Боледуване на децата ни-тема 69

• 75 288
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 375
Дани, какво училище, какви 5 лева?! Видя какво се случи предния път като го изпрати веднага на училище. Остави детето да се закрепи малко. Сега само грип му остава да лепне...

# 376
Все така, но не сме имали температура въобще.

# 377
  • shumen
Моме,няма да го пусна веднага.Ще изчакам Вторник да минем прегледа при педи и ако тя каже,че може само тогава.
Зизу,днес чакахме с една жена,която каза,че и те 2 път са с бронхит,но без Т.
Сега дадох от сиропа и пак се разбуха.

# 378
Леле, какво става с тези деца, два бронхита за един месец! Дани, инхалации няма ли? И на нас дадоха същия сирор за бебето, той според мен е същото като Ивитус и Проспан.

Четох някаква статия за страничните ефекти на тамифлу. Бебета според мен по леко преборват, при мен поне е така бебето оздравява, каката се влачи. Може би за това е преценила, че е по добре да изчака докторката.

На мъжа ми в офиса има двама с положителни Ковид тестове. Есега един Ковид за капак...дано ни прескочи, август го карахме всички.

# 379
  • Sofia
След като няма 48 часа по-добре да се даде Тамифлу и грипа да приключи бързо,отколкото да го лекувате с хомеопатия .Най-малкото на Тамифлуто е,че предпазва от усложнения.Но това е мое лично мнение,не съм лекар,мъжът ми е обаче.И това е и неговото мнение.
И тест за грип ми предложи и Тамифлу. Обсъдихме ситуацията и решихме да изчакаме до следващия ден. Тази нощ малката не е повръщала и температурата не беше толкова висока. Спа една идея по-добре (не се наложи постоянно носене на ръце до 6ч30), но пак се събуждаше с писъци. Вчера беше унила, тотален парцал, днес е по-енергична и разреди с температурата. Дори и да се окаже грип А, ако нещата вървят към подобрение, защо само да я тъпча с Тамифлу? Не мисля, че е безобидно. Тя ми каза, че ако до утре не се усеща подобрение, ще включим Тамифлу. Не мисля, че ще е късно.
Смятам, че реакцията й е адекватна. Когато дежурната "лекуваше" бронхиолит с физиологичен разтвор и Атусин и изписа антибиотик на око, тя включи Пулмикорт и Вентолин и изписа антибиотик по антибиограма. Предложи и рентген и влизане в болница, които аз отказах. Не бях убедена, че се налага.

Дани, дори да е спрял да кашля, задръж детето, не го пращай на училище толкова скоро. И аз мисля, че след два бронхита един след друг имунитетът му се е сринал. Да оздравява по-бързо 🤗

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 17:44 от Brin de muguet

# 380
Дани кофти...,оставай го след оздравяването да седи малко в къщи,ако имаш възможност.4 клас няма да изпусне кой знае какво.Моя е 7 клас и има изпити и всеки месец отсъства,а този път сега последните две седмици преди ваканцията отсъства, понеже първата седмица се мъчихме без антибиотици да овладеем бронхита,но на втората седмица беше по- зле и му изписаха аб.Зинат 250 и на моя ,Замениха го с Аскетин,понеже го нямаше  .

# 381
Danaeka, а инхалации няма ли?
Наистина, ако имаш възможност го остави по-дълго вкъщи да си седи.
Много болни има сега да…

Нехе, дано да ви подмине, че наистина в повече ще дойде.

Какво става с тези лекарства - всяко второ го няма?!
Нас ни изписаха днес, вкъщи сме си вече.
Подкашля малко, но не е нещо страшно.
С два вида капки е пак за носа и сироп за имунната система, а и пробиотик.
След това препоръчаха за започне и Бронхо ваксом.
Мнение за него, след изкарана пневмония имате ли?
А и друго - как спирате Вентолина и Пулмикорта?

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 18:25 от Purplee

# 382
Бронховаксом в пика на грипа не знам колко би помогнал. На дъщеря ми го изписват преди училище - септември, октомври, ноември.
Вентолин нашата лекарка спира от раз, но пулмикорт спира постепенно с разреждане на дозата.
А иначе относно лекарствата и липсата им. От както има ковид има проблем с някой лекарства. Вероятно зината му сменят опаковката си ще го пуснат на по-висока цена. Същото беше и с фликсотид. Ние имаме възрастни баба и дядо и бяхме купили две опаковки зинат от една малка селска аптека. За всеки случай да има.

Иначе при моята щерка се оказа фалшива тревога. Явно я е одухал вятъра, защото след като и дадох едно хапче миг, повече не се е оплаквала от главоболие.

# 383
Пърпъл, аз до колкото знам от нашия пулмолог, трябва да е абсолютно здраво детето, за да се дава. Не знам дали е подходящ в момента. Тя междудрогого и за риноджермина така казва, а тук майчетата го дават без проблем. И аз не знам вече.
Къкъв сироп ви дадоха за имунитета?

# 384
Имунохелп кидс е сега, казаха след 10 дни, да идем да го прегледат, ако е здрав ще започнем Бронхо ваксом-а тогава.
Упомена го изрично това - ако е здрав тогава.
То е по-скоро да изгради имунитет от респираторните заболявания - това е втора пневмония за 6 месеца, без да броя спазмите и ларингитите.

Павлина, супер, много се радвам, че е добре детенце.
Как точно става постепенното спира не? Той до сега беше на 3мл физ с 1мл Пулмикорт.

И да ви кажа в последния час доста често все да се прокашля - или е нормално това?
Не е влашно, не е сухо - просто прокашля.
Все още има сополи - за тях Колдисепт и Грип Стоп му изписаха.

# 385
На колко е детенцето ти? Това разреждане не е ли много 🙄

Примерно:
Скрит текст:
Сутрин/вечер - 2мл пулмикорт + 1мл ФР - 5 дни
Сутрин - 2мл П +1мл ФР и вечер 1мл П + 1млФР - 5 дни
Сутрин/вечер - 1мл П + 1мл ФР - 5дни
Сутрин - 1мл П +1мл ФР и вечер без 5 дни
Но това се примерно. Говоря наизуст.

# 386
А диарията симптом ли е за грип А ?  Малкото днес направо ми е изкарала акъла

# 387
  • shumen
Този път няма изписани инхалации.Сега му сложих мед на гърдичките,че от как сме се прибрали и му дадох сиропа не е спрял да кашля.Буквално на всяка секунда,чак въздух не може да си поеме.
Аз ако може ще го задържа повече вкъщи,но ако е здрав педи бележка няма да ми даде,а и сам болен няма как да го оставя,а болнични сигурно няма да ми даде.
Камъче,има и такъв вирус с разтройство сега.Да не сте залепили и него.
Моме,при твоето как разбраха,че е пневмония?Днес педи каза,че ако аз реша да му направят снимка,но направление няма да ми даде.Много ставали,а и скоро сме правили.

# 388
Този път няма изписани инхалации.Сега му сложих мед на гърдичките,че от как сме се прибрали и му дадох сиропа не е спрял да кашля.Буквално на всяка секунда,чак въздух не може да си поеме.
Аз ако може ще го задържа повече вкъщи,но ако е здрав педи бележка няма да ми даде,а и сам болен няма как да го оставя,а болнични сигурно няма да ми даде.
Камъче,има и такъв вирус с разтройство сега.Да не сте залепили и него.
Моме,при твоето как разбраха,че е пневмония?Днес педи каза,че ако аз реша да му направят снимка,но направление няма да ми даде.Много ставали,а и скоро сме правили.
Ами ние пак всички сме болни. Каката с кашлица ,хрема и темп. Която беше вдигнала. Мъжа ми със същите като на голямата. А бебето с темп.лека хрема и кашлица и диария от днес. Аз от днес съм идентична с малкото. На отбори сме разделени

# 389
  • shumen
Камъче,ужас.За разтройство давам Ентерол аз,но не знам за толкова малко бебе може ли.
Пърпълче,за мен дете което кашля и има хрема не е напълно здраво.
Аз сега дадох АБ със 300 зора.Изпи го,но взе да му се повдига.Дано само не го повърне,че тогава вече не знам.
Зизу,как сте?

Общи условия

Активация на акаунт