ЧРХ и ЧНГ2007 от МНОГОДЕТНИ МАМИ 7

• 15 050
  • 320
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Меги, включи един вентилатор наблизо или настрой климатика на хладно за да поохладиш страстите. Знам какво ти е, и аз бях бясна, ама вече ми мина. Пък и не зависи от майка ми какво да правя с тялото си и кога да имам деца, поръчки в 6я месец не се връщат, така че като не е с мен, да си живее живота и да не ми се бърка.

А под подготовка имах предвид, че явно е трябвало месеци по-рано да почна да мрънкам "Искам трето детее, искам трето детеее? Може ли, мамо?" и като не й издържат нервите, тя да ми отговори "Добре, тичкай при мъжа си и имаш моето позволение да се позабавлявате с цел създаване на трето дете!". (В интерес на истината, казала на дъщеря ми, че сестра ми се била консултирала с нея дали да си роди второ, пък аз за никое не се сетих да отида на консултация  Laughing)

Наблюдението ти за третите деца в по-богатите семейства го потвърждавам и аз. И аз забелязвам такова нещо. Е, ние не сме от богатите семейства, но ще станем богати на деца, пък кой знае после накъде ще потръгнат делата ни. Просто позицията "майка" е много обезценена в обществото. Някак всички се юрнахме да бъдем мъже и да доказваме, че можем всичко като мъжете. Та се докарахме дотам, едва ли не да се срамуваме, че искаме да се реализираме и в чисто женски и майчински план.

И наистина - не питат как си. Което е жалко, защото все пак са майки.

# 151
Да пиша и аз за отношението към раждането на третото ни дете. Всички реагираха с много радост и разбиране. Притесняваха се единствено как ще се оправяме с три малки деца (големите бяха на 6 и 4 години). Приятелите ни на майтап казваха, че ги редуваме като шахматни фигури - момче, момиче, момче, но иначе ни се възхищаваха и даже караха мъжа ми да черпи за това, че имал такава смела жена. Много пък от жените съжаляваха, че не са се решили даже и на второ дете, особено като гледаха децата ни как очакват малкото си братче.Както чета обаче, ние сме от малкото родители, получили такова благосклонно отношение. Трудно се разчупват закостенелите схващания на по-старото поколение, че не е престижно да имаш повече от 2 деца. Но всичко се надявам, че ще се промени и при вас с появата на малкото човече. А и решението и животът са си ваши и ще ги живеете както вие решите.
Добре дошла на Меги, а и за Илиева се чудех къде се загуби.
Приятна почивка на всички след празниците (то си е тежко толкова много празнуване) и лека работна седмица.
Teddyvas, всички тръпнем и чакаме заедно с теб - смелост и късмет ти пожелавам!
ClanG, чак сега разгледах снимките ви - много ви е сладка госпожицата, а и батковците са едни юнаци!

# 152
  • Варна
Мами, направих за първи път албумче със снимки и искам да ви покажа дъщеря ми на рождения си ден. Синът - по-късно и само на мами с подходящи по възраст дъщери  Wink

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 18:35 от Lilibon

# 153
  • София
Още съм си у дома  Wink

Лилибон,албумчето не се отваря без парола.Моля те напиши я!

Секстет,прибрахте ли се?Как изкарахте?

# 154
  • Варна
Извинете ме, като за първи път не е идеално.
На първия албум паролата е kalina
На втория е koleda

# 155
Лили, втория не мога да го отворя нещо.... Наколко викаш е щерката, ако искаш отвори моето албумче да видиш "стоката", ако речеш нещо... само него не съм го пласирала още!

# 156
ето няколко снимки от нова година и в нашата къща
съжалявам че са толкова малко...но нета ми е страшво "бърз" и нямат качване Embarassed
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1876902
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1876915
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1876943
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1876937
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1877214

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 22:40 от JuliS

# 157
Честита Нова Година и от нашето семейство! Много топлина и щастие в домовете на всички ви!
Снощи се завърнахме от фамилната среща и вече мога да покажа снимки, макар че двама "избягаха " от общата снимка, но не може всичко да е идеално. Изкарахме много хубаво и весело, имахме си истински дядо Коледа, който раздаде подаръци и на малки, и на големи. Времето беше страхотно, деца бол, настроението на шест, какво повече...!
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1877094
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1877097
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1877100

Поздрави и целувки на всички!

# 158
Ей, Кланче, ти направо брачна агенция отвори в темата! Wink

ДжулиС, страхотно изглеждаш! Такива снимки могат да запушат устите на противниците на многодетните семейства.

Ха здравейте всички! Аз малко от вратата за краката, ама не се сдържах да отговоря на последните две дами. Simple Smile
Много беше хубаво във Велинград. Бяхме в една малка станция, почти нямаше други хора освен нас и беше много спокойно. Осем възрастни водехме 3 деца - направо като "нормалните" семейства. А и децата бяха поотраснали, та все едно, че ги нямаше - забавляваха се сами, не мрънкаха, не досаждаха, дори почти не се сещаха за ядене от толкова игри. Починахме си като за световно, обиколихме всички баири наоколо, здраво наблегнахме на софрите и лакърдиите, но да си призная, в края на третия ден ни налегна голямо отегчение и ни домиля за предишните Нови години, когато тичахме подир ситни дечица, влачехме ги по пързалки и басейни, устройвахме им изненади и купони и прибягвахме между стаята със запалите деца и залата с новогодишната веселба. Хубаво време беше. Не че сега е лошо, но е различно и малко ми е трудно да се пренастроя.
Снимки направих, но сега се уча да ги качвам. Като ме знаете каква съм спретната в компютърните технологии, скоро ще ги видите. Mr. Green
Като се прибрахме, сварихме една лъсната къща, едни доволни деца, горди, че са се справили с гостите за Нова година и Сашковия рожден ден и изпълнени със самочувствие, че са големи и отговорни. А мама пък дваж по-доволна. Wink Дори триж по-доволна, по веднъж за всяко пораснало дете. Simple Smile
Благодаря за проздравленията за рожденика! Направо не мога да повярвам, че малкото, тантуресто, фъфлещо Саше се превърна в кльощав дългокос тийн, от когото не можеш да вземеш думата! Добре поне, че си остана все така любвеобилен, лъчезарен и остроумен!

Меги, добре дошла!   bouquet Поизпусна ли вече парата след първите реакции на роднините? Все пак, като видиш, че не се случва само на тебе, малко поолеква, нали?

Дидке, вземай се в ръце и беж на доктор! Не се оставяй, не можеш да си го позволиш!

Тедивас, докъде стигна? Като гледах репортажите за първите бебета на 2007, все очаквах тебе да видя!

надяевро, супер снимки! Точно да публикувам отговора си, и ти си ме изпреварила. Това се казва род, това се казва празник! Къде е тази веселба?

# 159
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Lilibon давай снимките на младежа,дъщерята е с две години по-малка от него Mr. GreenБабинден е на 8-ми  Hug на 7-ми JuliS е Ивановден
...хайде да се обадите в "За приятели" /и аз мога да и се обадя на нашата мама за резервация,имам и телефона,ако сме там хем ще изтърпи една колективна критика дето не е писала от толкова много време при нас/или където и да е,ние вечерта на 13-ти няма да си спим в къщи/до Спартак/а в майка ми-във Владиславово,още един въпрос да уточним-по сами ,с деца ,с мъже newsm78 как ще се срещаме
...на лекар още не съм ходила и кракът все така ме боли и ме мъчи  Stop обаче утре ми се отваря свободно време и ще ида.А от къде ми е свободното време-днес дойдоха на гости приятелката на малкият и баща и.То прегръдки kiss ,игри,снимки  loveuuuразмяна на подаръци!Утре ще водят "снахата" при баба и дядо на село,та и наш Павчо се гласи да ходел с нея  #Crazy Викам му Crossing ArmsСигурен ли си ,че ще седиш там без нас и ще спиш там  bowuu ДААААААА!Че като хукна да си приготвял дрехи и грачки за Каранци/селото/ ooooh! чудо!Баща му го изкъпа и той послушно си легна   sleepuu вече спи и сънува утрешният ден!Пък на това село е природа един път,чист въздух ,тишина...свобода  dancing
Тединце и аз се оглеждах по репортажите с бебета и майки за тебе
........разгледах всички поместени снимки-само хубави и лъчезарни дечица ,мами  Stop и тати Mr. Green
Цвете завиждам ви за хубавото разтоварване...как имаме нужда от такова

# 160
Момичета, моля ви, влезте в темата на Клуба, ДжулиС е направила проекти за лого, да ги обсъдим.

# 161

надяевро, супер снимки! Точно да публикувам отговора си, и ти си ме изпреварила. Това се казва род, това се казва празник! Къде е тази веселба?

Великото събиране беше при свекърва ми в едно селце до Кърджали. Сигурно ви е направило впечатление стандартното облекло за този край. Mr. Green Посрещането на Новата година съвпадна с техния празник /а защо не и мой - празници всякакви празнуваме/ - Байряма. То не беше готвене, не беше чудо. Интересното идва като започнат да пристигат гостите и се започва едно посрещане, едни целувки. Абе много мога да разказвам, ама да не ви оттегча. Heart Eyes

# 162
  • Варна
ClanG, щерката е на 13 и вашият голям батко ни подхожда!  Laughing Пък и усмихнато е момчето, както ми харесва!

JuliS, много сте хубави! Вярвам и че хубаво сте си изкарали Новата година!

Дидке, звънях неколкократно на Радостина, но се включва телефонен секретар. Пратих й смс, но отговор нямам. Да не си е сменила номера на телефона? Ако имаш неин е-майл, пиши й.
На мен ми се искаше срещата да е по женски, без съпрузи, но както решите.

Тедивас, стискам палци, че вече не остана! Да е леко и бързо раждането на евробебчето!  Simple Smile

И ще пробвам пак да направя албумче, дано този път се отвори.

# 163
  • Варна
Коледно албумче

Надя, разказвай, зарежи скрупулите, на мен поне ще ми е много интересно как протичат такива срещи и празници!

# 164
Привет, момичета! Весели са били празниците, явно, така да е през цялата година! Много са хубави всички снимки, красиви дечица и мами , и други роднини.Аз все още не се оправям със снимките на компа. Но пък продължавам да се наслаждавам на ученическата ваканция, големите са покрай мен и помагат за малкия.Той обаче от два дена е с температура, засега сме на Панадол, гърдичките са чисти, хремата лека.Да видим какво ще излезе, може и някой зъб за се покаже, че ни е нападнало едно зъбоникнене  Mr. Green .Благодаря за поздравите за порасналата ми дъщеря и тя ги прочете, зарадва се.  Laughing По повод написаното от Медикс се върнах назад във времето, когато съобщихме на фамилията за третото бебче.Свекървата каза- така по-бързо ще ме уморите, защото имаше 5 внука дотогава, последните 2 близнаци още й стопяват лагерите.Но нашия Емчо се роди на нейната рождена дата и е много щастлива.А майка ми се зарадва, защото и тя е многодетна.
Теди , чакаме бебе  Joy .Дано  всичко да е леко.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт