Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 573
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Аз  пак идвам да помрънкам малко.
 Току що ме " изписаха" от болницата. Моя лекар го нямаше, но дежурния ми направи много обстоен преглед и за съжаление изглеждаше доста притеснен.
Бебо е 1.640, но околоплодните води са все още на долна граница и е застанал изключително ниско, готов да излиза всеки момент. Каза също, че и корема като цяло изглежда много малък за 31гс., а аз даже утрр влизам в 32ра. Направи ми и запис на тоновете. Поне за тях казаха, че изглеждат добре. Посъветва ме да ходя по- често на прегледи, а снощи като говорих с моя АГ, той си ми каза, че ще се видим на 02.02. както сме се разбрали.
 Та сега съм силно притеснена и се чудя дали въобще да не започна да ходя и на частно при завждащия отделението, който е най- големия специалист в  болницата или директно да търся лекар в София?

# 436
  • Варна
Heart Exl
Аз се прибрах от феталната. Беба е 1350гр. Завъртяла се е главично. Всичко е наред, расте си. На 27.01 съм на тонове, като  започвам да ходя на всеки две седмици. От днес съм в 8 месец. До термин имам 46 дни, което ме стресна Open Mouth Laughing Средата на февруари живот и здраве  ще започнем обсъждането на дата за секциото.
Малко и аз към мрънкането, ядосах се на майка ми, силно се опитва да ме убеди да родя нормално, защото реално съм нямала основателна причина да не го направя. Така е нямам, но не искам Expressionless
Лейди според мен отиди на частно при завеждащия

# 437
при мен тези познати, които са раждали естествено се опитват да ме надъхат да раждам и аз естествено  Joy

а тези, които са били с планово секцио и всичко е минало по план ме надъхват и са с две ръце за секцио Joy

и аз съм много разколебана и нямам представа кое в моя случай е по-добре

аз съм още в 29 седмица и не съм говорила с лекар за раждането

Heart Exl
Аз се прибрах от феталната. Беба е 1350гр. Завъртяла се е главично. Всичко е наред, расте си. На 27.01 съм на тонове, като  започвам да ходя на всеки две седмици. От днес съм в 8 месец. До термин имам 46 дни, което ме стресна Open Mouth Laughing Средата на февруари живот и здраве  ще започнем обсъждането на дата за секциото.
Малко и аз към мрънкането, ядосах се на майка ми, силно се опитва да ме убеди да родя нормално, защото реално съм нямала основателна причина да не го направя. Така е нямам, но не искам Expressionless

# 438
Здравейте дами,
Браво на миналите преглед с добри новини ☺️

Аз също с нетърпение чакам следващата ФМ, почти не остана - още само седмица и се надявам да пуснат съпруга ми и дъщеря ми да видят бебка ☺️

Някоя която ходи в Надежда в МОЛ Парадайс има ли която скоро да е ходила и да са пуснали посетител?

Иначе следваща консултация със следящия ми АГ е на 23.01

Тези дни доста съм се активизирала с поръчките онлайн и да кажа, ако някоя от Вас се интересува, че Lc waikiki са пуснали супер оферта, безплатна доставка на всички стоки независимо от стойността им и също така имат доста намаления.
За бебета има доста сладки неща (поне за момиченце) които аз гледах.
Поръчах доста неща и за пример мога да кажа от 30 на 15 лв комплектчета. Може да погледнете ☺️

Иначе ние продължаваме да сме си вкъщи всички, съпругът ми болен и с малката се опитваме да се опазим и така..

Хубав ден от мен 🙂

# 439
lady25 , ох лейди, а шийката как е - дължина? затворена?
Аз определено бих отишла на допълнителен преглед, но за съжаление не мога да препоръчам място.
От прочетеното в групата оставам с впечатление, че в клиника Надежда има добри специалисти  - предполагам, ако се обадиш и обясниш ситуацията няма да те върнат и биха ти дали час по-рано.
Пиши когато решите 🤗🤗
От това, което аз научих от педиатърката докато бях в болницата, най-важното е че на този етап, дори да се роди бебчето има чудесни изгледи за развитие напред 🥰
Здравейте! Аз  пак идвам да помрънкам малко.
 Току що ме " изписаха" от болницата. Моя лекар го нямаше, но дежурния ми направи много обстоен преглед и за съжаление изглеждаше доста притеснен.
Бебо е 1.640, но околоплодните води са все още на долна граница и е застанал изключително ниско, готов да излиза всеки момент. Каза също, че и корема като цяло изглежда много малък за 31гс., а аз даже утрр влизам в 32ра. Направи ми и запис на тоновете. Поне за тях казаха, че изглеждат добре. Посъветва ме да ходя по- често на прегледи, а снощи като говорих с моя АГ, той си ми каза, че ще се видим на 02.02. както сме се разбрали.
 Та сега съм силно притеснена и се чудя дали въобще да не започна да ходя и на частно при завждащия отделението, който е най- големия специалист в  болницата или директно да търся лекар в София?

# 440
Браво момичета за хубавите новини! Лейди и аз мисля като другите момичета, ако успееш да се следиш и при още един лекар и на теб ще ти е по - спокойно. Аз днес излизах малко и се поуморих.. Нямам никаква сила, а нещо и на криво ми тръгна деня, та никакво настроение нямам днес... Мрън... За първи път снощи спах в полулегнало положение, иначе бебо не спираше да мърда нз защо, явно нещо не му беше удобно или по-скоро на мен. Не мога да различа дали това трябва да ми говори нещо. На лекар съм чак другата седмица...

# 441
Здравейте и от мен.
Относно надъхване за раждане, никого не съм си позволявала да надъхвам който и да е за какъвто и да е вид раждане. Щом има право на избор, жената сама да прецени. Моя опит след две секцио , по медицински причини е, че добронамерени завиждах на мамите родили естествено заради бързото възстановяване. Аз общо взето и след двете операции бързо се възстанових, но те скочиха като зайчета час след раждането и бяха с бебетата. Та… на всички пожелавам леко раждане, независимо от начина който са избрали или им се е наложило. Силно ме нараняват и група от Жени които подценяват мамите избрали или родили наложи със секцио. Та нали всяка от нас дарява живот?
 По темата за дрешките, днес вече ще натискам Мм да ме заведе дори само до единия магазин с колата. Предстои да прегледам какво имам от баткото което може да се ползва и да купя останалото. Пусто вълнение обаче, все пак ще си имам момиченце, не ме не си очаквах така и двете момченца 😅
Относно преглед на частно, при рискова бременност, аз и през трите си ходя на държавна консултация., отделно на частно.
Най-важното е спокойствието и правилното наблюдение.
Първата покупка между другото за Бебка направих днес, поръчах прекрасни чаршафчета от една страничка на която попаднах случайно- прекрасни десени има- “Детски и бебешки текстил “Северно сияние”.
За козметика този път май ще взема Мустела- особено съм воечатлена от крема им Линимента за почистване на интимни части вместо с мокри кърпи. Ако някой обаче е ползвал миля за мнение.

# 442
Здравейте и от мен.
Относно надъхване за раждане, никого не съм си позволявала да надъхвам който и да е за какъвто и да е вид раждане. Щом има право на избор, жената сама да прецени. Моя опит след две секцио , по медицински причини е, че добронамерени завиждах на мамите родили естествено заради бързото възстановяване. Аз общо взето и след двете операции бързо се възстанових, но те скочиха като зайчета час след раждането и бяха с бебетата. Та… на всички пожелавам леко раждане, независимо от начина който са избрали или им се е наложило. Силно ме нараняват и група от Жени които подценяват мамите избрали или родили наложи със секцио. Та нали всяка от нас дарява живот?
 По темата за дрешките, днес вече ще натискам Мм да ме заведе дори само до единия магазин с колата. Предстои да прегледам какво имам от баткото което може да се ползва и да купя останалото. Пусто вълнение обаче, все пак ще си имам момиченце, не ме не си очаквах така и двете момченца 😅
Относно преглед на частно, при рискова бременност, аз и през трите си ходя на държавна консултация., отделно на частно.
Най-важното е спокойствието и правилното наблюдение.
Първата покупка между другото за Бебка направих днес, поръчах прекрасни чаршафчета от една страничка на която попаднах случайно- прекрасни десени има- “Детски и бебешки текстил “Северно сияние”.
За козметика този път май ще взема Мустела- особено съм воечатлена от крема им Линимента за почистване на интимни части вместо с мокри кърпи. Ако някой обаче е ползвал миля за мнение.

Аз също смятам, че ако може жена да роди нормално е далеч по-добре от операция, но така или иначе всяка сама си решава и важното е мама и бебо да са живи и здрави.

П. С. Като майка раждала "нормално" (с епизиотомия и 40 часа раждане...) не се възстанових бързо, а май дори по - бавно ми се получаваше от майката със секцио в моята стая..
Имах страшно много външни шевове.. 27 бр., и сигурно 2 месеца ми отне да седна нормално и да не ме боли, то не беше цикатридина спрей, промивки със смрадлика, кремове и т н...

Така, че божа работа дали нормалното раждане ще мине леко, както пък дали и секциото - тежко, до жена си е и до късмет разбира се.
И все пак пожелавам на всички ни безпроблемно раждане, каквото и да бъде то и пухкави бебета на финал ☺️

# 443
  • В твоето съзнание...
Привет и от мен Simple Smile

fun, аз до колкото знам все по-трудно ще ни става спането :/ Според ме не нещо ненормално.

lady25, аз със сигурност бих се консултирала с още един доктор, дали ще е в твоето населено място или в София вече ти ще прецениш, пътуванията едва ли са много добра идея със скъсената шийка...

Mer_m, благодаря за препоръката за чаршафчетата, ще ги погледна, че и аз съм на тая вълна, а нищо не ми харесва...

Аз очаквам с нетърпение феталната утре, да видим ще застане ли този път за снимка момчето или пак ще се скрие. Вчера вече дадох зелена светлина на майка ми да пазарува каквото ѝ се иска, защото ми дойде до гуша от въпроси. Честно казано започнаха да ми образуват малко излишно напрежение, давайки ми зор за някакви неща...
Тази седмица мисля да поръчам легло и матрак или да ида ги взема някъде на място, то се е видяло, че на ММ му е все тая какво ще вземем.

Що се от нася до раждането - всяка жена има право на избор как да подходи и не виждам смисъл в соченето с пръст. Имам приятелки, които са се чувствали ужасно след секцио имам и такива, които са се чувствали прекрасно... всичко е до организъм и до ситуация. Две от най-близките ми приятелки родиха секцио, въпреки че искаха естествено, просто защото така се наложи. Аз съм решила да се пробвам за естествено с епидурална упойка, пък каквото стане... ако се наложи секцио няма да се тръшкам. В крайна сметка най-важно е да имаме здрави бебчета на финала.

Аз все по-трудно се съсредоточавам на работа и започвам да си мисля, че има причина все пак болничният да е 45 дни преди термин Grinning

Пак пост само с глупости изписах...

# 444
lady25, за твое успокоение се консулирай с още 1 добър лекар, иначе ще се побъркаш от мисли. Сигурна съм, че бебето ще се задържи още, всичко ще е наред. Опитвай се да си почиваш повече и определено си ходи по-често на прегледи.

march23, съгласна съм, че начинът на раждане е индивидуален избор и при всяка минава различно. Лесното за една може да е трудно за друга.
И аз като теб се навивам за естествено, но ако се наложи секцио, няма да ми е драма да го приема. Само са мине ок.

funn, спането става все по-трудно, до голяма степен от това си кисела. И хормоните ни също са полудели....

Днес ми мина феталната. Бебето е 1600 грама в 30 седмица, големичко е. Само лекарката каза да мина на лека диета с по-малко и бавни въглехидрати, защото стомахчето му е по-голямо от това за седмицата. Крачетата пък бяха като за 1 свдмица назад, но не сме екстремно високи, не е драма. Сърцето и всичко останало са ок, както и шийката ми. От видяното доста прилича на баща си. 💙

# 445
march23 , не са глупости - всички точки са много валидни и при мен 🤗🤗Heart
- и аз вече трудно спя, а още по-трудно се въртя, " кунг фу"  панда изобщо не обича дясната страна - когато се завъртя на дясно се започва едно бясно ритане, дори е леко болезнено; имам чувството че се разперва като морска звезда 🤷‍♀️
- при мен таткото много се вълнува на всички доставки 😁, но като цяло аз сама си избирам какво да поръчам, на базата на прочетеното тук във форума. Той искрено се забавлява когато му прочета нещо, много му е интересно колко много информация има във форума ( Той е нидерландец, в началото го бях помолила да ми намери подобен местен форум - безуспешно 🙈)
- а за концентрацията на работа - ужасно е - тази седмица потвърдих поръчка за 14 февруари вместо 14 януари, добре че клиентите забелязаха и ми напомниха, извиних им се, но сега ще ме запомнят сигурно като служителката с грешната дата 🙈🙈 ( Ако ви се случи да ви объркат поръчка, да знаете може някоя дама в нашето положение едва да дочаква началото на болничния)

и аз като so close се надъхвам за естествено ( с епидурална) пък каквото такова, само да сме живи и здрави,

Nicole.S, успех с ученето за следващия изпит 🤗

Привет и от мен Simple Smile

fun, аз до колкото знам все по-трудно ще ни става спането :/ Според ме не нещо ненормално.

lady25, аз със сигурност бих се консултирала с още един доктор, дали ще е в твоето населено място или в София вече ти ще прецениш, пътуванията едва ли са много добра идея със скъсената шийка...

Mer_m, благодаря за препоръката за чаршафчетата, ще ги погледна, че и аз съм на тая вълна, а нищо не ми харесва...

Аз очаквам с нетърпение феталната утре, да видим ще застане ли този път за снимка момчето или пак ще се скрие. Вчера вече дадох зелена светлина на майка ми да пазарува каквото ѝ се иска, защото ми дойде до гуша от въпроси. Честно казано започнаха да ми образуват малко излишно напрежение, давайки ми зор за някакви неща...
Тази седмица мисля да поръчам легло и матрак или да ида ги взема някъде на място, то се е видяло, че на ММ му е все тая какво ще вземем.

Що се от нася до раждането - всяка жена има право на избор как да подходи и не виждам смисъл в соченето с пръст. Имам приятелки, които са се чувствали ужасно след секцио имам и такива, които са се чувствали прекрасно... всичко е до организъм и до ситуация. Две от най-близките ми приятелки родиха секцио, въпреки че искаха естествено, просто защото така се наложи. Аз съм решила да се пробвам за естествено с епидурална упойка, пък каквото стане... ако се наложи секцио няма да се тръшкам. В крайна сметка най-важно е да имаме здрави бебчета на финала.

Аз все по-трудно се съсредоточавам на работа и започвам да си мисля, че има причина все пак болничният да е 45 дни преди термин Grinning

Пак пост само с глупости изписах...

# 446
при мен тези познати, които са раждали естествено се опитват да ме надъхат да раждам и аз естествено  Joy

а тези, които са били с планово секцио и всичко е минало по план ме надъхват и са с две ръце за секцио Joy

и аз съм много разколебана и нямам представа кое в моя случай е по-добре

аз съм още в 29 седмица и не съм говорила с лекар за раждането

Heart Exl
Вчера като бях на преглед обсъдихме въпроса с моята докторка и отсече ,че така като ме гледа ще е секцио ,имала съм тесен таз. Иначе съм с две ръце за естественото ,но като не става -не става . Дай боже всички да сме добре независимо от начина на раждане. 🌷🌷

# 447
Естественото раждане е голям купон. Постоянно се случва нещо, а винаги може да искаш и упойка, ако болката не се издържа. Аз отидох да раждам дъщеря ми в прейрасно настроение и родих след 13 часа. Имах и много външни и вътрешни шевове. После в болницата се разболях от стомашен вирус и съответно не успях да се възстановя над месец. Т.е. до късмет е всичко. Обаче наистина естественото е купон. Чатиш си с приятели, рязхождаш се по коридорите, говориш си с акушерките, проверяваш лекциите на Елена Василева за дишането Grinning после разбираш, че така боли, че не ти пука за дишането и си чакаш упойката. Но аз съм с много нисък праг на болката.
Нямам нищо против секциото също. Ако се наложи, супер, поне ще мога да сядам и няма да се занимавам с гадните шевове. Така че кой както се чувства добре.
Lady, аз бих ходила всяка седмица на преглед, без значение какво ми е казал следящият АГ.

# 448
Какво значи тесен таз, кога и къде се мери?
Досега нито на очен лекар са ме пращали, нито имам представа какъв е тазът ми.

Само кръвно мери акушерката и пита колко килограма съм.

# 449
Какво значи тесен таз, кога и къде се мери?
Досега нито на очен лекар са ме пращали, нито имам представа какъв е тазът ми.

Само кръвно мери акушерката и пита колко килограма съм.
Не ме е мерила този път , но досега на поглед не е бъркала 😄 имам предвид ,че позна за бебето още преди да стане ясно ,че ще е момче . И сега като бях ме огледа хубаво каза ,че е тесен таза . Въз основа на многогодишната и практика .Пък ще видим 😀

Общи условия

Активация на акаунт