Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 941
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Защо да е забранен джинджифил в умерени дози?

# 376
Хмм, аз си хапвам каквото ми се яде, понякога и люто, понякога сладко, а джинджифил си смуча от време на време, но корен, доколкото знам уж го дават добре за киселините.

# 377
Джинджифилът се води имуностимулант и казват, че е хубаво имунната система да не се подсилва особено, за да не отхвърли ембриона. Не мисля обаче, че в нашия случай вече би имало някакво значение. В умерени количества си е супер Simple Smile

# 378
Момичета, предстои ми фетална морфология (20-22 г.с) и се чудех само през корема ли е прегледа?  Ако е от значение ще е в болница Надежда.

# 379
happy dream Аз днес бях на фетална морфология  и моя преглед беше само през корема. Моя преглед беше в Неоклиник, но до колкото знам ФМ се прави с коремен ехограф.
Моя младеж се развива добре за сега и дано така да продължи.

# 380
"Извършва се при празен пикочен мехур, трансабдоминално (през корема), а при необходимост, за да се достигнат труднодостъпни за оглед зони, и трансвагинално (през влагалището)."

В АГ Щерев досега са ме гледали винаги само през корема.

# 381
До момента, 20 седмица и 3 дни, не съм имала нито един преглед само с коремен ехограф. Шийката на матката, а и кръвотокът, се следят адекватно само с вагинален такъв, коремният не дава точна оценка. Да, аз съм с близнаци и се очаква скъсяване от самото начало, но принципно за шийката не се доверявайте само на коремен и си питайте, в случай, че следящият ви лекар не ви казва, при ФМ също се проверява.
П.С. следя се на две места, нито в Щерев, нито в Надежда.

# 382
Благодаря ви, момичета.

# 383
Danita 14, в коя болница винаги проверяват шийката още от началото? Ще е полезна информация, понеже досега в Токуда, АГ Щерев и АГ Селена нито АГ, нито ФМ нито веднъж не са ми я измервали преди 26 г.с. и се чудя защо. Благодаря.

# 384
На мен ми предстои серклаж и много се притеснявам. Шийката е къса заради конизации. Лекарят ми първо каза, че може би ще изкарам без, след като си консултира и с други колеги реши, че е по-разумно със. Обясни ми, че има рискове от инфекции и пукане на мехура и много го мисля…

# 385
На мен също ми е любопитно да разбера. миналата седмица бях на преглед при АГ-то по ЗК и я питах за шийката и тя ми вика, че ако нямам някакви оплаквания от стягания и болки нямало нужда. И точно няколко дена след това започна една рязка болка долу вдясно по едно и също време около 17-19ч. и като полежа за 10-15 мин и минава. Доколкото чета го отдават на разтягане на матката ,но пишат също , че може и да са контракции. Вие какво ще споделите момичета? Някоя имала ли е нещо подобно?

Danita 14, в коя болница винаги проверяват шийката още от началото? Ще е полезна информация, понеже досега в Токуда, АГ Щерев и АГ Селена нито АГ, нито ФМ нито веднъж не са ми я измервали преди 26 г.с. и се чудя защо. Благодаря.

# 386
Аз имам такава болка отляво. Питах на последния преглед и казаха, че е нормално. От разтягането и притискането на други органи е. На мен ми казаха, че болки, които минават в рамките на 30-60 минути не са притеснителни и се случва.
И аз мислех, че са контракции и се бях притеснила, но установиха, че матката ми е абсолютно спокойна и нямам нито една контракция. А шийката ми я гледат всеки път - или по класическия начин с напипване, или с ехограф.

Честно казано бременността нвма нищо общо с това, което си представях. Очаквах един растящ корем, който си седи на мястото, и толкова. Хич не бях подготвена за различните болки и неразположения, болящия кръст, други болящи кости, вечната умора и т.н. Да не говорим, че все още се дивя как е възможно матката да обикаля нагоре, надолу, наляво и надясно из корема и все да е на различно място Grinning

# 387
Развесели ме...Laughing
И аз не съм очаквала такива болки, но пък чак да обикаля матката незнам Rolling Eyes / ще питам утре Матев да видим той какво ще каже/.
И аз не очаквах да съм толкова уморена, но като се има предвид , че от най-малкото и се задъхвам, а съм едва в 20г.с. направо не ми се мисли какво ще е положението  занапред.
Момичета вие спряхте ли вече фолиевата киселина, питам защото аз освен във витамините я приемах и допълнително по 2т от по 400, както и утрогестана - тази ми е последна седмица, а бях чела някъде, че неговият прием е добре , ако имаш предпоставки за скъсяване на шийката на матката.

Аз имам такава болка отляво. Питах на последния преглед и казаха, че е нормално. От разтягането и притискането на други органи е. На мен ми казаха, че болки, които минават в рамките на 30-60 минути не са притеснителни и се случва.
И аз мислех, че са контракции и се бях притеснила, но установиха, че матката ми е абсолютно спокойна и нямам нито една контракция. А шийката ми я гледат всеки път - или по класическия начин с напипване, или с ехограф.

Честно казано бременността нвма нищо общо с това, което си представях. Очаквах един растящ корем, който си седи на мястото, и толкова. Хич не бях подготвена за различните болки и неразположения, болящия кръст, други болящи кости, вечната умора и т.н. Да не говорим, че все още се дивя как е възможно матката да обикаля нагоре, надолу, наляво и надясно из корема и все да е на различно място Grinning

# 388
По добре си ги направете защото аз така имам две късни загуби единия път не ми седяха въобще шийката и за инфекции а втория отидох уж за серклаж но вече беше късно. Моя съвет към всички който да бременни да следят шийката защото аз единия път нямах никакви болки и се скъси на 70% и загубихме бебето ни в 26г.с.
На мен ми предстои серклаж и много се притеснявам. Шийката е къса заради конизации. Лекарят ми първо каза, че може би ще изкарам без, след като си консултира и с други колеги реши, че е по-разумно със. Обясни ми, че има рискове от инфекции и пукане на мехура и много го мисля…

# 389
Naneto_L
И аз не пия вече фолиевата киселина на таблетки, имам витамини на спрей, който я включват. Също така и на мен ми спират утрогестана, но аз от страх всеощене съм го спряла напълно. И аз съм чувала, че при риск от скъсяване на шийката се слага до късни седмици, но моя АГ каза да го спра.

Общи условия

Активация на акаунт