Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 672
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, пред голяма дилема сме с какво да отопляваме детската - конвектор, климатик или радиатор? За климатика знам, че изсушава въздуха, но пък радиатора сякаш няма да смогне да я стопли достатъчно. Вие с какво отоплявате/ще отоплявате?

Всъщност абсолютно всеки един уред ще изсушава въздуха. Хубаво е да си вземете увлажнител. Ние сме с конвектори и решаваме този въпрос с увлажнител.
Малко сменям темата и сигурно е рано, но точно март месец как ърябва да е облечено едно бебе за изписване? Днес получих вълнен космонавт, но е размер 0-3 и изглежда голям. Та се замислих, освен самите дрешки (боди, блузка, ританки, чорапи и шапка) какво дръго трябва да приготвя Simple Smile

# 301
  • В твоето съзнание...
Да, да, аз те разбирам.
Ама то идеята е да вземеш по-малко от 45 дни, а не да бутнеш тия 45 дни напред...
Това не ми звучи като ощетяване на НОИ, реално по-малко пари от тях ще вземеш Grinning Ще видим моя док какво ще каже, но то ще е след твоята дата. Чак на 03.02 съм на преглед при него, а мисля че на 08.02 се пада да излизам в болничен попринцип. Аз искам да си рабоят до края на Февруари, ако разбира се всичко е наред.
Ако не забравя тогава ще ви кажа какво е станало.
Тая бюрократщина е покъртителна за мен като цяло... един болничен, втори болничен, декларация... кой какво забравил да подаде, да предаде...

По неговите думи не е редно, защото има система и база данни на НОИ, още при издаването на първия болничен е опомената датата на термина, която си остава същатата, не се е изменила. Болничните се подавали директно в системата на НОИ, веднага щом бъдат написани от съответния лекар. Идва малко, като да излъже системата. А вероятно се притеснява и от евентуални проверки, знам ли. Няма да дълбая повече 😃 идеята беше, ако може да използвам цялата ми полагаема платена отпуска, вместо да ползвам отново болничен,който трябва и да си платя...
Пп иначе не е проблем да се пусне болничен със задна дата, но тук говорим за друго.

# 302
  • Варна
И ние сме на климатици и с такова ще отопляваме и когато бебето се роди. Нямаме увлажнители, не се бях и замисляла да купуваме. Но ще прочета по темата Grin
За изписването и на мен ми е интересно какво трябва да подготвим. Аз искам отгоре да е с плюшено цяло като космонавче, с ушички Grin

# 303
И ние сме изцяло на климатици, но при нас е доста влажно. Даже май ще се налага да изсушаваме въздуха някак, че през повечето време е над 70% влажността. Може би първо измерете влажността и след това мислете за овлажнители.

# 304
march, радвам се, че си доволна от Дойчиновски, и аз мисля да раждам при него. Млад, свеж, много отдаден на работата си и лесен за комуникация е. Отделно си разбира много от работата, доволна съм. И аз ще ходя 32 седмица при него Simple Smile ще е забавно, ако с теб раждаме по 1 време.

кукличка, ние мислим да имаме 2 кошари. Едната е тип next to me и ще е прилепнала до спалнята ни,  след 6тия месец мисля да го прехвърля в дървена в другата стая и да си спим на отворени врати. Просто мястото до леглото ни е малко и не позволява в началото нормална кошара.

Ето нашият модел, супер е:

https://www.hippoland.net/chipolino-mini-koshara-koshche-s-padas … cheta-kossd0213gy

Харесва ми също, че има място отдолу за разни неща и е лесна за местене, с колелца.

Ирната, въпреки трудностите бебчо още е в теб и държиш положение! Евала! Всичко ще се нареди,  той расте. Успокои ли се малко?

# 305
Добро утро, момичета! Ние също се отопляваме с климатик, но най-вероятно ще включваме и конвектор, когато къпем бебка. Мисля, че в нашия апартамент нямаме проблем с влажността, но пък не сме я мерили.
Тази сутрин ходих да си пускам на своя глава изследвания, че от последните мина повече от месец, а моята АГ каза, че ще ми пусне нови в края на януари, но за мен е доста дълъг период предвид това, че си промених дозата на еутирокса, който пия, и трябва да видя ТСХ.
На 03/01 ми беше прегледа при моята проследяваща. Девойката вече е 1.500 кг., доста активна беше на прегледа Simple Smile Засега всичко изглежда добре. Аз ѝ казах, че искам естествено раждане и тя да ми бъде и израждащия лекар. На 27/01 отново съм на преглед, а от 28/01 ми започва 45-дневния болничен. От тогава ще започна и всяка седмица да ходя на тонове, поне така ми обясни.
Аз през нощта ставам по веднъж, но и това ми е достатъчно. После час и половина-два не мога да заспя. Тъкмо се унеса и вече трябва да ставам.

А вие започнахте ли да търсите педиатър? Мисля в началото на следващия месец да звъня и да се надявам някой живот и здраве да ни вземе.

# 306
Добро утро , и ние сме на климатици и мисля да закупя овлажнител , но не знам какъв. Имате ли някакви наблюдения

# 307
Здравейте,момичета.

Новини от мен. След като снощи бях готова да си ходя заради безсънието тази нощ успях все пак да спя,разбира се не толкова много и със ходения до тоалетна, но все пак. Бях ужасно зле вчера ,със толкова малко сън, почти без.
Днес имах преглед,шийката я мери вагинално с песара и каза 2 см,струва ми се ок,но бебчо си е дребен,в 31+3 каза 1500 май и нещо,не съм сигурна,доплерите са ок, плацентата е 2-ра степен,каза бива,питах проблем ли е,каза,не ,не е проблем плацентата и така. Явно при нас генът е стабилен и са си дребни,макар че малкият в 30+1 го мериха 1450,сега излзиза по-малко,а той и малкият дребен се роди в 37+3 2630 и ще влеза пак във филм,не качвам кг,бебето малко, малък корем,хем пия протеин,ама...

Та това е от мен , желая Ви хубав ден!😚

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 10:49 от Irnata_87

# 308
Здравейте, може ли да ми кажете дали при някоя от вас бебчето върви с по къси крайници.

# 309
Здравейте, може ли да ми кажете дали при някоя от вас бебчето върви с по къси крайници.

При мен,но и другите ми деца са родени дребни,48 и 47,ние сме дребни с мъжа ми и е ген при нас.

# 310
Добро утро, момичета!
Видях, че обсъждате 45 дневния .. мисля, че не е задължителен да бъде точно 45 дни преди термин.
Моят въпрос е няма ли да ви е странно, когато излезете в този болничен? Ще ви липсва ли работата?
Моя се пада началото на другия месец и вчера като обсъждахме с АГ се развълнувах.. а тази сутрин се събудих рано и ми е странно, че е толкова скоро.

# 311
Sunnyprom, и аз скоро трябва да излизам в болничен и ми е странно, работохолик съм. Обаче осъзнавам, че си има нужда от това време за подготовка - накраа се ходи на повече прегледи, да се купят още неща, да изгледаме видеа за къпане и т.н. приеми го като подготовка преди раждането Simple Smile

# 312
аз освен тези 45 дни имам и отпуска за вземане от миналата година, която ми е останала... но и да не я взема, дори и да не взема всичките 45 дни, надявам се, че няма да се загубят, а ще могат да се вземат след като се върна от майчинство

и на мен ми е странно, но реално, вкъщи не сме купили дори основните неща за бебето (количка и кошара), не съм имала време нито да гледам видеа, нито да чета книги за бременост и раждане... така че се надявам да организирам добре и да оползотворя тези 45 дни пълноценно

аз още не съм говорила с моя АГ по темата за тези 45 дни

сигурна съм, че не ги дават слуучайно тези 45 дни, аз вече се задъхвам като ходя, корема понатежа, уморявам се, спя по-зле, защото усещам бебето, а и щом прегледите ще са по-чести, определено ще е по-спокойно и по-малко стресово, ако не съм на работа

Добро утро, момичета!
Видях, че обсъждате 45 дневния .. мисля, че не е задължителен да бъде точно 45 дни преди термин.
Моят въпрос е няма ли да ви е странно, когато излезете в този болничен? Ще ви липсва ли работата?
Моя се пада началото на другия месец и вчера като обсъждахме с АГ се развълнувах.. а тази сутрин се събудих рано и ми е странно, че е толкова скоро.

# 313
SunnypomАз не ходя на работа от самото начало, така че не ми е нещо ново. Възхищавам се на момичетата, които не са спирали да работят. Карам лека бременност, но от както съм в 7ми месец сякаш не съм човек. Също като кукличка и аз се задъхвам и бързо се уморявам, денем съм като парцал, а нощем вампирясвам. Но не се оплаквам. Очаквах да е много по- зле Grinning
За сметка на това пък съм изгледала почти всички видеа в интернет за бременност, раждане и отглеждане на новородено. Смятам че са доста полезни някои от тях, така че възползвайте се.
Ирна, радвам се, че си по- добре и под контрол. Малко остана, ще се справиш Kissing Heart

# 314
Относно 45-дневния болничен, вече нямам търпение да изляза, тъй като определено чисто физически не ми е ок дълго време да заседявам на стол, както се налага, в работата има стрес, срокове, бързане, не се наспивам добре. Последните два дни през нощта усещам, че ми е още по-трудно да си намеря удобна поза. А да не забравяме, че бебето може да се появи малко по-рано по време на тези 45 дни. Хубаво е да си обърнем внимание, да се подготвим. Това също си изисква време. Забелязвам и, че доста често мислите ми са все към бебето. Просто вече съм на друга вълна.

Общи условия

Активация на акаунт