ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони - тема 2

• 53 098
  • 702
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, след ПИД на 2 ембриончета, резултатът и при двата е - небалансиран. Някой минал по този път може ли да сподели какво следва? Има ли как да се получи балансиран ембрион при следваща пункция и въобще обратим ли е този резултат и как може да се повлияе?

С какво качество бяха бластоцитите? Въпрос на късмет е всичко. Може другия път пак да имате 2 и двата да са балансирани. С какво бяхте стимулирана, силна или слаба беше стимулацията? Колко Я извадиха и всички ли се оплодиха? Имате ли мъжки фактор?

# 661
  • Столицата на "Второто българско царство"
Резултатите излизат за около 10-14 дни.
Ние сме правили в 3 опита инвитро ПИД на ембрионите. Имали сме еуплоиди, по един от общо 5 бластоциста (на опит успявахме да стигнем до 5 бластоциста).
При първия ПИД  имах и Ера тест - без имплантация. Следващите 2 опита/трансфера еуплоиди, без Ера - без имплантация. Бременост имах единствено с неизследвани ембрион, при който в 4я месец спря сърдечна дейност - след изследване се оказа със синдром на Едуардс. Тогава съжалих, че не сме направили ПИД.
Много е трудно да решиш, дали да дадеш шанс на небе лансиран, мозаечен...
Ние сме с мъжки фактор, уж с добър яйчников резерв, но явно яйцеклетките вече нямат енергия, затова ще сме с донорска.

# 662
Бях с дълъг протокол, бих казала силна стимулация с reseligo, fostimon, menopur, choriornon. От 9 Я само 2 ембриончета се оплодиха. Мъжкия фактор се коригира с добавки и спорт и последните исзледвания бяха мн добре. По- скоро качеството на Я не е добро, аз се храня здравословно ( донколкото се може) спортувам, нито пия, нито пуша.. и това ме озадачава още повече.. на 34г съм

[b[/b]
Здравейте, след ПИД на 2 ембриончета, резултатът и при двата е - небалансиран. Някой минал по този път може ли да сподели какво следва? Има ли как да се получи балансиран ембрион при следваща пункция и въобще обратим ли е този резултат и как може да се повлияе?

С какво качество бяха бластоцитите? Въпрос на късмет е всичко. Може другия път пак да имате 2 и двата да са балансирани. С какво бяхте стимулирана, силна или слаба беше стимулацията? Колко Я извадиха и всички ли се оплодиха? Имате ли мъжки фактор?

# 663
Изследвайте ДНК фрагментация при мъжа ако не сте.

# 664
  • Sofia
Аз се повтарям като грамофонна плоча ама...личен опит.. 12 антрални фоликула, до пункция само 4 налични. 3 извадени яйцеклетки, като само една от 3те беше годна. Ами качество си ми е ужасно какво да се прави. Бях на 33 тогава, вече съм на 34. Мислехме, че съм здрава и нищо ми няма, но се оказа, че не е съвсем така - имах системно завишено CRP, естрогенива доминантност, ендометриоза, и автоимунно заболяване, които бяха установени след опита ни лятото тази година. Ако не си посещавала имунолог - силно препоръчвам. Дори при елементарно системно възпаление, което няма общо в репродуктивна функция (като артрит при мен) скапва сериозно качеството на яйцеклетките.

# 665
Rouina, естрогеновата доминантност какъв специалист ти я диагностицира? CRP над горна граница ли ти е било или просто в референтните, но по-близо до горна?

# 666
  • Sofia
Rouina, естрогеновата доминантност какъв специалист ти я диагностицира? CRP над горна граница ли ти е било или просто в референтните, но по-близо до горна?
Над горна граница е и се поддържаше така над 3 години. Разбира се имах оплаквания откъм сухожилия и стави и посетих няколко ревматолози през този период, които ми бяха казали, че ми няма нищо, да си живея живота. Дори в момента на лечение с Плакенил CRP се качва около 7. Естрогеновата доминантност също се вижда на хормонални изследвания, които имам и събирам вече 4 години. Естрогена много често е около 350-400+ nmol/l на 2 ден от МЦ (гледам винаги да пускам на ден 2). Имах и 2 отстранени аденоматозни полипа, което сигнализира за високи естрогени (този вид полипи са естрогеново зависими). Общо взето това е наблюдение на репродуктивната, която посещаван от скоро и сме го коментирали с нея. До сега никой не е обръщал внимание на сравнително високите за ден 2 естрогени.

# 667
Разбира се, че всеки организъм може и да има конкретен проблем, но масово качеството на ембрионите е лошо заради лошата стимулация.  Когато стимулират (с конски дози гонадотропин) количество, за сметка на качество, няма как резултатът да е различен. На 34 години, без да пиете и пушите, няма как проблемът да е във Вас!

# 668
Благодаря за съвета, имате ли препоръка за имунолог? Аз съм в Надежда и там лятото отсъстваха и не можах да посетя.. ходих при един койо се оказа, че не е репродуктивен и беше некомпетентен - общо взето беше напразно

Аз се повтарям като грамофонна плоча ама...личен опит.. 12 антрални фоликула, до пункция само 4 налични. 3 извадени яйцеклетки, като само една от 3те беше годна. Ами качество си ми е ужасно какво да се прави. Бях на 33 тогава, вече съм на 34. Мислехме, че съм здрава и нищо ми няма, но се оказа, че не е съвсем така - имах системно завишено CRP, естрогенива доминантност, ендометриоза, и автоимунно заболяване, които бяха установени след опита ни лятото тази година. Ако не си посещавала имунолог - силно препоръчвам. Дори при елементарно системно възпаление, което няма общо в репродуктивна функция (като артрит при мен) скапва сериозно качеството на яйцеклетките.

# 669
  • Sofia
Да професор Михайлова е новият имунолог в Надежда. Жените по форума силно я препоръчват. Аз също съм в болница Надежда и лятото пусках имунологични при старите им имунолози, но не останах доволна. Декември или януари ще направя консултация с нея.

# 670
  • София
И аз препоръчвам проф. Снежина Михайлова в МБАЛ Надежда. Можете да си запишете час директно през мобилното приложение. Отнема не повече от 2-3 минути.

# 671
И аз препоръчвам проф. Снежина Михайлова в МБАЛ Надежда. Можете да си запишете час директно през мобилното приложение. Отнема не повече от 2-3 минути.

Как се казва приложението?

# 672
  • Sofia

Как се казва приложението?

Приложението на болница Надежда. Nadezhda hospital, но то е за пациенти на болницата. Може да се запише час през него, ако не ти се звъни на регистратура.

# 673
Не е нужно да си пациент. Аз се регистрирах през сайта в приложението и така си записах час, без да им звъня.

# 674
  • София
В Надежда са ми правили най-некадърната стимулация. От 9 пукнати фоликула 5 презряли, 3 неузрели, само 1 се оплоди и доживя до ПИД.

Няколко месеца по-късно, в друга клиника, след прайминг за изравняване на фоликулите, имах 5 ембриона, от които 3 отидоха на ПИД.

Та, не се доверявайте сляпо на репродуктивните, те често грешат, но за ваша сметка. Успешни опити ще имате там, където докторите мислят, а не действат на конвейeр Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт