Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 711
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета! ЧНГ и от мен, нека 2023 бъде здрава и щастлива 🥂❤ и да ни донесе здрави и пухкави мартенски съкровища ☀🍀
Аз се следя във Вита и планът засега е живот и здраве - там да бъде и раждането.
MonikaD, ти при кой се следиш?

# 271
Здравейте, момичета! ЧНГ и от мен, нека 2023 бъде здрава и щастлива 🥂❤ и да ни донесе здрави и пухкави мартенски съкровища ☀🍀
Аз се следя във Вита и планът засега е живот и здраве - там да бъде и раждането.
MonikaD, ти при кой се следиш?
[/quot

Аз се следя при доктор Щърбанова. Държа да си раждам при нея Simple Smile Преди 4 години родих първото си дете при нея, но тогава тя беше в Тина Киркова. Сега е във Вита - значи там.

# 272
  • Варна
Как сте любими, какво правите ? Gift Heart
Аз днес и вчера цял ден спя, буквално събуждам се, ставам хапвам, премествам се от леглото на дивана и пак заспивам Laughing
Този месец имам 5 изпита Pensive От утре започвам маратона с четенето на теми, защото имам само една седмица до първия изпит. Започва яко да ме обзема параноята Laughing много искам да се справя, да ги взема и да ми олекне... че основно това ми е в главата.
Другия месец, живот и здраве всичко да е по план, си чакам мъжа да се върне.
Започнах и доста усърдно да мисля за името на бебка, имам огрооооооомен списък с имена в телефона, които съм си записвала и ми харесват, но така и не намирам "името" , с ММ и за това спорим, той харесва едно аз друго, как ще се разбираме не знам Kissing Той все харесва имена, които започват с първата буква на баща му, а аз съм категорична, че не искам така, за да не си прави някой илюзии, че детето е кръстено умишлено на някого. Направо не знам ...
Малко положителна информация, моята близка приятелка, която очакваше бебето си през края на декември- роди днес Blue Heart Имаме си малко, сладко мъжле в женската ни компания Blue Heart Освен, че е моята зодия, носи и моето име Никола Blue Heart Тааа, в петък ще ги изписват по план и тази седмица освен всички мои ангажименти, ще се занимавам и с украсата за изписването за дома им, торти, балони и такааа нататък... повярвайте много е вълнуващо и много позитивно действа, като знаеш, че ти предстои същото до броени седмици.
Нека сме търпеливи и здрави до тогава обаче Two Hearts

# 273
Здравейте и от мен, по темата с раждането - аз ще раждам в Надежда, не сме говорили още дали нормално или секцио. При мен с тоя серклаж вече ми е все тая как ще раждам, просто нямам търпение да се мине още малко време и да позволят да ставам, че направо превъртам вече от скука. Имам голям мерак да ходя на разходки, само гледам тука през прозореца и малко на терасата се показвам. Та каквото каже докторката, само още малко да устискаме, вече 3 месеца съм в леглото, все едно са 3 години, значи.
Ирна, губиш ми се напоследък, как са нещата при теб?
Луси, нямам спомен, на теб с тази дължина на шийката сложиха ли ти песар?

# 274
Smiley88, леле три месеца 😲на мен три седмици ми се сториха три години 🙈

Нямам песар. Не знам дали не засякоха скъсяването при мен след някой краен срок.
Какъв всъщност е крайният срок, в смисъл, кога най-късно може да се постави?
Но пък за инжекциите за дробчетата бяха категорични, още вечерта когато ме приеха в болницата сложиха първата и след 24 часа втората.
А някой знае ли каква е, как да кажа, критичната минимална дължина на шийката, за да си стои бебето безопасно вътре? Признавам си, нарочно не чета в интернет, защото просто не искам да се плаша.
Сега и родителите ми са тук и ми помагат ужасно много.
На три минути съм от болницата.
Бебето е голямо,
"Спокойна" съм 😁😁 ... Доколкото е възможно 😉
Ирна, как си?

Здравейте и от мен, по темата с раждането - аз ще раждам в Надежда, не сме говорили още дали нормално или секцио. При мен с тоя серклаж вече ми е все тая как ще раждам, просто нямам търпение да се мине още малко време и да позволят да ставам, че направо превъртам вече от скука. Имам голям мерак да ходя на разходки, само гледам тука през прозореца и малко на терасата се показвам. Та каквото каже докторката, само още малко да устискаме, вече 3 месеца съм в леглото, все едно са 3 години, значи.
Ирна, губиш ми се напоследък, как са нещата при теб?
Луси, нямам спомен, на теб с тази дължина на шийката сложиха ли ти песар?

# 275
Добро утро, момичета!
Аз пак съм от ранобудните. Ох, за втори път ме хваща настинка, имам чувството, че е всеки месец. Ноември карах тежък грип, сега от декември се влача пак със същите симптоми, но по-леки. Имам чувството, че нямам никаква  имунна система и някой малко да кихне до мен, и съм готова. 😫
Имам си високото кръвно още преди бременността и откакто съм бременна взимам сутрин и вечер по едно хапче “допегит”.
Снощи ми се обади лекарката са отида днес на преглед, че в петък няма да я има. Днес съм на последен голям видеозон и обстоен преглед? А после ще ме гледа ам видеозон само малко. Днес ще ми слагат и инжекцията, защото моето бебче се оказа с положителен резус фактор и трябва да ми се сложи незабавно.
Моят гестационен диабет леко го пренебрегнах по празниците, ами маси, сбирки- човек съм. Хапнах си повечко забранено, не можах да се сдържа. Дано няма много мъркане в петък от диабетолога. Вечер си слагам инсулин, който ми се отразява доста добре, имайки предвид без него колко зле се чувствах.
Хубава седмица от мен! 🍀🍀🍀

# 276
и аз още не съм говорила с моя доктор кога ще раждам и как
следя се в Надежда, там ми правиха инвитро процедурите, така че предполагам, че там ще е и раждането, не знам дали е добър избор, защото доколкото знам нямам право на избор на екип, за съжаление, пациент съм им от години вече и нямам актуална информация и преценка как е по другите болници
и аз вече взех да се замислям по темата Rolling Eyes

иначе по новините казаха, че Майчин дом е лидер по брой раждания за миналата година, и че общо взето си е лидер последните години, т.е. лекарите там ще са 100% опитни, щом толкова много жени избират да раждат там Thinking

за Токуда и Тина Киркова също съм чувала много добри отзиви, но и там не познавам лекари

скоро нали имаше някакви скандали със Щерев, че не направили секцио на родилка с ковид, а в шейново май беше случая с разменените бебета- т.е, вероятно ще имат по-малко пациенти и завишени проверки, което може и да се приеме като плюс, и се обръща по-голямо внимание към пациентите

https://www.bg-mamma.com/?topic=679951 - тук има една тема, видя, че има положителни мнения за държавните болници

# 277
Здравейте, момичета, Честита Нова година! Пожелавам на всички ни леко раждане и здрави бебоци.

По темата за тоновете - на 12 януари съм на късна фетална в 30 седмица и моят следящ лекар каза, че ме иска на преглед 2 седмици след това, т.е. в 32 седмица. Каза, че ще ми назначи иЗследвания и след това ще ходя по-често за тонове, значи при него се мерят тонове от 34 седмица някъде.

За раждане, ако не сте решили, ви препоръчвам Вита. 2 мои приятелки родиха скоро там и са доволни. Базата и лекарите са супер. Аз ще съм с избор на екип, живот и здраве.

Захарно петле, нормално е да се изкушиш с храна покрай празниците, не се ядосвай, сега ще се коригираш.

Никол, Честит Рожден ден със закъснение! Здрава и щастлива бъди!

Днес чакаме бебешката кошара с куриер, нямам търпение. Малко по малко събирам всичко нужно.

Lucie, за списъчето, имам дата за късна фетална на 12.01, добави ме, ако можеш. На 24.01 съм на преглед.

# 278
Каква кошара поръча? И аз вече взех да гледам за кошари и колички. Но избора е доста голям и следващите няколко седмици ще трябва да се ориентирам.

За кошарата още не съм решила дали ми трябва малка кошара next to me, по-голяма дървена кошара или от тези сгъваемите, които май не са много лесни за сглобяване, но след това стават и за място за игра... А може би ми трябват 2 вида - дървена и сгъваема?

Днес чакаме бебешката кошара с куриер, нямам търпение. Малко по малко събирам всичко нужно.

# 279
Здравейте, момичета! За много години!

Губя се, защото тук не мога да спя и много се мъча,ходя като призрак. Снощи взех хапче,което ми предписа психиатърът за сън,каза половин или едно,исках да пробвам с половин,но пак не спах оптимално и се будех и се мъчех,явно ще трябва едно. Иначе съм н магнезий,имам си стягания, но явно не са опасни,с магнезия като цяло намаляват,а на тонове даже често няма и контракции,бях на 12 часа магнезий, минах на 24 и сега след визитацията казаха пак 12 и ако зачестят и са с много болка да кажа и пак на 24. Не се говори за изписване ,аз и не искам,че в нас с магнезия през устата не става. От вчера съм в осми месец, надявам се бебчо да си чака до към деветия,че и без това е дребосък,а аз не качвам кг и даже свалях явно от стрес. Пия протеин на прах ,но той пък много бързо свършва,няма и седмица и е на дъното. Но пак ще си взема.

Благодаря на всички,които питат за мен, наистина е голяма подкрепа. Много ми е трудно наистина и нямам търпение да мине.

Желая здраве и пухкав финал на всички! 🥰

П.С.Люси, песар може да се сложи и в осми месец.

За критична дължина не знам,но тук има едно момиче с 11 мм шийка  и 1 см разкритие без песар вече в 33 г.с. , всеки ден е на магнезий и слага утрогестан.

Според мен е добре да ти сложат, още повече ,ако нямаш контракции както съм аз песарът би трябвало със сигурност да държи. Моят и той е още там въпреки всичко и въпреки прегледите, дано е така още няколко седмици. Аз съм с приляга върха на пръста,поне при приема бях така, надявам се и сега , което е пак 1 см или малко по-малко,поне така си го обяснявам. При шийка под 2,под 1.5 да има 1 см разкритие е напълно възможно и вероятно,но пак не е страшно.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 09:19 от Irnata_87

# 280
  • В твоето съзнание...
Здравейте, момичета и за много години!
Желая ви много здраве, щастие и домове изпълнени с любов! Здрави и пухкави бебчета за всички!

Никол, честит рожден ден на патерици, на теб ти желая времето до пристигането на мъжа ти да мине неусетно и успешна сесия!

Irna, радвам се, че бебо все още е на топло, сигурна съм, че ще изкара още малко и всичко ще бъде наред. Аз и в къщи спя на пресекулки и не си почивам особено Sad

Lucie_, аз вярвам, че щом не са ти сложили песар, значи не е имало необходимост според тях, вероятно сега ще те следят повечко и ще почиваш повечко, но съм сигурна, че всичко ще бъде наред.

Аз си бях обещала, че по празниците максимално ще си почина от социалките и горе долу успях, въпреки че може и по-добре Simple Smile

По темата за ражданията - аз се следя във Вита при д-р Дойчиновски и се надявам да раждам при него. Мисля че So close го беше препоръчала в една друга тема, за което съм безкрайно благодарна - много си го харесвам.
За сега не сме обсъждали раждането, но аз се надявам на нормално с епидурална упойка, стига да няма някакви предпоставки за секцио.
На 13.01 съм на късна ФМ при д-р Мирчева във Вита и след това на 03.02 съм при АГ на преглед, като той каза, че тогава ще започваме с тоновете, което се пада към края на 32-ра седмица мисля.
Ние на този етап не сме правили никакви смислени покупки все още... само аз и бабите сме взели по някое друго парцалче Grinning
Ще го изюркам вече ММ, че искам да се ориентираме какво ще купуваме и да действаме, въпреки че то реално основно трябва да вземем легло, столче за кола и памперси. Корито взех преди известно време втора ръка, трябва да го разопаковам вече и да взема да му ударя една деизнфекция. Количката както вече казах също ще е от приятелка, та трябва и нея да я транспортирам и почистя и да е готова.
Набелязала съм си някакви неща, които ми се ще да имам, например гнездо за сън и люлка, но за сега се възпирам да ги купувам и сигурно ще ги пратя на майка ми, за да разпредели на роднините, кой каквтото прецени, че иска и може да купи, пък после каквото остане ще си го докупим ние.

# 281
Smiley88, в Надежда съм чувала, че няма избор на екип. Дали всички са еднакви професионалисти и имат еднакъв стил? Защото ако си е руска рулетка и ако се падне един-добре, ако се падне-друг, зле, си е кофти ситуация. Бих се радвала на повече информация и отзиви Simple Smile
Захарно петле, в коя седмица се проверява това? Аз съм с Rh-, бащата е с +. Редовно ми пускат някакво изследване за алоеритротела, но друго не са ми казали - за инжекции и т.н.
Благодаря!

# 282
  • В твоето съзнание...
Снежинка, точно това изследване е, спрямо него се преценява дали е нужна инжекция. И при мен ги следят така.
Smiley88, в Надежда съм чувала, че няма избор на екип. Дали всички са еднакви професионалисти и имат еднакъв стил? Защото ако си е руска рулетка и ако се падне един-добре, ако се падне-друг, зле, си е кофти ситуация. Бих се радвала на повече информация и отзиви Simple Smile
Захарно петле, в коя седмица се проверява това? Аз съм с Rh-, бащата е с +. Редовно ми пускат някакво изследване за алоеритротела, но друго не са ми казали - за инжекции и т.н.
Благодаря!

# 283
Луси, не знам каква е оптималната дължина, честно казано, има жени, които с разкритие си карат седмици наред, така че пробвай да не се напрягаш по въпроса. Плюс това сме си в големи седмици вече.
Снежинка, и аз доколкото знам в Надежда няма избор на екип. Ако ще е естествено раждане, вероятно ще е индуцирано при мен, за да съм си при моята лекарка. Това всично са някакви мои главоблъсканици, още не сме говорили с нея за раждане.

# 284
Снежинка, точно това изследване е, спрямо него се преценява дали е нужна инжекция. И при мен ги следят така.
Благодаря!

Здравейте и честита нова година и от мен!
Пожелавам на всички ни здрави и пухкави бебчета през март и успешни последни месеци.

Аз също съм с Rh -, a мъжът с +
Също изследваме антитела на определен период и за момента слава богу не образувам такива.

С предходната бременност беше по същия начин и след като се роди бебка проверих кръвната група и резус фактор, оказа се моя и не се наложи инжекция Анти Д.

Сега както бях споменавала ми правиха амниоцентеза и след нея е задължително поставянето на Анти Д, та ми сложиха и сега пак ще изследваме антитела.

Жената която писа, че са разбрали резус фактора живее в чужбина, мисля че беше казала Белгия, тук няма изследвания, които да установят преди раждане - от опит го казвам.

Стискам палци на всички ни с тази кръвна група да нямаме антитела.

Лека вечер на всички ☺️

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 20:47 от Цветито9104

Общи условия

Активация на акаунт