Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 435
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
march23, в 30+6 бях на фетална и тогава тежеше 1770. Не ми казаха нищо да е голямо. Тогава иначе беше седалищно. И понеже се следя при двама лекари. Вчера беше главично, а днес пак седалищно...

А тези обръщания усещаш ли ги? Иначе аз четох, че то и в родилното може да се обърне уж...

Ирна, твоят бебко е дребосъчко, но пък нали и вие сте дребни, не се ядосвай, ще си порасте. Важното е, че се развива нормално и е здравичък. То според тия таблици дето гледам аз, твоето е с нормални размери, а моето гигант.

march_23, Нищо не съм усетила.
Даже днес много се изненадах, като ми каза, че е седалищно пак. Има време да се обърне, не се притеснявай.

Mer_m, аз последните 4-5 дни също го усещам много по-малко от преди, но не питах и АГ. Нищо не ми казаха на прегледите.
Всичко ще е наред. Отиди, за да си си спокойна.

# 616
Здравейте дами! Не съм се включвала тези дни. Мина вчера прегледа ни, бебчо е добре, пораснал е, пак си върви напред малко.. И лекарката иска да пусна обременяване с глюкоза, по принцип я разбрах, че иска превантивно, не че се съмнява в някакъв проблем. Иначе на всяко изследване кръвната захар ми е в норма. Малко ми се струва излишно това натоварване, но май ще го направя утре, а в петък съм на трета фетална. Надявам се да не ми стане нещо много зле... А пък щом е казала трябва да го направя така и иначе, та после може и повече болни да има и не ми се седи по лаборатории.  ☺️ Иначе на мен ми е много полезно всичко, което се обсъжда, както нямам никакъв опит, така че споделяте смело, за да си помагаме взаимно! ❤️

# 617
Здравейте, някоя може ли да сподели на 3 та фетална какви са били размерите на крайниците / фемур и хумерус/ на бебчето .

# 618
Здравейте, някоя може ли да сподели на 3 та фетална какви са били размерите на крайниците / фемур и хумерус/ на бебчето .

Аз като специалист по мерките ще кажа. 😀 С малкия бях на фетална в 30+1,фемур е измерен 56.40 мм,пише, че отговаря на 30 седмица точно,хумерус не е вписан в листа от феталната. С баткото бях в 29+1, фемур 5.19 см., отговаря на 28 седмица точно и хумерус 4.78 см, отговаря на 27 седмица и 5 дни.
С бебе номер 3 не съм имала фетална, но в 29+3 на прегледа в болницата чух лекарката каза фемур 5.19, като на баткото. 😀

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 21:03 от Irnata_87

# 619
Момичета,вие кога ще правите прословутото основно почистване преди бебето😀
Аз не си представям с големия корем да чистя толкова много накрая,а ако изчистя месец и половина по-рано не ми е логочно.

# 620
Няма да правя основно почистване. Ще почистя пода, праха и каквото ще е допир с бебето.
Първо, няма да имам сили и възможност, второ, това дете ще расте в не напълно стерилна среда, не мисля да е роза под похлупак, не ми се иска. А и имам домашен любимец и е почти невъзможно  всичко да е изрядно.

# 621
  • Варна
Аз не си представям с големия корем да чистя толкова много накрая,а ако изчистя месец и половина по-рано не ми е логочно.
Aз ще извикам фирма за цялостно почистване на апартамента, мисля да е към края на февруари.

# 622
голямо чистене месец и полвина по-рано и на мен ми се вижда рано, изчакай да влезеш в 9 месец - ако искаш специално за бебето да е чисто иначе пак ще се изцапа, но ако ще ти е по-спокойно може и сега, стига да не се пренатовариш и да предизвикаш болки или контракции, аз и сега се уморявам, задъхвам, корем ме боли и гледам да не вдигам тежко, да не влача кофи с вода или прахосмукачки в един и същ ден

чисти по малко, всяка седмица по малко в различни дни - прахосмукачка, прах, - а не всичко наведнъж, включи мъжа ти, с каквото може да помага, че сме вече почти накрая

за миене на прозорци... аз дори не съм и помисляла, може би чак лятото

но ако все пак си решила всичко да се чисти наведнъж накрая, седмица-две преди да се роди бебето - извикай фирма, или помощ, някоя от бъдещите баби да дойде

# 623
Mimsd , ако не беше цялата " драма"  със скъсанета шийка, мисля че бих направила основно почистване 2-3 седмици преди термин,

За късмет или не, току що се нанесохме в нова квартира, родители ми са тук и ни помогат, включително и с почистването.
Мисля да наема система рейнбоу и с приставката  " тупалка"  да мина всички мебелите и килима, които са от предишната квартира. ( Сигурно има и други системи, но само тази съм виждала на живо),
Пускам робота всеки ден с леко сапунена вода (има моп функция), а днес дори избърсахме стените с влажна сапунена кърпа ... просто мозъкът ми имаше нужда да знае, че къщата е " чиста".
Пускам и всички дрехи, които са по принцип чисти от кутиите при местенето през бърза 30 минутна програма в пералнята, за да миришат на чисто вече в новата квартита.

Но! Къщата на село ... уф ... мисля поне 48 часа да мъча рейнбоу състемата там. Но реалистично това сигурно ще стане след като се роди бебчо Sad

А вас коя част от къщата или кой предмет ви се струват най-приоритетни за по чистване? В смисъл - взехме некст-ту-ми, кошарка и количка със сваляеми перяеми платнени части ... но откакто ги отворихме и ги извадих собственоръчно от опаковките ... ми се струват чисти, знам ли, може някой с хрема да ги е сгъвал в съответния завод ... но дали само забърсване с кърпа с препарат ще е достатъчно?

# 624
Току що успях да изчета всичко от последните дни и се включвам по горещите теми 😁
Аз гледам да си почистя и прередя шкафовете сега. Чистенето си е регулярно, не знам, дали ще правя основно такова. За миенето на прозорците ще извикам фирма.
В началото на Февруари мисля да започна с прането и гладенето на бебешките дрешки/одеалца/пелени/чаршафи + пране/почистване на кушетка, количка, кошница за кола ....
В началото на 9-тия ще си приготвя и багажа за болницата.

Относно хълцането - и аз не знам, дали го усещам. Имам съмнение, че да, но не съм сигурна, че е хълцане 😄

Някой беше попитал за витамините. Аз не приемам комбинирани витамини за бременни. Пия отделно вит. Д, вит. Б12, Неофолик мета, Омега 3, Магнерот, Сорбифер. Изследвам периодично нивата на витамини Д, Б12 и Б9 и при нужда променяме дозите.

@Никол, радвам се, че ти е харесала идеята за столчето. Това, което препоръчах, мисля, че може да се използва и като шезлонг.

Някой беше попитал за доставките от Англия. Има няколко транспортни фирми с офиси в Лондон. Дава се техният адрес в Лондон при онлайн поръчка от английски сайт. Те имат регулярни курсове през една-две седмици до България и за 3-4 лв. на кг. транспортират онлайн поръчката до офисите им в България. Примерни такива транспортни фирми са Габиели и www.dostavka-anglia.com. В сайтовете им е обяснено стъпка по стъпка, какво трябва да направите, за да използвате услугите им.

При нас бебчо също се върти - на единия преглед е главично разположен, на следващия - седалищно ... Много се надявам, когато дойде моментът, да е главично и да родя нормално. Върви със седмица напред. Вече се чудя, дали ще е мартенско или февруарско бебе, но важното е да е здрав, когато и да реши да се роди 😊

# 625
Днес бях на преглед за първи път от три седмици. С моята проблемна бременност това си е направо много. И сега съм доста притеснена. В 32 г.с. съм и от утре започвам 33. Според измерването, главата на бебето отговаря на 35+2. Крайниците са 34 г.с. и нещо. Преди по-малко от месец съм била нантрета фетална и всичко беше наред. Принципно от самото начало върви ту седмица, ту две напред. Обаче сега много се притесних. Лекарката ми в първия момент само се чудеше защо главата е толкова голяма, после измери всипко и каза, че просто бебето е голямо (момче е). Обаче аз пак съм притеснена. За проверка и успокоение си запазих час при фетален специалист, обаче има една седмица до него.....

# 626
Привет, момичета ☺️От доста време не съм се включвала, но си ви чета. Радвам се, че вие и бебчетата  сте добре ☺️
Аз от седмица съм в болничен, много бързо ми минава времето  и все си намирам какво да правя - пренареждам шкафове, гледам лекции, сериали, чета книжки, наредих един пъзел 2000части.
Сегс съм 30г.с +1, на преглед съм чак на 31ви
надявам се да ми кажат колко тежи. Тогава и евентуално ще обсъждаме ражданвто. Трета Фм ми препоръпват да направя в 35-37 ма седмица, но като ви чета вас ми се струва късно?
 Вчера и аз бях влезнала във филм, че не съм усещала бебка няколко часа. Пих студена вода, хапнах шоколад и след 10 - 15 минути се събуди. Хълцането и аз не го различавам много.
 Относно покупките за сега сме купили кошара (дървена и преносима),матрак, количка и комплект чаршафи. От племеничката ми която края на март ще става на 3 г. ни дадоха люлка, ръчна помпа за кърмене, активна гимнастика, проходилка и един огромен чувал с дрехи, очаквам още неща от кумата и една моя братовчедка. Та за сега няма да бързам още с купуването на други неща.
За водата, за позата на спане и аз чувам разнородни мнения, та ще го мисля в последствие. 
Имате ли домашни любимци и как мислите да процедирате? Ние имаме мини шпиц на 2г и половина който е адски привързан към мен -като залепен е за мен, спи в леглото ни, на моменти на възглавницата ми дори, и до тоалетната не ме оставя да отида сама.. Четох, че първите 5-6 месеца не било хубаво кучето да влиза в стаята където ще е бебето и си нямам идея как ще стане това при нас ..
Също така намерихте ли си педиатър?

# 627
и моя прелед мина 30 седмица и аз съм явно в групата с големите бебета, и на мен ми казаха, че вървим с 1 седмица напред

имах контракции по време на прегледа, ама не знаех, че са контракции, мислех, че това е бебето, което мърда и деформира корема
и аз не различавам хълцане от ритник - но това в моя случай, не е учудващо, щом явно и контракция не мога да различа

за късната фетална не знам какво да ти кажа има доста хора, които я правят около седмица-две преди раждане, и обсъждат раждането и с феталния морфолог, а не само с проследяващия лекар

# 628
Добро утро, дами!
Не съм писала отдавна, но ви чета редовно. Не знам какво ми става, нищо не правя кой знае какво по цял ден, а ми е едно все лениво, изморено и поспаливо. От леглото до кухнята и обратно. Колкото по-рано се събудя, толкова по-рано ям. Нощем се будя и веднага започва да ми къркори стомаха. Голям глад ме гази, а нали съм с диабет сега и трябва да се владея. Ям само три пъти на ден, без междинни, избягвам сладки и тестени и пак пустата кръвна захар сутрин на гладно не е Ок. Изнервена съм! За моите стандарти доста по-малко ям, по-чисто от преди, но пак има много какво да се желае. Ми имам прегрешения - човек съм. На кино като отида моркови ли да хрупам. Купих си начос. Кръвната захар скочи … прияде ми се суши - и там същото. Изпитвам ярост… защото съм бременна, яде ми се забранено, в същото време ми е съвестно за бебето да не му вредя. А откакто ми откриха диабета края на ноември и минах на инсулин и започнах режим на хранене, отслабнах с 3 кг и имам общо дефакто само още 3 кг качване от началото на бременността. За моя случай не са много, имам доста килограми, но въпреки това явно сега съм овладяла положението. Но след малко като отида на диабетолог  ще ме критикува пак. Това не, онова не. Това защо го яде. Толкова ми писна че …. Но както се казва още малко … има няма месец и половина.
Не съм давала вода на другите ми две деца при пълно кърмене. Чак като започнах захранване към 5 месец с пюре тогава съм давала. В Германия това са препоръките от лекари и консултанти по кърмене. Също не съм пипала и бубката. Имаше към ранна детска възраст после залепяне, но си имаше методи за решаване и на този проблем.
Другата седмица съм на разговор с болницата и плануване на раждане, нали съм планувано секцио. И заради диабета моята лекарка иска до март да ме гледат и следят и там с доплер и дали детето достатъчно добре се храни през мен. Има една приказка хем ме сърби, хем ме боли, която я отдавам за докторите. Хем това не яж, онова не яж, хем ох, дано детето получава достатъчно … за сега е точно средно статистическо бебе, нито е огромен, нито малък. Но нали когато има майката диабет, детето може да се роди голямо, затова така ме следят, въпреки че през цялото време до сега си е по средата и като ръст, и като килограми.
Хубав ден ви желая! Прегръдки за всички!

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 07:35 от Захарно петле

# 629
Mimsd , ако не беше цялата " драма"  със скъсанета шийка, мисля че бих направила основно почистване 2-3 седмици преди термин,

За късмет или не, току що се нанесохме в нова квартира, родители ми са тук и ни помогат, включително и с почистването.
Мисля да наема система рейнбоу и с приставката  " тупалка"  да мина всички мебелите и килима, които са от предишната квартира. ( Сигурно има и други системи, но само тази съм виждала на живо),
Пускам робота всеки ден с леко сапунена вода (има моп функция), а днес дори избърсахме стените с влажна сапунена кърпа ... просто мозъкът ми имаше нужда да знае, че къщата е " чиста".
Пускам и всички дрехи, които са по принцип чисти от кутиите при местенето през бърза 30 минутна програма в пералнята, за да миришат на чисто вече в новата квартита.

Но! Къщата на село ... уф ... мисля поне 48 часа да мъча рейнбоу състемата там. Но реалистично това сигурно ще стане след като се роди бебчо Sad

А вас коя част от къщата или кой предмет ви се струват най-приоритетни за по чистване? В смисъл - взехме некст-ту-ми, кошарка и количка със сваляеми перяеми платнени части ... но откакто ги отворихме и ги извадих собственоръчно от опаковките ... ми се струват чисти, знам ли, може някой с хрема да ги е сгъвал в съответния завод ... но дали само забърсване с кърпа с препарат ще е достатъчно?

Аз не се притеснявам за чистенето ,а за това дали ще завършим етажа до термин евентуално 😄😄😄 чистенето ми е най -малкия проблем..
Мами не знам какво ще си кажете и в порчие ,но аз на трета фетална не мисля да ходя . Ходих само на втората ,за друга не съм и мислила .Хубав ден и прегръдки! 🌷🌷

Общи условия

Активация на акаунт