Alesa - снимки и мнения на дрехи от бранда - 10 тема

• 37 859
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Уау, имам същата рокля, прана е 3-4 пъти и няма нищо общо с това. Сушилнята не съм я пускала от две години, дори домашните си дрехи спрях да суша в нея. Даже мисля да я продавам, че ми пречи.
И аз я имах тази. Пускана е много пъти в сушилнята и си я продадох супер запазена. Явно е успешен модел.

# 106
Това са снимки на “position to win” роклята ,носила съм я няколко пъти и съответно е изпрана няколко пъти на “easy care” с мек препарат ,спазени са всички инструкции.След последното пране съм я прибрала и си седи в гардероба ми ,цялата  е на топчета и на места леки бримчици.Просто много се раздърпа ,цветовете не са толкова ярки ,черното се смеси с бялото явно при прането  и някакси го засече и изглежда дори като захабена и мръсна

Само на мен ли ми изглежда плата съвсем различен от роклята на дамата след твоя коментар, сякаш са две различни материи

# 107
Да ,доста хора казват че използват различни платове в преиздаването ,същото ми се случи с “ young forever” роклята от плетиво .Тънко плетиво ,само от едно премерване си пролича ,че няма да издържи повече от няколко обличания.Хора , които са я поръчали когато са я пуснали за първи път казват ,че не е мръднала ,а на преиздаванията  има много оплаквания .

# 108
Какъв е този код за отстъпка? Не го намирам 🤷🏻♀

# 109
Аз също имах тази рокля, моята също беше много запазена и си я продадох.
Дрехи на Алеса в пералня не пускам. Само един еластичен клин от скоро пускам, но той е вече на поне 2г. и си даде своето, но пак е супер запазен.
Топчета се образуват на всяко плетиво и е време да се свикне с това.
А относно снимките на момичетата, на първата снимка светлината е друга според мен, а и наистина черното е пуснало и е засечена, много кофти.

# 110
Честита Коледа на всички! Blush Моята е поръчана на 14.12 миналата година. Относно прането, аз също пера почти всичките си дрехи от тях на ръка с течен препарат за вълна, особено роклите. Тази примерно я обличам 1-2 път месечно, и то само зимата, и предпочитам да отделя 10 мин да я изпера, отколкото да я рискувам в пералнята. Но наскоро говорих с една продавачка на бельо, и тя ми каза, че всъщност прането на ръка не е непременно най-щадящия начин, особено за бельо, защото дори при лекото изстискване, ластиците се усукват и накъсват. Тя ми препоръча ежедневна пограма за "Фини тъкани", 30 мин, 30 градуса, без центрофуга, и съответно препарат за фини тъкани. Вмисъл в нормалното ежедневие, повечето дрехи няма как да си изцапаме толкова здраво, че да се налага да се въртят един час в пералнята... И подобна програма е напълно достатъчна. Ако някой ползва подобна програма, може ли да сподели? Между другото навремето имах едно гадже, което си переше абсолютно всичките си летни тениски на ръка, и бяха безупречни. А щом един мъж може да отдели толкова време да се грижи за дрехите си, не виждам защо аз да не мога Heart Eyes

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 10:36 от Pavlina83

# 111
Да ,може би на ръка дрехите се запазват ,но аз лично нямам това време ,правила съм го няколко пъти за супер скъпи дрехи ,но такива на Алеса ,Nike,Levi’s т.н.т пускам в пералня ,ако оцелеят оцелеят ако не ги хвърлям и това е .Иначе спазвам инструкции ,в смисъл пера на “easy care” с мек препарат и не смесвам цветовете .Тази рокля съм я купила на 13.05 тази година и съм я обличала точно няколко пъти за по няколко часа .

# 112
За моя стандарт лично и в този момент, това са скъпи дрехи, харесват ми, стоят ми добре, така че си ги пазя. Но да, разбирам те, а и не всеки има това време и съм съгласна с теб.

# 113
И на мен взеха да ми стават скъпи. 100лв за поло. 🙈

# 114
Съгласна съм ,че са скъпи наистина ,палто 400 лв.,това си е една заплата минимална + понякога могат да се намерят много качествени неща на евтини брандове или неизвестни такива .

# 115
Минималната заплата отдавна не е 400лв, но няма значение, факт е че са скъпи и палтата, да. Аз лично не мога да си позволя да хвърлям ей така дрехи Алеса, за това и подбирам какво поръчвам от тях и не поръчвам, само за да видя нещо.

# 116
Ами моя грешка за заплатата тогава извинявам се 🤦♀.Аз също подбирам .Както Vivienne Westwood си направи логото “Buy less, choose  well ,make it last “.Ако не за джоба ,то поне за майката природа .🌍

# 117
  • Варна
Между другото навремето имах едно гадже, което си переше абсолютно всичките си летни тениски на ръка, и бяха безупречни. А щом един мъж може да отдели толкова време да се грижи за дрехите си, не виждам защо аз да не мога Heart Eyes
Гаджето трябваше ли да съчетава деца, домакински задължения, работа, социален живот, спорт и не знам какво още? Как ли няма да седна всеки божи ден да пера в легена. Даже днеска и в сушилнята ги пуснах, защото в къщата нямам простор и честно вече изобщо не ми дреме за боклуците им и спирам да им робувам. Каквото изкара - изкара.

# 118
Да, 21 век е, дрехите на които държа и ми харесват, ги пера на ръка в легена, за да им удължа живота. Къпя се по два пъти на ден, наистина не мисля, че съм ги изцапала толкова, че е нужно да ги търкалям по един час в пералнята. Всяко пране увреждa и скъсява живота на дрехата. Изобщо не ме притеснява, пък камо ли да ми пука, че някой би си помислил, че се гъбаркам.

# 119
И аз от години нищо не пера на ръка. Нямам такова време и в наши дни наистина мисля че е абсурд. Имам хубава пералня и подбирам градусите и оборотите, защото високите обороти  скапват дрехите. В сушилня не си позволявам да суша дрехите, които са ми скъпи. Под скъпи разбирам тези, които харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт