Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 966
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
И моят беше 113 този месец .АГ не ми каза да пия нищо.

# 361
Мен ме приеха в болница заради скъсена шийка, която по принцип е къса заради три конизации. В понеделник ще я мерим пак. Лошото е, че лекарят ми не е много категоричен за серклаж заради рисковете, които носел. Каза да си помисля, но не знам какво да реша.
Аз с близнаците ми направиха серклаж на горещо в 21 седмица и няколко дена заради риск от преждевременно раждане. Шийката ми се беше скъсила доста. Сега ще видим какво ще ми кажат в понеделник и четвъртък ще се обаждам, за да видим дали ще трябва и за този господин в понеделник правя точно 20 г.с и на 26 съм на фетална морфология, та след феталната морфология ще се обадя на моя доктор. Рискове винаги има и без серклаж. Със серклажа може първо ако не е добър лекаря да спука водите, второ възможно е да се появят гъбички, на мен ми изписваха гиназол крем някъде през 10 дена и никакъв секс, защото все пак това е конец. После ми го махнаха един, два часа преди да родя без упойка.
След като имаш толкова конизации се прави лапароскопски серклаж  на маточната шийка поради невъзможност за вагинален, състои се от лентичка от синтетичен материал.. Питай го и за този вариант...

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 18:43 от Nataliq777

# 362
И аз съм на Малтофер, но на моите пише, че са за дъвчене

# 363
И аз съм на Малтофер, но на моите пише, че са за дъвчене
Да те са дъвчене, но по инерция съм написала, че са за смучене.

# 364
Майчета искам да ви питам тези, които са болнични. Колко пари вземате от болничния?Сега понеже съм на две работни места по 4 часа. На едното съм осигурена на 600, а другото 740. Общо за декември месец от 16 до 31 вземах 225 лева общо от двете работни места.

# 365
Наталия сумата за обезщетение при болничен се изчислява, като се върнат доходите 18 месеца назад и се изчислява средно дневно възнаграждение на база осигурителния доход. НОИ изплаща 80% от полученото средно дневно възнаграждение. Ако имаш пик на НОИ можеш там да видиш колко е при теб.

# 366
Момичета , ядете ли люто ? Ядох един лют бургер и бебето започна да шава доста.. това дали е показател, затова че не му харесва ? Grinning
Извинете за малко странният въпрос , но ми е първо и не знам много.

# 367
Момичета , ядете ли люто ? Ядох един лют бургер и бебето започна да шава доста.. това дали е показател, затова че не му харесва ? Grinning
Не съм яла люто ,защото  още в началото ми дадоха един списък с храни , които не трябва да ям -пикантни люти храни са забранени вкл, джинджифил

# 368
Не съм яла люто ,защото  още в началото ми дадоха един списък с храни , които не трябва да ям -пикантни люти храни са забранени вкл, джинджифил

Така ли ? Не знаех. Повече няма да ям люти неща тогава.

# 369
Здравейте момичета, някоя от вас ползва ли колан за бременни? Ако да намирате ли полза от него и какъв е?

# 370
Специално съм питала лекарката и ям люто почти всеки ден. Сос, мариновани люти чушки, не съм имала проблеми

# 371
На мен АГ ми каза, че лютото предизвиква контракции и избягвам да ям иначе си близвам малко ако много ми се дояде.

# 372
И аз гледам да не ям много люто. Леко пикантно е окей, но люто чак избягвам.
Днес бях на басейн. Ей, няма такъв кеф. Отдавна не си бях чувствала тялото толкова отпуснато и леко. Това ми е новото любимо място.

# 373
Аз люто не ям, но обичам. За сметка на това ям доста сладко (най-често бисквити и сладка баница) 😐

# 374
Първата бременност страшно много ми се ядеше люто. По принцип обичам, но такова нещо като тогава не е било. Хапвах си доста и честичко. Риска е точно с контракциите, така че трябва да се има едно наум. Факт е, че точно вечерта преди да ми тръгне раждането пак бях яла пикантна пица, но все пак не е било и рано. Дечко се роди 3 дни преди термин.
С тази бременност нямам такива апетити. Даже сладко не ми се яде толкова, което е странно за мен. Ще го видим как ще бъде. Ако много се застои вътре към термина мисля пак да пробвам с пикантната пица 😄.
Колан за бременни мисля да си взимам аз. Много ме боли кръста, че и доста други неща. Харесала съм си един ортопедичен, като се наканя и го взема ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт