Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 319
  • 846
  •   1
Отговори
# 585
А поискаха ли ти комисион и на теб или взеха само от наемателя?

# 586
  • София
Аз отдавах директно, така че на всички агенции казвах, че комисионна не давам и ако искат такава, няма смисъл от огледи. Въпреки това бяха ок и идваха с кандидати за огледи. Но може би е добре да отбележа, че в крайна сметка го отдадох през позната брокерка, която търси основно за чужденци /най-често IT/, работещи в района на Мол България и Бизнес парка, но и имащи нужда от втора стая за хоум офис поради естеството на работата, така че детската ще стане кабинет. Ще си вземе комисионна само от него, аз ще почерпя нещо все пак за услугата.

# 587
  • Бургас
Скоро някой, мисля, че teta, препоръча щори, които се закачали по някакъв начин на дограмата, без да се пробива. Не мога да намеря поста, може ли помощ?

# 588
В Юск
Ето самият аксесоар - джаджите за закачане
https://jysk.bg/za-prozoreca/aksesoari/instr/aksesoari/aksesoar- … pvc-prozorec-2-br
Самите им щори, поне ролетните, са с такъв аксесоар, включен в комплекта
https://jysk.bg/za-prozoreca/roletni-schori/dnevna-svetlina/role … 170-svetlokremava

Този вид закачане е само за отваряеми прозорци.

# 589
Не бях аз..аз тези в юск така и не схващам как точно се захващат. Хем клипчета гледам и пак.
Аз за икейски съм писала, те се лепят...https://www.ikea.bg/products/curtains/curtains-blinds/blinds/sch … 90-byalo/20242282

# 590
  • Бургас
В Юск
Ето самият аксесоар - джаджите за закачане
https://jysk.bg/za-prozoreca/aksesoari/instr/aksesoari/aksesoar- … pvc-prozorec-2-br
Самите им щори, поне ролетните, са с такъв аксесоар, включен в комплекта
https://jysk.bg/za-prozoreca/roletni-schori/dnevna-svetlina/role … 170-svetlokremava

Този вид закачане е само за отваряеми прозорци.

Това като го гледам пак се завива към дограмата?

# 591
Не се завива към дограмата, с онзи винт само се регулира ширината да джаджата, в зависимост от ширината на профила на прозореца. Отгоре върху самия профил при отворен прозорец ляга.
Приличат на онези закачалки, които се закачат отгоре на профила на врата.
Самите щори си имат едно пластина, която се нахлузва на джаджата.

# 592
И аз виждам че показаните джаджи са с винт.
Не виждам къде и как се закачат.
В клиповете също ги завинтват.
Реална снимка имаш ли? За яснота...

# 593

Примерна снимка от амазон, тези черничките П-образни скоби се нахлузват просто отгоре на крилото на прозореца. С винта се регулира ширината им, не се пробива нищо по дограмата.

Ето и друг модел, вижда се пластмасовата П-образна джаджа, която трябва да се нахлузи плътно върху профила, сега всяка фирма си е измислила как.

# 594
Да, мерси.
Но си мисля че няма да се затвори плътно прозореца Thinking

Както и да е де, аз няма да си купя такива, защото не съм убедена че са ок ..е, някой от първа ръка ако ги е пробвал, е др.бира, но по картинка не ми се рискува Grinning

# 595
Аз имам едно плисе с такава джаджа, джаджата не пречи на затварянето и отварянето. 4-5 години вече. Регулира се да се захваща плътно на профила на прозореца (за да не се мандахерца). Нямам проблеми със захващането на прозореца, то джаджата е тънка, ляга върху уплътнението.
И аз не бях сигурна как точно се получава това, затова купих една евтина щора от амазон-а (откъдето са снимките, тук по нашите сайтове онлайн няма картинки, за да се ориентираш, щорите не можеш да ги отвориш в магазина, а да разчиташ на консултация от продавач-консултант е кауза пердута). Проблемно ми беше нагласянето на връвчиците на щората (тя е със събиране и нагоре, и надолу), но аз съм нервак и не издържам да гледам подробно схемата за монтаж. Преди да купя тази щора, се пробвах с една Гарден(и)а, със залепващи се джаджи, върху които се слага тънък разтегателен корниз за перденце. Ето такива с такава релса

Ами отлепиха се от дограмата, а бяха включените в комплекта. И затова реших, след като дадох пари за лепящата се джаджа, релсата и перденца, да не харча много (относително) пари за нещо, което не съм сигурна, че ще стане и ще е издръжливо. Тогава подобни варианти в България бяха по-малко, затова от амазон-а евтинджос взех. Сега има вече достатъчно евтини варианти (като тези в Юск) и да дадеш 20-ина лева не е проблем, дори да не ти хареса и да трябва да го прежалиш. 1 щора роло от най-евтините на Юск за проба (те са си с включена джаджа в комплекта) и пробваш.

# 596
Явно зависи от крилото на дограмата.
Моите ги гледах, с гумено уплътнение са, не виждам как ще закача на крилото каквото и да било, и после то да се затвори плътно към касата/рамката...

# 597
  • София
Именно защото е гума, се затваря.

# 598
Луфт става, и духа.

# 599
  • София
Не духа, това не е единственото уплътнение - отзад има и друго.
Не че бих сложил точно такива щори, ако имам избор, но отчитам, че е някакво решение.

Общи условия

Активация на акаунт