Сложни отношения и празници

• 19 414
  • 432
  •   1
Отговори
# 120
  • SF
Само не вадете доказателства от други теми.
Не всички, участващи в тази дискусия, четат и другите теми или могат да се позоват на мнения, споделяни в тях.
Това, което някой е разказвал лятото в друга тема, си е останало написано в другата тема. Ако иска, може сам да го споделя и тук, ако не желае, си е негова работа.

С каквито и аршини да мерите, накрая резултатът трябва да е "приятел в нужда се познава".

# 121
Би могло. Зависи от хората, предисторията...

Все неща, които умело се премълчават и милото го изкарахме най-големия злодей, за дето една вечер ще си поиска спокойствието пред това "любимата" тъща да го съска и на Бъдни вечер и на Коледа.

# 122
  • София
Ами той може да е такъв. Но информацията е толкова малко, че ми се вижда абсурдно някой да бъде сочен с пръст.

# 123
  • Deutschland
На Бъдни вечер май има традиция всеки да си е вкъщи, в собствения си дом.
Иначе и аз мразя роднински сбирки и гледам като мине ритуала с чупене на питка с късмети и постна вечеря да се скатая някъде със слушалки в ушите.

# 124
Темата е отвлечена от личните преживявания и усещания на някой. Какво съскане, какви 5 лева? Нямаме информация, че има проблеми между мъжът и майката на авторката, дори напротив, обяснено е, че проблем няма, не е имало, той просто си е такъв.

Е, има моменти, в които трябва да спреш да си си просто "такъв", иначе се плаща цена. Поне при мен ще платят, и то висока.

# 125
  • София
Да, той ще спре да бъде такъв на Коледа.
Има и друг вариант - майката да покани всички на Бъдни вечер.

# 126
Желанието на авторката е за Бъдни вечер, обаче.

# 127
  • София
Майката може да покани всички на Бъдни вечер.

# 128
  • Sunshine state
Абсолютно кощунство е и нечовешко при желание на майката да прекара празника с вас да й бъде отказано, щото видиш ли особнякът се цупел. Не знам аз как ще го нацупя него, ама няма да стане тая.

А ако свекървата искаше да се натресе против волята на снахата?
Тогава щеше да се лее помия... ама нали е собствената майка, там може.
Доста лицемерно, не е ли?
Никога, ама никога не бих "изляла помия" ако която и от двете страни е в такова положение. То трябва да си някой изрод, та да го направиш. Глупости.

# 129
И на моята майка, тези празници ще са първи без баща ми. Живея с приятелят ми и въобще не мога да си представя, как майка ми, ще е сама на Бъдни Вечер. Даже ще дойде с преспиване, за да прекараме заедно и Коледния ден. Аз съм в ролята на темерута, защото не обичам събирания на роднини. Но има моменти в които няма значение, какви сме! След като баща ми си отиде, партнорьора ми сам е предлагал, майка ми да идва у нас, даже и със дни, ако това ще я накара да се чувства по-добре. Нещо което, тя не е правила, но за мен е важна тази подкрепа, не само към мен, но и към семейството ми! Не се разбирам много с майка ми, ноо има нежа по-важни в живота от фасоните ни. Отвори дома си, за майкати, ако тя има желание да е с вас.

# 130
  • Варна
Преди два дни загубих близък и скъп за мен приятел, утре съм на погребението му. Сега като погледна назад ми се иска да сме имали повече време заедно, макар че и годините, в които се познавахме, не бяха малко.

Мъжът на авторката ще е до нея още много години (в общия случай), а майка й не. Така че да си направи една сметка за това и да гледа да прекарва повечко време с нея, докато я има. Особено след такава загуба, а и на празник. След това ще може на воля да шета на капризите на темерута, до края на живота си, ако ще.

# 131
Направо се изненадвам какви семейства има. И после този мъж твърди че обичал жена си....безумна работа.

И тате почина тази година. Гледаме да се навъртаме около майка. Тежко и е, мъчно и е, прекара ли са толкова години заедно. Даже и не съм си помисляла да питам ММ, дали да дойде. Разбира се, ще ще дойде. Това е семеен празник.

Колкото и някой да не ти е приятен за едн вечер би могъл да го издържиш.

# 132
Говорим за 1 ден.
Жената ще дойде на Коледа.
Спрете да правите от мухата слон.
Бившия ми натресе свой роднина месеци наред в гостната стая, защото склоних да е "за няколко дни". Накрая аз излязох лошата като ми накипя и му казах да си ходи.
И тоя роднина имаше голяма трагедия в живота - жена му го изпъдила от общото им жилище и нямал къде да отиде.
Внезапно този проблем се превърна в мой.
Авторката умело премълчава много неща.
Ако си търси причина да скъса с мъжа си, да действа.
Ако иска да са заедно да изтърпи един ден без мама.

# 133
  • София
Зависи и от отсрещната страна. Т.е. от майката.
Ние сме много близки и с моите родители, и с тези на съпруга ми, и те помежду си. В подобна ситуация не бих оставила сам който и да е от родителите ни. Стига да искат да са с нас. Те по-скоро биха искали да са заедно помежду си, защото са много близки приятелски семейства и цял живот са се подкрепяли във всичко.
В същото време аз самата съм такъв характер, че в подобна ситуация не бих отишла при никое от 5-те ми деца, за да не помрача техния празник. Защото в тежките моменти винаги предпочитам да остана за малко сама, отколкото да се насилвам да изглеждам весела пред други хора.

# 134
Ние се събираме с едната част на родата на Бъдни вечер, а на Коледа с другата.
Понякога ми идва натоварващо психически, но пък винаги се замислям над факта, че няма да сме вечно заедно.
Затова преглъщам това, че някой хора не са ми приятна компания, но това винаги важи за всички.Може и аз да не съм приятна на някого, така че ..
За мен това са семейни празници, и трябва да се празнуват семейно!
Покрай Коледа винаги си пожелавам хората да станем по-добри.И с едно семейно събиране, за малко поне да забравим за себе си и проблемите си, и да накараме хората около нас също да забравят.

Авторке говори първо с мъжа ти, и му кажи, че искаш да си покрай майка си.Когато вече си говорила с него, питай майка си дали иска да е с вас на Бъдни вечер.

Общи условия

Активация на акаунт