Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 978
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Опитвали са да използват постове в дела за развод, не са били допуснати.
Да не се върже някой, че такива неща се случват.

# 376
Обърнете внимание дали е информация за изпитът или изпитни материали. Не мога да повярвам, че са вкарали такава клауза, но е факт, че други години се коментира много- поне 2-3 тема бяха предимно за изпитът и вълненията, а тази година почти няма.

sylviana, не знам как са ползвали в дела мнения от форума. Не съм адвокат, но чисто от IT страна мога да кажа, че постове във форум, няма как еднозначно да показват кой е авторът. Примерно- аз мога да си рутирам и замаскирам IP-то, което ще се вижда във форума и да го "направя" да изглежда като статично IP, използвано от друг потребител. Имайки предвид, че много хора не плащат за реално IP, то може да се докаже само и единствено, че е абонат на даден оператор.

За изпита. Не е част от договора, а декларация още преди изпита, че детето е здраво и няколко такива подобни неща и едната точка е, че 3 години няма да разпространяваме информация за формата, съдържанието и задачите на изпита, защото в противен случай училището има право да ти прекрати договора, ако приемат детето. Така че информация от приетите по-скоро няма да се вижда вече.

# 377
  • Blondeville
Как беше формулирана клаузата и при подписване на договор след прием ли я имаше, или преди явяване? То реално самите деца не могат да обяснят добре какво точно са правили, какво остава за родителите, които дори не сме виждали нищо от изпита. Та в този смисъл не знам как разказването може да е проблем.

И ние разписахме , че нямаме право да разпространяваме информация относно изпита в СС

Едит: намерих си и аз такава декларация от миналата година в ел. пощата и да, декларира се, че няма да се разпространява информация за формата на изпита, типа задачи и т.н.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 12:57 от blondie_anna

# 378
Не става въпрос за изпитни материали , то ние нямаме достъп до тях.
Пращат декларация преди изпита , в деня на изпита трябва да се представи. В нея се съгласяваш да не разпространяваш информация относно съдържанието и форматът на изпита, типовете задачи и дейностите, през които е преминало в срок от 3 години.
Ние не сме приети , надявам се няма да има последствие за мен , че пиша тази информация 😁

# 379
Съвсем нормално е да има такава клауза. Така училището става още по-ексклузивно.

# 380
Скоро ще стане като училището на Прокредит - "няма да ви казваме какво правим с вашите деца" Simple Smile

# 381
Въпреки декларациите, самото училище разказва за типове задачи и умения, които детето е желателно да притежава по време на отворените врати, че и по телефона. Задачите и начина на изпитване са подобни на тези от предходните години. Децата продължават да излизат щастливи и доволни, част от заниманията са под формата на игра.
От гледна точка на новите потребители, остава "неудобството" да се четат няколко теми назад.

# 382
  • Blondeville
Да, именно - родителите можем да кажем дори по-малко, от това което самото училище дава като информация, не съм сигурна точно какво разпространяване се има предвид.

И реално може и да е отдавна тази точка, понеже и аз си я намерих в декларацията в пощата.

На мен ми е интересно колко ли деца са кандидатствали за ПУК тази година, дали са били повече от миналата. Имам сред познатите ми неприети братя/сестри, та хич не ми е спокойно за догодина.

И също така, мога само да им кажа браво на СС по отношение на таксите за тази година - въпреки, че имат клауза, че имат право да я увеличат за настоящата учебна година при инфлация, надвишаваща 5%, те не го направиха.

Може някой с прието дете поне да сподели каква е таксата за 23/24.

Въпреки декларациите, самото училище разказва за типове задачи и умения, които детето е желателно да притежава по време на отворените врати, че и по телефона. Задачите и начина на изпитване са подобни на тези от предходните години. Децата продължават да излизат щастливи и доволни, част от заниманията са под формата на игра.
От гледна точка на новите потребители, остава "неудобството" да се четат няколко теми назад.

# 383
6200е такса обучение, храна и транспорт с допълнителния договор, но мисля, че и в сайта са актуализирани.

Колко деца са били миналата година?

# 384
  • Пловдив/София
Честно не разбирам смисъла на тая клауза, освен както каза Нот да звучи още по-ексклузивно. Като разкажете на съседката, че имало лабиринт и рисунка на коте, догодина все едно нечестно ще й влезе детето ли?

# 385
  • София
Скоро ще стане като училището на Прокредит - "няма да ви казваме какво правим с вашите деца" Simple Smile
Няма никаква вероятност да стане така.

# 386
Не се знае. Ако си имат/разработят авторска програма по даден предмет, може да не искат да им крадат ноу-хауто.

# 387
  • София
Напротив, знае се. Това училище не се е пръкнало вчера. Има си традиции, програма и методология на обучение,  и те никога не са включвали неинформираност на родителите за учебния процес. Всички тестове, тестчета, контролни и материали, работени в клас се връщат на децата и стигат до родителите. През няколко седмици има обратна връзка в електронния дневник. Периодично се пускат графики с представянето на децата на различни контролни, по които можеш да се ориентираш къде се позиционира твоето дете във випуска. Процесът на обучение, обратната връзка и комуникацията с родителите са установени още от началото и никога не са били променяни.

# 388
Ако има през дадена година повечко връзкари, би било нормално някое братче или сестриче да извади късата клечка. От една страна местата не са малко, от друга - цяла България дойде в София и няма достатъчно добри училища дори само за внуците на 1-ия процент.
Приказките за напълно честни конкурси (не само в БГ) може да си ги разказвате пред камината.

# 389
  • Blondeville
О, самата аз не съм сигурна колко бяха миналата година.  Тази година според познати били около 700 деца за ПУК.

6200е такса обучение, храна и транспорт с допълнителния договор, но мисля, че и в сайта са актуализирани.

Колко деца са били миналата година?

Общи условия

Активация на акаунт