Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 274
  • 846
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Никой не е отварял шкафове при мен, просто защото аз го изпреварвам. Отварям, показвам къде колко място има, какво може да се побере, какво може да се съхранява. Не виждам нищо необичайно някой да отваря. Бих насърчила даже, нали идеята е да му стане дом.

Чудя се и аз за тези кухни. 3 броя сме обзавели за под наем, и трите с вградени уреди. Съдейки по сметките за ток, двама от тримата нито готвят, нито съдомиялна ползват, че и пералня и сушилня рядко. А третият директно заяви, че печка не му трябва, но поиска микровълнова. Та за в бъдеще и аз ще се замисля.

Бюджетно (сравнително) направихме малка вградена кухня от Ирим. Мисля, че съм показвала.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 10:52 от Илит

# 691
Илит, кухнята е чудесна!
И аз мислих за подобна, но се чудя като няма чекмедже къде ще са приборите?

# 692
За печката зависи от хората.През годините след като чистих и изхвърлях печки след наематели,се отказах да слагам.Изрично на всички казвах,че няма да купувам.Умишлено махнахме нова с керамични плотове,която беше там,докато ремонтирахме банята.Постоя  и всеки път като се сетя как ги чистя след всеки,се отказах.Може да ви звучи дребнаво,но просто наистина ми дойде до козирката.Настаниха се две момчета и .......искаха си печка.Направих компромис и взехме такава малка с два котлона още същият ден.След 2год.поискаха голяма.Аз си бях категорична,че няма да взимам.Има място,ако искат да купуват и да си я мърлят и взимат после.Така и стана.
Сегашните наематели също си дойдоха с печка преди 2год.Казаха,че и пералня си имат.Joy На снимките се виждаше,че и ние сме сложили,при това чисто нова.Няма и нея да я местим.Ползват си я.
Илит много е приятна кухничката.И аз съм насърчавала да гледат гледат по-обстойно,но пък от друга страна то се виждат шкафовете,после ще решават какво,къде ще слагат.На някои им е бил интересен голям вграден гардероб в коридора,него са го отваряли и са коментирали за някакви си техни вещи.От едните кандидати,жената шиеше булчински рокли и беше във възторг,че има място за материяли.Не,че се нанесоха.Просто искаха отстъпка от занижен наем,защото приятелка гарантира за тях.Нямаше как още да свалям.

# 693
  • София
Последния пост ме подсети за една двойка, които ми обясняваха, как имали мобилен климатик и понеже тръбата трябвало да излиза навън, сме щели "само да направим една малка дупчица в стъклата" на двукатната, дървена, с неправилна форма дограма. Около 110 мм.
Всякакви ги има Simple Smile

# 694
По принцип аз отварям шкафве, кухненските по-специално, за да покажа механизми каквито има. Но и сами да си отварят нямам нищо против. Нали трябва да разгледат, да си преценят дали им харесва

# 695
  • София
Илит, кухнята е чудесна!
И аз мислих за подобна, но се чудя като няма чекмедже къде ще са приборите?
Мисля, че има варианти с разни кошнички и поставки в шкаф.

В нашия случай, има цял допълнителен скрин (с 2 чекмеджета). Тъй като пространството е наистина малко, той може да съхранява и прибори, и съдове, и играе роля на хем на бюфет, хем е част от кухнята, хем е тв шкаф (идеята е телевизорът да е със стойка на стената над него).

Но ако няма място за допълнителен скрин, може би бих заложила на някакво вътрешно организиране на пространството в шкафовете по хитър начин. Или ще търся по-малка от 45 см миялна (тип куб), над която да остане място за чекмедже, защото най-удобно е с чекмедже.

# 696
Точно заради чистенето избрах малка подвижна фурна с котлони. Честно...ще купя нова за 150 лв, отколкото да жуля мазньочи. Наистина го предпочитам .
Ако е вградено...и похабено, за да се смени демонтирай, по купувай, па монтирай...златно ще МИ излезе на мен конкретно.

Независимо на кого и какво се отдава, дали една стая, дали петстайно, за мен кухненския ред/кът е редно да го има - печка, котлон, ширм и пералня са екзистенц минимума.

Въпреки че като се замисля, аз отдавам без хладилник Joy
Защо..скъпо ми е да купя, те си имат и носят...изрично описвам че няма и няма да купувам, и че отдавам в този му вид без този уред, за да няма недоразумения.
Гледа се..преценява се.
И тримата до сега ги устройваше така...донесоха си свой хладилник.

# 697
Silverstone, напълно те подкрепям за чистенето на фурната. Едната вградена фурна я бях прежалила, докато не дойдоха едни демонстранти с парочистачка за 3500 лв. Изчистиха част от стъклото и стана като ново. Закупих си някакъв препарат от тях за 100 лв и с много търкане се получи. Преди това ни Meglio, ни търкане, нищо не помагаше за засъхналата мазнина. Ама на огледите все едни претенциозни идват, не виждам как без уреди. А моите са скъпи сравнително - хубави немски марки, пълноразмерни уреди. Почнах да ги разбирам тези, дето избират куче марки.

# 698
  • София
... А моите са скъпи сравнително - хубави немски марки, пълноразмерни уреди. Почнах да ги разбирам тези, дето избират куче марки.

Тъй, тъй! Почти на всеки му идва акъла след петилетка време Simple Smile)))))))))))

П.П. Лошото е, че вече и куче марките станаха по 500 лева....

# 699
Аз чистих със Зебра препарата за 2 лв, сваля всьо!!! Обаче може ламарините да заминели, четох нейде...ама все тая...лъсна и светна. И без това струваше печката 120-130 лв от Зора. Вземам от доказани търговци, поне 2г гаранция да знам, че ще уважат ако нещо стане.
Но лукс марки...абсурд ! Grinning

# 700
Моите са Bosch, Electrolux, Liebherr. Традиционно си взимаме такива и за нас и досега не се е налагало да ползваме гаранция, а са им по 5 год. минимум гаранциите. Аз съм на мнение, че евтиното излиза скъпо.
Само че какво стана - сложих сифон Виега, но наемателите не знаели, че се вади капачето и ръгали някакви силни препарати,беше изядено наоколо, чак отчупен края на плочката около сифона. Показах как се отваря и чисти и ги помолих да фугират поне счупената плочка. И познайте - така фугирали, че и капачето залепили. Така съвсем никога да не може да се почисти. Та сега кел файда от това, че имам доживотна гаранция на сифона Виега.

# 701
Това се опитваме да кажем...кел файда. Wink

Това с гаранцията е на късмет. Вкъщи съм с бош пералня, два пъти сменям дръжка на люка.
За това на марки не робувам отдавна и избирам най-вече на външен вид.

И скъп матрак в квартира НЕ слагам, защото го скапват лесно.

Тоест...не вярвам в рефрена евтиното излизало скъпо. Не излиза.

# 702
  • София
Моите са Bosch, Electrolux, Liebherr. Традиционно си взимаме такива и за нас и досега не се е налагало да ползваме гаранция, а са им по 5 год. минимум гаранциите.

В интерес на истината, вече 12-та година си работят малки хладилници Либхер и в нашите апартаменти, при това пъхнати под плота, но тогава ги напазарувахме "на едро" с голяма отстъпка. Сега същите вече са по 500 лева и със сигурност няма да купя такъв вече за апартамент под наем.

П.П. А издънки стават и когато човек се предовери на "майсторско" мнение. При нас се разпаднаха два сифона в две от баните, защото бяха сложени турски евтинджоси от някаква измислена сплав, която при по-продължително третиране с препарати за отпушване на канали, буквално се разпадаше на атоми Simple Smile

# 703
  • Бургас
За апартамент под наем винаги слагам обикновен рогов сифон, който се вади и чисти лесно. Никакви модерни лентови и т.н.
Аргументите ми за малката фурна, при това с разделни котлони са, че чисто визуално не ми изглежда добре такава фурна върху самостоятелен шкаф; ако фурната е прибрана, има по-голямо работно пространство на плота и визуално кухнята изглежда по-добре; ако ти трябва котлон - вадиш котлон, вариш си спагети или каквото ти е кеф, ако ти трябва фурна, вадиш си фурната, готвиш, прибираш. За всекидневно не е ок, ама като е инцидентно, защо не? Те ако искат, да си я държат и постоянно върху плота. Моята фурна вкъщи е на нивото на очите, изключително ми е удобно. И аз като готвя, вадя и прибирам тенджери всеки ден по няколко пъти, не ми стои всичко постоянно върху плота.
Подвижен котлон - ето такъв например. Може и да не е индукционен.
https://www.ikea.bg/products/kitchen-appliances/hobs/induction-h … s-1-zona/10486794
Двата уреда сумарно могат да се намерят и за 150 лв. И няма да ме е яд да ги сменя.
Кошмарите от чистене на вградена фурна вече ги споделихте Simple Smile
Скрит текст:
Мога да похваля последна придобивка - без мирис, без дим, пази лъскавите части на фурната, много сполучлив препарат, много съм доволна: https://www.bg.twxhome.com/fume-free-oven-cleaner

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 14:34 от Tintina

# 704
Моите наематели се обадиха,че искат да напускат Tired Face имат 2 месеца предизвестие. Нанесоха се началото на октомври. Направо ми омръзна през 6 месеца нови наематели.

Общи условия

Активация на акаунт