Сложни отношения и празници

• 19 210
  • 432
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Защото не харесвах и не уважавах свекъра ми, нито той - мен.
Ето, тук мога да разбера… Но авторката казва, че няма такова нещо при тях.
Не каза такова нещо. Каза само, че мъжът й не се е карал с майка й, за майката не каза нищо.

# 76
Сега си представете ,че мъжът иска неговата майка ,при същите условия.Сама , щади  я, майка му  е. Вие не искате.
 Писали сме заедно с Ариел.

Не мога да си представя такова нещо,  разбира се че ще дойде. Няма как ние да плюскаме, а майката на някой от нас да плаче сама вкъщи.

# 77
Защото не харесвах и не уважавах свекъра ми, нито той - мен.
Ето, тук мога да разбера… Но авторката казва, че няма такова нещо при тях.
Не каза такова нещо. Каза само, че мъжът й не се е карал с майка й, за майката не каза нищо.
Ако има лоши чувства, натрупани от случили се неща, неуважение- наистина бих разбрала… Аз не обичам лицемерие.
Но ако уважавам половинката си и той държи да си изпълни дълга като дете, не бих го спряла.

# 78
Не си представям, че интелигентен човек би вярвал, че нещо подобно ще мине без последствия за отношенията?
Освен ако жената не живее във вечен компромис, и това ще е просто поредният компромис, без последствия за мъжът й.

# 79
Не си представям, че интелигентен човек би вярвал, че нещо подобно ще мине без последствия за отношенията?
Освен ако жената не живее във вечен компромис, и това ще е просто поредният компромис, без последствия за мъжът й.
На това ми намирисва

# 80
Е , колко да  е темерут ? Всяка вечер може да си седи на спокойствие, никакъв компромис да не може да направиш не е нормално.

# 81
  • София
Нали на следващия ден - Коледа, майката е поканена? Дългът ще бъде изпълнен и компромисът ще бъде направен. Имам предвид компромис от страна на мъжа. А авторката ще направи компромис предишната вечер.

# 82
За 2-3 часа голям компромис. Загубата на близък е нещо много тежко и ако мъжът не го е преживявал, може просто да не вдява какво се случва и как се чувства тъщата...

# 83
  • София
А ти знаеш как се чувства тя? Защото някои предпочитат да си ближат раните сами, а други предпочитат да са сред хора. Тя от кои е?

# 84
Нали на следващия ден - Коледа, майката е поканена? Дългът ще бъде изпълнен и компромисът ще бъде направен
Ех, ти не можеш да прецениш вместо половинката си това нещо!
В такава ситуация, която е форсмажорна, бих преглътнала егото си ако това ще успокои съвестта на мъжа ми( дори да не уважавм родителите му).И разбира се, ще изисквам същото от него!

# 85
Тя може да не иска да ходи при младите на Бъдни вечер. Нищо няма да се случи, ако остане сама, ако така предпочита. Ама с мъж темерут как се живее не знам.

# 86
Не бих оставила майка си сама. Останалите ще имат избор къде да са. Той да иде  при техните или да изтрае тая "мъка". Децата също. Ако са в зависима възраст, идват с мен.

П.п Ще съм сама на всички празници и грам не ми е дерт. Спокойствието е най-ценният подарък!

# 87
А ти знаеш как се чувства тя? Защото някои предпочитат да си ближат раните сами, а други предпочитат да са сред хора. Тя от кои е?

Аз няма как да знам. Авторката трябва да говори с нея, за да разбере.

# 88
Да, каква е тази неприязъм . Ок е да не са близки хората помежду си , но за няколко часа да не може да се изтраят.

Има такива хора - темерути. Обичат си личното спокойствие и мразят някой да им го нарушава. И след като мъжа толкова черен го изкарвате, защо се е съгласил да я покани на Коледа?
Очевидно няма някакъв конфликт с нея, а просто си иска спокойствието на Бъдни вечер.

Какво значи “съгласил”?

# 89
Авторке, ако поканиш майка си, тя ще се зарадва ли?

Общи условия

Активация на акаунт