Сложни отношения и празници

• 19 466
  • 432
  •   1
Отговори
# 135
Авторката се е събрала с този мъж и той е станал необщителен. Не е бил такъв.
Сега въпросът е, след като вече е такъв, може ли той да прекара Бъдни вечер в собствения си дом по начин, който му харесва? Или той трябва да се изнесе някъде, за да организира жена му празнуване, каквото на него ще му е неприятно? Тя иска да подкрепи майка си, което е прекрасно, но този мъж кой да го подкрепи?

Не рзбирам защо неговото спокойствие е маловажно и трябва да му бъдат налагани неща, които да е длъжен да изтърпи. Още повече, че майката не разчита да кара Бъдни вечер там, никога не са се събирали, няма такава традиция и тя няма да бъде обидена, че не е поканена тогава. Но пък е поканена на следващия ден.

Не разбирам логиката да притесняваш любимия си човек, с когото живееш, за да направиш нещо, което никой не очаква от теб така или иначе.  А че тази майка е сама ден след ден? Станалото с бащата няма да бъде поправено, като бъде наказан съвсем невинен друг човек.

# 136
Да го подкрепи в какво? В коравосърдечието му?
Като сложиш нещата на кантар, не ти ли се струва смешно да придаваме важност на неговите чувства, спрямо тези на две жени, които са загубили съпруг и баща?

# 137
Да я поканят да живее при тях е най-добрата идея.
Безобразно е да оставите жената сама, тя вече има нужда от вас (наливам масло в огъня Stuck Out Tongue Winking Eye).

# 138
Да подкрепи милото в желанието му да се наяде със сарми без да се насилва да води разговор (който може и да не води, ако не желае) на мен ми се струва по-малко важно, отколкото да подкрепи майка си в момент на скръб от най-тежките, загуба на партньор.

Аз не съм религиозна, но Бъдни вечер и Коледа са дни, в които би трябвало на небесата да цари мир, а между човеците благоволение и е смешно някой толкова да цени "спокойствието си" да вечеря в тесен кръг, че да го поставя пред всичко друго , включително и пред чувствата на жена си, която е загубила баща.

# 139
Защо пак се говори за двоен аршин за свекърва и майка, след като повечето потребителки казаха, че се отнася и за двете? Въпреки, че са ни обтегнати отношенията със свекървата, при такъв случай няма въобще да стане на дума дали да дойде. Особено, че за по-голяма част от старото поколение тези празници са много важни. Много златен тоя мъж...

# 140
  • София
 Двоен е, да.
Авторката пише, че отношението на мъжа към неговите роднини е същото, но тя иска да е различно към нейната майка.

Но майка й, ако не иска да е сама на Бъдни вечер, може да покани и зет си, а не само дъщеря си и внуците.

# 141
Аз не мисля, че нещата са сложни. Ако майката винаги се е държала културно, няма нищо страшно да се покани за Бъдни вечер, все ще се изтърпят.
Ако тя обаче има навик да обижда и "дъвче" зетя, по-добре да не бъдат събирани.
И авторката много добре си знае кое е, ама си трае. Stuck Out Tongue Winking Eye Обаче заради тия "сложни отношения" в заглавието подозирам втория вариант.

# 142
И авторката много добре си знае кое е, ама си трае. Stuck Out Tongue Winking Eye Обаче заради тия "сложни отношения" в заглавието подозирам втория вариант.

Това ние всички го подозираме, ама авторката удобно пропуска отговори на неудобни за нея въпроси.

# 143
Човек, който се цупи и тръшка, дори в такъв момент, не е ли сложен?

# 144
И какво толкова ще се притесни любимия ако на Бъдни вечер има един човек повече в дома, нищо. И то не непознат или 5тата братовчедка, а майката на авторката. Прекалено много драма и ходене на пръсти. В твоето положение директно заявявям, че майка ми идва вкъщи. Щял да е нацупен, ми да се цупи и аз ще съм нацупена ако оставя майка ми сама. За такова елементарно нещо ако се цупи, предполагам не ви е лесно ежедневието .

# 145
  • София
Аз не мисля, че нещата са сложни. Ако майката винаги се е държала културно, няма нищо страшно да се покани за Бъдни вечер, все ще се изтърпят.
Ако тя обаче има навик да обижда и "дъвче" зетя, по-добре да не бъдат събирани.
Не е само заглавието. В един от постовете си авторката пише, че ако ходи при майка си, ще ходи без мъжа си, само с децата. Дали майка ѝ не го иска в дома си, дали той не иска да ходи там, не знам, но и двата варианта не говорят за безоблачни отношения.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 10:51 от milenaka

# 146
  • София /Абсурдистан
Не е. Има гаден характер само.
Не е толкова сложно да се опиташ да бъдеш добър и емпатиен поне на празник.

# 147
Двоен е, да.
Авторката пише, че отношението на мъжа към неговите роднини е същото, но тя иска да е различно към нейната майка.

Но майка й, ако не иска да е сама на Бъдни вечер, може да покани и зет си, а не само дъщеря си и внуците.
Не е казала, че иска отношението му да е определено.Притеснява се, че ще се цупи!!!
Да вегетира в другата стая тогава. Тя пък ако иска да покани майка си в дома си, разрешение ли трябва да иска?Тя няма ли мнение? Нейното желание кой ще го уважи?

# 148
  • София
О, аз определено съм на мнение, че по-важен партньор няма – и двамата са еднакво важни, съответно и мненията им. Съобразяването трябва да е двустранно.

Но не приемам зетят да е длъжен да приеме тъщата в дома си, докато тя да има право на избор дали да го приема в своя.

# 149
Не е. Има гаден характер само.
Не е толкова сложно да се опиташ да бъдеш добър и емпатиен поне на празник.

И аз така мисля, но ето, че има хора, на които им е сложно да преценят кога, какво, къде и как. И правят сложен живота на всички около себе си.

Общи условия

Активация на акаунт