КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 558
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро!
ДИДИМИТИ, ние вкъщи сме с кафе-машина на SAECО. Много сме доволни. Прави десетина вида кафе, настройваш си я по твой вкус. Скъпички са, но си заслужава инвестицията.
ТАНУ, стискам още! Дано всичко стане така, както искаш.
КАГ, аз по принцип не съм "мръвкарка" и тези празници ми идват в повече. Сега ще наблегна на постното, особено докато щерката отсъства.
Като за сефте за новата година ми изпратиха преводи, та сега поне ще имам с какво да си запълвам времето след "издаване" на бубата /Бабината градина е до обяд, след това - айляк Simple Smile/
Хубав да е денят ви, момичета! Каквото започнете, да свършите!

# 151
  • София
Добър ден от мъглива София.
Дидимити, не разбирам от кафемашини. Ние си уважаваме кубинската кафеварка за котлон. Тя, че не е кубинка - ясно. Пробвали сме от разни машини при племето - не ни харесва. Делонги беше едната неодобрена.
Чела съм, че доста хора харесват кафемашините в Кауфланд. Но не всяка, а една определена. Последно около 80 лв. струваше, правела много хубаво кафе, каймака бил плътен. Даже потребителки споделят, че купуват втора за вила или пък подарък на родители. Фирмата е малко куче-марка - Ayco. Като напишеш в гугъл ще ти излезе точно от брошурата им. Но едва ли мели за тези пари.
При Ани има 2 с капсули, не сме очаровани. Те май са ги прибрали по шкафовете.  Купила съм и за там кубинка и като ходим си носим кафе Нова Бразилия. Друго у нас не се харесва.
Мамси, трудно минава кашлицата, но минава накрая. Щом и аз към Гергьовден спирам - има надежда.
И у нас сме на постни манджи - вчера Пл. прави леща. За утре е планирал зелен боб без месо. Това му се хапвало, аз съм за - друг да готви.

# 152
  • София
ТАНУ, стискам палчета. Ти си знаеш защо. Дано да ти се случи това, за което искаш нашите стиснати палчета!
Здравейте, дрЪжки!
От сутрина съм все на педал - първо на колата, после на машината в кабинета. Все педал.
Прибрах се, обядвахме с гаджето, довършихме капамата, сега малко почивка. После към Люлин, а след това на стадион В. Левски, на тренировка на малката по художествена гимнастика. Искала да стане световна шампионка. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му...
ДИДИМИТИ и ние като АЙША сме на кубинска. При щерката сме на машина, но не сме очаровани.
МАМСИ, днес сводката е добра, Радвам се, че си на финалната права на световното по многобой - кихане, кашляне, температура и "посоли". Stuck Out Tongue Winking Eye
ГРЕТИ, тъжен е финала на стихотворението, но са съжаление в живота бива и така...
ДИДИА, няма изгледи да ме пенсионират от таксиметровата служба. Цялото у-ще учат само сутрин.
ГЪБКЕ, аз все още гледам коледни филмчета, от тези дето не изискват сериозни размисли и задълбочаване. Филми за отмора и забавление.
КЛЕЧИЦЕ, радвам ти се, когато те чета и ти звучиш жизнерадостно и оптимистично. Виждам промяна в теб и тя е за добро! Нека да е все така!
ЯНЕ, не мислиш ли да прескочиш до София??? Сериозно те питам.
Хайде сега приятна почивка. Hug

# 153
  • тук, на мястото си
Добър ден!
Да се обадя следпразнично. Малката спи и аз отдъхвам малко след като прилежно си събрах играчките. Докато си дойдат да я вземат пак ще бъдат пръснати. Долу-горе това правим цял ден. На разходка ходим като се вдигне мъглата, добре ни се отразява разходката и на двете.
От Нова година ми останаха две пилешки пържолки от филето. Нямам желание да ги рециклирам, не харесвам филе. Тази вечер сме на пържени яйца, това ми се яде.
Айша, дано останеш доволна от хлебопекарната. Аз съм доволна от моята и редовно я ползвам. Правя един френски хляб, рецептата я имаше в книжката, много се харесва в къщи. И за тесто редовно я ползвам, много ми е лесно.
Дидимити, и аз съм решила другия път да си купим кафе - автомат,  може да са по-скъпички, но един път  даваш парите. Сега сме с Делонги, но не ми харесва кафето, не прави голям каймак. Преди бяхме с Бриел, много бях доволна от нея, ама се развали и няма части за поправка.
Мамси, колко е голяма внучката ти? Нашата е на 2 годинки и някои неща не можем да си разбираме, иначе и тя мърмори цял ден без да спира.
Каг, няма начин, ще издържиш изпита и още как! Да оздравява бързо внучката!
Фло ме изпревари. Представям си те като таксиметров шофьор. Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз гледам такива филми. Харесвам неангажиращи внимание, леки, смешни, разтоварващи филми и сериали.
Тану, стискам палци! Hands Thumbsup

Днес май прекалих с писателска дейност.
Хайде приятен следобед, че скоро ще се събуди малката.

# 154
Добър ден на всички!

Мамси, у дома имаме три кафемашини.
Делонги за еспресо с крема диск,който към момента е скапан и каймака е само от налягането на машината.Крема диска прави дебела пяна,но то функцията му е такава - аерира и я разбухва.
Не обичам такъв каймак ,но се каня да си поръчам нов диск.
Другата е от вида автомат .
Глезатийка си е,то си струва паричките.
Продават и втора употреба,но по-стари модели .
Харесвам и кафето,а и не е нужно да наглеждаш кога да спреш-късо,средно,дълго 😉
От РД имам и с капсули.
Харесва ми май най-много от всички.Компактна,даже я взехме с нас като бяхме на Велинград.
Но,в крайна сметкакой на каквото кафе е свикнал.
На вкус и на цвет...

Алфея,сега ти се е поднало да си играеш с играчки 😉
Скоро у нас се отбиха приятелка на щерките с едно малко сладкишче на една годинка .
Ами у нас няма играчки .
Мислих,струвах па го хванах за ръчичката и като отворих чекмеджетата - избра си лъжица,една цетка,една тапа голяма и аз дадох две пластмасови чаши .
Голямо забавление падна😃

Днес направих почти постна супа.
Само малко от бялото месце на пилето пуснах ,набързо и едни спагети.
На мен месоядната ми омръзнаха меса .

Хайде до после

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 15:02 от Gabkata

# 155
  • в сърцата на любимите ми хора
Хайде преди сериала пак тук Simple Smile
АЛФЕЯ, внучката е на 2 г. 9 м. Бърбори непрекъснато и, което е най-интересно, говори основно на немски. А като "забърка" и двата езика - става мале-мале.
ГЪБЧЕ, децата предпочитат пред играчките да си играят с разни предмети. И ние често играем с кухненската посуда. Имам разни пластмасови нещица и са на голямо уважение.
ТАНУ, да пускаме ли палците вече?
Днес много мъгливо беше при нас и не излизахме. Месихме питки, по-точно тя меси, аз само слугувах. Беше много доволна и горда от себе си. Изпекохме две питки /станаха като камък, много твърди/ и тя ги взе да храни с тях тати. Интересно ми е как ги е ял. Утре ще науча Simple Smile
Аз днес ще съм на брюкселско зеле. Нарязвам го на половинки, задушавам го в масло и подправки и така си го хапвам, харесва ми.
Хубава вечер!

# 156
  • София
Привет от мен!
   Да се обадя,да не ме обявите за воайор и изгоните.
   Айша,по въпроса за кафето съм 100% на твоето мнение.Аз не уважавам кафе с каймак,нито пък със сметана.Допада ми от кафеварка и си донесох тук моята,но не мога да я ползвам.Оказа се,че котлона е индукционен.Има една кафемашина Делонги , кафето и  е с голям каймак.У нас имам точно тази кафемашина от Кауфланд,за която говориш и нейното кафе е с каймак,но поне прави по голяма доза.Тука сега си пускам 2 кафета в една чаша .
   Да ви се похваля със спортни постижения-вече правя 2600 крачки навън.Тук времето за сега е пролетно и използвам да се движа.Малко по-смело стъпвам,но още не смея да хвърля канадката.
    Тану,дано всичко при теб е минало добре! Стискам палци до като не биеш отбой!
     Прегръщам ви всички,като компенсация,че не коментирам какво сте писали.

# 157
На Тану стискам палци докато не каже "Отбой".

Дидия, Моля за рецептата за този френски хляб.

Всички ви прегръщам и ви се възхищавам, че сте толкова способни и уредни: всичко успявате. 

# 158
  • София
Брей, че уютно в нашата къщаааа. Ухае на кафе -кеф ти с каймак, кеф ти без. А тъз дружка с трите машини да вземе да пусне по некое кафе, сабахлем рано.
Манджите от Коледа и Новата година са рециклирани и опустошени. Сега менюто предлага постни вкусища.
КрасТавиците ( можете да пропуснете Т) се надигнаха, зачервиха гребен. Браво, бойни бабетки! Никакво лентяйстване под прикритие. Болни били...Ти да видиш! Stuck Out Tongue Winking Eye Стягайте се, детските градини и занималните трябва да работят с пълна пара. И никой не е длъжен да гледа внучетата на бабите!!! Само внучета да се раждат, бабите са на първа линия!
Като гледам измежду нас има олимпийски надежди. Коя извървяла 7000 крачки, коя 2600. Стягайте се да подобрявате личните си рекорди, че има една фурия, АЙША се казва. Като разтвори пергела и пет цифрен резултат не й се опъва. Само не пише как е с ходовата част, че нещо й поскърцваше колянната става. дано и е поминало. Има и много работни - и гости посрещат, и готвят, и месят, че и с цифри се борят или пък със зъби... Тъй де, да са пофаля, че замина за чужбина ромката дет ма фалеше...
Има и дрЪжки, дето са заспали зимен сън или още не са изтрезнели от празниците. Не ни карайте да гадаем защо липсвате на проверката. Я се стройте и пребройте!
ТАНУ, миличка, още ли да стискам или да пускам??? Stuck Out Tongue Winking Eye
Айде, останете си със здраве. Аз пак отварям киносалона. Ще изгледам още някое коледно филмче.
Гушкам ви, радвам се, че от известно време в дядовата ръкавичка цари истинско настроение и оживление. Заякчават се приятелските връзки. Усмивки се сипят на килограм. Сами не предполагате колко позитивно това се отразява на укрепването на имунните ни системи. Hands Thumbsup
Лека и спокойна нощ, момичета! Hug

# 159
Влизам да само да ви се обадя, пък другото сабахлян Simple Smile.
Прочетох ви, представих си ви картинно и ви се усмихнах, усетихте ли Simple Smile...
Днес беше хубав ден ( за българската демокрация  нали така беше рекламата Simple Smile )
Открих фитнес сезона, леко ме подразниха увеличените цени на картите, но това е положението.
После културни мероприятия с ММ - гледахме филм за Уитни Хюстън - добра певица с нещастен живот...
Прибрахме се, вечеряхме, той дреме пред телевизора, аз въртя педалите на велоергометъра...

Лека и до утре.

# 160
Дружката с трите машинки за кафе е от поспаланите 😄😁😄, тъй че по-вероятно е да  е обедно или най-сигурно следобедно 😀😉😃🙃

# 161
  • София
Фло, постиженията ми за сега не са 5цифрени, но не губя надежда да ги подновя.
Ходовата част в петък ще я гледат на ЯМР. Ако оживея след престоя в тръбата може и да пиша. А в понеделник съм при твоя съученик и той да си каже мнението според ЯМРто. ЛЛ ми е написала сума ти направления за лечение. Добре е, че  след предписаното лекарство от твоя човек крака много бавно се подобрява, не се подува толкова и не боли много.
За съжаление май ще си остана без хлебопекарна. Нагласих алармата и бяхме готови с Пл. да се мятаме на мерцедеса/да, имам си нова кола за Коледа/ и да щурмуваме Лидл в 8.00 утре. Да ама не - викнаха го извънредно на работа. А аз без кола няма как да си домъкна придобивката. И такси няма да ми се върже от Ст. град до Дианабад сутринта. Те по това време возят хора за работа, не им е до мене.
Нищо, ще чакаме следващата тематична седмица.
В детската градина днес са похвалили Мрънч. Вече не само разбира на немски, а и отговаря адекватно.

# 162
За много години момичета!
Пожелавам ви през тази година да ви се случи това, което старата е забравила !
Честит празник на момчето на Фло, на Неша , на Фенчо на Фурийка и на всички други,които съм пропуснала .
Здраве и благоденствие на всички!
Голямата еуфория по празниците мина и лека по- лека започваме пак  да си влизаме в ежедневният ритъм.
Тези ндни ще прибирам новогодишната украса и мисля да подхвана една по основна чистка и да изхвърля всичко ненужно.
Купила съм черни чували , да не се вижда какво изхвърлям. на кой каквото му е излишно , пристига у нас и съм се затрупала с какво ли не. И селата са пълни.
Айша , хлебопекарните в ЛИДЛ са от утре- четвъртък. Аз нямам такава и не искам да имам. Знам , че основно ,, аз ще се тъпча с тестено ,защото съм си апетитна , а килограмите си ги трулам, а те ми пречат на ставите.
Дидимити , моята кафемащина е Rohnson  и съм много доволна. Не е от най-скъпите , но прави хубаво кафе , с плътен каймак. Пием кафе Лаваца-крема . Старата ми кафемашина е Делонги и я имаме поне от 20 години и сме доволни и от нея , но тя ми е на село, а на балканското село имам кубинка. Като пиехме кафе от кубинката , друго кафе не харесвах , а после свикнах с кафемашината и  си ми харесва много. Въпрос на вкус и навик.
При нас нещата малко по-малко се оправят . Тези дни ММ беше на ЯМР , вчера при професора  в София на  контролен преглед и благодаря на Бог , всичко е наред . С протезите нещата се позабавиха , но вече и там се случват нещата. Още ги нагаждат , докато паснат хубаво. Все още пасирам храната ,но се радвам ,че човека си е до мен и се възстановява физически.
Внуците по празниците са си около нас , но внучката на 7-ми си заминава за Холандия. Нещо носталгиета я подгонила , но казва че ще се пребори и с нея. Иначе с изпити , учение няма проблем. Три изпита минаха успешно.
Айша ,успех с ЯМР.
На Тану също успешно да й се получат нещата.
Аз също ходих на ревматолог , после измерване на костна плътност, ренгенови снимки, че имам проблеми с гърба и таза. Оказа се ,че съм ошипена много ,от горе до долу по целият гръбнак , плюс дискова херния и дископатия. Пих хапчета , препоръча физиотерапия и минерални бани. Ами бабини проблеми, какво искаме ние. Това всичко ми е професионално , от стоене по 8 часа на стол.  
Ами това е момичета при мен.
Сега ви казвам , лека и спокойна нощ на всички!

# 163
  • Варна
За много години, момичета!  Kissing Heart
Нека Новата година да е здрава, щастлива, мирна, усмихната, късметлийска и паралийска!  Flowers Four Leaf Clover
Вчера следобядно си полегнах и така съм спала, че тази нощ не ми дойде Сънчо!
Днес ни е първата сбирка за тази година и на Клуба сигурно ще заспя на бюрото, та да ми се смеят бабите!  Grinning
Не съм влизала от миналата година в темата, имах доста за четене, но вече съм в час! Докато четях, преживях отново празниците, празничното приготовление, празничните маси и т.н........
И ние с ДС бяхме сами у дома, той си легна към 21 часа, обаче за приветствието на Президента и Химна се събуди, изгледахме зарята от високо, нали сме на голям баир виждаме цяла Варна от летището до нос Галата. Голяма красота беше и най-много фойерверки и гърмежи  имаше над циганската махала.
Вчера доядох руската салата и тиквеника, но днес ще идват дъщерите, та довечера пак ще сме на маса, но по-скромно, че и те са все на диети макар да са слаби, не искали да заприличат на мен!
Вчера за първи път излязох за тази година, разходих се из магазините в квартала, след обяд отидох до джипито за рецепта за лекарствата за кръвно и на излизане от поликлиниката в асансьора спря тока, та 45 минути стояхме прави с една санитарка, докато дойде аварийната група. За първи път ми се случва такова нещо, нали съм в къща без асансьор. Добре че не бях сама имаше да пищя, да блъскам вратата, да ритам, то без това съм си страхлива!!! А колко неприятно ми стана, когато санитарката позвъни на старшата сестра и каза "сестра еди коя  си, заседнахме с една възрастна жена в асансьора, викай аварийната група"! Направо ме "закла" Новогодишно!
За момент съжалих, че не бях сама, щях да вдигна олелията без прилагателни!
С валидол под езика, отидох и си купих "билет за търкане", търках, търках ... и не печели!!!
Въобще вчера не ми беше ден, но поне лекарствата купих и се видях с някои дами!  Nerd

Хубав ден, момичета!  Flowers Four Leaf Clover

# 164
Добро утро!

Благодаря, момичета-кокичета, за палчетата
Пускайте ги вече!
Оня ден кученцето на внучката се изгуби.  Ходили в Железница на разходка и какво го е подплашило, та се е изскубнал, така и не са разбрали. Вчера и оня ден са го издирвали с много приятели и колеги. Снощи се чухме със сина ми и каза, че не са го намерили, но явно нощес са се случили добрите неща, защото имаме съобщение и снимки от 2.30 за благополучно прибиране в къщи. Още не са звъннали да разкажат, но сигурно спят след толкова емоции.
Хубав и спокоен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт