Сложни отношения и празници

• 18 753
  • 432
  •   1
Отговори
# 255
Накрая и сериен убиец ще го изкарате заради един-единствен път в който иска да е сам.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 14:30 от Arielle

# 256
Дълбоко се съмнявам, че това е един-единствен път, в който налага волята си по такъв начин.

# 257
В темата се упоменава, че той като цяло избягва хората и особено роднините.
Аз продължавам да не разбирам две неща. Първо, какъв точно е проблемът между зет и тъща. Второ, при хипотеза, че проблем няма (а дотук разказаното от авторката показва, че няма проблем), защо трябва компромисът да е еднопосочен.

# 258
Не трябва да е еднопосочен, но точно за празниците да развали и на децата си настроението според мен не е удачно, да се оправят или преди или след тях. Имат проблем, да го решават.

# 259
На децата пък как ще развали настроението??

# 260
Значи отново ТЯ трябва да мисли И за децата, и да ходи на пръсти около Темерутев, вместо да си гледа спокойно мъката или, недай си Боже, да очаква някаква подкрепа в такъв труден момент. А принципа  "От кал да е, мъж да е" изобщо не го разбирам пък аз...

# 261
На децата пък как ще развали настроението??

Е, как, ужасно е да видиш баба си на Бъдни вечер. Особено като си дете… 😁

Не знам как тая тъща ще развали празник на цялото семейство за едно гости. Просто защото темерута не иска хора вкъщи.

# 262
Накрая и сериен убиец ще го изкарате заради един-единствен път в който иска да е сам.
Нали е сам цяла година - роднини не вижда, сигурно и приятели няма, защото такива темерути рядко завъртат приятели. Той трябва да направи компромис, защото тя един-единствен път иска да не е сама.

# 263
Как ще развали на децата празника ли? Като нацупения се държи  както не трябва.
 Абе на колко сте години и имате ли деца?
 Как не разибрате ,че някои хора живеят с години или десетилетия назад в разбиранията си?
 Или това ,че аз съм от старото време  гледам различно на нещата?
 Като я подстрекавате точно на празника да си ходи, да прави скандал ще развали на всички  и на майка си ,дали майка и иска това, да е проблем между тях?
 Каквото има да прави с него да е след това ,че са уговорили и с  гости ,с тях какво като си отиде , дори да се върне на други яден,  и са скарани?
 Вярно съм допотопна, но не чак толкова и с разум още.
 Ползвайте си съветите за себе си ,жената вече  е решила.

# 264
За мен приемлив вариант е и тя да отиде при майка си ,той да гледа децата. Но май авторката каза,че той ще се разсърди.

# 265
Аз също изисквам да бъда осведомена дали някой иска да идва в дома ми.
Слава Богу, че живея в Германия, че иначе от свека може би нямаше да има отърване щото нали е прието да се изтърсват когато си искат.
Аз също мразя да има хора край мен, предпочитам си спокойствието.
И винаги съм го питала дали е удобно родителите ми да нощуват у нас или да си вземат хотел.

# 266
Авторке, прясна мъка е много лошо нещо.. Знаеш го, страдаш и ти. Аз страдах скоро и въпреки, че ми се искаше да съм сама, много ми помогна човек, който упорито беше до мен в този момент. Ей така, без да ми обяснява колко трябва да съм силна, как такъв бил животът и т.н. Само да си поплача хубаво.
Та ако майка ти не е изявила желание да дойде, обмисли все пак дали нямаш вариант да отидеш ти. А ако не си я питала, кажи на мъжа ти, че имаш нужда да сте заедно с нея.
Обмисли си хубаво решението. С най-добри чувства ти го казвам. ❤️
Съболезнования!

# 267
За мен приемлив вариант е и тя да отиде при майка си ,той да гледа децата. Но май авторката каза,че той ще се разсърди.

Като почина баща ми последното, което съм мислела е как да не накърня нежните чувства на мм. Като си в скръбен момент е хубаво да се проявява разбиране от любимите хора. Все пак авторката също е загубила баща, което е жестоко и боли. Наистина не схващам как загубата на родител и съпруг се сравнява с лошото настроение на един темерут, който не ще гости в тях.

# 268
Чакайте да видя дали съм разбрала.
Имаме ли деца, за да разберем защо човекът с деца не иска тези деца да се видят цели два пъти с баба си, понеже той щял бил да се цупи.
Правилно ли разбирам, че някои от нас без децата сме малко по-загрижени за чуждите деца от баща им?

# 269
Наистина не схващам как загубата на родител и съпруг се сравнява с лошото настроение на един темерут, който не ще гости в тях.

Като се прави проекция на собствените емоции и несгоди върху чуждите животи и отношения.

Общи условия

Активация на акаунт