Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 792
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Оххх момичета и моите свекъри са.... Аз обеснявам и ММ, че кой каквото и да иска да купува да се говори първо с нас, а моята свекърва казва, че каквото е решила ще си купува и не я интересува дали ще го харесаме. Другото, ние обесняваме, че искаме след изписването да сме си само ние, а тя ааа искат ме не искат тук съм 🙄🙄🤐 направо не знам как ще се оправям, като знам, че и сестра му е същата и тя ще дойде вкъщи и ми иде от сега да избягам. И моята свекърва е от тези, които въобще не слуша какво й се говори, знае си нейното, ММ не е от тези, които мълчи, но накрая се скарват и тя започва да реве... Абе страшна работа.
Да ви кажа бях на преглед, шийката си е същатата 35мм в 28г.с, а док пак изкарва бебо с 1 седмица напред. Върви си много добре и съм вече по-спокойна.

# 121
Ще споделя, как си представям изписването. Може на някоя от вас да й допадне и да приложи идеята. Няма да лиша бабите, дядовците и лелите от това да видят бебето на изписването, но до там. Ако искат, нека дойдат пред болницата (7-8 човека макс). Ще направим няколко снимки и аз, бебчо и ММ ще се приберем. А на всички останали ще предложа да се почерпят някъде, като ще дам пари на сестра ми или майка ми, за да платят сметката от наше име.
По този начин няма да ги изолирам изцяло от щастливото събитие - знам че и те много се вълнуват. Но няма да си причиня и дискомфорта да посрещам гости в деня на изписването.

# 122
  • Варна
То на мен ми допада ама моите ще писнат веднага, че им е първо внуче и искат да му се радват. А и те като са от друг град, един вид няма да има къде да отседнат и трябва да са ми на главата. Не че има къде да ги сложа де.... направо не ми се мисли, вбесявам се от сега Grin Искам да се скрием някъде с бебето. Последно време само това мисля, как ще ми го пипат и държат Laughing Просто познавам майка му и знам, че няма да ме  слуша какво искам аз и какво не за детето, а ще си прави каквото знае и дори да удържим фронта в началото, за по-нататък пак ще имам проблеми ...

# 123
Хахаха, момичета😂😂😂😂
Моята свеки даже напусна работа😂😂😂😂
Както писах в предната тема - живеем заедно и въобще не се разбираме🤯
Аз съм 14 + кг
79кг съм вече😕

quote author=Xrisi.i link=topic=1508452.msg45759087#msg45759087 date=1671539397]
Аз друго щях да ви питам Grin Как сте в отношенията с родителите на половинката си ? Мен много ме дразнят, не че правят кой знае какво, ама много досаждат и едвам ги търпя на моменти особено майка му, нервя се че ММ ги търпи и не им прави забележки. Направо тръпки ме побиват щом сега е така, как ще е след раждането. От сега майка му се гласи да и оставяме бебето едва ли не още след раждането, а да не говорим, че се гласи и да идва в нас да стои първите седмици/ месеци ( понеже те са в друг град) Честно казано в тези вирусни времена изобщо не искам никой дори на изписването камо ли после на главата ми вкъщи... не знам как ще се разправям, но ако ММ не им каже аз ще го направя директно Smile

Все едно слушам себе си 😁😁 по същия начин , аз на ММ на майка му съм казала ,че не искам никой при мен и бебето , а тя вече и  отпуска си пуснала 1 месец около термина  че да била тука , аз и казах направо ,че не искам никой ММ ще си е вкъщи повече от 2 седмици така ,че знам че няма да ме остави да се опрсвям сама. А тя изобщо не ме чува какво и говоря и даже намерила кошата , зс да може бебето да стой при нея а не при мен и ММ. 😁 Все пак никой не знае как ще мине раждането и дали няма да имам наистина нужда от помощ , но дори да имам предпочитам моята мама да ми помага. Направо не знам как ще се оправям с тази жена...
[/quote]

# 124
Аз съм +7. За съжаление, моята свекърва почина преди мнооого гпдини, тъкмо се бяхме загаджили с мъжа ми. Но аз много се разбирах с нея, тъй като я познавах преди това - зълва ми ми беше най-добрата приятелка в гимназията и често им гостувах. Та за нас всъщност е голяма загубата на свекърва ми.

# 125
Чета ви редовно, но напоследък рядко се включвам. Имам контракции последните дни, днес бях на преглед и ми увеличиха дозата магнерот 2*1*2 засега, за да може ако се наложи да ми изпишат и максималната по-нататък. Иначе бебето върви с една седмица напред и е около 1400гр.
Изобщо не ми е празнично, само мисля как ще успея да изкарам още няколко седмици. Това да лежиш постоянно и да се пазиш максимално ме напряга психически, не се чувствам пълноценна.
+6кг съм,като не бих казала,че имам апетит, по-скоро гледам да ям редовно заради всичките хапчета, които пия.
Мъжът ми много ми помага и ми се кара постоянно,че не почивам достатъчно, а не знам накъде повече...

# 126
Съжалявам, Никол, и стискам палци бебчо да не бърза да се ражда преди термин.
Има ли някакви последици от контракциите при теб?
Моят корем от няколко седмици много се стяга. Да не кажа, че през повечето време е твърд. На 3*2 Магнерот съм. Но няма скъсяване на шийката или други последици.
Двама доктори ме преглеждаха и казаха, че всичко е наред. Не са ме инструктирали да си почивам и съм доста активна.

[/b]
Чета ви редовно, но напоследък рядко се включвам. Имам контракции последните дни, днес бях на преглед и ми увеличиха дозата магнерот 2*1*2 засега, за да може ако се наложи да ми изпишат и максималната по-нататък. Иначе бебето върви с една седмица напред и е около 1400гр.
Изобщо не ми е празнично, само мисля как ще успея да изкарам още няколко седмици. Това да лежиш постоянно и да се пазиш максимално ме напряга психически, не се чувствам пълноценна.
+6кг съм,като не бих казала,че имам апетит, по-скоро гледам да ям редовно заради всичките хапчета, които пия.
Мъжът ми много ми помага и ми се кара постоянно,че не почивам достатъчно, а не знам накъде повече...

# 127
Леле колко много сте изписали Heart изчетох ви на един дъх Heart

Изписаха ме вчера вечерта, на ММ малко му се спря тока, докато прелети от офиса до апаратамента в обедната почивка, да си нагласи лаптопа,  мен вече ме бяха пуснали, и айде пак в колата и газ до болницата, когато нахлу във фоайето имаше изражение на мъж, на който жена му, любовницата и дъщеря му раждат по едно и също време 😂😂,

Надявам се да съм ви разсмяла с обрисуването на този образ. От тук ще се включа в темата за отношенията.
Имам две злополучни връзки зад гърба си. Втората беше тази, в която правихме първото инвитро, където забременях но беше мисед. След това се разделихме с този партньор и аз доста тежко го изживях  - цялата история ме остави чувстваща се едва ли не ненужна, като човешко същество, защото много исках детенце, а естествено се обвинявах, че аз не съм способна да го направя - не че тогавашният ми партньор си направи труда по някакъв начин да ме успокои, но сега вече си давам сметка, че най-вероятно просто не е знаел какво да каже. Както и да е.
Мина време, заминах и се запознах с настоящият ММ. Мисля че още на втората или третата среща му заявих " Искам семейство, без инвитро не мога да забременявам, а и да забременея, не е сигурно дали ще има живо бебе накрая - ако това не е нещо, с които не искаш да се занимаваш, няма проблем, по - добре всичко да приключи сега",
Той пък какво толкова ми беше харесал 😂 мига мига и каза " няма проблем, ще се справим заедно" и така ето ни сега. Той се вълнува много, но като цяло е много " типичен местен" , и в този ред на мисли, ще се прехвърля на темата за татковците:
Досега посетихме 4 лекции от училището за родители, ами те просто ги "програмират" тези татковци, че са едва ли не равноправни участници в раждането:
1. лекция - подробна информация за болницата, къде да се паркира, от кой вход се влизе денем/нощем, кой асансьор да се вземе - и като цяло акушерката през половината време говори на татковците - как да засичат контракции, с какво да са подготвени да облекчават болката, докато се върви от колата до входа, какво да очакват от майката, и как да реагират ( за наш " късмет"  точна тази информация вече я приложихме на практика, но ето че и двамата знаехме точно къде да се отиде и какво да се направи).
2. лекция - (разрешиха ми в болницата докато бях  да сляза до залата за лекции на количка и да я изгледам 😄 😎 ) ==> тема ==> предродилна зала/стая - в поза А, бременната застава така, а таткото еди как си, за да се подпира тя на него; в поза Б - майката на топката, таткото прави един какво си; поза В - майката се подпира на леглото на 90 градуса, таткото масажира или поставя топъл компрес, изобщо - таткото го очакват да е на " пълен работен ден" 😅
3. лекция - раждането и стаята в отделението , пак същото - ако майката ражда по гръб, но се измори, таткото помага с държането на крака по еди какъв си начин; ако ражда седнала, таткото подкрепя главата нагоре, за да помогне с извиване на гърба на дъга ( но не с измятане на главата назада, за да не дъгата на гърба в " грешната посока" ) ; ако е секцияо- къде слагат таткото; след раждането правят задължително кожа до кожа, като вече имат практика и на секцио да се прави един час контакт, винаги когато е възможно; после вече в самата стая, където 3 нощи се нощува, показаха ни как се отварят леглата за татковците, къде има хладилник, микровълнова,
4. лекция - малко по-административна, но пак - таткото може да направи това, таткото може да направи онова
И така неусетно, според мен, самата система " индоктринира" татковците в това, че те са наравно с майката в това упражнение 😁 ... разбира се ще видим в реалността как ще са нещата.
Но за сега ММ е осъзнат, и той откакто усети първия ритник все пита, ама наистина ли толкова силно рита 😅 Говори му, но то при нас е належащо, че от мен иначе местния език няма да научи това бебе.
И последно, за свекървите - аз също от известно време усещам как си представям, че някой пипа бебето и аз вече с имагинерната картинка в главата изпадам в бяс, и искам да си ми върнат бебето 🤷‍♀️ ММ има една леля, която е възрастна, но много нахална, обикновено нейният образ ми изниква в съзнанието, когато си представям тези ужасни картини. Отдавам го на хормоните .

Боже какъв роман 🙈🙈 ако поне едно нещичко ви е харесало, няма да се брои за спам:heart:

# 128
Здравейте, включвам се аз от болницата, сложиха ми вече всички инжекции дексаметазон и си чакам да ме изпишат. Пиша по повод стяганията на корема, понеже бях убедена, че са контракции. Тук ме включват на тонове вече, тъй като съм 28 седмица. Няма и следа от контракции по време на стягане на корема. Никол, не знам как точно при теб са установени. Пий си магнезия и гледай да си спокойна, много е клиширано, но е тоооолкова важно.
Луси, много хубав роман си написала, споделяйки толкова лични и поучителни неща, благодаря ти!
Ирна, губиш ми се тези дни, надявам се д аси добре и ще се радвам да пишеш. 😊

# 129
Лусиии, всичко, което си написала си го представях визуално, а това с таткото и фоайето направо... 😂😂. Като ви четях и си представих как всеки ми взима и гушка/целува детето и направо полудях...🙄 Малеее а ще имам момче, каква ли свекърва ще съм и аз после, сигурно и за мен няма да има достойна снаха😁

# 130
Леле колко много сте изписали Heart изчетох ви на един дъх Heart

Изписаха ме вчера вечерта, на ММ малко му се спря тока, докато прелети от офиса до апаратамента в обедната почивка, да си нагласи лаптопа,  мен вече ме бяха пуснали, и айде пак в колата и газ до болницата, когато нахлу във фоайето имаше изражение на мъж, на който жена му, любовницата и дъщеря му раждат по едно и също време 😂😂,

Надявам се да съм ви разсмяла с обрисуването на този образ. От тук ще се включа в темата за отношенията.
Имам две злополучни връзки зад гърба си. Втората беше тази, в която правихме първото инвитро, където забременях но беше мисед. След това се разделихме с този партньор и аз доста тежко го изживях  - цялата история ме остави чувстваща се едва ли не ненужна, като човешко същество, защото много исках детенце, а естествено се обвинявах, че аз не съм способна да го направя - не че тогавашният ми партньор си направи труда по някакъв начин да ме успокои, но сега вече си давам сметка, че най-вероятно просто не е знаел какво да каже. Както и да е.
Мина време, заминах и се запознах с настоящият ММ. Мисля че още на втората или третата среща му заявих " Искам семейство, без инвитро не мога да забременявам, а и да забременея, не е сигурно дали ще има живо бебе накрая - ако това не е нещо, с които не искаш да се занимаваш, няма проблем, по - добре всичко да приключи сега",
Той пък какво толкова ми беше харесал 😂 мига мига и каза " няма проблем, ще се справим заедно" и така ето ни сега. Той се вълнува много, но като цяло е много " типичен местен" , и в този ред на мисли, ще се прехвърля на темата за татковците:
Досега посетихме 4 лекции от училището за родители, ами те просто ги "програмират" тези татковци, че са едва ли не равноправни участници в раждането:
1. лекция - подробна информация за болницата, къде да се паркира, от кой вход се влизе денем/нощем, кой асансьор да се вземе - и като цяло акушерката през половината време говори на татковците - как да засичат контракции, с какво да са подготвени да облекчават болката, докато се върви от колата до входа, какво да очакват от майката, и как да реагират ( за наш " късмет"  точна тази информация вече я приложихме на практика, но ето че и двамата знаехме точно къде да се отиде и какво да се направи).
2. лекция - (разрешиха ми в болницата докато бях  да сляза до залата за лекции на количка и да я изгледам 😄 😎 ) ==> тема ==> предродилна зала/стая - в поза А, бременната застава така, а таткото еди как си, за да се подпира тя на него; в поза Б - майката на топката, таткото прави един какво си; поза В - майката се подпира на леглото на 90 градуса, таткото масажира или поставя топъл компрес, изобщо - таткото го очакват да е на " пълен работен ден" 😅
3. лекция - раждането и стаята в отделението , пак същото - ако майката ражда по гръб, но се измори, таткото помага с държането на крака по еди какъв си начин; ако ражда седнала, таткото подкрепя главата нагоре, за да помогне с извиване на гърба на дъга ( но не с измятане на главата назада, за да не дъгата на гърба в " грешната посока" ) ; ако е секцияо- къде слагат таткото; след раждането правят задължително кожа до кожа, като вече имат практика и на секцио да се прави един час контакт, винаги когато е възможно; после вече в самата стая, където 3 нощи се нощува, показаха ни как се отварят леглата за татковците, къде има хладилник, микровълнова,
4. лекция - малко по-административна, но пак - таткото може да направи това, таткото може да направи онова
И така неусетно, според мен, самата система " индоктринира" татковците в това, че те са наравно с майката в това упражнение 😁 ... разбира се ще видим в реалността как ще са нещата.
Но за сега ММ е осъзнат, и той откакто усети първия ритник все пита, ама наистина ли толкова силно рита 😅 Говори му, но то при нас е належащо, че от мен иначе местния език няма да научи това бебе.
И последно, за свекървите - аз също от известно време усещам как си представям, че някой пипа бебето и аз вече с имагинерната картинка в главата изпадам в бяс, и искам да си ми върнат бебето 🤷‍♀️ ММ има една леля, която е възрастна, но много нахална, обикновено нейният образ ми изниква в съзнанието, когато си представям тези ужасни картини. Отдавам го на хормоните .

Боже какъв роман 🙈🙈 ако поне едно нещичко ви е харесало, няма да се брои за спам:heart:
 При теб това,че  ония човек Х те е оставил без да ти помогне и разбере ,значи не е бил за теб . И аз с времето разбрах че хората който трябва да бъдат в живота ти ,ще бъдат . Радвам се ,че сега сте добре и имаш подкрепата от която се нуждаеш . 🥰🥰 И между другото се чудя дали ще пуснат таткото на раждането . Такава опора ми е ,че имам чувството, че ще родя за пет минути стига да е до мен 😀😀😀

# 131
Здравейте, губя се, защото нямам настроение.
Контракциите много намаляха и почти спряха с болката в легнало положение,но ми стана много зле вчера и АГ намали толкова магнезият,че все едно не течеше. Но нямах контракции и така беше почти цял ден. После обаче се върнаха болки,не минаваха нито с индометацин свещички,нито след инжекцията но-шпа и след полунощ ходих да кажа на акушерката и викна лекарка. Една млада,но аз бях стегната и с контракции и много ме боля от прегледа за разкритие,те по друг начин не преглеждат тук,казах, че съм с песар,но какво от това и каза 1 см. А вчера нямах,лекарката уж трябваше да ми вземе само секрет, но ме прегледа и съм крайно уплашена сега вече. За ден 1 см. Тече системата ,не е бързо,но за мен и това е бързо и пак сърцебиене,но нямам избор. Та така,явно ще си стоя тук,не знам.

За кг,аз не качвам,последно бях 2 кг едва и то реално все едно почти нула, защото забременях 61,смъкнах до 59 от гадене и сега последни в нас бях под 62,та,би трябвало да се радвам,но аз съм си филм. С малкия качих 6,сега като гледам нищо. 😀

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 09:33 от Irnata_87

# 132
  • В твоето съзнание...
Ирна много се радвам, че писа!
Според мен е възможно да са допуснали грешка с прегледа за разкритие и не е задължително да се е появил този 1см за 1 ден. Особено като казваш, че през нощта е била на смяна млада лекарка още повече си мисля, че е възможна грешка.
Постой там, колкото и да е неприятно да си в болница е по-добре да си под наблюдение.
За кг, важното е, че бебо расте и се развивва... но не забравяй, че след като се роди ще трябва да обърнеш внимание и на себе си, защото явно сваляш сега килограми, а ти и без това май си си слабичка.
С или без настроение, пиши ни как си и какво става, поне по едно изречение, че те мислим Simple Smile

Lucie, чудесен пост! Тук повечето болници нямат практика да пускат бащи, особено сега с ковида, а и със сигурност не ги подготвят така. Все пак гледах, че има опция за двойки, които желаят такъв експириънс, раждане с акушерска практика... и там има доктор, но той не води раждането, а е там за всеки случай.
Истината е, че аз мм не го искам на раждането, най-много да припадне там  и да трябва да го мислят.

За отношенията със свекърите...
Аз не мога да се оплача, не ми се бъркат особено и предполагам, че няма да ми се бъркат след това. Малко са особени, но не е с лошо или поне аз не го усещам така. И да имат някакви забележки към нас, никога не са стигали до мен, може би ММ ги филтрира. На този етап аз не мисля, че ще им имам вяра да им оставям детето, ама да не се заричам.
Иначе майка ми от сега говори как ще ѝ го оставяме, как трябвало да купи легло за у тях и т.н. Аз се опитах да и обясня, че докато се кърмим, оставянето не е много възможно, ама тя не слуша. Отделно, че онзи ден ѝ споменах, че май няма да искам никой на изписването и така ме погледна, че...
Иначе след самото изписване не си представям някой да идва в къщи, но и не мисля, че ще има желаещи. Всички ще са се почерпили вече по повод раждането, така че и това не го мисля Grinning
Някой друг ден след раждането ще ги поканя на гости по отделно, за да може бабите и прабабите да видят по-добре бебо, това някак си не ме притеснява. ММ обаче е друга работа, преди време покрай това, че му мрънках, че го е страх да държи бебетата на приятели, ми каза че той не би искал някой друг да му държи бебето като е толкова малко Grinning Та не знам това изкаване дали важи за външни хора само или ще важи и за семействата.
Моите приятелки винаги са ми давали да гушкам бебоците им, но те всикчки знаят колко много обичам и искам дете. Не съм им се натрапвала, сами са предлагали, но това е било може би вече след 20ти ден да речем.

Пак изписах един тон глупости...

Здравейте, губя се, защото нямам настроение.
Контракциите много намаляха и почти спряха с болката в легнало положение,но ми стана много зле вчера и АГ намали толкова магнезият,че все едно не течеше. Но нямах контракции и така беше почти цял ден. После обаче се върнаха болки,не минаваха нито с индометацин свещички,нито след инжекцията но-шпа и след полунощ ходих да кажа на акушерката и викна лекарка. Една млада,но аз бях стегната и с контракции и много ме боля от прегледа за разкритие,те по друг начин не преглеждат тук,казах, че съм с песар,но какво от това и каза 1 см. А вчера нямах,лекарката уж трябваше да ми вземе само секрет, но ме прегледа и съм крайно уплашена сега вече. За ден 1 см. Тече системата ,не е бързо,но за мен и това е бързо и пак сърцебиене,но нямам избор. Тя така,явно ще си стоя тук,не знам.

За кг,аз не качвам,последно бях 2 кг едва и то реално все едно почти нула, защото забременях 61,смъкнах до 59 от гадене и сега последни в нас бях под 62,та,би трябвало да се радвам,но аз съм си филм. С малкия качих,сега като гледам нищо. 😀

# 133
Ирна, на моя вагинален преглед вчера, доктора каза че външния канал пропуска пръст, но вътрешния церквилен е затворен и това било нормално. Така че щом е млада не се знае какво и как точно е видяла.

# 134
Ирна, на моя вагинален преглед вчера, доктора каза че външния канал пропуска пръст, но вътрешния церквилен е затворен и това било нормално. Така че щом е млада не се знае какво и как точно е видяла.

Не с ехограф, ръчен преглед,всеки има различни пръсти,но. И двете бяха жени все пак.

Общи условия

Активация на акаунт