КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 557
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Пипи,кето режиът не позволява никакво брашно.От какво си правиш хляб?

# 136
  • Вила Великула
K.A.G. ето по тази рецепта направих днес:
https://anihobbies.com/receipts/hliab-zlatna-fantasia-lowcarb.html
Иначе има доста рецепти за кето хлябове или питки.

# 137
  • София
КАГ, може от ядкови брашна - кокосово, бадемово и подобни.
Не ми хареса.
Пипи, докато те чета се изморявам.
Успех в годишните приключвания.

# 138
  • Вила Великула
Добро утро.
Айша, а това беше почти без основна храна. Само мезета. Чакай да видиш като се разготвя и реша да правя големи трапези....луда за връзване съм, ама.....
Сега трапезите ще са ми кето. И такива съм правила за гости и са оставали доволни.
Пия чай, след абсолютно безсънна нощ /през празниците си поспивах до късно и съответно заспивах късно/ и тази нощ не ми се получи.
Днес няма да е леко, но се надявам да се върна от работа и много да ми се спи и още в 21,00 да заспя, за да си наваксам.
Успешен и спокоен ден на всички.

# 139
  • София
Привет, красавици!
Започна трудовата нова година.
Заведохме с деди децата на училище. По улиците гъмжило от коли. Прибрахме се, изпихме по едно топло чайче от смокинови листа и полегнахме - кой с телефона, кой с лаптопа. Храна има. Ще рециклирам едни останали пържоли на винен кебап. Правила съм го това, добре се получава.
Вчера бях на вълна коледни филми. По Коледа така и не ми остана време. Изгледах и един руски филм Зимнъй роман. Много ми хареса. За живота на възрастните хора, за любовта на нашите години, за поведението на средното поколение, за отношенията на внуците към баба и дядо. Ако искате, погледнете го. Може би ще ви хареса.
Днес съм настроена поетично. Ето ви едно стихотворение на Блага Димитрова. Вчера се навършиха 101 годинаи от рождението й.

ВИШНА

Студено ли ти е?– попита
и във прегръдка ме зави.
До тебе доверчиво свита,
разцъфнах цяла… И какви
презморски птици в мен запяха!
Повяха южни ветрове.
И като вишна още плаха
раздадох свойте цветове.
Къде на воля днес се скиташ,
оставил ме сама в снега?
Нехаен, вече и не питаш:
Студено ли ти е?... Сега
край мен е зимата предишна
със студ и бяла пустота.
И аз, избързалата вишна,
трептя с попарени листа.
1955

ПИПИЛОТА, спорна работа. Дано цифрите те разсънят.
АЙША, реши ли да инвестираш в хлебопекарна?
ГРЕТИ, новогодишният ти подарък вече влезе в употреба.
КЛЕЧИЦЕ, не се коси, че правиш грешки. Важното е, че пишеш. Радвам ти се!
ДИДИМИТИ, какво стана с подаръка за внучката?
КАРИ, хареса ми тази мисъл, че човек преобръща целия свят, в търсене на това, от което се нуждае и се завръща у дома, за да го открие.
ДИДИА, как си?
НЕША, как изкарахте празниците? Имаше ли баница с късмети? А питка с паричка? И на кого се падна?
Е, поговорих си с тези от вас, които са минали през дядовата ръкавичка, от последното ми надникване.
ГЪБКЕ, ЯНЕ, БОРЯНЧИЦЕ, ТАНУ, АЛФЕЯ, ДАЯ, ДЕБОРАНА, МАМСИ, МАЯ, РИМАР, ТАНИТА, ЯЖКА, драснете по ред, по два, да ви знаем как сте в първия работен ден на Новата 2023.
Желая ви с каквото и да се захванете да ви спори, да ви иде от ръки.

# 140

Прекрасен трети ден от годината Ви желая момичета! Нали съм свободна ще хуквам по улиците-да използвам слънчо. Пакетчето ми за внучката уж се връщало към мен. КРАЙНО НЕПРИЯТНО! Германските пощи виновни и ще трябва да правя рекламация и да чакам отговор-глупости на търкалета. Нов колет ще правя  и ще избирам нов превозвач-дано стигне този път.
Хайде пишете по редче споменатите от ФЛО. РОСИ, днес за теб се сетих-отрази присъствие моля.
Каня ви навън!

# 141
  • Кубрат/ Пишурка
Ами като сте рекли да драсна пък!
То може да е първи работен ден, но за мен си е като вчера. При това ще дават сериалите ми! Заредена съм пред ТВ Joy
Пипи, половината от тези продукти за кето хляб дори не съм ги чувала Blush и надали ги има в Кубрат! Бих пробвала една хапка от такъв хляб, но по принцип съм скептична. Преди малко четох рецепта за " вреден" бъркан тутманик - него по - бих опитала Joy
Дидимити, жалко че ти връщат пратката! Аз, за чужбина, ползвам единствено колетното гише на пощата. Те са най - сигурни! Но ти толкова години работиш там и сигурно имаш едно на ум. Все пак във всяка държава има пощи!
И днес е топло - ще е до 17 градуса. Едно слънце е пекнало... На нас ни е хубаво, ама това си е побъркана природа! Като знам какви снегове са били по това време!
Имате много поздрави от Тони - преди малко говорих с нея. Добре е да не я мислите!
За сега толкова. Лек ден на всички!

# 142
Ден трети Simple Smile.
Здравейте, мои виртуални роднини Simple Smile.

Започвам годината на чисто ( изчистено, изпрано, изкъпана и нагиздена Simple Smile, но и психичски - ,,лутах'' се предишните години, все повече съм в мир със себе си ...и околните ) дай Боже да изживеем една хубава, спокойна и щастлива година...  Каквото зависи от мен го правя, каквото завися от околните и не ми харесва ... ммм,  тегля им чертата и продължавам по пътя си, каквото зависи от света - най-трудното е, но каквото за другите, такова и за мен, не можем да му избягаме....

Прочетох ви.
Радвам ви се, не знам дали усещате, ,,усмихнатите'' ми мисли, когато ви чета, разговорите ми на ум с всяка от вас, но за пореден път го пиша -
аз имам необходимост от виртуалното ни общуване и се радвам на всеки, отделящ от времето си за да продължаваме в годините бабешката ни тема.
Благодаря ви!

Тъй.
Посрещах гости, изпращах гости,  поизморих се, но беше спокойно, приятно и  разнообразно...
Вчера ,,направихме'' първата разходка с ММ из района - нищо работа, 5-6 км, но и това е нещо...
Той е доволен и щастлив, че си чопли в свободното време из работилницата, аз си ушетвам къщата , улюдвам се Simple Smile и си се занимавам с приятни за мен неща и имам вас, да си говорим женски работи ... Какво му трябва още на човек ? - помните ли рекламата - една студена бира беше продължението, но  аз мнооого рядко пийвам по-малко нещо си - калориите ги трупвам от вкусно хапване Simple Smile.
Като свърша с писането ще си приготвя раничката и от утре смятам да си купя карта за спорт и да тръгвам - достатъчно почивка си дадох, от средата на октомври...

Янушка, приятно гледане на сериалите ти.
Да поздравиш Тони и Анжелка, когато говориш с тях...

Дидимити, и на мен са ми връщали колет от чужбина, нямало такъв получател.  Бг пощи беше куриера...

Адашке фло, и аз имам поне 5-6 печени на въглища вратни пържоли... Идея е да ги направя на винен кебап...

Пипилотка, неуморно момиче мило Simple Smile, избутай този ден и дано от утре влезеш в ритъм, че не ти е лесно.

К.А.Г-че, започна ли бабината занималня?

Айша, купи ли хлебопекарната?

Пък аз не съм ви се похвалила, значи Simple Smile.
Една година време ми трябваше да събера смелост Simple Smile - миналата година по това време нашето Майче ми прати един линк на кулинарен блог с много лесни, за съвсем начинаещи питки.
За бъдни вечер и за Нова година месих - чудесни питки станаха, събрах много похвали ... ама и хапнах много Simple Smile... ами то вкусно, не мога да спра, а уж гледам тестяно и въглехидрати  да не ям много...
Сега мисля на 14 да направя пак питчица, че си имам рожденник в къщи и спираме с вкусното ядене, че ще започнем да се търкаляме...

Поговорих си с вас...
Ставам да гладя, а на вас желая спокоен, спорен  и уютен ден.

П.п. Това си го откраднах от една приятелка във фейса .
Много ми хареса - време ми е  да съм себе си ...

Дай Боже живот и здраве, другото зависи от нас си...

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 12:54 от Важна клечка

# 143
Ето ме и мен!
Посрещах,изхращах,готвих,събирах в кутии и т н.
От вчера пера, т е. пералнята .
Покривки,завивки,чаршафи,одеалца,халати и т.н.
Имам и още за две перални😄
Ядене има.Не готвя.
И у дома има пържоли,но не обичаме винен кебап.Ще редуцирам в нещо друго.
Подредено,почистено.
Даже днес изтупах двата килима тип " шаги" и ги оставих да се проветрят малко.
Нямам тупалка,защото отдавна не тупам килими,а с една дървена дръжка от метла,но свърши работа😀😃

Фло, и аз почги не можах да гледам коледни филми .
Тук-там хванах някой .
Но си имам набелязани и ще се ги гледам на телефона,но кога ли?

За кг няма да коментирам.
Но първо да изядем храната,да не стане зян.Сетне ще я подхващам някаква .
Диети не мога ,а и не искам да спазвам.Скарана съм със задължителните  работи😄😉
Ще поогранича това-онова.
А и фитнеса наближава.Селско стопанския де.

Клечице,браво за питките!😍😍

# 144
Привет,момичета! Да напиша и аз няколко реда както казва Янка!
                    Гледам си украсата и се чудя кога ще ми дойде музата да я сваля.Късно я сложих май и късно ще я свалям.Още ми е новогодишно.
                    Клечице,и на мен ми се иска да метна раничката и да си набележа маршрут,ама не ми се отваря парашута.ММ веднага се присъединява и от маршрута не остава нищо.Н мога да го мъча нито с моето темпо,нито с километрите.Та в момента въртя км на тренажора.Струва ми се,че по-лесно бих ги навъртяла по пътечките,ама като няма друго и това става.
                    Фло,отворила си отново таксиметровата служба.Малкият зет чака края на срока,че да се наспи.Сега той е таксиметровия шофьор.Втория срок Неда ще е след обяд и го уволнява.
                    Гъбче, и аз съм скарана с диетите.Колкото и да искам не ми се получава,че то си ми и личи даже.При това обичам да правя сладки и тестени.Тези,дето се лепят най-много.Сега направих една шкембе чорба,ама само ровя из хладилника и все намирам нещо по-така.
                   Айша,какво стана с хлебопекарната? Нави ли се? Като дойдат Мрънчовците на гости ще има да въртиш различни теста и заедно ще оформяте и печете.Малките обичат да си поиграят с тесто,а и ще хапнете от произведенията.
                   Пипи,представям си какво ще е когато наистина се развихриш! Жалко,че си далеч.Бих си платила абонамент и доставка. Yum Така ще спазвам твоя режим! Сама няма да устоя.
                   Дидимити,аз изпращам със СПИДИ и до сега няма проблем.Преди НГ изпращахме и документи и вече даже отговорът се върна.Точно до Германия.
                   Янче,аз сериали гледам на лаптопа онлайн.Не свалям за да не ми товарят компа.При това , като не ми хареса , търся нов.Ако пък много ме натовари прескачам и виждам края.На руски има толкова много сайтове,че няма как да не намериш каквото си искаш.Имат и със субтитри и с озвучаване.Освен сериали има и толкова много филми,че е невъзможно да избереш.Доброто е,че имат кратко резюме та така се ориентирам какво да гледам.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 10:13 от Didia

# 145
Ние вчера се събрахме, хапнахме, пийнахме, разменихме си подаръци... По някое време "една кола народ"
занесоха храна на големия зет, че беше на работа и те така. Вечерта всеки си хвана пътя към дома, че младежта е на работа, училище, ДГ.
Днес ние с ММ ходихме на село. Той подрязва и варосва овошките, а аз разчиствах по двора шума, прецъфтели китки, травки.....На тръгване си набрахме мушмули от една изоставена нива и по живо и здраво се прибрахме.
Бабетки, постискайте палци, тая вечер, утре....моля!
Дано не се налага повече

# 146
  • София
Ето съм!
За хлебопекарната - в четвъртък може би ще е Денят. Аз мислех, че е от понеделник, но предвидливо докато пих кафе прегледах брошурата на Лидл. Добре, че така стана - ако бях помъкнала Пл. напразно после имаше да мърмори. Аз съм ЗА купуването, но зависи дали ще дойде с колата. За сега се държи на положение и само сумти, не отказва, но и не подтвърждава. Иначе кашона е голям и няма как да го влача по рейсовете. Та до четвъртък ще го глезя, ще му се умилквам и т.н. То уреда и сега го има, но е 160 лв, а на прИмоцията ще е за 110 лв. Като бедна пенсионерка си чакам намалението.
За излизането - сама си ходя из града. Скъпия като е в къщи иска да почива, да си лежи. Като го заболи под гръбнака от лежане става и отива на разходка из квартала. На мене не ми е интересно там.
Украсата ще я махна в неделя 08.01 - винаги я държа да мине Ивановден. Ама защо и аз не знам. Дидиа, виждам календар с Неда. Днес ходих да направя 1 за нас с мрънчоците и мамка им.
Те от вчера са на ясла и градина. За сега ходят за по 1 - 2 ч. с Ани. Уж да ги запознаят с играчки, обстановка, да не се стресират. Мрънч има опит от яслата, харесва му с децата и заниманията. Иска направо по цял ден, но не можело. Мрънличка и тя се справя добре, играе, днес моделирала с гадния пластелин. Добре, че не го е натъпкала в устата.
Янке, то кетото е почти като Дюкан. Ти нали преди години беше доволна от режима. Хляба не е задължителен, може и от трици да се направи палачинка или нещо като питчица. Но не всеки ден.
Много поздрави на Анжи и Тони.
Фло, съчувствам за таксито. Да бяхте записали детето в 105то, съседи го хвалят. То пак ще я водите и връщате, но поне близка разходка.

# 147
  • в сърцата на любимите ми хора
Честита нова година! Бъдете здрави, усмихнати и доволни. Да ви се сбъдне всичко, което е останало от изминалата година. И пак ЗДРАВЕ!
Аз още кашлям, но май вече му се вижда края. Такова чудо не ме беше сполетявало. Пазете се!
Сама съм вкъщи. Щерката е в командировка до немско и ми е малко скучно. Добре, че малкото дяволе до обяд ме развеселява. Говори непрекъснато. Някои неща разбирам, за другите с малко усилие се досещам. Но като не я разбера и много се ядосва, дори налита на бой Simple Smile
Аз останали манджи от празниците нямам - бяхме на гости в другата щерка и вкъщи не готвих. Днес дори се чудих дали да готвя като съм сама. Утре май ще запретна ръкави да сложа нещо в тенджерата. Дояла ми се е супичка, най-проста картофена.
Следващата седмица ще ходим с малката до майка ми за няколко дни. Надявах се и времето да се задържи топло, но явно ще уцелим застудяването. Това не ни пречи, обаче, да обикаляме детските площадки.
ТАНУ, имаш стиснатите ми палчета!

# 148
Пак късно, но може и утре да ме "прослушате". Аз ви прочетох и сега отговарям обобщено. Разбрах, че всички сте изкарали добре, че започвате 2023 г.с  настроение. Какво по-хубвоот това?! Айша има намерения за нова придобивка.   Пожелавам ѝ да е доволна.
Тану, ще имаш палчета,макар че не знам за какво.
Дидия,аз също махам  украсата след Ивановден.
Гъбка  и Клечи, браво на вас! Големи въртокъщници сте!  
Яне,и при нас е много хубаво времето, но аз не съм мърдала навън. Нямам време. Благодаря  за поздравите от  Тони!
Дидимити, успех с колета! Не се ядосвай. Все ще стигне.
Фло,края на стихотворението много ме натъжи.
Мамси ,аз днес си хапнах картофена постна яхния. Супер вкусна ми беше след месища и сладкиши.

Аз  благодаря на 2022 , че всички останахме   живи и здрави. Надявам се, че и 2023 ще е така.
Макар и  свършено от мен "пред Великден в събота", всичко беше както трябва на вкус, на  вид и навреме.
Количествата се изчерпаха. Утре ще е супа. Внучката е болна и няма да е на училище,а тя яде супа топчета или пилешка.
Иначе започна и частната, и бабината занималня. Старата песен на нов глас.
Тази вечер правих разработки на една студентка, моя бивша ученичка, която кара магистратура  начална  педагогика. Сега приключих. Остава още една, но утре ще я мисля.  Ще видим дали  "ще издържа изпита".
За днес толкова, приятелки. Бъдете здрави и приятна сряда!

# 149

Добро утро! Пиейки си кафето поднасям и за Вас мили дружки!
Мамси ще мине ама си е неприятно.
Тану имаш стиснатите ми палци.
K A G много работиш до сред нощите - щом го можеш нека помогнеш на девойката. И така със занималнята се мобилизираш. А аз като хукнах вчера сама 7 000 крачки направих, свърших полезни неща, включително си направих среща  с морето и между другото със познати, дето от много години не бяхме се виждали та си поприказвахме. Успях преди ММ да се прибера у нас. Времето бе прекрасно-даже и плажуващи имащи и къпещи се в морето.Направих си карта за намаление за жп - така, че свиркайте за пътуване.
Кажете си мнението за кафе машина, че нашата след неколкократни ремонти вече май ви оставя. ММ я занесе на по майстор от него но надали. Новото си е ново. Като, че ли ми се иска от големите кафемашини с мелене на кафето.
Приятен ден да Ви пожелая и положителни емоции!

Общи условия

Активация на акаунт