За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 874
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Аз пък съм много доволна от бепантен, ползвам си го и с баткото и сега с малкия. Цвръквам си малко на средния пръст и мажа(аз мажа около ануса и в свивките на крачетата, даже сега само дупето мажа), обикновено крем имам само по пръста и под нокътя.
За лохиите аз съсиреци не съм имала, само няколко мънички, каквито и при цикъл съм имала, но с такива големи по-скоро консултация, да не би нещо да не е изчистено като хората, някой път май става задръжка на част от плацента или нещо и аз не съм сигурна баш, та най-добре да те видят.

# 496
Аз не мажа сникакъв крем против подсичане. Имам на Мустела, но ми казаха да мажа само ако има зачервяване.Тук подходът е да се прелагат кремове/ лекарства само при нужда и затова акушерката ми каза да маца само при зачервяване...И аз много се чудя още дали да мажа при всяко сменяне, но си мисля има ли нужда да мажа с препарати превантивно и без нужда, всичко е толкова объркано и противоречиво..Засега кожата на моята бебонка е ок,  ако забележа проблем ще мажа по-често.

Само веднъж се почви зачервяване и то като ползвахме мокри кърпи. Така че спрях мокрите кърпички и не е имало повече зачервявания.

# 497
Не слагам на всяко сменяне, примерно два пъти дневно, но в момента е леко зачервено и мацам по-често.
Малечка, нямам идея защо док не го харесва, но реших да я послушам, понеже нищо не ми коства. И аз имах хубави отзиви, за това го взех първоначално (и защото няма цинк вътре)

За лохиите - не ни трябвало да има нещо задържано, нали за това ме приспаха и кюретираха след раждането :/ ама ще си кажа, де. Уж на прегледа в четвъртък нищо не видя. Аз и при цикъл имах съсиреци принципно.

# 498
Нашата педиатърка препоръча Бепантен, но аз имам Судокрем и каза да си мажа с него, но най-вече да почиствам  срамните устни с клечка за уши и бебешко олио, че много се събира мръсотия и е опасно да не се възпали. Мъжът ми даже не смее да я маже и чисти, докато с баткото нямаше проблем. Свекървата дойде и я маже със свинска мас около гънките и дупето и кожата стана много нежна и хубава.
Лохиите при мен са като зацапване. Още май не са свършили, омръзна ми вече.
Кърмата мй ми попривършва ☹️☹️☹️Хем тя суче няколко пъти на ден, но явно ще сме само с АМ. На 06.02 съм на преглед при АГ-то, да видим как е положението. Иначе все едно не съм имала операция, освен белега, нямам никакви придърпвания, болки, дано и "вътре" всичко си е ОК

# 499
  • София
за кремче против подсичане- Павловича мас, с баткото ползвах много съм доволна, като няма цинк не цапа и не запушва кожата. В есктремни случаи и само при изявено почервеняване на кожата имам чисто нов Бепантен, но няма да го ползвам ако не се наложи.
Лохиите- първите 4-5 дни бяха доста обилни, сега зацапват по превръзката, но още си ги имам, днес точно 20 дни след раждането. С баткото лохиите още в болницата свършиха, на 30тия ден след раждането ми дойде и цикъла. След преглед при АГ, тя каза че всичко е перфектно и организма е напълно възстановен. Но сега след бебе 2 явно още се възстановява.
Момичета, аз имам проблем с оригването- не се получава, бебето задържа въздух, който не мога да изкарам, връща храна постоянно, не е на фонтан, просто си потича от устичката. 30-40 минути след хранене, понякога много се напъва, гърчи се, като го гушна и се оригва много мощно, но не е всеки път. Коликите ги успокоих с Лефакс, сега се мъча с пусто уригване.

# 500
И в Павловичата мас има цинк, одеве ѝ гледах състава. Бепантен няма, но има алкохол...

При моето зверче също оригването е мираж, уви. Понякога връща веднага, понякога след 20-30 Мин, но вече пресечено.

# 501
И моя не се оригва и повръща много, на всяко хранене връща, понякога по-малко, друг път повече.... Той е голяма лакомия и подозирам, че доста кърма дърпа и от там идва повръщането. Докато го вдигна да го оригвам и той и плювнал вече или ми повръща на рамото.

# 502
Аз мажа с Галафарм, ако се зачерви нещо. Няма цинк в него и съм много доволна. Каката я мажех в началото с крема на Биодерма, докато не се подсече, от тогава минах на Галафарм и не е имала повече проблеми.

# 503
Аз мажа само с едно олио на Веледа, понеже бебето като се изака и течноста попие в памперса, дупето буквално залепва за пелената и имам чувството, че ще му откъсна парче кожа като го дърпам да го освободя. Weary

Мокрите кърпи ги позвам само да обера най-гадната част, после минавам с памучна кърпичка, напоена в топла вода. Досега пробеми не сме имали, но и майка ми си замина вчера, а сама трудно ще организирам често миене на дупе - легени, канче, някой да полива, някой да мие (в банята на чешмата не мога, там е зверски студено).

На мен след секциото също ми е правен кюретаж. Имах само светло розово течение, като разредена кръв.

# 504
Аз не мажа сникакъв крем против подсичане. Имам на Мустела, но ми казаха да мажа само ако има зачервяване.Тук подходът е да се прелагат кремове/ лекарства само при нужда и затова акушерката ми каза да маца само при зачервяване...И аз много се чудя още дали да мажа при всяко сменяне, но си мисля има ли нужда да мажа с препарати превантивно и без нужда, всичко е толкова объркано и противоречиво..Засега кожата на моята бебонка е ок,  ако забележа проблем ще мажа по-често.

Само веднъж се почви зачервяване и то като ползвахме мокри кърпи. Така че спрях мокрите кърпички и не е имало повече зачервявания.
мами здравейте някой пиш ли е чая на хипп за кърмачки.на мен в началото ми имаше малко повече кърма сега намаля дали има ефект от пая днес го купих

# 505
Ефект има от често сукане и изпразване на гърдите. Колко кърмения имате за денонощие, достатъчно дълги ли са? Чаят може да подпомогне нещата, но, ако организацията на кърменето е причината кърмата да намалее - няма да направи чудеса. Аз лично съм по-доволна от чая на Лактеса, отколкото този на Хипп.

# 506
Ефект има от често сукане и изпразване на гърдите. Колко кърмения имате за денонощие, достатъчно дълги ли са? Чаят може да подпомогне нещата, но, ако организацията на кърменето е причината кърмата да намалее - няма да направи чудеса. Аз лично съм по-доволна от чая на Лактеса, отколкото този на Хипп.
слагам в на гърда засуква зърното се отпуска слива се с гърдите и тя се изнервя и плаче мъчая на гърди така 29 дни и взех да се цедя с помпа на лорели

# 507
Според мен нищо не помага за кърмата...
Аз не виждам ефект нито от от салати, нито от бирена мая, нито от чайове за кърмачки, нито пък от често цедене.Колкото и пъти да цедя, количеството на ден остава същото.
Всички тия експертни мнения ми изглеждат бабини деветини...и най- вече маркетингови кьорфишеци...

# 508
Като с всичко друго - до оргазъм е дали нещо ще действа. Колко мои познати си докараха проблеми с количествата с цедене след всяко кърмене... Пък при други така и не тръгна.

Имам препоръка за чай Лактеса - български е, разработен от консултантка, с благотворителна цел. Но четох, че е по схема - 6 чая на ден. Не знам на хип как е.

# 509
На мен ми се налага да се цедя, защото малкият така и не засука. От честото цедене има ефект при мен, гледам да се цедя на всеки 3 часа или поне 7 пъти на денонощие, и задължително поне веднъж между 1 и 5 сутринта. Правя и power pumping от време на време. За момента имам достатъчно за да го храня изцяло с кърма, остава и да замразявам по малко. Пия чайове, шуслерови соли, но и помпата трябва да е хубава.

Общи условия

Активация на акаунт