Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 757
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
В Цар Симеон Велики ни намалят таксите за следващата година. Приятно ме изненадаха

# 691
  • София
Vess, а не прекаляват ли с дисциплината? Аз попринцип съм фен на строгата дисциплина, дъщеря ми не 😁, но съм чувала Иззи да изпадат в крайности като да не се тича из двора?

# 692
  • София
Svee, и аз съм "фен" на дисциплината, може би и затова ми допада училището. Смятам, че това е възрастта, в която трябва да са научат, че правилата се спазват, независимо дали им харесват или не. Моето дете не е бих казала, че е буйно, но е много приказливо и от време на време разсеяно. Строгата дисциплина там му помага да го преодолява донякъде и да внимава повече в час, съответно да не натрупва големи пропуски. За тичането не знам, ще го питам, той предпочита да си приказва с приятелите.

# 693
В Цар Симеон Велики ни намалят таксите за следващата година. Приятно ме изненадаха
До колко часа са часовете на 5-7 клас?

# 694
# 695
След този час има ли домашни?

# 696
След този час има ли домашни?
Понякога , основно домашните са за почивните дни

# 697
  • София
Здравейте,

Може ли някой да даде актуална информация за ЧСУ Евлоги и Христо Георгиеви - за след 7 клас? Детето много иска да учи китайски, но в София има само две такива училища, като за едното не чух добри отзиви. Обмислям  план Б ако не се получи с държавно.

Благодаря предварително и приятен ден.

# 698
  • София
Здравейте,

Може ли някой да даде актуална информация за ЧСУ Евлоги и Христо Георгиеви - за след 7 клас? Детето много иска да учи китайски, но в София има само две такива училища, като за едното не чух добри отзиви. Обмислям  план Б ако не се получи с държавно.

Благодаря предварително и приятен ден.

Макар че темата не е  за ДУ,
Скрит текст:
бихте ли споделили само номер на училището, за което сте чули негативни неща? В 138-мо балът вероятно е по-нисък от този в 18-то, ама според познати с деца  в 138-мо, а и на база на постовете на потребителка във форума, преподаваща китайски там, мисля, че то е определено по-доброто за целта. Имат китайски преподаватели, сътрудничат си активно с Институт "Конфуций", участват в  състезания по дебатиране на китайски.

# 699
Местенето от училище на училище не е леко решение. Може едно дете да се чувства отлично някъде, но да не осъзнава, че не получава нужното ниво на преподаване. Може и обратното. И никой не знае докато детето не тръгне на училище , точно това дете от какво ще има нужда. Може да не изглежда математик, но в правилната обстановка да стане. Може да си мислим, че е математик, но в училище да лъсне истината, че не е… Може да би рисувало, но като от малко в училището рисуването се неглижира, то да не рисува изобщо…
Въпросът е кое училище дава на децата всичко необходимо като преподаване, знания и извънкласни дейности и същевременно е толерантно към това, че дадено дете е по-добро в едно, но в друго е по-лошо? Кое училище е хубаво, но не виси угрозата, ако детето не е отличник, да бъде изключено? Кое училище съзнателно обръща внимание и на спорта, рисуването, музиката и същевременно държи високо ниво на обучение по ключовите предмети? Кое училище не ограничава децата? И има ли изобщо такива училища , които да дават най-доброто по всичко?

# 700
Ами, ако някое училище ми се изрекламира за такова, като в описанието ви, директно ще го впиша в черния списък. Денят все пак е 24 часа, и все пак има такова понятие, като "училища със засилено изучаване на...". Ако едно училище е със засилено изучаване на всички предмети, то това е някаква утопия или измама. Поне за мен.

В крайна сметка е достатъчно основното училище да дава добро ниво на образование по всички предмети, спрямо стандартната учебна програма. Откриването на талантите е функция на родителите и после на относителната специализация в гимназията.

# 701
Да гледаме НВО и да гоним немската и испанската, пък другото се оправя.

# 702
За всекиго според предпочитанията и заложбите. За някои немска и испанска, за други АК и ПЧМГ.

# 703
  • в страната на чудесата
Да гледаме НВО и да гоним немската и испанската, пък другото се оправя.
Ша умрЪ.
Толко зор за една немска 😂😂😂

# 704
  • София
След има-няма десет години.

Общи условия

Активация на акаунт