Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 730
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Някой да бори хемороиди? Надявах се да се върна към тренировките с тежести след раждането ама като гледам как съм се опъпила..

# 661
Здравейте момичета, надявам се всички да сте добре. Вчера бях на преглед в 26 г.с .и 4 дни бебо е 950 гр. сантиметри никога не ми казват развива се добре. Но моите изследвания не са добре, общия ми белтък и хемоглобина продължават да падат. АГ ми каза, че е опасно и е предпоставка за отоци и преекламсия....малко се стреснах сега ще пия протеини и се надявам, че ще се оправя. Някой друг с ниски стойности? И да ви попитам как усещате бебчетата? Моя сладур въпреки скромните си 950 гр. толкова силно рита, че на моменти ме боли. Корема ми вече се движи, понякога се появяват като малки издутини. Струва ми се прекалено рано да е толкова силен има още 3 месеца Simple Smile като стане много активен и усещанията са болезнени почвам да се притеснявам, че нещо не му е добре.... С предишната ми бременност не беше така, при вас как е? И още нещо разболях се, пия коризалия, витамини и пръскам низита, а когато почне да не боли глава много парацетамол, но започвам са кашлям нещо за кашлица бихте ли споделили?

# 662
Здравейте момичета, надявам се всички да сте добре. Вчера бях на преглед в 26 г.с .и 4 дни бебо е 950 гр. сантиметри никога не ми казват развива се добре. Но моите изследвания не са добре, общия ми белтък и хемоглобина продължават да падат. АГ ми каза, че е опасно и е предпоставка за отоци и преекламсия....малко се стреснах сега ще пия протеини и се надявам, че ще се оправя. Някой друг с ниски стойности? И да ви попитам как усещате бебчетата? Моя сладур въпреки скромните си 950 гр. толкова силно рита, че на моменти ме боли. Корема ми вече се движи, понякога се появяват като малки издутини. Струва ми се прекалено рано да е толкова силен има още 3 месеца Simple Smile като стане много активен и усещанията са болезнени почвам да се притеснявам, че нещо не му е добре.... С предишната ми бременност не беше така, при вас как е? И още нещо разболях се, пия коризалия, витамини и пръскам низита, а когато почне да не боли глава много парацетамол, но започвам са кашлям нещо за кашлица бихте ли споделили?

За другото не знам, но за ритането и при мен е така и не мисля, че е нещо притеснително.

# 663
Моя дребния е много активен, но не рита силно. При първата бременност бях като тебе. Не знам от къде я вадеше тая сила 😄. До ден днешен е диване с характер. До някъде се надявам, че това сега е знак, че втория ще е по-кротък.

# 664

При мен нивата на двете също са си ниски. Кръвното поне си ми седи ниско, но отоци си имам от поне 22-ра седмица. Пия протеин, но само той ако ви е допълнителния прием няма да ви е достатъчен, защото я има 20гр протеин допълнително в една доза. Препоръчително е да се консумира поне 1гр протеин на кг ваше тегло, при дефицит трябва и отгоре. Моето АГ каза, че само така може да се подобрят стойностите, но все пак било индивидуално. Няма особена промяна в отоците след като промених режима, но се чувствам по-добре с по-висок прием. За хемоглобина си пия ампули, дали помагат - 🤷🏻♀.

Иначе бебата  рита, в 26-та беше 900 гр. и доста силна. Мисля, че още има място и затова така се усещат 🥰

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 07:48 от DawnHazel

# 665
Тези отоци къде са ви? По краката ли?

И аз имам висок риск от прееклампсия, но все още съм с ниско кръвно и се надявам да устискам.

Бебето ми е много активно и силно. Радвам му се за сега, не е чак болезнено

# 666
VonBG аз също съм с ниско кръвно 90 на 60, отоци нямам все още. АГ обаче от резултатите от кръвните ми изследвания смята, че има висок риск. Опитвам се да ям месо и да си пия всички витамини и протеини (пия го 3 пъти на ден), но с постоянното гадене, което не е е спирало от момента, в който разбрах, че съм бременна ми е сложно. Даже не мога да разбера как качих толкова кг., въпреки, че този месец нищо не съм качила. Надявам се да успея да увладея нещата, защото четох, че може да се стигне до болница и вливания.

# 667
Тези отоци къде са ви? По краката ли?

И аз имам висок риск от прееклампсия, но все още съм с ниско кръвно и се надявам да устискам.

Бебето ми е много активно и силно. Радвам му се за сега, не е чак болезнено

На мен главно краката ми отичат, задържам страшно много вода. Ръцете също леко отичат и се подуват. Според АГ и роднини, които са лекари това се дължи на ниските нива на белтъчини. Кръвното ми е 90/60. Досега не сме говорили за риск от прееклампсия с АГ, няма индикация от изследванията ми към момента.

# 668
Здравейте! Вече не знам с кого да споделя, днес от сутринта съм с болки в стомаха, след което на  обяд имах доста стряскаща случва с едно куче след която бях доста изплашена. От паниката веднага отидох до спешното където ме сложиха за 30 минути да следят тоновете на бебето. Тъй като съм в края на 26 г.с. доста ме пристегнаха за да уловят тоновете, което съответно предизвика дискомфорт. Според Вас правилно ли постъпих търсейки медицинска помощ или преувеличих и драматизирах, тъй като хора около мен смятат така. Как бихте постъпили на мое място и дали самият преглед не навреди повече от самото стряскане?

# 669
Здравейте, имате ли болки ниско в корема и кръста в 24+ 4 г.с. съм. Пия Диаспорал и 3×2 но шпа, когато се чувствам добре спирам но шпа- то и хоп след 2- 3 дни изведнъж ме стяга корема и започва да ме боли, не силно, тъпа болка. Всичко е изговорено с АГ , но има ли други с такъв проблем, казаха ми че това са контракций, една вечер дори ходих да ми бият инжекция. Не искам да стигам до болница 😔 и ако така е до края просто не знам как ще издържа.

# 670
stuniii, малко си драматизирала, да. Бебетата са жилави и нито прегледът е навредил, нито това, че си се стреснала. Но щом се чувстваш по-спокойна като те прегледат, добре. По-добре така, отколкото цяла седмица да не спиш от притеснение.

jezebell, навсякъде имам болки. Корем, кръст, дупе, крака... Навсякъде ми опъва, всичко се подува, тежи. Боли ме, но нямам нито една контракция. Всеки месец седя по 30 мин. на тонове и няма кьорава контракция.

# 671
Лютиче, на тонове ли ? Ако не се лъжа ти не беше в бг, нали? Тук до колкото знам някъде в края започват с тоновете. Не са ме слагали досега, мерят шийката, гледат бебето и доплер мисля че се казваше. Всичко си е наред, но пусти болки.

# 672
Не, не съм в България. Още от края на третия месец пускат тоновете, но по-скоро следят активността на матката, защото бебето още е много малко, за да отчете тоновете адекватно.
Щом на преглед всичко е нормално, нямаш грижи. Дискомфортът наистина е голям, да. Последния път като казах на АГто и той почти ми се скара, че ще трябва да търпя и той не може да помогне, защото това си е част от бременността.

# 673
Аз съм пък обратното - имам контракции, но без болка. Сега във вторник съм на преглед и мисля да попитам АГ дали да не увеличим магнезия, че в момента сме на 2х1 и пак си имам доста чести стягания. Не помня при първата бременност дали бяха толкова много, а тогава изобщо не пиех магнезий… ама то не случайно казват хората, че всяка бременност си е различна.

# 674
Най - високата доза магнерот ( магнезий) е 4х2 и аз така пия и пак ме попостягва вече. Някоя мама ходила ли е на преглед да видите колко грама е бебчо. Аз на 17 съм да го видим колко е наддал господина ( тогава ще съм в 27 + 4 дена). Поскедно когато бях на преглед АГ го измери 700 грама на 23.02 ( 24 + 3 дена) надявам се за 3 седмици да е попораснал. Вашите бебоци по колко бяха последно?

Общи условия

Активация на акаунт