Децата, кризата и финансите

• 14 715
  • 204
  •   1
Отговори
# 120
Споко. Очаквам края на другата седмица да сме си всички по къщите. Тогава ще има места със сигурност.

# 121
Днес не успях да запазя хотел за междусрочната ваканция. Има няколко хотела, в които обичайно ходим зимата, сега за пръв път ми се случва да няма места в нито един от тях.
Аз работя в ултра скъп (летен) хотел.
Хората не вярват, че има списък с чакащи. Не 100, ами 200% пълни.
Ноооо! Това не означава, че огромен брой хора не са помирисвали хотел никога.

# 122
  • Между гори и планини
То след ковид ограниченията света наваксва с почивки и пътувания. Напълно нормално. Нашето малко, балканско градче беше преоткрито по време на локдауни и онлайн обучения. До такава степен, че от 20 коли 2 са били с местна регистрация. И сега продължава тенденцията, вече дори няма места за паркиране. И понеже къщата до нас е за гости, покрай нас се минава и за хотел, виждам какво става - в петък на индийска нишка кордон коли пристигат, в неделя си тръгват.

# 123
Защо се учудвате?
Инфлацията яде спестяванията, инвестициите са твърде рисковани, на хората им остана само да си харчат парите, докато могат.
Много хора си заминаха преждевременно през последните години и никой не отнесе със себе си нищо друго, освен кат дрехи и чифт обувки...

# 124
  • here and now
Аз миналата седмица бях в скъп новооткрит хотел, който дори в Букинг го няма още. Мислейки си, че точно след празниците няма да има много хора, нямаше почивни дни извън уикенда, но беше пълно, просто пълно.

# 125
  • Пловдив
Защо се учудвате?
Инфлацията яде спестяванията, инвестициите са твърде рисковани, на хората им остана само да си харчат парите, докато могат.
Много хора си заминаха преждевременно през последните години и никой не отнесе със себе си нищо друго, освен кат дрехи и чифт обувки...
И гола да съм тогава - все ми е тая. Затова, както казах, си харчим всичко.

# 126
  • София
Защо се учудвате?

А някои, като моята майчица, и без дрехи и обувки...

# 127
Виждала съм деца около 6-7 клас с телефони за над 1000 лв,разбирам че се гледат децата едно от друго, но не мога да приема факта че на тези години имат такива телефони ученичка съм била такива телефони бяха мираж за мен.Смятам че има родители който искат най-доброто за детето им съгласна съм ама не по този начин да им го поднасят на готово както се казва.

# 128
  • София
Защо?  Не е ли право на родителите да преценят какво да купуват на детето си? Докога ще се държи сметка на чуждия джоб?

# 129
Те са хората който смятат кое е най-доброто за детето,дадох пример че масово гледат от другите същото е и за тийнейджърите.

# 130
  • София
Проблемът е на гледащите в чуждата паничка. "Собствениците" на чуждата паничка нямат никаква вина за това.

# 131
"Проблемът  е на гледащите чуждата паничка" е че някой деца не могат да приемат че някой от техните съученици
Има по-хубав телефон или по-хубави дрехи,те просто се гледат едни на други и после се тръшкат на мама и тате да им купят еди какво си! Има и изключения когато детето е разбрано но за съжаление това са единични случай.
Никога не съм се тръшкала за щяло и нещяло научена съм че трябва се радваш на това което имаш.

# 132
  • София
"Проблемът  е на гледащите чуждата паничка" е че някой деца не могат да приемат че някой от техните съученици
Има по-хубав телефон или по-хубави дрехи,те просто се гледат едни на други и после се тръшкат на мама и тате да им купят еди какво си! Има и изключения когато детето е разбрано но за съжаление това са единични случай.
Така де, нали казвам същото.
Клюкарщината има различни измерения, завирането в чуждия джоб/портфейл е едно от тях. Това е "качество", което не трябва да се поощрява, независимо от възрастта.
Винаги има хора, които имат повече.

# 133
Винаги се формират групички. По-късно в живота, личен и служебен ще е същото . С приятели и колеги. Дали за материални или други неща . Ако не е едно ще е друго. Няма начин някой да не се подразни от нещо в теб. Децата е добре да свикват и да се учат. Дали ще е телефона, дрехите, спорта, произход, оценки и какво ли не. Няма да се размине.

# 134
  • София
Това означава ли родителите, за които не е проблем дадена покупка, умишлено да купят на децата си нещо по-евтино?

Общи условия

Активация на акаунт