Боледуване на децата ни-тема 69

• 71 664
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 60
Аз сложих първата доза на дъщеря ми преди година и докато се наканим да сложим втората доза в групата пламна варицела. Първата доза дава до 95% защита, тя се зарази, но я изкара супер леко, нищо не разбра, имаше 5 пъпки, от които само една се пукна, а другите завяхнаха сами за 3 дни без да се напълнят с течност. Лично аз съм ЗА ваксината.

# 61
Здравейте, дъщеря ми е с много запушен нос и снощи не можа да спи.
Педиатъра каза да сложа ксилометазолин да прочисти и после да сложа куикс. Обаче в аптеката ми дадоха Ксилогел, който е някакъв нов продукт.
Сложих го и верно е гел. Чудя се дали ще има ефекта, който лекаря ми описана и дали няма да сгреша с лечението.
Като чета листовката за куикса, все едно първо него трябва да ползвам за почистване, защото е морска сол, а после другото.
Има ли някой опит с клилогела и куикса?

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 20:54 от Вълшебствооо

# 62
Моето спря повръщането от раз след ден и половина, така и не разбрах какво е това. И кашлицата спря. Явно изкара нещо. Днес от носния секрет излезе Мораксела, мисля да не я пипаме, не е резистентна, реагира на всичко.
Иииии, за да нямам и ден спокойствие, преди час се сборичкаха с голямото и падна от леглото на паркета и до ръба на шкаф. Не видяхме глава удари ли, не удари ли. Досега го разглеждах и опипвах, уж не го боляло никъде. Тая неговата глава е ужас просто, все се удря, шият го, страшна работа. Head Band Голям дивак е, не стои мирен и секунда.

# 63
Момичета, чудя се мога ли да слагам Офтакуикса 7 дена 3 х 2, и после да продължа още 3 дена 2 х 2?

# 64
Тони, можеш принципно. На дъщеря ми аб капки ги изписват за 10 дни, 3×3 капки. Обаче, ако симптомите не са отшумели все още или поне да са намалели, да има някакво развитие в положителна посока, не знам колко смисъл има да продължаваш да ги капеш, вместо да ги смениш с други. Аз от капки, в които няма кортикостероид никога не съм виждала ефект при дъщеря ми, включително Офтакуикс.

# 65
Тони, можеш принципно. На дъщеря ми аб капки ги изписват за 10 дни, 3×3 капки. Обаче, ако симптомите не са отшумели все още или поне да са намалели, да има някакво развитие в положителна посока, не знам колко смисъл има да продължаваш да ги капеш, вместо да ги смениш с други. Аз от капки, в които няма кортикостероид никога не съм виждала ефект при дъщеря ми, включително Офтакуикс.

Намаля хремата. Тя първо от хомеопатията от тъмно зелена, стана прозрачна с лек зелен оттенък. Ама беше прозрачна сумати дни и много като количествл. Сега намаля , ама още издухва секрет. Помагат му явно, но имам впредвид , че утре е 7-ми ден а не са спрели напълно. И не знам дали е ок да ги слагам още три дена.

# 66
Тони, знам че могат да се слагат 10 и дори 14 дни. Днес точно това питах лекарката, колко дни да слагам левофлоксан. Тя ми каза 10, но ако преценя, че след седмия няма нужда, да слагам по веднъж на ден, за да сме сигурни, че няма пак за се размножи бактерията.

Мен пак ме боли гърло ужасно. Вдигнах и температура. Дано не е нещо ново да заразя децата, ами просто да не съм оздравяла. В крайна сметка в къщи сме, не сме ходили никъде. Утре съм на УНГ.

# 67
И на нас са ни изписали тобрадекса за 10-14 дни 3х2 капки. Аз забелязвам, че от 6-тия,7-мия ден доста киха. За първи път слагам тобрадекс и не знам дали е от това. Виж с гентазона, знам, че изсушава много и започва едно чесане на носа. Левофлоксана не ми прави такива неща, но там го слагам 7 дни. Но ще си слагам упорито още 3 дни тобрадекс и това е.
Тони, нормален курс е 10 дни да слагате. По-скоро ще е странно ако ги спрете на 8-мия или 9-тия ден. Започнала си ги, по-добре изкарайте пълния курс и можеш след 5 дни да го заведеш за секрети, за да си знаеш, дали си ги изчистила. Аз моята ако е здрава, също ще я заведа другата седмица, да видя дали се изчисти тази мораксела.

# 68
Здравейте,бих искала да попитам,дали на някое детенце е излизало Емфизем при снимка на бял дроб?
От 10 дни детето е с Бронхит,днес лекарката ни даде направление за снимка и излезе Бронхит.Емфизем.Детето е бивш (вече не )асматик,тоест чести спазми и бронхити, пневмонии.

# 69
Тони, знам че могат да се слагат 10 и дори 14 дни. Днес точно това питах лекарката, колко дни да слагам левофлоксан. Тя ми каза 10, но ако преценя, че след седмия няма нужда, да слагам по веднъж на ден, за да сме сигурни, че няма пак за се размножи бактерията.
Искам само да вметна за този Левофлоксан, принадлежи към групата на флуорохинолоните, а в Германия има предупреждение с червено писмо към всички лекари тези антибиотици да се изписват само в единични случаи и когато няма алтернативи.

# 70
Здравейте, дъщеря ми е с много запушен нос и снощи не можа да спи.
Педиатъра каза да сложа ксилометазолин да прочисти и после да сложа куикс. Обаче в аптеката ми дадоха Ксилогел, който е някакъв нов продукт.
Сложих го и верно е гел. Чудя се дали ще има ефекта, който лекаря ми описана и дали няма да сгреша с лечението.
Като чета листовката за куикса, все едно първо него трябва да ползвам за почистване, защото е морска сол, а после другото.
Има ли някой опит с клилогела и куикса?
Аз лично пръскам куикс, изчаквам малко, издухвам и след това слагам капките.
Ксилогел не сме използвали, само Отривин.

# 71
  • shumen
Моя варицела изкара в 3 група в ДГ.Ако не беше ваксина сигурно щях да му сложа.
Силве,ех тези деца.Моя така като бяхме с Ковид беше решил,че с вуйчо му ще се борят и може да прескача облегалката на дивана и се преметна през глава на теракота.Аз акъла си изкарах тогава,а те се хилят.Идеше ми да ги убия.
Емфизем при нас не е излизало.На нашите пише обикновено бронхит,перибронхит или пневмония.
АБ капки са ни изписвани обикновено за 10 дни.

# 72
Искам само да вметна за този Левофлоксан, принадлежи към групата на флуорохинолоните, а в Германия има предупреждение с червено писмо към всички лекари тези антибиотици да се изписват само в единични случаи и когато няма алтернативи.

Намерих писмото и го е прочетох. Видях, че в него конкретезират Таваник и страничните ефекти. Всъщност става дума за цялата група антибиотици:

Както виждаш групата изключва почти всичко, което изписват на децата. Според мен разликата е,че когато се капе в носа се действа локално на бактериалната колония и антибиотика не попада в кръвоносната система, за да причини всички странични ефекти описани в писмото за предупреждение към лекари и фармацевти.

# 73
Здравейте,бих искала да попитам,дали на някое детенце е излизало Емфизем при снимка на бял дроб?
От 10 дни детето е с Бронхит,днес лекарката ни даде направление за снимка и излезе Бронхит.Емфизем.Детето е бивш (вече не )асматик,тоест чести спазми и бронхити, пневмонии.

Никога не е! За емфизем знам, че е по-типично за възрастни хора. На каква възраст е детето? Астмата в ремисия ли е? От кога? Колко време продължи активният период?

Бих направила консулт с пулмолог. От нашата лекарка знам, че децата, които правят чести бронхити/бронхоспазми никога няма да имат чиста снимка. Още повече, че детето ти е с бронхит. Искай спирометрия. Всъщност кой ти разчита снимката? Аз на тези в рентгените изобщо им нямам доверие.
Беше ми се случило да правя снимка на щерката, след като кашляше близо месец. От рентгена бяха написали такова заключение, че детето едва ли не трябва незабавно да бъде хоспитализирано. Пулмологът отхвърли всичко и каза, че няма как да не излезе на снимката нещо. Та, мисля, че трябва да направиш консулт.

# 74
Някой слагал ли е блоксивир спрей за нос? Изписан ни е след нова година (детето е на 3г и половина).
За антибиотичните капки, бях попаднала на един унг (детски), който казваше, че ако на запад се изпише антибиотик в носа, ще го изгонят от работа. За него, бактериите в носа се лекуват само с антибиотик през устата ефективно. Съгласно статията по - горе, е ясно защо. Но аз лично съм по - ок с капки за нос, пред антибиотик през устата всеки месец, ако няма усложнения (бактериална инфекция, отит, бронхит). Затова и отнема време, всеки с по-боледува що дете да си намери лекар с близки убеждения и добър диагностик. На мен лично ми отне 10 месеца и около 18 вируса.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 08:21 от Димитрова_87

Общи условия

Активация на акаунт