Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 921
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Danita 14, благодаря за отговора. За високата доза не съм сигурна, като горна граница на ден дават максимално до 4,000 IU според проучванията. Във Вигантол една капка е 500 IU, т.е. максимум 8 капки, ако смятам правилно.

Момичета, как се справяте с кървящи венци? Била съм на зъболекар, зъбният камък е почистен, почиствам ги редовно с конец, но пак ми кървят и нищо не помага.

# 451
За хремата пробвай с цинабсин (хомеопатично е) и еуфорбиум спрей за нос (и той е хомеопатичен). И аз пак хремясах от малкия и с това мъча. Предния път помогна, дано помогне пак.

Здравейте, момичета! Предните 10дни дъщеричката ми беше болна с Грип А и разбира се не успях да се предпазя. Адска хрема пак ме мъчи, а началото на месеца изпих един антибиотик и не ми се иска да повтарям ☹ пръскам морска вода за пречистване и Назик, който вече няма ефект и почнах Виброцил, да ама и той ми действа за макс час и след това пак съм запушена и не мога да дишам, за капак сега вдигнах и 38 градуса температура. Моля за съвети за бабини лекове срещу хрема и колко хапчета парацетамол мога да пия на ден?
Момичета пазете се, че е ужасно наистина… а на всичкото отгоре съм и на работа..Sad

# 452
Въпрос към посетилите Марковс за ФМ- може ли половинката да присъства?

# 453
В началото АГ предписа 20 капки на седмица ,но след първата ФМ ,докторката увеличи дозата на 40 до 50 капки седмично,като да ги взимам всеки ден. Същото е с витамин В12, оттогава започнах да го пия, защото също беше на долна граница. Никой не ми е казвал да спирам витамините, а на всеки преглед коментираме какво пия в момента.

На мен също никой не ми следи желязото , но като че ли сега има някакъв прилив на енергия, да видим докога ще е. Иначе за капките вигантол, аз взимам всеки ден по 8-10 капки и вит Д пак ми е по-скоро към долна граница. Взимам и В12, метилирана форма, него също не мога да вдигна, а знам че трябва да е близо до горна граница. Сега като ги свърша тези хапчета ще пробвам на някоя друга марка или направо някакъв спрей за впръскване.

Може ли да споделите АГ ли предписа 8-10 капки Вигантол и за какви нива на Вит Д? На мен за сериозна липса много под долната граница ФМ специалист ми предписа по 5 капки, АГ го промени на 3 капки и сега се чудя последно по колко да вземам...обясниха ми, че дори 5 капки са много силна доза.

# 454

Аз бях при д-р Атанасова миналата седмица и съпругът ми можеше да присъства. Имаше и още няколко татковци и всички влезнаха при желание.

Казаха, че по време на пндемията е било забранено, но сега не е проблем.

# 455
Danita 14, благодаря за отговора. За високата доза не съм сигурна, като горна граница на ден дават максимално до 4,000 IU според проучванията. Във Вигантол една капка е 500 IU, т.е. максимум 8 капки, ако смятам правилно.

Момичета, как се справяте с кървящи венци? Била съм на зъболекар, зъбният камък е почистен, почиствам ги редовно с конец, но пак ми кървят и нищо не помага.

Mumbear, аз също имам кървящи венци, дори възпалени. Жабуря с Еудрил концентрат, Лакалут паста ( много стяга ). Скоро ходих на зъболекар почистиха ми зъбния камък, но нещо не мога да си възстановя венците. Знам за смрадлика, че се въри и се жабури, може и това да пробвам.

# 456
И при мен съпруга ми влезе и беше до мен, даже доктора го пита ако има въпроси да задава.Пред нас имаше един татко, но той не искал да влиза...

# 457
И при мен съпруга ми влезе, че даже и каката беше с нас, защото нямаше къде да я оставим. И тя гледа, че даже и обедняваха за братчето Simple Smile ФМ беше в Неоклиник при доктор Цолова. Останах изключително доволна. За втората ФМ ако ме изпратят пак там ще отида.

# 458
Здравейте, момичета. Днес като взех детето от градина ми казаха, че има болно дете от варицела, а моето не я е карало. Не съм сигурна обаче дали аз съм я карала. Преди време уж си бях правила изследване, което отдавна съм изгубила и имаше някакви антитела над реф. стойности, но никога не го обсъдих с лекар. Та сега, ако се разболея опасно ли е според вас? На някой случвало ли му се е да боледува по време на бременност?  Вече съм в 21 г.с.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 18:10 от happy dream

# 459
Happy, след като си карала варицела, ако се заразиш, караш херпес зостер. От личен опит, без бременност тогава, беше супер гадно, висока температура, отпадналост, мъка. Имам и белег на крака. Четох, че е опасно в средата на бременността. Сега племенникът ми беше контактен с варицела, не я е карал, личната ми лекарка забрани срещи, тъй като херпес зостера повтаря, особено при стрес, какъвто имах много последните 2 месеца. Причината е, че част от лекарствата не можем да приемаме, а инкубационния период е до 21 дни.

# 460
И на мен личната ми каза че може да се заразя и не е много препоръчително. Затова близнаците съм ги спряла от няколко месеца понеже и аз не съм карала шарка като теб, а сега ще е фатално за мен с половин тапа ( понеже ми изпада една част), с тази плацента която я имам.... И у дома, откачат вече даже не искат да хпдят на градина. Вчера малкия като стана и ми вика " мамо аз няма да ходя на градина, ти нали няма да ходиш при ангелчетата, защото с тати знаеш ли колко много те търсихме по магазинините и само теб избрахме като донра мама" малко останах шокирана от изказването. Още преди да забременея единия знаеше че ще имал още едно братче...
Та пази се много!

# 461
Малко да разнообразя с един по различен въпрос.Каква козметика ще използвате за вашите бебенца?

# 462
Малко да разнообразя с един по различен въпрос.Каква козметика ще използвате за вашите бебенца?
Аз близнаците ги къпех с А-Derma ( шампоан, тоалетно мляко и кремче за подсичане, някой път ползвах и судокрема). Понеже и двамата ми бяха с много чувствотелна кожа, пера с Тео бебе и до сега. Мисля и бебчо да е с тази серия понеже ми харесва, а и в болницата с такива ги къпеха. Обаче не си спомням трябва да видя къде съм си записала, имаше и спрей за пъпчето докато зарасне.( промивах със спирт леко и после го пръсках).

# 463
За първото ни бебе се бях запасила с цялата колекция на Мустела за чувствителна кожа и се оказа, че не му понася - кожичката му се белеше на парцали и нищо не помагаше. Неонатолог ни предписа продуктите на A-Derma от серията Exomega и оттогава сме с тях. Ще ги пробвам сега и за бебчо живот и здраве, но няма да се презапасявам вече в случай, че има специфични потребности и се наложи смяна.

# 464
Екзомегата е доста лепкава и за лятото не е приятна. Поне на мен ми лепка ужасно. Дъщеря ми и аз също сме с Ад. На нея като се изпоти и е намазана с екзомега прави брутална реакция и сменихме с Авен. Мисля за бебето да ползвам крема на Авен за Ад, аз също съм с него. Първите 6м ще къпем бебето с прималба пак на Авен, а после ще минем сигурно на душ олиото на Юсерин, с което се къпем всички😏

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 10:45 от ^SunLight^

Общи условия

Активация на акаунт