Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 661
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Добро утро момичета Sparkling Heart
Днес времето е страхотно и смятам да се разсея от цялото това учене, че от няколко дни съм като зомбирана в лап топа да чета теми и да гледам презентации. Та, да днес съм решила да си направя една дълга разходка с едно кафенце сред природата. Heart Eyes
Тази нощ може да се каже, че поспах, ставах само 3 пъти до тоалетна, което е уау Grin
И на мен вече ми натежава корема, но съм благодарна, че и моята бременност е лека и имам възможност да се движа постоянно. Искам само да мине тази сесия и да се почувствам и аз като в " болничен" Sweat Smile

# 316
Здравейте и от мен и честит празник на всички 🙏🏼
 Относно как се чувствам преди болничен, някои от нас нямаха възможност да работим до последно, така че не е драма, а по-скоро успокоение че сме стигнали до тук ❤ Стреса при мен беше, че фирмата за която работя уж даваше възможност за работа от дома. Аз забременях не много планувано, както казвам аз Божа работа  и още щом им казах, че се налага да съм на легло у дома ми взеха лаптопа и всички функции за да си лежа. Това за мен беше голямо разочарование, та… мили момичета, децата ни и ние сме най-важни, но мина време да не се ядосвам от постъпката. А за работодателите които държат на думат си и уважават служителите си евала 🙂
 Да попитам и аз докъде сте с покупките. Дали защото ми е трето, някак цари спокойствие, че за ден ще купя всичко 😅       Отделно някой беше засегнал темата как ще ги обличаме тези мартенички, аз мисля, че боди с дълго ръкавче и горно комплектче  по-плътно би било добро решение. Все някак имам усещане, че ще ни хване някой студ, та съм отделила и няколко елечета.
 За количка съм се спряла на втора употреба, като една позната продава доста запазена нейна, но в черен цвят. За мамите които са ползвали, може ли да споделите дали държат по-горещо лятото?
 За помпа, моя близка си купи някаква скъпа на Авент още в 5месец на бременността и почти не я ползва, та ще търся само накрайник и ще я ползвам. Имам ръчна, но толкова скърца и те боли ръката, че въобще не мисля да в вадя.
Хубав ден за сега 🥰

# 317
Sunnypom , и аз като So close съм работохолик, и всъщност през цялата бременност работата ме спасява отвличайки ми вниманието от проблемите със самата бременност.
В последния един месец откакто засякоха скъсяването на шийката пък съвсем ми идва като терапия, защото работата ми е стресираща понякога, и така изобщо не ми остава време да се тревожа за шийката ( като разбира се съм плътно на дивана - но аз си работя от дома от първия ден на пандемията).
Съвсем както kukli4ka456 е написала, задъхвам се, спя трудно, измарям се, и точно днес си мислех " ох, време ми е за почивка", и така днес и аз като Ev_, осъзнах, че нямам никакво търпение вече да изляза в болничен.
Мисля на прегледа на 10 ( вторник) да питам док дали може да ми пусне болничен, че тук системата ми е много странна, поне от моя ограничен опит - не се издава болничен, а трябва да се обадиш на работа и да кажеш че си болен, и когато се възстановиш, да се обадиш и да кажеш че си здрав 🤷‍♀️ ( или поне в двата случая, в които съм ползвала до сега така трябваше да процедирам).

Относно подготовката - в началото мислех да чакам до януари, ноооо ... един ден си казах, че дори нещо да се случи с моето бебче, мога да даря нещата, на някое друго нуждаещо се бебенце и малко по малко започнахме да купуваме различни стоки. Ето че в декември без малко да се появи нашият герой, беше ми едно такова спокойно ... знаех че поне по едно-две имам от различните нужни артикули.

Сега вече и багажът за болницата ми е готов.

Остана само да приключим с преместването в новата квартира. Но мама и татко са и тук и виждам, че нещата се случват. Просто в въпрос на време да приключат с мебелите, а аз да " мътя пиленцето"  😄🐣

Добро утро, момичета!
Видях, че обсъждате 45 дневния .. мисля, че не е задължителен да бъде точно 45 дни преди термин.
Моят въпрос е няма ли да ви е странно, когато излезете в този болничен? Ще ви липсва ли работата?
Моя се пада началото на другия месец и вчера като обсъждахме с АГ се развълнувах.. а тази сутрин се събудих рано и ми е странно, че е толкова скоро.

# 318
Здравейте и от мен, майчета 😊

Цял живот съм била работохолик. Никога не съм спазвала работно време (разбирай, 8-те часа са само за загрявка) 😁 Това разбира се, беше свързано с много стрес, натоварване, недоспиване, компромиси ...
По време на 4-годишните ни опити за забременяване, многократно съм се заричала, че когато забеменея ще изляза по-рано в болничен и ще живея по-спокойно няколко месеца. Изпълних го - за себе си и за бебчо, и съм много доволна. В четвъртия месец изкязох в болничен, като не спрях да работя веднага, а постепенно намалявах времето за работа. Това ми даде голямо спокойтвие. Наспивах се, купих почти всичко за бебето, четях, гледах уебинари за бременност и раждане, захванах се с някои лични проекти.
Въпреки, че имах много време, сега ми се струва че мина за миг. И отново не се чувствам готова 😆 Остават около два месеца до появата на нашите бебчета. Нека им се насладим и да се подготвим възможно най-добре за първата среща 🥰

# 319
Аз много обичам да работя, но се наложи данизляза в болничен от 1 октомври. Тъкмо се чудех как ще издържа толкова времв у дома и се наложи да махаме трета сливица на дъщеря ми. Тя е на 4. Първо се разболя, после сливицата, после възстановяване, после пак се разболя. Ходи една седмица на градина и дойде Коледа, когато пак се рязболя. Та.....близо два месеца си я гледам вкъщи. Тя е много енергично дете и определено времвто ми е запълнено. Междувременно започнах да правя необходими те за бебето покупки и то станало януари. Сега да си организирам пране на килими, пране, гладене, подреждане на бебешки дрехи, да измислим име на бебето (че с моя мъж никога не сме на едно мнение) и ще дойде февруари. Когато дъщеря ми отново ще спре да ходи на градина и пак ще е голям купон у нас. Отделно съм с проблемна бременност и ходя нанлекар всяка седмица. Чак се чудя, ще имам ли време да родя Grinning

# 320
И аз имам малчуган ходещ на детска градина. Ходещ обаче силно казано. От началото на декември беше със сопол. Отиде за седмица и сега кара варицела.
На 3г, буен за 10 деца. Чудя се и аз как да го пусна още малко и кога да го спра преди раждането. Вие колко мислите да държите у дома каките/батковците в детски-градинска възраст у дома?

# 321
Здравейте и от мен, напоследък не ми остава време да пиша, но ви чета редовно, радвам се, че всички са добре, малко ни остана да си гушкаме съкровищата. По отношение на предишната тема, която се обсъждаше, а именно за раждането, аз живея във Велико Търново и тук ще раждам. А във връзка с болничните и аз в началото, когато излязох с първия болничен към октомври месец, мислех, че ще ми е странно, но като че ли бързо свикнах, а и винаги има нещо належащо за правене, всякакви задачи, пък и както сте казали ни предстои и подготовка за тези като мен, които още са в съвсем начален етап от подготовката с покупките.

# 322
Здравейте, Mer_M! И аз имам паник атаки общо взето от началото. При необходимост пия хомеопатичното Седатиф ос 3х2 таблетки. Но не го пия постоянно. Чаят от маточина също ми помогна и разходки по възможност. Разсейвам се и като купувам бебешки нещица.
Вие какво хомеопатичното вземате и по каква схема?
Здравейте Дружина,
Следя ви отдавна , но не съм писала. Вече се престраших. В очакване съм на третото си детенце, термин 30.03.2023. Предните две секцио поради медицински причини, та сега пак.
Накратко, и с трите лежа за задържане. Качвам много килограми, пия хормони и какво ли още не за задържане. С първото лежах около 3седмици в болница, с второто от 16 седмица лежах у дома, а сега от 9та г.с. засега удържам пак у дома Та..
Благодарна съм че стигнахме до тук и се надявам и това бебче да донося и родя в 9ти месец.
Тази бременност много ме удари психически. Започнаха едни паник атаки, страхове, пия хомеопатия за това, но ако някои от вас има подобен проблем ще се радвам да сподели как се справя.
И забравих да споделя че съм от Стара Загора, следя се в НиаМед при др Христов, още след аборт който имах преди второто детенце. Изключително доволна съм. Имам дилема този отт обаче спинална или пълна упойка. Ще се радвам да споделите опит, ако вече стр минали през спинална, тъй като предните две и аборта ми бяха с пълни.
Поздрави на всички ви и кураж на мамите в болница ❤❤❤Накрая всичко изглежда като миг , но докато дойдете този миг… 🙏🏼

# 323
Здравейте и от мен Simple Smile Аз си работя от вкъщи и мисля така да си остане до 45-дневния отпуск. В последно време доста ме щадят и прехвърлят работа на други колеги, та не съм много натоварена.
Бебчето играе доста - най-вече сутрин и късно вечер,  когато съм в леглото. Чувствам се добре, разхождам се всеки ден в парка и основното ми затруднение е, че започна да ме боли гърбът доста. Уж не се заседявам много, обаче почти непрестанно ме боли, а в същото време коремът ми не е огромен още... Взех си от тези големите топки и вечерно време се раздвижвам и разтягам с нея, но на другия ден пак ме заболява гърбът.. Също така в някои дни ме мъчат адски киселини. Допреди бременността не знаех що е то киселини, но в последно време в някои дни направо ме побъркват, особено вечер... Иначе нямам други оплаквани, да чукна на дърво.
Доста неща набавих за бебето вече - уж нямаше, уж щях да чакам преди раждането, уж "само ей това", ама днес и една допълнителна секция сглобих за бебешките неща Laughing , и кошарка вече имам, и количка с всякакви кошове, и бая дрешки понасъбрах... Не усетих как стана хахахахааа .. Smile
Вчера бях на пореден преглед - в 28+ г.с. бебчето е 1100 гр. - струва ми се малко мъничко, но АГ каза, че си е добре. Третата ФМ ще ми е на 26-ти и там ще проследя по-конкретно как се развива "пумпалка" Innocent Та така ... Relaxed

# 324
И мен много ме мъчат киселини. Не ми помагат нито зелена ябълка, нито газирана вода, обикновени бисквити, Гавискон и не помня какво още съм пробвала. Сега установих с голямо задоволство, че след ядене на туршия, нямам никакви киселини. Дори като лежах на дивана, дори като легнах да спя! Довечера ще пробвам пак да хапна и да видя дали е устойчиво това наблюдение.
Lucie_, ако искаш, сподели списъка си за болницата. На мен ще мине много интересно да видя в чужбина как е. Тук още не съм избрала болница и не зная какъв ще е моят, но съм чувала, че има разлика с на запад Simple Smile
Нашата количка също е втора употреба, bebe confort (марка под maxi-cosi). Изглежда много проходима, маневрена и удобна, само шасито е малко по-обемисто и тежко. Ето моделът: https://www.baby.bg/product/bebe-confort-high-trek-concrete-grey/
Аз работя от къщи по принцип, не съм си взимала болничен, дори се чудя дали да не понамаля и 45 дневния със седмица-две, но зависи как се чувствам. Казала съм, че съм до края на януари, пък те няма да се разсърдят, ако остана повечко Simple Smile
А кой какво работи и къде? Дайте с по две изречения, не само фирма и длъжност Simple Smile

# 325
И аз имам малчуган ходещ на детска градина. Ходещ обаче силно казано. От началото на декември беше със сопол. Отиде за седмица и сега кара варицела.
На 3г, буен за 10 деца. Чудя се и аз как да го пусна още малко и кога да го спра преди раждането. Вие колко мислите да държите у дома каките/батковците в детски-градинска възраст у дома?

Аз мисля да я спра в началото на февруари, когато започват гриповете и да я пусна месец след раждането. Повече от месец вкъщи и ще откачим и двете. А и виждам, че има нужда от комуникация с приятелите си, разнообразието в градината и други авторитети Simple Smile

# 326
Снежинка, за киселини дъвча дъвки (ментови)

# 327
Аз също съм ползвала седатиф пс, но сякаш нямаше много ефект. Има едно вълшебно бонбонче или капки на Rasque. Изключително доволна съм от патилите и капките за сън. Пробвах и жасмин- хомеопатия таблетки. Като че ли обаче resque пстилите и капки най-добре ми действат. Заредила съм се с тях.
Преди няколко дена моя позната роди със спинална. Тя също е много чувствителна и каза че три пъти са и вливали успокоителни. Отново се замислям 😏
  Аз също планувам да оставя месец след раждането баткото у дома и две седмици може би преди това. И той миличкия иска много да ходи при приятелите си, но…

Здравейте, Mer_M! И аз имам паник атаки общо взето от началото. При необходимост пия хомеопатичното Седатиф ос 3х2 таблетки. Но не го пия постоянно. Чаят от маточина също ми помогна и разходки по възможност. Разсейвам се и като купувам бебешки нещица.
Вие какво хомеопатичното вземате и по каква схема?
Здравейте Дружина,
Следя ви отдавна , но не съм писала. Вече се престраших. В очакване съм на третото си детенце, термин 30.03.2023. Предните две секцио поради медицински причини, та сега пак.
Накратко, и с трите лежа за задържане. Качвам много килограми, пия хормони и какво ли още не за задържане. С първото лежах около 3седмици в болница, с второто от 16 седмица лежах у дома, а сега от 9та г.с. засега удържам пак у дома Та..
Благодарна съм че стигнахме до тук и се надявам и това бебче да донося и родя в 9ти месец.
Тази бременност много ме удари психически. Започнаха едни паник атаки, страхове, пия хомеопатия за това, но ако някои от вас има подобен проблем ще се радвам да сподели как се справя.
И забравих да споделя че съм от Стара Загора, следя се в НиаМед при др Христов, още след аборт който имах преди второто детенце. Изключително доволна съм. Имам дилема този отт обаче спинална или пълна упойка. Ще се радвам да споделите опит, ако вече стр минали през спинална, тъй като предните две и аборта ми бяха с пълни.
Поздрави на всички ви и кураж на мамите в болница ❤❤❤Накрая всичко изглежда като миг , но докато дойдете този миг… 🙏🏼

# 328
Добро утро, момичета! Тези от вас, които боледуваха от вирус и пиха Авирон Рапид, знаете ли по каква схема трябва? По общата схема посочена в листовката или за бременни е различно? Около мен всички са болни и усещам, че няма да ме подмине. Иска ми се да съм подготвена или да взема нещо профилактично.

# 329
Добро утро, момичета! Тези от вас, които боледуваха от вирус и пиха Авирон Рапид, знаете ли по каква схема трябва? По общата схема посочена в листовката или за бременни е различно? Около мен всички са болни и усещам, че няма да ме подмине. Иска ми се да съм подготвена или да взема нещо профилактично.
На мен лекарката ми е изписвала биозин мама, в такива моменти. Пиех го 2х1 вместо 1х1. Успех

Общи условия

Активация на акаунт