Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 933
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
На мен също ми е любопитно да разбера. миналата седмица бях на преглед при АГ-то по ЗК и я питах за шийката и тя ми вика, че ако нямам някакви оплаквания от стягания и болки нямало нужда. И точно няколко дена след това започна една рязка болка долу вдясно по едно и също време около 17-19ч. и като полежа за 10-15 мин и минава. Доколкото чета го отдават на разтягане на матката ,но пишат също , че може и да са контракции. Вие какво ще споделите момичета? Някоя имала ли е нещо подобно?

Danita 14, в коя болница винаги проверяват шийката още от началото? Ще е полезна информация, понеже досега в Токуда, АГ Щерев и АГ Селена нито АГ, нито ФМ нито веднъж не са ми я измервали преди 26 г.с. и се чудя защо. Благодаря.
Болката вдясно при мен беше от дебелото черво , стягане и опъване усещах. Появява се през 5-6 дни.

# 391
Mumbear, не се следя в болница, иначе лекарят ми изражда в Шейново. Шийката  ми я провери репродуктивния лекар в 6 и 9 г.с. Вече бях започнала да посещавам и следящия ме АГ. От тогава всеки преглед ми включва задължително и шийката, заради двуплодната бременност, инвитро и други рискове. Още в 5 г.с. следящият ме АГ предупреди за евентуална нужда от серклаж, за момента слава Богу е само теория.

# 392
Фолиевата киселина ме посъветваха да я продължа до края на бременността, въпреки че си пуснах изследвания и ми е в норма. И АГ, и ФМ независимо един от друг ми го препоръчаха, така че ще я продължа, въпреки че ми влияе ужасно на повръщането.

Бубулече, да напомня за утрогестана за постепенно намаляване на дозата и спиране, освен ако вашият АГ не е посочил друго.

# 393
От коя г. седмица започва шестия месец?
В интернет намирам два различни календара.

# 394
Момичета, днес бях на преглед. Вече сме 330гр и доктора в на 90%сигурен,че ще е момиче,но каза, че на ФМ  на 09.02. ще се разбере със сигурност. Вървим си по план, с термин 15.06.
За болките вдясно ми каза,че са там крачетата и оттам била болката:rolling_eyes:

# 395

Според мен 22 г.с. (21+1).
Зависи как броиш седмиците.
В Германия месеците са разделени на по четири седмици и реално са 10 месеца. В България май предпочитат другия начин. Сама си реши как искаш. Не че има голямо значение.

# 396
Момичета тези от вас пили антибиотик по време на бременноста какъв пробиотик пихте?

# 397
ProCombo. Честно казано не съм го мислила. Това ми дадоха в аптеката.

Момичета тези от вас пили антибиотик по време на бременноста какъв пробиотик пихте?

# 398
На мен ми назначиха биобаланс с панцеф. Два пъти се наложи. Отделно правя схема на захранване след АБ и тази бременност стомахът ми е много по-добре, на фона на предишната.

# 399
Аз мисля, че шестият месец обхваща периода 22-26 г.с.

# 400
Здравейте, към момичетата, които пият Алеракт имам един въпрос. Вчера си купих една опаковка и като я отворих вътре таблетките са сини, до сега купувах бяха бели. Като състав е същото, но в листовката липсва информация, че се използва при риск от спонтанен аборт и скъсяване на шийката на матката, а само, че се използва в акушерство и гинекология. Та се замислих, да не са ми дали нещо различно? Опаковката е същата.
Относно месеците и аз попаднах на няколко различни календари и малко се обърках. А и винаги съм мислила, че ако си в 20 г.с. и 4 дни означава  че е 21 г.с., но явно и това не е точно така. И аз малко се обърках. Simple Smile

# 401
Здравейте, към момичетата, които пият Алеракт имам един въпрос. Вчера си купих една опаковка и като я отворих вътре таблетките са сини, до сега купувах бяха бели. Като състав е същото, но в листовката липсва информация, че се използва при риск от спонтанен аборт и скъсяване на шийката на матката, а само, че се използва в акушерство и гинекология. Та се замислих, да не са ми дали нещо различно? Опаковката е същата.
Относно месеците и аз попаднах на няколко различни календари и малко се обърках. А и винаги съм мислила, че ако си в 20 г.с. и 4 дни означава  че е 21 г.с., но явно и това не е точно така. И аз малко се обърках. Simple Smile

Точно така е. Тогава си В 21 г.с., но не е завършена още.
При мен в приложението (Pregnancy +) ми излизаше незавършената седмица, но аз обичам да влизам да гледам приблизително колко е голямо бебето в момента и смених да ми показва завършените седмици. По някакъв ирационален начин ме успокоява.

# 402
Бубулече, Алеракт си е все така бял, пия го от октомври всеки ден. Има обаче вагинални глобули, прочети да не са ти дали тях, че като купувам по аптеки ме питат таблетки или глобули.
Редактирам, водят се вагинални капсули, със сходен състав, 6 на брой, а не 30 като таблетките.

# 403
И моят алеракт е син. Не съм знаела да е бял.

# 404
Връщам се от ФМ. Бебето е 320гр, отговаря си на 20гс. Всичко по него и мен е наред. Сега ми казаха, че имам много добър кръвоток към бебето, но да продължавам да пия аспирин. Предния път имах лош кръвоток, така че да речем, че аспирина си върши работата. Шийка 3,5 и все още си е момче хахах.

Прегледа ми мина кофти, доста ме натискаха за да завъртят малко бебето, то така и не се завъртя. Но все пак огледа всичко важно и всичко е наред. Мисля да пропусна последната ФМ или поне със сигурност няма да се върна при този лекар.

Общи условия

Активация на акаунт