Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 727
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм със серклаж, винаги съм имала проблеми с микробиологията и преди да забременея. Ползвах гинофилус, не е от най-приятните неща, но пък имаше чудесен ефект. При мен проблемът е, че липсват лактобацили и трудно се задържат. Те реално пазят влагалището от повтарящи се инфекции. Та, с него успяхме да постигнем голямо количество. Малко трудно ги намерихме и то онлайн.
Аз да се запиша в списъчето, на 9 януари съм на преглед, направо от сега нямам търпение 😊

# 211
Vssh, има немалко места и лекари, където можеш да родиш естествено след секцио. Моя приятелка роди така миналата година. Говоря за София, не зная ти къде си Simple Smile

# 212
Здравейте!
Към мамите, които се следят в болница Надежда- моля за мнения за др Павлова-Масларова? Изражда ли или само води ЖК?

# 213
Mariana Stoilova 723686, аз исках да се запиша при нея на ЖК, но нямах късмет месец септември. Бях чела много хубави мнения за нея. Казаха ми, че не приемала нови пациенти. След някой друг месец в приложението бях видяла, че има свободни часове, но вече се бях насочила към друг лекар за ЖК, който е извън Надежда. Ако не се следиш в Надежда, но искаш да раждаш там, мисля, че може да си при нея. Това е, което имам като информация. Може да прочетеш повече и в темата на болницата.

Момичета, как сте? Ние прекарахме Коледа на морето и много хубаво си починахме Blush Но още първия ден ме духна вятъра и гърлото, както вървеше към оправяне, започна много да ме боли и все още няма признаци на минаване. Поне е само гърлото. Аз на 03/01 съм на ЖК.

# 214
Здравейте, мамчета! Тези дни беше хубаво времето и със съпруга успяхме и да се разходим, освен ходенето по гости при нашите и свекърите. Вчера мина и прегледа ми, бебчо е пораснал цели 960 гр. в станал, та после що кръста ме боли.. ☺️Изследванията ми изглеждат наред, само хемоглобина е нисък. Смениха ми сорбифер с то тема, че много не ги пиех таблетките, ще видим това как ще ми се отрази. Следващия преглед е на 17.01,а на 20.01 сме на трета фетална. Малко близко се падат, но няма да ми е за първи път 😀. Желая ви прекрасен ден, момичета! ❤️

# 215
Здравейте и от мен, момичета Simple Smile
Мисля, че оздравях 😊 Имам остатъчна кашлица все още, но дано мине до ден-два.
Силно се надявам, че леко прекаран Ковид по време на бременност, няма да има някакво негативно отражение върху бебчо 😊
Следващият ми преглед по ЖК е на 3.01.23, а на 11.1.23 съм на късна ФМ. И при мен се получиха много близо двата прегледа, но това е в следствие на многото почивни дни в края на Декември.
Започнах малко да се тревожа, че остава малко време, а ми се струва, че трябва да подготвя още много неща. На практика имам около 2 месеца (и малко) преди да се роди бебо. Постоянно ми идват идеи за подобрения и размествания вкъщи .... Отделно се занимаваме с оправянето и обзавеждането на един друг апартамент.
С покупките за бебето сме доста напреднали, но все пак има още неща, които да изберем и купим.
Леко се шашкам, но го отдавам на хормоните.
На мъжа ми по-скоро му е смешно моето притеснение и не знае, как да ме успокои 😄
Как е при вас? Чувствате ли се готови за големия ден?

# 216
Aria Mia и аз съм в същата ситуация. Днес най- накрая ММ склони да боядисаме спалнята Joy Започнала съм да мрънкам от 4 месеца. В къщата на неговите родители е пълен ужас. Започна ремонт, но не знам дали ще свърши преди да родя Confused Все ми вика, че много време има, а то хич не остана. Предстои шпакловка, боя, ламинат и нови мебели в спалнята. Явно няма да им ходим на гости скоро Joy
 Ако може да ви се оплача. Изкарах кошмарни празници. Много се напрегнах и имах ужасни болки няколно дни. Не знам от напрежението ли бяха или бебо се беше обърнал кофти, но едва ходех. Днес вече съм добре. Утре се надявам АГ да каже, че всичко е наред и да празнувам спокойно НГ.

# 217
Честита Коледа, момичета!

Пожелавам Ви да сте здрави! 😚

Аз от както ме изписаха само първите два дни имах малко контракции и после пак се почна,не са регулярни,но са много. Пия всичко възможно като магнезий и се чудя защо само на мен не ми действа. С една дума не съм и няма как да съм спокойна. Толкова скоро бях в болницата и пак трябва да се ходи,утре ,ако не се случи чудо и не намалеят ще ходя. Дори не знам могат ли пак да ме приемат толкова скоро. Отделно не само не качвам кг,а даже свалям,дори и като пия протеин,ще го пия максимално. Вкарвам се във филми,че съм болна и какво ли не. Отделно за инжекциите, които трябваше да почна от понеделник в майчин дом казаха не,че можело да кървя,не знам от какво... Но казаха аспирин до 35 седмица. Засега съм на аспирин, кръвоотоците бяха ок,и аз не знам кой да слушам,но моят АГ дотук се оказа прав,че нямам нужда от инжекции,на пети януари имам час при него,ако не съм в болница и ще питам пак. Толкова късно да почвам не знам. В болницата имах пуснат фибриноген,проторбиново време,винаги са били в норма,д-димер не съм пускала, само в десета седмица и беше ок. И не ме и карат. И така, това е от мен, спокойствие след като родя,но само да не е скоро...

# 218
Aria Mia и аз съм в същата ситуация. Днес най- накрая ММ склони да боядисаме спалнята Joy Започнала съм да мрънкам от 4 месеца. В къщата на неговите родители е пълен ужас. Започна ремонт, но не знам дали ще свърши преди да родя Confused Все ми вика, че много време има, а то хич не остана. Предстои шпакловка, боя, ламинат и нови мебели в спалнята. Явно няма да им ходим на гости скоро Joy
 Ако може да ви се оплача. Изкарах кошмарни празници. Много се напрегнах и имах ужасни болки няколно дни. Не знам от напрежението ли бяха или бебо се беше обърнал кофти, но едва ходех. Днес вече съм добре. Утре се надявам АГ да каже, че всичко е наред и да празнувам спокойно НГ.
😀😀 не стягай хихи и при нас е същото ММ се прибра от командировка вчера та цял етаж ни чака за правене ... Де късмет да сме готови хахаха .. поне спалнята и банята 😀😀 но поне ние сме на долния етаж ,та не е нещо сложно и далечно , но иска работа ...

# 219
Ирна, болезнени ли са контракциите? Казали ли са ти от болницата или следящия АГ при какви обстоятелства да ходиш пак? Това чудене и тревога е много неприятно, като не знаеш нещо нормално ли е или страшно. Дано минават скоро тревогите при теб.
За аспирин и инжекции, това за тромбофилии ли е? С предната бременност пих аспирин протект до 36гс и минах на инжекции чак след това, включително и 40 дни след раждането. Не ми се вижда странна тази терапия, доколкото знам аспирин е ок до началото на 9м. Даже кардиолога, който ми прави феталната екг, каза че в ниски дози не е опасно и до по-късно. Щом следят кръвотока, всичко ще е наред.
Моника, в Токуда се следя, че там е лекарката, при която искам да раждам. Нещо са се самозабравили с цените според мен, не е нормално да не можеш да отидеш на спешен преглед...

# 220
Здравейте и от мен, момичета!
Явно сме на тема ремонти😁
Ние преди малко приключихме за днес с боядисването. Избягвах до сега да помагам, но наистина няма време, а сме до никъде и ние. Притесняват ме най-вече миризмите, особено на лак за дърво, който е от месец и половина и продължава да мирише изключително силно. Знам, че по принцип е много вредна, но се надявам да не повлияе по никакъв начин на бебето. Някоя от вас, ако има идея как да се отмирише по-бързо, моля да сподели. Става въпрос за лакирано дюшеме. Просто не случихме на майстор и лакът не е на водна основа.

# 221
Айде,тук съм в майчин дом. Вече не мърдам. Пак много контракции,сложиха магнезий,пак атака,за тази нощ спане едва ли,но дано. Разкритие няма още е само приляга върха на пръста както бях,но Шийката била изгладена,поне така каза,но не я е пипала за дължина,че бях с постоянни контракции там и каза,че не се пипа така. То заради песара не може да се измери с точност,а само с пипане ориентир. Притесни ме,че каза изгладена,ама пък те явно не са притеснени толкова. На тонове имах поне 6 болезнени стягания,тази Акушерка вика нямаш контракции. 😀 Луда работа,но сто пъти я питах всичко наред ли е с тоновете на бебето каза да. И така. Мисля ,че няма как да се прибирам,не ми действа магнезият под друга форма освен система.

# 222
Lucie всяка седмица следят тоновете на бебето, всичко е нормално за сега ,но ще родя 2 седмици по-рано , защото имам диабет

VSSh аз по принцип искам нормално раждане и лекарите ми казаха,че ще направят всичко възможно,за да родя нормално. Надявам се така да стане.

# 223
Здравейте и от мен, момичета!
Явно сме на тема ремонти😁
Ние преди малко приключихме за днес с боядисването. Избягвах до сега да помагам, но наистина няма време, а сме до никъде и ние. Притесняват ме най-вече миризмите, особено на лак за дърво, който е от месец и половина и продължава да мирише изключително силно. Знам, че по принцип е много вредна, но се надявам да не повлияе по никакъв начин на бебето. Някоя от вас, ако има идея как да се отмирише по-бързо, моля да сподели. Става въпрос за лакирано дюшеме. Просто не случихме на майстор и лакът не е на водна основа.
Не се притеснявай излишно , всичко ще е наред 🥰 ако ти кажа че сме до никъде ,дано да те успокоя .. надявам се бебето да дойде на термин март ,че да може да оправим малко от малко ,ако ли не ще има живот с бебе и две големи кучета 😀😀 още сме на шпакловка ... Ех да имаше вълшебна пръчица.. искам да кажа ,че ремонта не е заради бебето на просто си го бяхме започнали ,но така стана впоследствие. Желая хубав ден на всички ,и без болежки и тревоги.❤️❤️

# 224

За ремонта , не си сама ние правим коридор от Април месец 😁 и все още не е готов , защото имало време 😁😁

Общи условия

Активация на акаунт