ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони - тема 2

• 49 577
  • 639
  •   1
Отговори
# 630
Si_mo_na, с ниско АМХ и трудно стигане до бластоцист не бих рискувала да се увреди с второ размразяване и ПИД последният ви ембрион. Шансът три ембриона да не са здрави на 34г и без МФ е нисък освен ако нямате неизяснени проблеми (ендометриум, хормони, хематология, имунология) ИЛИ ембриолозите не са отгледали ембрионите правилно.
Също питайте за трансфер на естествен цикъл за да ви е по-лек трансферът и да избегнете инжекциите и стотиците хапчета. Така всичко минава далеч по-леко и процесът е най-близък до естественият.

# 631
Симона, какво значи " не добро качество". Трябва да има букви и цифри, примерно 3АБ, 4АА, 5АБ.

# 632
Ако чак не са го класифицирали може да е ранен бластоцист, но е редно да кажат. На толкова много места тук напоследък чета "много добри", "средно качество", "не много добро качество". Наистина не е сериозно това и трябва да се търси сметка, обяснение, данни от клиниките.

# 633
Не бих размразявала ембрион за ПИД. Особено пък в комбинация с лошата оценка и уменията на родните ембриолози. Какъвто такъв, поемате риска.

# 634
Симона, какво значи " не добро качество". Трябва да има букви и цифри, примерно 3АБ, 4АА, 5АБ.
Така ми казаха. Ще се поинтересувам преди трансфера за точния грейд на ембриона.

Sahara_2087, имам хетерозиготен носител на MTHFR и бях на фраксипарин, имам изследвания НК клетки, АНА профил, имам фертилити тест в Геника, утре ще пусна нов по желание на доктора, хормоните са в ред, пия акутирокс за щитовидната жлеза.
За ембринологията не знам...

# 635
Здравейте! Имам един бластоцист с цитирам "не много добро качество" , замразен на ден 6, тъй като нещо се бавеше..
Въпросът ми е, дали някой е правил ПИД на такъв бластоцист и дали има шанс да оцелее две размразявания? (Едно за ПИД и едно за евентуален ЗЕТ? )
Имам два неуспешни трансфера, не ми се иска да преживявам трети, ако мога да си го спестя.
Здравейте! Нашите ембриони бяха замразени на 5 ден и 6 ден, след това се размразиха и се направи ПИД. 2 от 4 бяха балансирани - 1 на 5 ден и 1 на 6 ден. Имах трансфер с този на 5 ден, който завърши с мисед. В момента чакам резултат от абразиото. Ако има някакъв генетичен проблем, не знам какво следва честно казано. Не е имало проблем с размразяване, биопсиране и замразяване отново.

# 636
Здравейте! Имам един бластоцист с цитирам "не много добро качество" , замразен на ден 6, тъй като нещо се бавеше..
Въпросът ми е, дали някой е правил ПИД на такъв бластоцист и дали има шанс да оцелее две размразявания? (Едно за ПИД и едно за евентуален ЗЕТ? )
Имам два неуспешни трансфера, не ми се иска да преживявам трети, ако мога да си го спестя.
Здравейте! Нашите ембриони бяха замразени на 5 ден и 6 ден, след това се размразиха и се направи ПИД. 2 от 4 бяха балансирани - 1 на 5 ден и 1 на 6 ден. Имах трансфер с този на 5 ден, който завърши с мисед. В момента чакам резултат от абразиото. Ако има някакъв генетичен проблем, не знам какво следва честно казано. Не е имало проблем с размразяване, биопсиране и замразяване отново.
В коя клиника сте?

# 637
В Надежда

# 638
Съни, не винаги аборта е зарази ембриона. Аз също имах БХ с балансиран ембрион. Оказа че имунологията ми е много зле, а тя е ключова за биохимични и ранни аборти. Проверете си я, ако не сте.

# 639
Съни, не винаги аборта е зарази ембриона. Аз също имах БХ с балансиран ембрион. Оказа че имунологията ми е много зле, а тя е ключова за биохимични и ранни аборти. Проверете си я, ако не сте.
Благодаря много за насоката. Приемах Програф и Преднизолон след трансфер, но пък и бях болна в периода около имплантацията с темперетура. Не знам .. гестационният сак беше много малък в 5 седмица, след това в 6 г.с се видя само жълтъчно мехурче и това е . Аз имам едно дете и все си мисля, че проблема е по-скоро в ембриона.

Общи условия

Активация на акаунт