ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони - тема 2

• 56 818
  • 751
  •   2
Отговори
# 735
Не се отчайвай, винаги има надежда. Аз съм с амх 0.6 и съм на 30, под 30 не беше много по-различно амх. Аз се повлиях уж добре от първата ми стимулация преди няколко години (8 фоликула имах), но в крайна сметка само една яйцеклетка беше хубава като качество и се оплоди. Не е важно да са много, а да са качествени 😊. Стискам ти палци тези трите да са твоите и да станат 5дневни ембриончета.

Привет момичета! На 5ти ден от стимулация съм. На 1вия ден ми поставиха еднократно Елонва 150 мг, хормоналните изследвания бяха перфектни с изкл. на това че амх е критично нисък за възрастта ми 0.8, а нямам 30 години още. Днес отидох на контролен преглед и се оказа, че имам само 3 фоликула, които са с някакви отчайващи размери, един само е малко по-"голям" от другите около 13 мм. Доктора включи Puregon днес и утре по 300, и утре orgalutran. Тези 3 фоликула изобщо имат ли шанс? Доктора каза, че реакцията на организма към стимулацията е плачевен и че на база тези резултати, изхода от процедурата ще бъде по-скоро неуспех. Ще правим ПИД или поне това бяха плановете ми, но с този малък брой фоликули дали изобщо ще стигнем до там да тестваме каквото и да е.. отчаяна съм

# 736
Привет момичета! На 5ти ден от стимулация съм. На 1вия ден ми поставиха еднократно Елонва 150 мг, хормоналните изследвания бяха перфектни с изкл. на това че амх е критично нисък за възрастта ми 0.8, а нямам 30 години още. Днес отидох на контролен преглед и се оказа, че имам само 3 фоликула, които са с някакви отчайващи размери, един само е малко по-"голям" от другите около 13 мм. Доктора включи Puregon днес и утре по 300, и утре orgalutran. Тези 3 фоликула изобщо имат ли шанс? Доктора каза, че реакцията на организма към стимулацията е плачевен и че на база тези резултати, изхода от процедурата ще бъде по-скоро неуспех. Ще правим ПИД или поне това бяха плановете ми, но с този малък брой фоликули дали изобщо ще стигнем до там да тестваме каквото и да е.. отчаяна съм
В такъв случай защо не ви канселират опита, да си платите Елонвата и да опитате те пак следващия месец?
При мен се получи абсолютно същото И в крайна сметка от 6 яйцеклетки извадиха три зрели, от които нито една не стигна до ден 5.
Направо като ви чета и изпитвам дежа вю.. Случайно да не сте в Селена?

# 737
При моята първа стимулация извадиха само 2 яйцеклетки, като уж бяха 5 мо не стана така. На следващата стимулация бяха повече, но в крайна сметка при ПИД резултата за едното ембрионче от първата стимулация беше най-добър ииии вчера дъщеря ми тръгна на ясла Simple Smile Дълго стана, но да - гони се качество, не само количество. Обсъдете варианта за замразяване на първата партида и тестване заедно с втората.

# 738
Gelatto, много се радвам, че се включи. С теб сме си писали, имахме доста сходни съдби в репродуктивен план. Някъде четох, че първия опит е като "проба" какво действа реално на тялото и какво не. Може би втория опит ще е моя.. 🥰

При моята първа стимулация извадиха само 2 яйцеклетки, като уж бяха 5 мо не стана така. На следващата стимулация бяха повече, но в крайна сметка при ПИД резултата за едното ембрионче от първата стимулация беше най-добър ииии вчера дъщеря ми тръгна на ясла Simple Smile Дълго стана, но да - гони се качество, не само количество. Обсъдете варианта за замразяване на първата партида и тестване заедно с втората.

# 739
Силно стискам палци!! Наистина първата стимулация е малко опознавателна. Скоро и вашето човече ще ви намери ⭐️

# 740
Привет отново от мен на всички. Избутах го до две оплодени яйцеклетки. На ден 2 след пункция едното ми ембрионче се развива, разделило се е, но клетките не са еднакви по думите на ембриоложката. Това знак ли е за хромозомни аномалии?

# 741
Здравейте, дами,

След отрицателен чхг тест днес съм и тъй като имаме замразени ембриони исках да ви попитам  дали е подходящо да се размразяват неизследвани ембриони с цел ПИД, и после пак замразяване с хипотетичен бъдещ трансфер при добър резултат? Този процес дали е много рисков за ембрионите?
Понеже изследвахме само 2, от които единият се оказа балансиран, другият-не. При следващия ЗЕТ ще се ползва балансираното ембрионче вероятно, но вече гледаме напред и за съдбата на останалите ембриони. На трите с хубави цифри и букви им разбрахме съдбата,  но трябва да се настроим и за останалите, затова ви питам.
Благодаря предварително.

Здравейте. Не мога да дам съвет, но ще споделя моя опит в Надежда. След неуспешен трансфер на балансиран ембрион ми направиха хистероскопия и три вида биопсии. Чак след това преминахме на трансфер. И двата трансфера бяха направени с ембриони, които бяха размразили, за да се направи ПИД. Имам родено детенце от втория трансфер. Успех

# 742
Здравейте, дами,

След отрицателен чхг тест днес съм и тъй като имаме замразени ембриони исках да ви попитам  дали е подходящо да се размразяват неизследвани ембриони с цел ПИД, и после пак замразяване с хипотетичен бъдещ трансфер при добър резултат? Този процес дали е много рисков за ембрионите?
Понеже изследвахме само 2, от които единият се оказа балансиран, другият-не. При следващия ЗЕТ ще се ползва балансираното ембрионче вероятно, но вече гледаме напред и за съдбата на останалите ембриони. На трите с хубави цифри и букви им разбрахме съдбата,  но трябва да се настроим и за останалите, затова ви питам.
Благодаря предварително.

Здравейте. Не мога да дам съвет, но ще споделя моя опит в Надежда. След неуспешен трансфер на балансиран ембрион ми направиха хистероскопия и три вида биопсии. Чак след това преминахме на трансфер. И двата трансфера бяха направени с ембриони, които бяха размразили, за да се направи ПИД. Имам родено детенце от втория трансфер. Успех
Открихте ли нещо от биопсиите и хистероскопията, променихте ли нещо при следващия трансфер?

# 743
Здравейте. Ние ще правим ПИД, но 4 дневните ни ембриони днес не са достигнали до сливане и морула, но продължават да се делят по думите на ембриолога. Отделно вчера бяха със фрагментация.. Понеже нямам повече обяснения и пояснения бих искала да попитам вас, като вече преминали по пътя, случвало ли ви се е да чуете тези "диагнози" за ембриончетата си?

# 744
Sugarbaby, ембрионите с фрагментации не им дават големи шансове, очевидно се развиват по-бавно щом на 4-ти ден не са стигнали стадий морула и са по-ниско качество. Изчакайте, може и нещо да оцелее, но за да се вземе ПИД трябва да са стигнали стадий бластоцист на 5 или 6-ти ден и да има определен брой клетки. Ако не стигнат, няма да могат да вземат биопсия, но въпреки това може да се замразят без ПИД. Заради мъжки фактор ли правите ПИД? В коя клиника сте?

# 745
Не сме с мъжки фактор. Причината за ПИД са три бременности (2 със синдроми). Предполага се, че проблема е от качеството на моите яйцеклетки и май това се потвърждава с оглед на развитието на сегашните ембриончета.. Ембриолога каза, че ще ги изчака до утре, защото продължават да се делят, но просто прогнозата им не  е благоприятна като цяло.

# 746
А правили ли сте кариотип? Имате ли някакви генетични заболявания в двете семейства? Потърсете генетиците в Майчин дом, уникални са, никога няма да ви откажат консултация, защото от 3 бременности 2 да са били със синдроми си е съмнително. Дори и Я да са лошо качество, може и да има нещо по-дълбоко. Синдромите от най-често срещаните ли са били?

# 747
Да, правихме.
Направихме консултации с д-р Хаджидекова и д-р Савов, който е просто един ангел. Нямаме семейна обремененост. Всички са на мнение, че това са случайни грешки, тъй като нищо от изследванията ни не придполага наследствен характер, което прави ситуацията много по-объркваща. Ако някой имаше проблем, поне щяхме да имаме отговори, но сега просто сме в един омагьосан кръг с теории на вероятностите... Всички лекари ни съветваха за инвитро с ПИД, като единствения шанс да избягаме от тези грешки и да открием нашата златна яйцеклетка, но явно ще е по-трудно от очакваното, тъй като и отговора ми към стимулацията беше просто плачевен..

А правили ли сте кариотип? Имате ли някакви генетични заболявания в двете семейства? Потърсете генетиците в Майчин дом, уникални са, никога няма да ви откажат консултация, защото от 3 бременности 2 да са били със синдроми си е съмнително. Дори и Я да са лошо качество, може и да има нещо по-дълбоко. Синдромите от най-често срещаните ли са били?

# 748
Ако оцелеят ембрионите за ПИД ви съветвам да направите и трите вида PGT или това, което казват генетиците, защото тук имаше няколко жени и мъже с нормален кариотип, които се оказа, че предават генетични дефекти без те да имат изявени такива.. А PGT - A , който е най-често правения показва само, ако има хромозомни аномалии, което не ви върши голяма работа, ако има някакви скрити генетични или транслокации. Потърсете какво изследват трите вида ПИД, и тук го бяхме пускали.

# 749
Имате ли правена ДНК фрагментация на мъжа? При нас при първото инвитро всички ембриони спряха развитие на 3-4 ден заради фрагментация, която се установи след това. При второто имахме 4 бластоциста след зимот.

Общи условия

Активация на акаунт