Изневяра

• 12 010
  • 275
  •   1
Отговори
# 120
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Кой е казал, че е нормално кръшкането?
За съжаление, случва се доста често, това е.
Не на всеки, но често.
Лично аз също смятам, че ако то породи в мен желание за отмъщение по същия начин, нещата са приключили.

# 121
Енти път - не се случва, не се случва на всички и не го правят всички. Кръшкането не е нормално, още по-малко пък е тайна обществена норма. Ако беше нормално и/или норма, нямаше да е тайно. Точно толкова е просто. Доста е безочливо да се скача срещу другите заради собствените грешки.

Никой не е казвал, че се случва на всички, хайде да внесем малко разбиране в спора. Аз казах, че е обичайно, често срещано и масово явление. Но това не значи всички. Ако кръшкат 20% от населението това според мен попада във въпросните определения. Освен това имайте предвид, че става дума за някакъв момент от живота - кой като студент с гадже, кой като младеж, кой в кризата на средната възраст... Виж, ако търсим устойчиви паралелни връзки (любовници), според мен тогава процентът ще е доста малък. Но за инцидентни забежки в някакъв етап от живота не мисля така.

# 122
Когато се случи в моето семейство, бившият отнесе много критики и приказки от близко семейство, най-вече от мъжа. А бяха много близки двамата.
То беше хулене, до степен с него да прекратя комуникация.
И хоп праведния, само след 3г сътвори същата каша. То драми бяха, любови..

Та от страни е лесно да съдиш или заявяваш " Аз никога..", докато не се озовеш "с двата крака нагазил в ла@ната" .

# 123
  • София
"Никога" има различна тежест при различните хора. Някои го казват, нямайки опит. Други го казват високопарно, без изобщо да са тествали устоите си. Други обаче го казват от позиция на опит и увереност. И аз вярвам, че някои от тях - не всички, но някои - ще удържат във всяка една ситуация. Например, има хора, които са станали свидетели на изневяра в семейството и са толкова погнусени, че изпитват отвращение щом се намесят обвързани хора. Така че не всеки си има цена, противно на популярния израз.

Не смятам, че тези хора трябват да пречат на някого - те не са задължително нещо повече от другите, просто са изградили ценностната си система по различен начин, и в различни обстоятелства. Понякога имам чувството, че те се приемат като един вид критика към останалите със самото си съществуване. Ами, не - хората са различни, но всички са хора. Всеки има слабости, но на различни места. Всеки има своя история и свои обстоятелства, някои по-разбираеми, някои не. Този, който няма да изневери, може би ще извърне глава в друга ситуация, а този, който е изневерил - ще подаде ръка. Това е просто един аспект от човека и не го прави задължително добър или лош.

# 124
Скрит текст:
Когато се случи в моето семейство, бившият отнесе много критики и приказки от близко семейство, най-вече от мъжа. А бяха много близки двамата.
То беше хулене, до степен с него да прекратя комуникация.
И хоп праведния, само след 3г сътвори същата каша. То драми бяха, любови..

Та от страни е лесно да съдиш или заявяваш " Аз никога..", докато не се озовеш "с двата крака нагазил в ла@ната" .

И що такива грозни думи тук?
Според мен в цялото начинание си има една определено много приятна част, която в никакъв случай не заслужава да бъде описвана като "газене в ла@на".

# 125
Когато човекът го няма, просто го няма. Не сте ли заедно сутрин и вечер, не сте заедно. Точка. Колкото и да се иска на някого да имитира връзка или семейство от разстояние, това не е. Това мога да кажа аз. При това положение даже не мога да го нарека "изневяра".
И какво искате да кажете? Че хората дето са заедно сутрин и вечер, не могат да си изневерят през деня ли? Хората могат да те гледат в очите, да те прегръщат, да правите любов по цял ден и пак да ти изневерят, това е истината, всичко е до човек, а не до обстоятелствата. Ми ако се наложи човек да влезе в болница или да замине някъде по спешност и няма възможност да сте ,,заедно сутрин и вечер''  за известен период какво? веднага хукваме да задоволим нуждите си, щото не получаваме това което ни се полага, така ли? Има и лоялни хора, които имат ценности и аз съм една от тях, мога гордо да го заява, всеки да смята каквото иска за правилно!

# 126
И що такива грозни думи тук?
Според мен в цялото начинание си има една определено много приятна част, която в никакъв случай не заслужава да бъде описвана като "газене в ла@на".

Мдам, тръпката и адреналина...  Кой знае и кой не може да разбере много добре е описано в поемата на Лремонтов "Мцыри" (значи послушник).  Та там значи по време на една буря един послушник избягал от манастира, докато монасите се молели проснати пред олтара от страх. Когато най-после го намерили умиращ го питали що така, защо е зарязал сигурността на манастира за да мре сега. И той им отговорил нещо, което те не можели да разберат:

Скрит текст:
Когда гроза пугала вас,
Когда, столпясь при алтаре,
Вы ниц лежали на земле,
Я убежал. О, я как брат
Обняться с бурей был бы рад!
Глазами тучи я следил,
Рукою молнию ловил…
Скажи мне, что средь этих стен
Могли бы дать вы мне взамен
Той дружбы краткой, но живой,
Меж бурным сердцем и грозой?..

# 127
Роки е напълно права. Връзки от разстояние, единия е неопределено време някъде...
Не е въпросът само до изневярата или, че не е могъл да устиска. Хората, когато са разделени(сами) си преподреждат ежедневието, заниманията, начинът на живот. Няма как да не се промениш за 5-6 месеца... година. Факт е, че този човек не е до теб, нито. сутрин, нито вечер, нито когато ти е тежко или радостно...

# 128
  • София
Е, имате чат или видео разговор за 20 минути вечер. 😁 Страхотна комуникация. 😜

# 129
Роки, ма за някои това направо си е сериозна връзка.

# 130
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Rockstar, ти направо отписа сума ти семейства на хора, при които единия се налага да пътува често - с камион, с кораб...
То, че не е лесно ми е ясно, ама не смятам, че трябва да се подразбира, че тези хора имат нездрави семейства.
Не е за всеки обаче тоя живот, ясно ми е.
Не съм сигурна, че бих го понесла лесно и аз.
Спомням си, как веднъж сънувах, че мъжът ми заминава за Либия,
така, както навремето татко беше там на работа. С такова тягостно чувство се събудих... сигурно защото си спомням колко ни беше мъчно у нас тогава за татко, дето е някъде, където не можеш просто да прескочиш и да го прегърнеш. Да не говорим, че тогава и начините за комуникация се свеждаха до чуване по телефона веднъж на месец-два (ако имаш късмет) и мили писъмца и пакетчета по приятели.

# 131
Абе като цяло няма логика да си във връзка ако си стоиш сам… Малко парадоксално

# 132
  • София
Ами аз лично нямам данни за такава връзка, която да е останала здрава. Пък ако има - живи и здрави да са.
Елена, именно де! Хем си във връзка, хем си ходиш сам. Още по-приятно е, като има деца.
Особено празнично става по празниците! Случайно някой приятел се сети за теб
"Айде, излез с компанията, ще празнуваме!"
"А, не - аз имам гадже!"
Зависваш сама с чаша вино на телефона. Чакаш час, чувате се за 10 мин и останалото време продължаваш да висиш сама и да гледаш тв. Уау, партии!

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 21:51 от Rockstar

# 133
Наистина, малко са семействата и връзките оцеляли на  разстояние. Ежедневно да се бориш сам с всичко и деца в картинката, става наистина тегаво, особено като са малки.
А и всеки нормален човек има нужда и от ласка и от секс. Бе, не е за всеки тая работа.

# 134
Разстоянието отдалечава…. Физически и душевно… В един момент си викаш: за какво ми е някой там, нейде в далечината…😁

Общи условия

Активация на акаунт