Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 586
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Добро утро и от мен, момичета!

От доста време не съм писала, но ви чета редовно и не пропускам нищо от това, което се случва.
Нещо напоследък съпругът ми не се чувства добре и се тревожа покрай него. Дали от това отново получих рецидив на херпес и моята АГ ми каза отново да започна с валтрекс за 10 дни (по принцип в листовката е посочено да се приема за период от 3 до 5 дни при рецидиви). Тъкмо бях започнала да го приемам и миналата седмица бяхме на късна фетална морфология и като го споделих с доктора, той беше направо шокиран и каза, че това е абсолютно ненужно и само може да навреди на бебето. Това ме сдуха още повече и в крайна сметка го приемах 3 дни вместо 10 и го спрях. Той така или иначе за това време беше преминал самият херпес, а доколкото знам моята АГ ми го изписва за по-дълъг период с цел предотвартяване на бъдещ рецидив - но според мен това изобщо не е гаранция, защото преди това без никакви медикаменти повече от година не се беше обаждал, а сега макар и с валтрекс имах два рецидива за няма и два месеца.
Иначе на феталната всичко беше наред, нашето момиченце си върви все така с около седмица - седмица и малко напред, но това не ме притеснява, защото е от самото начало и док ми е казвала, че това се дължи на по-ранна овулация.
Моят преглед е чак на 26.01, а от 28.01 трябва да започне 45-дневния болничен преди раждане. От края на юли (първото ми постъпване в болница) до момента съм в болничен без прекъсване и между двата болнични ще имам 5 дни отпуск. В работата вече имам заместник и усещам, че напоследък най-после съм се откъснала тотално от всичко, което се случва там. Иначе първите месеци, в които трябваша да лежа беше малко стресово, нямаше кой да поеме напълно всичко и се налагаше и да поработвам от вкъщи.
Вчера си направих изследвания по моя инициатива, че последните са ми от ноември и като цяло всичко изглежда в норма с изключение на тромбоцитите, които вече са паднали малко под долната граница. Още не съм ги коментирала с АГ, но се надявам да не е притеснително.
Иначе вече купихме повечето неща за бебето - вече имаме количка 3 в 1, креватче, маса за повиване, матрак, коритце, дрешки чаршафчета, козметика, разни дребни нещица като органайзери, подложки за повиване, нокторезачка и т.н. и даже взех 1 малък пакет памперси huggies за проба. Мисля да купя и на памперс един пакет, но се заглеждам по pampers harmonie.
Опитвам се да чета разни книги за кърменето и грижата за бебето, но нещо не ми се получава и бавно ми вървят. Мисля, че филмчетата са по-полезни в това отношение.
Никол, надявам се да се похвалиш днес с добри новини Simple Smile

# 421
Добро утро и от мен.

Люси,радвам се за хубавите новини! 😚

Smiley88,опитвам се да се успокоявам,че седмицата е по-важна от теглото, но нещо не ми се получава, просто даже не си представям колко е малко бебе под 2 кила. Малкият се роди 2630 и толкова малък ни изглеждаше,а го изписаха 2430,та наистина под 2 кила звучи много страшно за мен.

За памперси само на памперс премиум кеър, много сме доволни от тях. Малкият ,който никак не е малък вече,на 2 и 8 месеца става в неделя отказва гащите и да ходи на гърне и вече му вземаме и от по-евтините на памперс,но като цяло сме най-доволни от премиум кеър,от новородени са с такива,други марки са им правили обрив,например пуфис,молфикс.

Мъжът ми поръча един пакет от 2 до 5 кила,все ме е страх да не е под 2 кила бебето,че за момента със сигурност е доста под 2 и не знам кога ще ги стигне. Вчера моят АГ така и не ми даде час,вдигна ми ,за да ми каже,че не ме е забравил,че ще звънне ,ама не звънна и днес пак трябва да звъня,ей това адски ме напряга. 😀 Относно дрехите,всички вземате директно 56,ама на двамата им бяха големи и дълго си караха с 50,все пак са по-дребнички родени,имам подарени от размер 50 аз и съм спокойна,че може и 50 да са големи както върви така дребен,но за недоносени не ми се купува.

На всичко отгоре сме болни,от децата и ние,мм с температура,аз без , но много ме боли гърлото и никак не искам да се напъвам за кашляне и се надявам да пресека някак.

И нищо не е прано,всичко е ужас кочина,но сега като и той е болен няма грам сила. И така,аз пък съвсем не мога,абе при нас е ужасна лудница. Радвайте се на спокойствието. 😀

Хубава сряда от мен! 😚

Привет,
Ирна пожелавам ти много успех и на теб и на семейството и бързо да минават всякакви вируси и грипове.

Хубаво е все пак, че успя да задържиш положението и седмиците си вървят, а бебо расте на топличко ☺️

Аз отдавна не съм се включвала и сега се опитах да изчета всичко, много сте активни, браво за което.

Аз продължавам да си гледам каката вкъщи, заради варицелата в нейната група и карантината не спира да се удължава... Беше до 5,после 17, 28, а от днес е до 30.01.23 г..
Като гледам няма скоро да мине и вече си мисля, че ще си откараме вкъщи до раждането..
А то и с тея вируси и грипове.. Абе не знам.. Лошото е, че детето откача вкъщи, иска деца, игра, скучно й е, времето е гадно и така..

От вчера мъжът ми е болен и на антибиотик и се мъчим да се опазим да не ни прихване и нас..

Е.. Това е от мен - помрънках малко и аз 🤭
Очаквам с нетърпение ФМ на 18.01.23 да видим бебка как е и да получа нова снимчица ☺️

Относно покупките - на мен ми оставаха дрехи, памперси и някои дреболии - по празниците и сега понапазарувах дрешки и ми влияе доста добре, поръчвах предимно онлайн, само 2-3 неща съм купила от магазин. И наистина.. Много е приятно да търсиш и купуваш бебешки неща ☺️

Хубав ден от мен и бързо оздравяване на болните, както и успех на лежащите, малко ни остана - на финалната права сме 🙂

# 422
Момичета, последните дни доста често започна да ми прилошава. Сякаш не достига кислород до мозъка ми и ми прималява, придружено с топли вълни.
В неделя бях на тонове и ми стана така на кушетката в легнало положение. Усетих, че ми е много задушно и все едно няма въздух в стаята. Добре че мъжът ми беше с мен и помоли сестрата да ми направят кафе. От кафето се оправям.
Но прилошаването продължава и вкъщи. Нощен се будя да по около 3 пъти освен за тоалетна и за да проветря стаята, иначе усещам че няма въздух.
На последните изследвания хемоглобинът беше в норма, само желязото ниско. Пия феретаб. Кръвното ми е около 115 на 75 в общия случай, максимално съм засичала 125 на 80. В 32 г.с. съм, но бебето върви около 10 дена напред.
Вие имате ли задух, какво ви помага?

# 423
Момичета, последните дни доста често започна да ми прилошава. Сякаш не достига кислород до мозъка ми и ми прималява, придружено с топли вълни.
В неделя бях на тонове и ми стана така на кушетката в легнало положение. Усетих, че ми е много задушно и все едно няма въздух в стаята. Добре че мъжът ми беше с мен и помоли сестрата да ми направят кафе. От кафето се оправям.
Но прилошаването продължава и вкъщи. Нощен се будя да по около 3 пъти освен за тоалетна и за да проветря стаята, иначе усещам че няма въздух.
На последните изследвания хемоглобинът беше в норма, само желязото ниско. Пия феретаб. Кръвното ми е около 115 на 75 в общия случай, максимално съм засичала 125 на 80. В 32 г.с. съм, но бебето върви около 10 дена напред.

Cat_woman123, аз съм по същият начин. Прилошава ми изведнъж и по същият начин все едно не ми достига въздух. Да не ти казвам как се чувствам, когато има и повече хора в затворено пространство.... Моят хемоглобин е малко под нормата, а желязото от референтни 6-34, е 9. Не са ми изписвали нищо иначе.

# 424
Наскоро около Нова година бях на няколко пъти пред припадък , направо ми се въртеше всичко , като ми станеше така пиех по малко кола или айрян с сол, кръвното ми падаше без причина , в случая колата ми помагаше . За момента отшумя и се надявам да не се връща . Това да се чувстваш безпомощен ... Нещо страшно е и особенно,ако си сам вкъщи . Надявам се и при теб да е моменто . При мен беше от кръвното .Извинете ,че спамя, но не знам как да добавя отделен коментар или да цитирам някого 😄 аз да си кажа . Прегледа днес мина добре ,всичко е наред 32+4 съм и малкия тежи 1.900 . Попитах за начин на раждане ,но докторката каза ,че таза ми не е от най - широките и май май ще бъде секцио . Но каквото такова , не ме страх . Само да сме живи и здрави. 🌷🌷 И следващия преглед е пак този месец на 30 .01

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 18:32 от Танюша @

# 425

Задух не получавам, но топли вълни да и то от няколко дни. Засякох, че получавам топли вълни, когато започвам да огладнявам и предполагам, че ми пада кръвната захар. Като пийна кафе, като хапна парче шоколад или просто седна да се нахраня, минава.

# 426
  • София
Cat_woman123, с нарастването на матката се притискат вътрешните органи - бели дробове, сърце, стомах - и това затруднява дишането. Допълнително при лежане по гръб се притиска една вена, с което се затруднява кръвообращението. Аз също не мога дълго да лежа по гръб, защото усещам натиск в горната част и прилошаване, а също така и лесно се задъхвам при сравнително леко физическо натоварване като например изкачване на стълби.

# 427
Напълно нормално е прилошаването в последните седмици, още повече ако си позволявате лежане по гръб. Опасно е. Моя близка бе припаднала. Аз реших проблема с възглавница за кърмене и бременни.

# 428
  • Варна
Да се похваля вчера имам 6 на изпита. Много съм щастлива, след като свършихме се почерпихме с колежките кафе. Днес цял ден спя и бездействам. Утре съм на фетална, нямам търпение Purple Heart И утре мисля да релаксвам и почвам четенето за следващия изпит, че и до него имам точно седмица Nerd

# 429
Кой търсеше чорапи? Супер доволна съм от едни на HM, които се подвиват отгоре. Хем много хубаво застават на крачето и не се смъкват, хем не са стегнати и не притискат глезена. Има хавлиени и памучни. Малко са скъпи, но с каката всички други падаха и не ги слагах, носехме само тези.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1039179010.html
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1039177019.html
Като цяло за малко бебе предпочитам ританките, които си имат чорапче. И на него му е по-удобно, и аз не ги гоня из къщи. А като се постопли времето, босичко, за ужас на бабите.
Ние сме здрави засега, гледаме се с каката вкъщи. Значи здраво дете вкъщи няма нищо общо с болно дете вкъщи. Това даже ми помага (а няма 3г). Дано се справим с нея и с бебе, че ми е притеснено отсега. Днес съм на преглед, поуспокоиха се нещата - контракции и болки - та се надявам да е рутинно всичко.

# 430
Момичета, Доки ми препоръча да пусна обременяване с глюкоза, "Ей така, за всеки случай", макар че няма коннкретни индикации. Но тъй като беше "ако искаш, пусни..." и не ми го написа като назначение, не знам как се пуска тази глюкоза, която е за гестационен диабет - дали е двукратна, или трикратна? Някоя правила ли е специално за гестац. диабет, да ме посъветва?

# 431
milenahot, тук специално изследването протече така:
- (примерно) в 8:00 се изпива глюкозата и в 9:00 се взема кръв
Моят резултат беше мнооого малко над нормата и док поиска да направя пълното обременяване, което съответно притече така:
- (примерен час) :
1. 9:00 взема се кръв на гладно, изпива се глюкозата
2. 10:00 взема се кръв
3. 11:00 взема се кръв

Но, това беше в към 20-та седмица.
За по-напреднала седмица предполагам е същото.
Аз бих звъннала в лабораторията, в която мислиш да направиш изследването за всеки случай - хем могат и да обяснят какво да си носиш (преди много години аз трябваше да си купя глюкозата от аптеката)

Успех 🤗

Момичета, Доки ми препоръча да пусна обременяване с глюкоза, "Ей така, за всеки случай", макар че няма коннкретни индикации. Но тъй като беше "ако искаш, пусни..." и не ми го написа като назначение, не знам как се пуска тази глюкоза, която е за гестационен диабет - дали е двукратна, или трикратна? Някоя правила ли е специално за гестац. диабет, да ме посъветва?

# 432
  • София
Milenahot, правила съм обременяване с глюкоза в Цибалаб по време на предишната бременност и то протече по втория начин, който е описала Lucie с трикратно вземане на кръв на 0-та, 60-та и 120-та минута. През цялото време трябваше да стоя в лабораторията, за да не се движа.
След въпросното изследване се чувствах изключително зле - треперене, гадене, виене на свят - и ако няма наистина никакви индикации, аз лично не ти го препоръчвам.
Понеже аз имам такава предразположеност, тази бременност не съм го правила въпросното изследване, но внимавам много с въглехидратите и си следя кръвната захар с глюкомер.

# 433
Добър ден момичета.

Искам да ви питам , какво значи стерилна урина. И в обикновено контейнерче ли трябва да я съхраня. До колко време трябва да я дам в лабораторията.

# 434
Добър ден момичета.

Искам да ви питам , какво значи стерилна урина. И в обикновено контейнерче ли трябва да я съхраня. До колко време трябва да я дам в лабораторията.

Xrisi.i , стерилна означава първата сутрешна урина, след направен тоалет. Взема се средна струйка в стерилен контейнер за урина, който можеш да купиш от аптеката. Трябва да я занесеш до два часа в лабораторията, без да си я държала в хладилник, за повече време се съхранява в хладилник. Трябва да имаш поне 6 часа от последното пишкане вечерта.

Tiare, аз правих обременяване с глюкоза в 28 седмица. Тогава не ми казаха нищо, че не трябва да се движа. Казаха ми след час за всяко изследване да ходя. Бях с детето и нямаше как да не се движим. Да ти кажа и аз съм правила обременяване с предишната бременност и беше гадно. Този път даже не ми беше толкова сладка тази глюкоза. Покрай празниците прекалих със сладкото и всякакви въглехидрати и се притеснявам да не съм я качила, въпреки, че уж правих изследване на кр.захар преди няколко дни и беше 5.0. На феталната казаха, че водите са в норма. За коремчето на бебето нищо не казаха. Знам, че това са признаците за висока кр.захар. Някой беше писал, че е ако е висока, бебето е по-активно след хранене. При мен в така иначе....

Общи условия

Активация на акаунт