Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 309
  • 846
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Е, ако я искат за детска, ще преглътнат конвенционални пердета и лампа, а ако държат на супер детски, ще си сложат техни вече. Просто заради лошия си опит от предишните наематели с деца бягам от семейство с дете, а това изисква все пак и тази стая да изглежда като нещо друго, не като детска. Ще ми излезе по-евтино смяна сега на лампа и пердета, отколкото наематели с дете като предишните. Joy

# 616
О, не, аз нищо не казвам за подбора на вид наемател. В никакъв случай.
Въпросът е че стаята си е обзаведена, нормална стая, с легло, перде и лампа, тоест има си всичко един вид. И от тази гледна точка не е необходимо премебелиране и преаранжиране, това имам предвид.
Иначе разбирам желанието ти да го направиш добре, като за теб, на теб да ти харесва и да ти е ок....но просто понякога това е излишно и няма смисъл.
А и съм научила да не тичам по всяка прищявка на наемател. Гледал е на огледа, преценил е че му е ок в този му вид жилището, и така....Simple Smile

# 617
Аз пък бих направила още сега стаята мултифункционална и да не се занимавам повече в бъдеще, дори и да дойдат семейство наематели. Стая с нормални пердета и нормална лампа може съвсем спокойно да е детска стая, не е казано, че в детските стаи всичко трябва да е в мечета и котенца. От друга страна няма проблем да се работи и от детска стая (имам предвид с детски лампи и пердета), но според мен вариант 1 е по-добре.

# 618
  • София
А, не, още на огледа предвид, че е сам мъж и ще му трябва за кабинет предложих да сменя пердетата и лампата - все пак пердета на цветенца и буболечка лампа...не го е искал той, но смятам, че е нормално.

# 619
Следващият ако я иска за детска, пак преформяне ?
Едни 100 лв ще заминат за пердета и лампа..но вие си знаете...

Едната ми наемателка си имаше нейни пердета. Сложи си ги, а като напусна върна моите.
Наемът на този апартамент е достатъчен за да покрие безболезнено дребни промени. При ниските наеми, клиантелата е различна. Изискванията също (би трябвало 🙂). Не гледай само от твоята камбанария.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 13:24 от Мъфин

# 620
  • София
В Юск има едно чудесно сиво със същия оттенък като стените. Светло е, няма да захлупи стаята. Един шивач за десетина лева ще ги подгъне и ще ти сложи перделък и си готова.

Разбира се, че не е уместно мъж да работи в стаята с котенца и буболечки. Освен това, представяте ли си една среща онлайн и отзад се показват буболечките, направо ужас. В 21 век сме, хоум офис културата е в доста напреднала фаза и по време на Ковида излязоха редица комични ситуации, които по време на Ковид може и да са били забавни, ако по принуда котката или детето ви се разхождат по главата, но все пак и преди Ковида беше съвсем нормално да се комуникира онлайн с колеги, партньори и прочее. И е добре да се внимава какво се вижда в кадър.

# 621
Наемът на този апартамент е достатъчен за да покрие безболезнено дребни промени.
Наемът ще бъде абсолютно същия дори да оставиш стаята без пердета Bulb Пък ти ако искаш ходи всяка сутрин с кроасани и каничка кафе да ги радваш, защото наемът безболезнено покрива и дребни екстри Sweat Smile

# 622
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но всички тук сте доста запознати и сметнах, че е най-подходящото място да задам въпроса си. За първи път съм в жилище под наем  и се чудя. Договорът ни е сключен от 1 януари, като в последните дни на декември го подписахме и платих един наем+ един депозит. Съответно мисля, че следващият наем трябва да го платя на падеждата дата 25, но другият месец- февруари, но моя приятелка ми каза, че нея са накарали да плати още в текущия месец( т. е сега януари). Затова искам да попитам каква е практиката. Благодаря!🙂

# 623
Наемът на този апартамент е достатъчен за да покрие безболезнено дребни промени.
Наемът ще бъде абсолютно същия дори да оставиш стаята без пердета Bulb Пък ти ако искаш ходи всяка сутрин с кроасани и каничка кафе да ги радваш, защото наемът безболезнено покрива и дребни екстри Sweat Smile
Всеки сам си преценява. Аз например ако бях на мястото на Olive също щях да направя дребните промени, за които пита наемателя. Не струва почти нищо, а ще е от голяма полза на човека, който наема. Освен това той сам ще се оправя с легло и матрак, което е много по-сериозно вложение спрямо сумата, която ще даде Olive.

# 624
Буболечките лесно се лекуват с предварително избран фон на видеоразговори. Може да си избере библиотека с венециански мебели пред нея, може и плаж 😊

Dreamer, зависи какво пише в договора ти. В повечето случаи се плаща авансово, но виж какво пише в твоя договор конкретно.

# 625
  • София
Не, не, той с никакво легло и матрак няма да се оправя, само бюро ще си купи, аз написах, че в момента това легло в детската ще го оставим там, самият той предпочете, няма да го махаме, затова си се заблудил.
И той човекът не е изисквал нищо - още щом го оглеждаше аз казах, че преди е било детска стая, но предвид, че имам намерение да избягам от този вид и че той търси стая за кабинет,  ми е съвсем приемливо да направя тези промени, няма нужда да спорите заради мен.

Дриймър, мисля, че за януари плащаш в края на дек/началото на януари, а за февруари - в края на януари/началото на февр. Трудно някой ще те остави цял месец да живееш и чак в края на месеца да му плащаш.

# 626
Той не е питал, всъщност.
За леглото и матрака...пропуснала съм, какво за тях?

Голям мъж, с едни пердета не можел да се оправи, милинкият....Simple Smile

# 627
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но всички тук сте доста запознати и сметнах, че е най-подходящото място да задам въпроса си. За първи път съм в жилище под наем  и се чудя. Договорът ни е сключен от 1 януари, като в последните дни на декември го подписахме и платих един наем+ един депозит. Съответно мисля, че следващият наем трябва да го платя на падеждата дата 25, но другият месец- февруари, но моя приятелка ми каза, че нея са накарали да плати още в текущия месец( т. е сега януари). Затова искам да попитам каква е практиката. Благодаря!🙂
Ти си платила един депозит и наема за януари. Обикновено наемът се предллаща, така че е логично да е до 25ти януари, освен ако специално не сте се уговорили че ще плащаш накрая на месеца. Аз поне не съм чувала за такъв договор

# 628
По принцип би трябвало в договора да пише от коя до коя дата се плаща наема. Може да е, от 1-ви до 5-ти се плаща за текущия месец, например от 01.02 до 05.02 се плаща за февруари, но може да е и от 25.01 до 30.01 да се плаща за февруари. Това се уговаря и записва в договора.

# 629
Може и калпаво да е написано, и да не става ясно. Няма да се изненадам. Според мен да пита наемодателя, и да се изяснят ... не е срамно да се говори за пари, аз предпочитам да си питам конкретно, когато нещо не ми е ясно, отколкото да се терзая и притеснявам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт