Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 50

• 58 228
  • 811
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Насочила съм се към две лятни колички - cybex melio и cybex eezy s+2. В първата ме притеснява, че е до 15 кг. и изглежда нестабилна, също така е с по-малки гуми и се чудя дали няма да друса много. Втората гледа само напред и няма 'прозорче' за наблюдение на детето, това е единственото, което ме притеснява в нея. Може ли мами, които са използвали или ползват да дадат отзиви. Детето ми е на 6 месеца.

# 661
Не съм ползвала Мелиото, но друга разлика между количките е степента на максимално изправяне на седалката, ако това е важно за вашето дете, както е за много други след като почнат да сядат стабилно. Мелиото има доста по-изправена позиция и доколкото знам се регулира с една ръка, за разлика от ийзито, която се дърпа един шнур както при повечето летни колички. Ийзи с плюс 2 иначе е доста проходима, стабилна, но същевременно лека лятна количка, и на външен вид изглежда качествена, откроява се от всички останали видимо и като материи и като конструкция, но пустата облегалка ми идваше ужасно нестабилна, не стига че доста полегнала и в най-изправената си позиция. Мелиото някой я хвали наскоро че си е проходима въпреки малките гуми. На мен единствено в магазина ми направи впечатление, че седалката изглежда доста маломерна, но предполагам че това не е проблем, гледайки децата навън как се возят, но си зависи със сигурност и от детето как расте,  дали количката ще се ползва за сън и т.н. Плятът ня Мелиото е промазан освен това, на мен това не ми се харесва, но продавачът каза, че било предимство, защото и по-малко се замърсява. Но може би изглежда и по-шик, не знам. И друого голямо предимство на Мелиото - двете посоки на движение на тази възраст все още е критично важно, защото според мен децата имят нужда ако не през повечето време, поне понякогя да виждат мама, а и може да установите че и ня вас ви е дискомфортно да не виждате детето, макар и с всичко да се свиква. Ако ще ползвате количката от веднага, според мен си струва да вземете Мелиото, а в случай че детето още имя нужда от количка над 15 кг вече да вземете нещо леко и евтино за кратки придвижвания по-нататък.Но пак искам да отбележа, че моето дете от осмия месец удари 10 кила и примерно в седалката на Балиоса, която е сравнима по размер с тази на Мелиото спеше с ръце нагоре, защото нямаше място за тях.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 01:27 от magi g

# 662
Здравейте,
Насочила съм се към две лятни колички - cybex melio и cybex eezy s+2. В първата ме притеснява, че е до 15 кг. и изглежда нестабилна, също така е с по-малки гуми и се чудя дали няма да друса много. Втората гледа само напред и няма 'прозорче' за наблюдение на детето, това е единственото, което ме притеснява в нея. Може ли мами, които са използвали или ползват да дадат отзиви. Детето ми е на 6 месеца.
Вижте twist+2 версията на eezy, тя се върти и в двете посоки, но да - няма прозорче. Иначе е стабилна, а изправянето на гърба не е с шнур (като при s+2), а механизъм с 3 позиции. Melio има хубав голям сенник, плюс е също че гърба на седалката може да остава само по мрежа, предполагам ще е удобно да не запарва гърба на детето лятото. Значително по-лека е от eezy, но мен гумите ме накараха да взема първата.

# 663
Здравейте, през Октомври очакваме нашата първа рожба да се появи и сме в голяма еуфория. Въпреки, че е прекалено рано да гледаме за колички, ние сме се спрели на два модела - cybex balios s lux all in one и easywalker harvey 3 premium 3in1 (от mypram). Моля за мнения и препоръки за чуждестранни сайтове, в които да гледаме и следим за изгодни промоции/оферти на колички Simple Smile От всички изчетени мнения намерих само babymakt.de и mypram.com

Също така бихме се радвали да споделите Вашето мнение за горните 2 модела, кой според Вас е по-добре? Имаме голям спор вкъщи, защото ММ държи на марката, а от моделите, които сме харесали 3в1 няма бежов цвят, а аз не знам защо съм решила, че искам бежова количка.. може би от хормоните 😂

Виждам, че в момента в Айко cybex balios s lux all in one е на промоция на 1099лв., но като четох назад мненията - май доста често го намалят този модел, така ли е?

# 664
Според мен разликата от земята до небето. Ние сме с харви, когато разглеждахме видяхме и балиоса естествено, но не се доближава и грам до качеството плата, маневреността и лекотата, с която се движи easywalker. Съответно цената е двойна, дори отгоре. Cybex имат нов модел balios 2023, не идва 3 в 1, но изглежда доста по симпатичен от стария. Задължително ги вижте и двете на живо, побутайте ги, и сама ще видите разликите.

# 665
И аз мисля, че Харви е по-добър избор между двете, особено за цената от 700 евро. Все пак Балиос е средният клас на сайбекс, а Харви високият клас на изиуолкър.
Балиос ще се намира все по-евтино в следващите месеци, тъй като пуснаха модела 2023 и ще разпродават количествата от стария модел. Чужд сайт,  който често пуска промоции на сайбекс е onlineforbaby uk.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 12:02 от paradigma

# 666
И според мен няма база за сравнение. Балиоса е толкова разпространен, защото е с много добро съотношение цена качество и за поносимите 1000лв. може да се вземе вариант 3в1. Обаче дума да не става в сравнение с Харви, както вече са писали и други. Особено с тези хубави промоции по чуждестранните сайтове аз не бих се колебала.

# 667
Здравейте, мами!
 В очакване сме на бебче началото на юни месец и се чудим каква количка да си вземем.
Засега най-ни грабва окото  Cam taski sport 3 в 1.
Имате ли отзиви за нея като модел и въобще струва ли си или да търсим нещо друго?

# 668
  • Варна
Пристигна ми Jane Kendoo + Matrix light 2. За около 4-5 дни дойде директно на адрес. Излезе ми 1100лв. Изглежда симпатична, стабилна, засега ми харесва.

# 669
  • София
Аз избрах Харви 3, премиум варианта.
Няма място за сравнение с Балиоса.
Не че Балиоса е лоша количка, но поставени една до друга... не могат да се сравнят.
Предвид цената на едната и другата, ако не я бяхме взели от mypram за 700 и няколко евро, Балиоса беше компромисен вариант.

# 670
Аз избрах Харви 3, премиум варианта.
Няма място за сравнение с Балиоса.
Не че Балиоса е лоша количка, но поставени една до друга... не могат да се сравнят.
Предвид цената на едната и другата, ако не я бяхме взели от mypram за 700 и няколко евро, Балиоса беше компромисен вариант.
Извинявай за въпроса, но ме интересува колко излиза доставката до България през този сайт

# 671
  • София
Мисля че беше около 30 евро.

# 672
https://aiko-bg.com/product-94265060003

Някакви отзиви за тази?

# 673
Здравейте, някой поръчвал ли е от официалния сайт на Easywalker?

# 674
Здравейте,
да попитам и тук за мнение за тази количка :
http://chipolino.com/bg/product/3059-baby-stroller-elite-3-in-1

Общи условия

Активация на акаунт