Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 551
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Какво значи тесен таз, кога и къде се мери?
Досега нито на очен лекар са ме пращали, нито имам представа какъв е тазът ми.

Само кръвно мери акушерката и пита колко килограма съм.
Не ме е мерила този път , но досега на поглед не е бъркала 😄 имам предвид ,че позна за бебето още преди да стане ясно ,че ще е момче . И сега като бях ме огледа хубаво каза ,че е тесен таза . Въз основа на многогодишната и практика .Пък ще видим 😀

Танюша, ако не е тайна, би ли споделила къде се следиш и коя е лекарката?

# 451
Какво значи тесен таз, кога и къде се мери?
Досега нито на очен лекар са ме пращали, нито имам представа какъв е тазът ми.

Само кръвно мери акушерката и пита колко килограма съм.
Не ме е мерила този път , но досега на поглед не е бъркала 😄 имам предвид ,че позна за бебето още преди да стане ясно ,че ще е момче . И сега като бях ме огледа хубаво каза ,че е тесен таза . Въз основа на многогодишната и практика .Пък ще видим 😀

Танюша, ако не е тайна, би ли споделила къде се следиш и коя е лекарката?
В Пловдив 4то ДКЦ

# 452
Има ли момичета от Бургас,и ако да,при кой се следите? Simple Smile

# 453
Здравейте! Аз  пак идвам да помрънкам малко.
 Току що ме " изписаха" от болницата. Моя лекар го нямаше, но дежурния ми направи много обстоен преглед и за съжаление изглеждаше доста притеснен.
Бебо е 1.640, но околоплодните води са все още на долна граница и е застанал изключително ниско, готов да излиза всеки момент. Каза също, че и корема като цяло изглежда много малък за 31гс., а аз даже утрр влизам в 32ра. Направи ми и запис на тоновете. Поне за тях казаха, че изглеждат добре. Посъветва ме да ходя по- често на прегледи, а снощи като говорих с моя АГ, той си ми каза, че ще се видим на 02.02. както сме се разбрали.
 Та сега съм силно притеснена и се чудя дали въобще да не започна да ходя и на частно при завждащия отделението, който е най- големия специалист в  болницата или директно да търся лекар в София?

Lady25, бебето си върви идеално,ти си 10 дни след мен видях, тоест днес си 31 седмица,това тегло е много добро за седмицата. Моят в 31+3 беше 1500 и пак казаха ,че просто си е дребен и така си върви. Относно корема,моят също е малък. Заради намалените води е добре обаче да ходиш често на прегледи,моите така бяха много намалени явно с малкия и ми казаха ,че трябва да се индуцира раждане.

И аз мрънкам, мъжът ми е със стрептококов фарингит,мен също зверски ме боли гърлото, но освен гърлото и ушите,а и главата и носът е само запушен . Утре съм и аз на УНГ,но мисля, че няма как да се размина с антибиотик, защото сега гърлото не се повлиява от обичайно,пръскане и смукане.

Имам и друг проблем,от три дни АГ не ми вдига и съответно нямам час за следващ преглед, вдигна ми веднъж да ми каже,че не ме е забравил и ще звънне,но това не се случи,а от вторник всеки ден го търся... Ще се възползвам от правото си на преглед в майчин дом,утре ще звънна да видя кога може и при кой лекар,знам доста от лекарите и знам при кои със сигурност не искам да ида.😀 И това е от мен,като цяло проблеми само.

Лека нощ! 😚

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 13:02 от Irnata_87

# 454
Лейди, доста неприятна ситуация, аз също бих ходила по-често на прегледи. Много е банално, но опитай да бъдеш спокойна. Още нещо относно водите - като лежах в болницата имаше едно момиче с околоплодни води на долната граница. Беше чела някъде, че кокосовия орех подпомага подобни ситуации и хрупаше там кокос. Ако искаш потърси нещо по темата.
Мимс, аз съм от Бургас, по стечение на обстоятелствата, които всички знаете, съм в София под наблюдение. Преди да дойда тук се следях при др Кироваков, не съм доволна честно казано. Ако искаш ми пиши на лични, имам опит и с други лекари там

# 455
Добро утро! Момичета много благодаря за подкрепата!  Страшно много ми помагате Hug
 Снощи се свързах с моя АГ и тази вечер пак съм на преглед. Реших  вкрайна сметка да видя окончателно какво ще каже и тогава да преценя какво да правя, защото отида ли при завеждащия, това ще означава, че тотално ще трябва да се преместя при него. Колеги са, в малка болница и няма как да не се разбере ако ходя и при двамата, а не мисля, че ще се приеме добре от моя. Но в крайна сметка ако не ми изглежда адекватен ще се преместя. Бебето е по- важно от всичко! Иначе съм малко по- спокойна. В действителност нямам никакви неразположения и се надявам това да е добър знак. Ще настоявам за по- чести прегледи и така.
 Ирна, бързо да се оправяш!

# 456
да ви питам в коя седмица се пускат изследвания на общ белтък и албумин?

другата седмица съм на прелед и искам да си пусна някакви кръвни изследвания, които да са ми готови и да имам какво да обсъдя с лекаря

# 457
  • София
Добро утро, момичета!
Тия дни ми много омърлушено и уморено. Сякаш много рязко станах много бременна. Не че имам много от какво да се оплаквам - супер стандартни бременни дискомфорти Sweat Smile И пингвинската походка си влиза в употреба вече Animal Penguin

Включвам се по повод естествено/секцио темата и.. правете каквото си чувствате. Освен нали.. по медицински причини. Здравето е по-важно от ината. Всичките дето дават акъли да си гледат работата. Както всички сме виждали - дали ще се възстановим бързо или бавно не зависи толкова от този избор, а как протекат нещата, индивидуални особености и т.н.
Та... тия с акълите - да си гледат работата; тия с претенциите за това кое е по-нормално/естествено - да си гледат работата; тия с претенциите как трябва да родиш за да си "истинска майка" - най-вече да си гледат работата.
Анархия. Раждайте както ще се чувствате комфортно.
Това казано - аз родих вагинално с епидурална и до колкото имам избор пак това ще направя.

# 458
Добро утро, момичета!
Тия дни ми много омърлушено и уморено. Сякаш много рязко станах много бременна. Не че имам много от какво да се оплаквам - супер стандартни бременни дискомфорти Sweat Smile И пингвинската походка си влиза в употреба вече Animal Penguin

Включвам се по повод естествено/секцио темата и.. правете каквото си чувствате. Освен нали.. по медицински причини. Здравето е по-важно от ината. Всичките дето дават акъли да си гледат работата. Както всички сме виждали - дали ще се възстановим бързо или бавно не зависи толкова от този избор, а как протекат нещата, индивидуални особености и т.н.
Та... тия с акълите - да си гледат работата; тия с претенциите за това кое е по-нормално/естествено - да си гледат работата; тия с претенциите как трябва да родиш за да си "истинска майка" - най-вече да си гледат работата.
Анархия. Раждайте както ще се чувствате комфортно.
Това казано - аз родих вагинално с епидурална и до колкото имам избор пак това ще направя.
и аз съм на този принцип ! Първото ми дете родих нормално без епидорална защото се страхувах от самата игла и поставянето . Втория път реших, накрая вече след 12 часа болки  да се възползвам от тази упойка..  А сега съм сигурна,че искам епидорална стига условията да позволяват и всичко да е наред,
слушайте тялото си и само него никой друг .( И лекарите естествено Grin )

# 459
  • В твоето съзнание...
И аз да дам отчет след последната ФМ.
По термин съм 29+3, а бебо отговаря на 30+2... около 1600гр. Движи се малко големичък и околоплодните ми води са към горната граница, та ме посъветваха да понамаля сладкото и въглехидратите. Аз ако трябва да сме честни доста прекалявам напоследък с шоколада, та не ме шокираха.
Не успяха пак да го снимат, защото си беше сложил ръката на лицето... беше седнал по турски и спеше дълбоко, докторката се опита да го подбутне, за да се размести малко, но никаква успевамост Grinning Пожела ми да спи така дълбоко и след раждането.
Иначе освен, че е голям, всичко друго ми е наред.

Аз вчера се организирах и поръчах чаршафи от страничката, която Mer_m беше препоръчала... наистина имат чудесни десени и много лесно се комуникира с дамата. Хареса ми, че предлага чаршафчета с ластик, защото преди това като гледах, трудно се намират такива комплекти. От нея поръчах и непромокаеми пелени, струва ми ще са удобни при смяна на памперси и за подлагане в количка и т.н.
Освен това поръчах ромъпърчета и бодита, майка ми също е взела някакви... та мисля че горе долу основните неща ги покрихме от към дрехи. Остава да взема кошарата и леглото, козметиката и може би някакви дреболийки като чорапчета, шапчици и т.н.

Гледам комплектите за изписване, за сега съм се спряла на този - https://angel-baby.eu/drekhi/1178-4095-zimen-komplekt-za-izpisva … 9-razmer-50_56_sm , но не мога да разбера дали ще е достатъчно облечено така... уж пише, че е зимен.
Искам да взема и от този тип чували - https://angel-baby.eu/34-chuvalcheta-za-povivane, но са само есено-пролетни и пак не мога да разбера дали ще е достатъчно дебело. Реално в къщи ще е топличко като цяло, така че би следвало да вършат работа, моля ако някой има опит да сподели.

# 460
Аз не съм купила специален комплект за изписване,а си набавих отделно нещата и тъй като март месец е един от най-студените,макар че тази зима може и да се размине,съм се екипирала с доста дебели дрешки за изписването.

# 461
По термин съм 29+3, а бебо отговаря на 30+2... около 1600гр. Движи се малко големичък и околоплодните ми води са към горната граница, та ме посъветваха да понамаля сладкото и въглехидратите. Аз ако трябва да сме честни доста прекалявам напоследък с шоколада, та не ме шокираха.
Не успяха пак да го снимат, защото си беше сложил ръката на лицето... беше седнал по турски и спеше дълбоко, докторката се опита да го подбутне, за да се размести малко, но никаква успевамост Grinning Пожела ми да спи така дълбоко и след раждането.

Аз вчера се организирах и поръчах чаршафи от страничката, която Mer_m беше препоръчала... наистина имат чудесни десени и много лесно се комуникира с дамата. Хареса ми, че предлага чаршафчета с ластик, защото преди това като гледах, трудно се намират такива комплекти. От нея поръчах и непромокаеми пелени, струва ми ще са удобни при смяна на памперси и за подлагане в количка и т.н.
Освен това поръчах ромъпърчета и бодита, майка ми също е взела някакви... та мисля че горе долу основните неща ги покрихме от към дрехи. Остава да взема кошарата и леглото, козметиката и може би някакви дреболийки като чорапчета, шапчици и т.н.

Гледам комплектите за изписване, за сега съм се спряла на този - https://angel-baby.eu/drekhi/1178-4095-zimen-komplekt-za-izpisva … 9-razmer-50_56_sm , но не мога да разбера дали ще е достатъчно облечено така... уж пише, че е зимен.
Искам да взема и от този тип чували - https://angel-baby.eu/34-chuvalcheta-za-povivane, но са само есено-пролетни и пак не мога да разбера дали ще е достатъчно дебело. Реално в къщи ще е топличко като цяло, така че би следвало да вършат работа, моля ако някой има опит да сподели.

Привет,
Аз също много умувах какво да взема за изписването на беба, тъй като уж март е по-пролетно, ама като гледам е твърде вероятно да си е студ и се спрях на по-плътен варинат, който се води 100% памук/плюш - прилагам снимка, поръчах го вчера и го очаквам с нетърпение ☺️

Относно спално чувалче, аз заложи на такова за преходен сезон на rach, което смятам ще е достатъчно, все пак вкъщи поддържаме доста топло ☺️ (то е еди вид като двойно /тройно памучно с цип по цялата дължина, води се пролет/есен)

С покупките аз се поолях малко и вече се спирам, доста дрешки купих, че дори започнах и 62 размер да набавям, поръчах 3 комплекта и мисля и с тях да се спра, защото не знам дали пък докато й станат няма да стане за къс ръкав и само да се запаса, а да не ги носи.

Все пак трябва да се има предвид, че и роднини, баби, приятели и тн все ще купят и те дрешки и не се знае ще се износят ли въобще.

Вие по колко комплектчета сте приготвили и смятате за достатъчни?

# 462
  • Sofia
Аз съм зарината с дрехи. ЕДНА, повтарям ЕДНА приятелка ми докара 6 чувала и един кашон.. никакви дрехи освен за изписването няма да купувам. Имаме бодита до 1 година без да пера всеки ден сигурно .. отделих, каквото не ми харесва, но пак са много. А чакам още от две..

# 463

Привет,
Аз също много умувах какво да взема за изписването на беба, тъй като уж март е по-пролетно, ама като гледам е твърде вероятно да си е студ и се спрях на по-плътен варинат, който се води 100% памук/плюш - прилагам снимка, поръчах го вчера и го очаквам с нетърпение ☺️

Относно спално чувалче, аз заложи на такова за преходен сезон на rach, което смятам ще е достатъчно, все пак вкъщи поддържаме доста топло ☺️ (то е еди вид като двойно /тройно памучно с цип по цялата дължина, води се пролет/есен)

С покупките аз се поолях малко и вече се спирам, доста дрешки купих, че дори започнах и 62 размер да набавям, поръчах 3 комплекта и мисля и с тях да се спра, защото не знам дали пък докато й станат няма да стане за къс ръкав и само да се запаса, а да не ги носи.

Все пак трябва да се има предвид, че и роднини, баби, приятели и тн все ще купят и те дрешки и не се знае ще се износят ли въобще.

При мен това е едното за изписване ,което харесах и взех  . На края на месеца мисля вече и живите магазини да обиколя . 😄😄 Не смятам ,че има нужда от дебели дрехи за изписването тъй като от болницата в кошничката,отгоре едно хубаво одеалце , в колата и хайде на топличко 🥰😄😄 И мисля ,че  е време за стягане на багажа бавно ,но славно ,за да няма изненади. 🤣 Вие как сте в това отношение . При мен остават 7 седмици,ако остане до термин , а времето как си лети. Възползвам се докато съм подвижна и приятна за околните "не мрънкам имам предвид" хахахаха

# 464

Привет,

При мен това е едното за изписване ,което харесах и взех  . На края на месеца мисля вече и живите магазини да обиколя . 😄😄 Не смятам ,че има нужда от дебели дрехи за изписването тъй като от болницата в кошничката,отгоре едно хубаво одеалце , в колата и хайде на топличко 🥰😄😄 И мисля ,че  е време за стягане на багажа бавно ,но славно ,за да няма изненади. 🤣 Вие как сте в това отношение . При мен остават 7 седмици,ако остане до термин , а времето как си лети. Възползвам се докато съм подвижна и приятна за околните "не мрънкам имам предвид" хахахаха

Хаха "приятна за околните" 🤭
Аз все още не съм стартирала с приготвянето на моя багаж, струва ми се доста рано..
Терминът ми е на 31.03,а каката преносих една седмица и не се знае дали и тази госпожица няма да преноса.

Единственото, което може да се каже, че е подготвено за мен е че при една от онлайн покупките взех следродилни превръзки, както и памучни тампони за гърдите.

Мисля да започна да редя куфар края на февруари, когато реално ще вляза в 9 месец за да е готов за всеки случай.

По отношение на реалните магазини, да, добър варинат е стига да имаш тази възможност.
Аз през първата бременност всички дрехи съм купувала по магазини и поръчах само уреди, легло и т н и от по черните петъци.
Сега с каката вкъщи, както от месец е плътно до мен нямам тази възможност и съм купила буквално 2 комплектчета, 2 бодита и терлички, всичко друго онлайн и бих казала, че има и доста добри намаления, а и си е удобство на топло от дивана в хола да поръчваш хихи.

Да попитам и аз нещо - вече измислихте ли имена?
Аз съм се спряла на 4 и все давам зор на ММ да решим, но той все казва рано е, има време и все още нямаме краен вариант (на мен много ми се иска вече да го изберем и да не я наричаме беба 🤭)
С каката по това време (в 7 месец) вече бяхме решили, но не го споделяхме с никой, на останалите казахме когато се роди.

Вие какво мислите, рано ли е за име, лесно ли ще го решите с ММ?

Общи условия

Активация на акаунт