Сложни отношения и празници

• 19 215
  • 432
  •   1
Отговори
# 90
Как какво значи - значи, че тя идва на Коледа с цялото семейство и дори да не са в прекрасни отношения със зетя, ще внимава какво говори пред неговите роднини. За да не я иска сам-сама при тях със сигурност има причина, която удобно се пропуска.

# 91
  • София
Авторката пусна темата, вясна се за малко и изчезна, а ние си измисляме сценарии.

# 92
Авторката пусна темата, вясна се за малко и изчезна, а ние си измисляме сценарии.

Да не е луда да каже нещо против маминка, той мъжа колко е лош... вярваме ти..
За това понеже е такова чудовище я кани на Коледа.

# 93
Едно е да има причина , което пак не разбирам , съвсем друго да не иска да си наруши спокойствието.

# 94
  • SF
И аз познавам такива хора. Не обичат роднини, не могат да се ориентират, да се справят с тях, всичко им е сложно, неприятно... Нещата са много по-дълбоки, но за кратко аз ги наричам темерути.
Не искат роднини, но всъщност само и винаги на роднини разчитат. При нужда роднина им гледа децата, роднина им прави услуга, роднини им слушат глупостите, когато имат нужда да ги приказват... Темерути!
С претенции.

# 95
  • София
Едно е да има причина , което пак не разбирам , съвсем друго да не иска да си наруши спокойствието.
За спокойствието го разбирам напълно, ако е това - и аз не каня хора в нас, защото не обичам да си нарушавам спокойствието. Но пък събират роднини на Коледа, та не знам.

# 96
За спокойствието го разбирам напълно, ако е това - и аз не каня хора в нас, защото не обичам да си нарушавам спокойствието. Но пък събират роднини на Коледа, та не знам.

Аз пък напълно го разбирам - на празниците ги събираш всички на куп и си минаваш от реда.
Не викаш всеки по единично.

# 97
Много, много тъжно, че отглеждаш и се грижиш за мъж, който не допуска майка ти в дома ви в такива тежки моменти за нея...  Всъщност, как успяваш? Като не цениш и себе си?
Бих отишла и вечеряла с майка ми, а дали ще се върна е много, много съмнително.

# 98
Ариеле, говориш все едно са навлеци!😅

# 99
Айде стига бе! Нали я вика на Коледа.
Накрая вместо с мъж с котки ще свърши.
Аман!

# 100
Зависи къв е мъжът! Ако е мухъл, за какво ти е да свършиш с мъж? Това ли трябва да е целта в живота? Да свършиш с мъж до теб?

# 101
Жената е погребала мъжа си… сигурно дори не й е до празник. Грижата към близките в такива моменти е много важна… особено първа Бъдни вечер без любимия човек може да е много тежко… Ариел, разбирам, че ти е друга ситуацията, ама няма ли да ти е жал за майка ти ако беше в това положение…

# 102
  • SF
Ако в такъв тежък личен проблем, партньорът ми, любовта на живота ми, няма да предложи сам да поканим и майката, е много разочароващо.
Нали в "добро и зло" трябва да се подкрепяме и разбираме.
Имал си бил принципи.
И какви са му принципите? Да муа сарми и да зяпа в телевизора цяла бъдни вечер.  Майката, освен, ако не е някоя конфликтна личност, доказала се като човек, който задължително проваля празниците, с какво ще му пречи? Най-много да помогне на дъщеря си със сервирането и отсервирането.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 01:20 от Esmee

# 103
Ариел, разбирам, че ти е друга ситуацията, ама няма ли да ти е жал за майка ти ако беше в това положение…

Майка ми беше в подобно положение, но няколко хиляди километри ни попречиха.
И пак нямаше да я натреса на мъжа ми ревяща и съсипана. Той каква вина има за това?
Щях лично аз САМА като нейна дъщеря да помогна, но не и да я натреса на мъжа ми!

# 104
  • Варна
Е, хайде стига пренасяхме негативизма от собствените си отношения във всяка тема. Това, че обстоятелствата са се стекли кофти при нас, не значи, че е "нормално". Най-естественото нещо е, семейството (дори да е разширеното такова) да се погрижи за свой член, който в момента е слаб, разстроен, болен... А дали въпросният иска да се събира с хората е друго - просто да има избор.
В случая, тя тази майка едва ли сефте вижда зет си, знае му особеностите

Общи условия

Активация на акаунт