Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 76 644
  • 274
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 5 714
защото става много пяна  с която обикновенно допълвам купичките, но сега ми пречеше да виждам дали съм разпределила другата смес равномерно (просто всичко потъваше в пяната и нямах видимост).
Това беше и при мен проблемът. Сладкишът ти изглежда страхотно.

# 121
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
korneliia_h Фантастичен ти е сладкиша, браво.  bouquet
За блата- моят стана много  хубав и мекичък.
Разбих първо белтъците на сняг  с малко захар и отделно жълтъци+захар и т.н. Накрая към жълтъчната смес прибавих белтъците.
Абе хем си мислех така да направя, защото така разбивам блатовете за торта, ама после като пишман готвач обърках всичко на поразия с миксера (сега си се чудя на акъла  Embarassed) и определено накрая имах съмнения, че ще ми се степе блата, сместа някак не беше пухкава ами  ... (то нали уж за да се запази и пухкавостта бъркаме после с дървена лъжица, когато добавяме брашното  newsm78) абе разбирате ме. Следващия път ще пробвам по стандартния начин и се надявам още по-добре да стане. Благодаря за отзивите на всички, това значи много за мен.   bouquet

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 16:25 от korneliia_h

# 122
  • София
  • Мнения: 37 866
Забравих да ти кажа, че   още първият път сложих само 1 чаша брашно.
Стори ми се много, ако сложа дозата от рецептата - като гледах как се излива тестото, на снимката, мислех че ще стане много гъсто ако сложа всичкото.
И тъй като стана хубаво още първият път - продължит с това количество - блата винаги ставаше и равномерно можеше да се разпредели тестото.

# 123
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
denis_d   Благодаря   bouquet

# 124
  • На черешата
  • Мнения: 8 394
  Нали за крем карамела водата не трябва да завира,тук важи ли същото правило??? newsm78

# 125
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Ами аз не знам дали трябва да завира или не, ама принципно ако печеш на около 175-180 градуса, както са пекли вече някой от нас водата не завира  Peace. Поне на мен не ми завря.

# 126
  • София
  • Мнения: 37 866
На мен ми вреше, а и как така няма да ври?
Нали   100 градуса е точката на кипене на водата , т.е при 170-180 няма начин да не ври. Wink

# 127
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Оф, добре грешката е моя може да е вряла водата , но някой споделиха, че е изкипяла направо та са доливали вода. При мен този проблем го нямаше. Обикновенно когато правя нещо на водна баня, ако ври много балончетата без малко да влязат в съда в който готвя въпросното нещо, а сега въобще балончета май не видях та затова казах, че не ми е вряло  newsm78. ама верно си е че на 100 градуси водата завира тъй, че ...  Може би има значение и факта, че тавата ми с водата беше много голяма и доста водичка си имаше в нея. Мале съвсем се омотах  ooooh!  Joy. Абе вряла не вряла на 175-180 градуса сладкишчето си става.  Mr. Green

# 128
  • Sofia
  • Мнения: 4 887
И аз снощи направих сладкиша, страхотен стана, въпреки че готвенето ми можеше да се сравни с разходката на слон в стъкларски магазин! Правих го в една от тези тави, на които се отделя подложката и първата смес почна да ми изтича през тавата  Laughing Забравих да сложа олиото в сместа за блата, накрая сипах толкова вода в голямата тава, че тази със сладкиша плуваше  hahaha
Включих на 270 градуса, само последните 10 минути завих отгоре с фолио и намалих на около 100 градуса, защото почна да попрегаря. Като го извадих, малко вода от долната тава беше влязла отгоре и ми се разпадна крем карамелът, но блатът беше добре. Веднага нагънахме сладкиша.
Но пък мноооого сладко бе, въпреки че слагах по 1/2 ч.ч. захар вместо 3/4.

# 129
  • България Сливен
  • Мнения: 246
Направих сладкиша! Чуден, чудесен сладкиш! Благодарности! Hug

# 130
  • ville de Quebec
  • Мнения: 509
И аз го направих вчера, ама и на мен кремът ми стана на много тънък слой, та другият път ще пробвам съвета за 4 яйца и 3ч.ч. мляко, мисля, че тогава ще ми стане. Иначе с печене и отлепване нямах проблеми. Макар и с тънък слой крем, вече изядох 1/4 от сладкиша Laughing

Благодаря за страхотната рецепта!

# 131
  • Мнения: 852
  bouquetБлагодаря за страхотната рецепта!Направих сладкиша  и резултата беше отличен!!!Много го хареса цялото ми семейство! smile3525 Peace

# 132
# 133
  • Мнения: 119
какво изкушение!ако направя половин доза, във форма с какъв диаметър да пека? съпруга няма да ми помогне в оценяването на сладкиша, защото не обича крем карамел. и децата също...

# 134
  • Мнения: 983
Ееееееееее, дайте снимки деееееееееее на чудесните сладкиши. Моя първи опит беше пълен провал Close

Общи условия

Активация на акаунт