Боледуване на децата ни-тема 69

• 71 701
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ако малкият до 2-3г не е изкарал варицела ще го ваксинираме. Ние с ММ сме карали. Аз заразих брат ми като беше в гимназия и още помня с колко мъки я изкара и колко рев от болки и сърбеж имаше.
Принципно съм за ваксини, но не слагаме пожелателните. Не искам да се прекалява. Тази ваксина обаче ми е изключение, защото може да станат сериозни усложнения (дори летални), ако се зарази в по-късен етап.

# 91
То не е гаранция, че сега, след ваксина, като не се заразят, няма да се заразят като големи. Заради това не я сложих аз. Добре си я изболедува сега, на 3 е и както казах леко беше.
Нека темата не се превръща за или против ваксините все пак, всеки си има мнение.

# 92
Нали две дози от ваксината давали доживотен имунитет? Аз също се колебая за нея, но те и двамата често боледуват и дори и да се решим, не знам кога ще се случи.

# 93
Тук не става въпрос за ваксините или против.
Става въпрос за вашето мнение като родители какво мислите по въпроса.
А пък всеки си преценя дали да я поставят на детето му

# 94
И на дъщеря ми и хърка носа, кашлицата и може да се каже, че спря, вероятно и Пулмикорта ще кажат да спираме вдругиден, но носа си хърка. Ще питам в четвъртък какво ще го правим, аз преди 2  или 3 седмици пусках изследване и беше чисто, той носа и тогава си хъркаше, после спира за малко, пак започва. Ще питам в четвъртък секрет ли да пускам, друго ли да правим. За Риноджермината аз пък знам, че дори и бактерии се лекуват с нея, даже преди месеци личната искаше моракселата с нея да лекувам само, но педиатъра каза с антибиотични капки и това ми се видя по-адекватния вариант. Подчертавам, обаче, че дъщеря ми тогава нямаше почти никакви симптоми, освен хъркащия нос, та може и затова да е искала само с Риноджермина да пробвам да я лекувам.

# 95
За. Нека и да не говорим неверни твърдения, вероятността ваксиниран човек да се разболее е много, много минимална, клоняща към нула. Ваксината няма давност, както често се тиражира. Моето съм го ваксинирала, бебето също като стане на 1 г., не смятам да чакам някакъв срок да видя дали няма да се зарази.

# 96
Нула, нула.. колко да е нула. Като и аз мъжа ми сме боледували от неща, за които сме ваксинирани. И то не леко.
Както и да е, мина му на детето, радвам се, че изкара леко. Дано са здрави всички дечица!

# 97
Не мисля да слагам ваксина против варицела на някое от децата ни. Голямата е вече на 10 г., три години подред в градината, включително в тяхната група бяха с карантини, не я хвана. Каквото-такова.

# 98
За антибиотичните капки, бях попаднала на един унг (детски), който казваше, че ако на запад се изпише антибиотик в носа, ще го изгонят от работа. За него, бактериите в носа се лекуват само с антибиотик през устата ефективно. Съгласно статията по - горе, е ясно защо. Но аз лично съм по - ок с капки за нос, пред антибиотик през устата всеки месец, ако няма усложнения (бактериална инфекция, отит, бронхит).
Ако бактериите в носа са направили беля то ще е или отит или синузит, съответно капки няма да свършат работа, а орален аб. Даже при отит вече съветват да се поизчака малко с аб. Прав е човекът. Синузит малки деца не правят защото нямат образувани синуси още. Аз съм имала два пъти синузит и съм пила АБ, не съм капала нищо. Ако е пневмония пак ще се изпише АБ. Не мога да се сетя друга ситуация с причина да се капят капките. За сополи няма смисъл. А ако се капят само ей така защото има доказани бактерии то нека се има напредвид, че се изтребват и добрите, скапва се лигавицата на носа, защитната бариера се нарушава. Повишава де риска от усложнения след лепването на нов вирус. Колкото повече видове бактерии толкова по-добре. Набляга се на дългосрочно поддържане на имунитет.

# 99
Мартина, от какво срещу което сте ваксинирани, сте боледували? Тук не говорим за противогрипна ваксина и да, вероятността за разболяване от варицела след две доза е много минимална, такава каквато е за всички задължителни ваксини от календара.

# 100
Мъжа ми от Морбили, аз от Рубеола. Simple Smile

# 101
Вероятно не сте били имунизирани тогава, не знам кой набор сте, имаше по едно време назад пропуски с тези ваксини специално. Иначе е малко вероятно и трябва да се посочват нещата, такива каквито са особено когато някпй търси мнение. Разбирам, че не сте за ваксината, но няма и да ви се наложи, минали са децата по реда си, оставете останалите да направят информиран избор.

# 102
Аз съм боледувала от магарешка кашлица малко след поставянето на ваксината. Била съм на годинка и нещо и съм кашляла 2 месеца до посиняване. Изкарвали са ме през прозореца надолу с главата, но ей ме на, оцеляла съм. Със сигурност имам ваксина, тъй като ми е поставяна от баба ми, която беше мой педиатър, та не става дума за някой пропуск. Дори никой не е вярвал в началото, че имам магарешка кашлица, майка ми ходила да търси по учебниците на баба ми и да чете, та накрая наистина това се е оказало.
Няма да коментирам иначе ваксините, аз съм ЗА тях и детето ми има всички задължителни + ротавирусната, но не съм мислила по въпроса за пожелателните ваксини и не ми е на дневен ред в момента. Искам просто да я видя напълно здрава, без кашлици, хъркащи носове, алергии...

# 103
95 и 92 набор сме, имаме ваксините (проверено е в здравните ни картони). Не споря, само казвам факти. Както казах и по - напред, нека всички деца са здрави и да не се разводнява темата.

# 104
  • Varna
За антибиотичните капки, бях попаднала на един унг (детски), който казваше, че ако на запад се изпише антибиотик в носа, ще го изгонят от работа. За него, бактериите в носа се лекуват само с антибиотик през устата ефективно. Съгласно статията по - горе, е ясно защо. Но аз лично съм по - ок с капки за нос, пред антибиотик през устата всеки месец, ако няма усложнения (бактериална инфекция, отит, бронхит).
Ако бактериите в носа са направили беля то ще е или отит или синузит, съответно капки няма да свършат работа, а орален аб. Даже при отит вече съветват да се поизчака малко с аб. Прав е човекът. Синузит малки деца не правят защото нямат образувани синуси още. Аз съм имала два пъти синузит и съм пила АБ, не съм капала нищо. Ако е пневмония пак ще се изпише АБ. Не мога да се сетя друга ситуация с причина да се капят капките. За сополи няма смисъл. А ако се капят само ей така защото има доказани бактерии то нека се има напредвид, че се изтребват и добрите, скапва се лигавицата на носа, защитната бариера се нарушава. Повишава де риска от усложнения след лепването на нов вирус. Колкото повече видове бактерии толкова по-добре. Набляга се на дългосрочно поддържане на имунитет.
[/quote
Аз вече започнах днес със капки, защото и предстои и Синфлорикс да се слага.
Освен това първите зелени сополи, които хвана на градината 100% са били стрептококи. Лекувахме на сляпо със Гентазон. После след 2 дена имаше ларингит и после бронхит от обилен сопол. Сега, като се замисля, може би стрептококите я докараха до бронхит. И аз не обичам да и слагам капки за нос, но какво да правя. Какво имате на предвид под дългосрочен имунитет? На носа или изобщо? Цяло лято бяхме по плажове, басейни. Влезе в градината и се скапа.

Общи условия

Активация на акаунт