Боледуване на децата ни-тема 69

• 71 853
  • 1 465
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте, случайно да върлува вирус с болки в стомаха.?И моето дете от вчера е с болки в стомаха и запушен нос, но педиатърката изписа само инфлуцид и промимки за носа. Мисля да включа и пробиотик,за сега няма повръщане и растройство.

# 106
Тони, знам че могат да се слагат 10 и дори 14 дни. Днес точно това питах лекарката, колко дни да слагам левофлоксан. Тя ми каза 10, но ако преценя, че след седмия няма нужда, да слагам по веднъж на ден, за да сме сигурни, че няма пак за се размножи бактерията.
Искам само да вметна за този Левофлоксан, принадлежи към групата на флуорохинолоните, а в Германия има предупреждение с червено писмо към всички лекари тези антибиотици да се изписват само в единични случаи и когато няма алтернативи.

Намерих писмото и го е прочетох. Видях, че в него конкретезират Таваник и страничните ефекти. Всъщност става дума за цялата група антибиотици:

Както виждаш групата изключва почти всичко, което изписват на децата. Според мен разликата е,че когато се капе в носа се действа локално на бактериалната колония и антибиотика не попада в кръвоносната система, за да причини всички странични ефекти описани в писмото за предупреждение към лекари и фармацевти.
Да става въпрос за цялата група. Не разбирам какво имаш предвид с "групата изключва почти всичко което изписват на децата". Аз исках да се знае за който не я знае тази информация и да си прецени. Аз лично никога няма да дам аб от тази група или да пия, изписват се масово и за бактерии при половата система. Някои от съставките на определени капки попадат в кръвообращението. За тези АБ капки дали попадат не знам.

Имах предвид, че масово се изписват Моксифлоксан, Левофлоксан, Цилоксан. Всеки сам си преценява дали да си ги капе на детето. За пиене на са ни ги изписвали.

# 107
Моята щерка е със спазъм отново... Мразя тези смотани празници! Всяка година едно и също! Другата лекарка ще може да ни вземе чак четвъртък.
Днес и пуснахме кръвни и просто недоумявам как е възможно да а има спазъм, сополи и кръвните и да са такива.
Скрит текст:
Кажете нещо много ефикасно за бистра хрема. Този назориг, който коментирахте или ацц за нос? В петък трябва да пътуваме! :/

# 108
Павлина, вирусна инфекция, предполагам сте пуснали кръвните на ден 3? Със сигурност не е бактериално засега.
Много ефикасно за Бистра хрема не съм открила - аз правя инхалации с физиологичен разтвор, виброцил и противоалергично.
Някой да ми каже, този модерния сега вирус респираторно силикатния, който се предава с повърхности, който води до пневмония и бронхит бързо, как започва? Дъщеря ми 4-ти ден киха през деня поне по 5-8 пъти и се чудя ново нещо ли е, от тобрадекса ли се случва нещо, който е днес на ден 8.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 20:31 от Димитрова_87

# 109
Ами трети ден е май. Почна с ларингитна кашлица, от днес има вече бистра хрема и много киха.

# 110
За бистр хрема с кихане помага Alium Cepa 30Ch.

# 111
Инхалации с Йалоклийн ампули, помага и за хрема, и за кашлица.

# 112
Как се дава това нещо? От 19ч съм вкъщи и сополът тече като чешма буквално. Само ходи и се бърше където свари - дрехи, хавлии, одеала ..

# 113
Как се дава това нещо? От 19ч съм вкъщи и сополът тече като чешма буквално. Само ходи и се бърше където свари - дрехи, хавлии, одеала ..

В стъклена чаша сипв 50 мл вода и разтваряш 5 гранули. Прибираш разтвора на тъмно, даваш 3-4 пъти на ден по една чаена лъжица, като разбъркваш преди това енергично разтвора.
 Може да к дадеш и директно 3-4 гранули на 3-4 часа, но разтвора става по-силен, колкото и неллгично да звучи.

# 114
Здравейте, случайно да върлува вирус с болки в стомаха.?И моето дете от вчера е с болки в стомаха и запушен нос, но педиатърката изписа само инфлуцид и промимки за носа. Мисля да включа и пробиотик,за сега няма повръщане и растройство.
При нас започна така, стомаха я болеше само един ден, и това беше, но носа не беше запушен, а много секрети изтичаха. Зелени. Сега ни е запушен носа, предимно и почти винаги едната ноздра.

# 115
  • shumen
При моето дете започна с болки в гърлото и корема,появи се кашлица без други екстри.На ден 3 от разболяването и преглед от педи ларингит и за 2-3 дни премина в бронхит и перибронхит.Две седмици ми бяха нужни,за да оздравее.
Павлина мен затуй ми става лошо като чуя,че идват празници и е болен.То да се чуди човек къде да го заведе на преглед.
Ама то как да не е болен като вчера по блуза излязал,а днес по блуза и суитчер,но пак без яке и шапка.
И да нямам грам спокойствие и баща ми вчера да се спъне и падне и сега е като малките деца със сини очи и в рани.

# 116
  • София
Бяхме вчера на лекар,днес последен ден Пулмикорт и от утре сме на Флудитек за доотхрачване.
Хлапето не вдига повече температура и е с енергия до небесата.
Равносметката от вируса е поява на внезапна дълбока кашлица,рязко вдигане на температура до 39 градуса,съпроводена с втрисане (продължи три нощи),като през деня е вдигал до 38 .За сметка на това пък се сваляше сравнително лесно.
 Йалоклийна и аз го харесвам точно като усетя ,че третата сливица е отново увеличена,комбинирам го в Виброцил или ако е много запушен носа,включвам Ериус .

# 117
Момичета,  какво давате на децата при болка в ушенце. Личната ми каза по телефона отипакс и панадол (нурофен). Има и леко зачервяване на очите. За тях Макситрол. Вирусът бил такъв сега.

# 118
Аз съм болна… в Неделя излзиахме вечерта с колегите на заведение и ето го резултата… Кихам, кашлям, едната ми сливицс е “извън строя”, боли ме гърло 😭😭😭😭 Реве ми се. Как ще го опазя моя юнак сега, не знам.

# 119
Момичета,  какво давате на децата при болка в ушенце. Личната ми каза по телефона отипакс и панадол (нурофен). Има и леко зачервяване на очите. За тях Макситрол. Вирусът бил такъв сега.
Нашия доктор обикновено тези капки ни изписва

Общи условия

Активация на акаунт