изследвания  Tired!
  Иначе на Банско беше супер  Party! Купонясвах заради всички  Peace! Даже и на дискотека бях  Shocked! От години не ми се беше случвало  Crazy! Румънеца и Енчев откриха дискотеката на хотел Тамплиер и беше страшно весело! Стояхме до 2 часа и на сутринта едва станах! Чувствах се по изморена от колкото когато Бу ме буди нощем  ooooh!! Ходихме на Шилингарника, но така и не се пускахме, защото всички бяха много зле след предишната дискотечна нощ  Crazy! По късно ще пусна снимки, че сега имам малко работа и не съм качвала още снимките!
  Честито на Ивето 75, на Дани на Мария, на Ищар за бебе Преслав и на всички други които са имали повод да празнуват през тези 2 дни   bouquet  bouquet  bouquet!

# 64
  • София
днес ме боли ниско долу сякаш ще ми идва, но нали докато кърмим нямаме цикъл??
мога да й вид дупенцето без да е зачервено или с пъпчици.

ИМАМЕ СИ ЦИКЪЛ И ОЩЕ КАК Sad и аз съм от 2дни с цикъл е по-добре е от бременна с бебе на месец и половина НАЛИ Joy
  Мажи с baby tan super ефикасно е

# 65
Здравейте мамчета!

И аз днес съм адски недоспала.Моите гости снощи пристигнаха и стояхме до 2.оо, после Теа се събуди да яде, а после до сутринта се будеше на всеки час да цоца(нали нощно време само я кърмя и не и давам АМ)Но след като се накара на цицата, изпонахапа ме и ме изпонадра, сега спи блажено.Не зная какво й става понякога ама много се нерви на цицата, че после и на шишето  newsm78
Аз също смених Памперс с Либеро и съм много доволна от тях.И на мен Памперс много често ми пропускаха, а аз толкова старателно проверявам дали не е хлабав, дали съм извадила ластичетата.С Либеро вече сме ОК.В списание мама имаше подарък 2 памперса на Молфикс, но не съм очарована.Може би заради идиотската реклама  Rolling Eyes
И аз имам блки, когато слиза кърмата, дори бях споделила с вас.В момента, в който усетя острите болки, ако нямам подплънки на сутиена, кърмата теква и съм мокра.  #Crazy

Честита месечинка на бебе Мина! Нека расте здрава, усмихната и щастлива
Рени, супер е че сте се позабавлявали така добре.Искам и аааааааз !  Wink Чакаме снимки, да знаеш  Wink
Аз още не зная със сигурност за срещата, че зависим от таткото,но се надявам да успеем да се включим с Теа  Praynig
Фъстъчка, наистина някой беше писал , че шампоанът на Виши против косопад бил много ефикасен.Това, което аз съм изпробвала и имаше ефект е да мажеш косата си с бадемово масло и да стоиш така около 30 мин преди да я измиеш.Освен всичко останало става и много лъскава и здрава.

Чао за сега от мен и бебе Теа   bouquet
Целувки   bouquet

# 66
здравейте! ей, ще умра от яд, че няма да мога да дойда на срещата... че единствения ми вариант е баща ми да ме закара, а и без това го тормозя за разни неща, които трябва да се свършат, ако го накарам и на срещата да ме закара ще му дойде много- а Момчил е на работа и не само през деня, ами и вечерта ще закъснява Sad  в четвъртък след обяд обаче ще водим Ран на парти с дядо Коледа в детската градина- надявам се да му хареса. Тайно кроя планове да се измъкна и на служебното парти в четвъртък, но не ми се вярва да  стане.. .

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МИНА

На мен миналия път косата ми започна да пада 3 месеца след раждането- нищо не поамага! какво ли не пробвах- просто по някое времме спря и ми израстна нова коса- много неприятен момент е, че новата е късичка и хвърчи насам - натам- но успокояващото беше, че за около 6-7 месеца минах всички фази и косата ми беше възстановена- но сега не съм я подстригвала от 2- 43 месеца и ако искам да имам някаква коса на главата трябва да намеря време и за това

# 67
Ние също сменихме ппамперс с либеро и съм много доволна. Но с тая зарибявка с играчките, която Цвети пусна ...не знам, може пак да се върнем на памперс. Joy

Да ви кажа- ние с Дани сме само на кърма, и засега- само от гърдата... Има ли други като нас в нашия форум? Не му давам ни вода, ни чай- само кърма...

Има, има - и ние сме така - само кърма, без вода, без чай. Peace

За подаръците - измислих една система - на всеки подарък слагама номерче и отделно на едно листче написваме същото номерче. Отделяме подаръците, а на едно място разбъркваме листчетата с номерата и всеки си тегли. И което номерчр му се падне - си взима подаръка, който му съответства. Ако е неговиа собствен - има прави на втори опит. Mr. Green

Цвети, аз не знам още кой ще ме кара, но със сигурност ще помоля някой от родата, така че може и теб да те вземем.

# 68
Здравейте мамчета!
И ние сме само на кърма - без вода и без чай. На бебчо му се повдига от водата. Даже едвам му изплаквам устата след хранене. Но мисля да пробвам да му дам от чая на ХИП, че нещо се запичаме, а той съдържа лайка, която действа добре за перисталтиката на червата. Вие какво ще ме посъветвате?
Мамчета вашите пъпки какви са? Ние имаме по лицето, много са неприятни на пипане, като шкурка. На места са с връхче, на места само зачервени пъпки има и само червени петна. Има малко и по тялото по ръчичките и малко по гръбчето. Цвети, ти беше писала за фусидин дали ще е лошо ако пробвам с него???
Много жалко, че няма да мога да дойда на срещата. Нямаме кола и няма как да се замъкна до там.
Рени ,много се радвам, че си се забавлявала!
Ние ползваме пелените на памперс и съм доволна.
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МИНА
Лека вечер на всички!

# 69
  • София

Да ви кажа- ние с Дани сме само на кърма, и засега- само от гърдата... Има ли други като нас в нашия форум? Не му давам ни вода, ни чай- само кърма...

Има, има - и ние сме така - само кърма, без вода, без чай. Peace

И ние сме така, само кърма... нито вода, нито чай, даже малко отделям и за фризера, след като малката се насмуче едно хубаво....
Пък да видим на консултацията какво ще излезе...

Иначе аз в съботата ходих на коледното парти на фирмата, та се наложи таткото да я храни с кърма в шише... малко бавно ставало, понеже позлвахме шишето на Авент с една дупка, и явно много малко и тече на малката, та вместо както от гърдата да суче 10тина минути, сукала около 45 минути... почти час... ужас...
И понеже имаше още кърма, аз бях приготвила 160 мл., та и додаох и останалата, а моята изцедих и прибрах във фризера, та сама се убедих колко бавно става... Да не би да и трябват вече 2 дупки???
И не знам по колко ядат на едно хранене вашите бебета, ама моята ми се струва, че яде много малко, между 30-40-50 мл. на хранене... 

И при мен като слиза кърмата много боли... като отида да си измия зърната преди цокането, докато се върна в стаята и взема малката и почва да боли, а после си тече от друагат гърда доста, когато малката цока от едната...
И като дойде време за ядене, гърдите ми вече имат рефлекс, та онзи ден на партито как изведнъж ме заболя... добре, че бях с подплънки  Embarassed

Момичета, мерси, за идеите за падащата коса... Ще трябва да изпробвам нещо от това... сетих се че имам бадемово масло на Икаров, та първо с него...

Клюки, в четвъртък и да искам не мога с вас на Мол-а, щото сме на консултация... ама иначе аха-аха се бях размислила... 

# 70
  • Ботевград
Добра вечер и от нас! ЕЕЕЕе то не беше мрънкане, то не беше реване днеска! Моята бебе би всички рекорди  Mr. Green сега заспа, но в 18.00 се храни - ще спи точно 16 минути  Crazy а като и дойде време за храна е точна като часовник, винаги се размрънква навреме  baby_neutral
Ние също сме само на кърма ... то май повечето мами във форума са така  newsm78
mamaminion при нас са същите пъпки, каквито ти обясняваш ..... и не ни минават вече седмица, мазах ги с фусидин и пак не минават? Лекарката ги погледна и каза, че са били нормални и щели да минат за 2-3 дни? Дано да минат по-скоро, да си ми стане бебата пак красива / че сега е само ревлива  Praynig /
За косопада при мен също се проявява това природно явление и нищо не помага ... явно трябва да си отмине само  Whistling дано да е по-кратко  Peace
За памперсите - и ние ползваме на памперс, таткото ни е накупувал в промишлени количества, но да Ви кажа забелязвам, че когато ги слага той не пропускат изобщо, но той много ги стяга хубаво, а когато ги слагам аз понякога пропускат и се разхлабват лесно!? Та им хванах цаката със стягане, иначе ги сменях през 1 час ...  Whistling
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МИНА, утре е наш ред да сме месечки!  Hug
benighted благодаря за талона  Hug радвам се, че си купонясвала заради всички нас, дано си си повлякла крака, та всички заедно да отидем там - може и догодина чак / януари-февруари ......../ и да си купонясваме лудо  Crazy
Хайде засега чао и лека вечер! Никакви бебчовци да не Ви ядосват!!!!!!

# 71
  • София
Здравейте, мами! И наш Борис е само на кърма, засега. Чайче му правя чат-пат за колики, ама не го тачи, та го изпивам аз накрая Simple Smile

Днес обаче купих една кутия Фризолак, за по празниците, че да пийна и аз като човек някое питие Wink Ще пробвам как му действа, мисля че няма да е фатално ако става инцидентно. Нямам помпа още, иначе бих се изцедила, а на ръка е голяма хамалогия, не`ам нерви!

Мен не ме боли никъде - за протокола Wink

Пъпчици има - появяват се и изчезват - не ги мажа с нищо. Подсеченото дупе - дефламола действа най-добре засега - по-добре от Бочко и бебешка Нивеа.

Толкова от нас, че с една ръка трудно се пише  Sunglasses

# 72
Мога да взема някоя мама /Дианабадска или Младост/ за събирането в четвъртък. Аз и без това се притеснявам много да карам сама с бебето в центъра. Нека някоя от вас която има мерак да пише на личния  Peace

# 73
супер Hug-събрахме се доста мами за четвъртък-последно на третия етаж където са заведенията ли ще се търсим? newsm78
тъкмо ви чета за памперс как ви пропускал и се чудех защо и сега като я преобувах видях че и ние сме се омазали Mr. Green-ама ние  за първи път Wink
да ви питам-кърмещите мами-спазвате ли режим или давате на поискване? newsm78-аз се опитвам да спазвам режим и за сега сме доста дисциплинирани-пу-пу-е естествено никога не правя проблем за половин час ако спи примерно или ако мрънка по-рано-но си спазва часовете сама и нощната пауза-яде последно в 11 и после в 5.30-6
тва за часовете го реших за мое удобство,колкото и егоистично да звучи,макар че всички мами от кърмаческия го отричат,ама не мога да си представя а нямам представа кога яде бебка и да ме сварва неподготвена-в такси примверно или в супермаркета Joy(аз както сте разбрали не си стоя в къщи-та сега и тя все с мен Mr. Green)
ето след малко-в 8.30 де я оставям на тати да си се обичат тука и изчезвам да пийна половин чашка винце в "Сите Българи" за 3 часа'-ми така де-и ние майките сме хора bowuu
по повода за водата и чая-аз винаги имам приготвен чай(водата нещо не ни хареса) и го бутам от време на време,ама не го тачим много-като направя равносметка-за 3 дни пие по 10 гр-тоест нищо Stop-та само го хабя-правя и хвърям
ама ако знаеет как ме оплюха в цяла тема в ДИРа по повод че съм давала на 2 седмично бебе вода в ефир Joy-'можело да  му се разреди кръвта и да умре-за това можели и родителските права да ми вземат hahaha-абе кво да ви разправям-направо ще ви пусна линк да видите Joy
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … mp;sb=5&part=

# 74
Майчета ето ни и нас в новородени..http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=278
За съжаление нямам много време да пиша че още незнам къде се намирам  #Crazy
Ние и се кърмим и папкаме от Фризолака като добавка че мама има само по 30-40ml кърма,а на бебчо не му стига!
До после

Общи условия

Активация на акаунт