КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 562
  • 738
  •   1
Отговори
# 165

ДОБРО СВЕЖАРСКО УТРО!
Днес е зимен кръстов ден- нека всички зли и нечисти сили да напуснат домовете ни. А утре да се стягат Данчовците и Данчетата. На Богоявление до сега само веднъж съм ходила на морето да гледам борбата за кръста.
Не зная дали ще се самопоканя да отида.
Тану-радвам се, че са помогнали стиснатите пръсти.
Още не съм се спряла на кафемашина- то не съм ходила по магазините-гледах за доставка до дома. Като сме с ММ може да се реша а и да я носи той.
ПРИЯТНО КАФЕПИЕНЕ! Аз ще си варя кафе на котлона-пие се нищо, че няма каймак като от машина.

# 166
  • София
А колко неприятно ми стана, когато санитарката позвъни на старшата сестра и каза "сестра еди коя  си, заседнахме с една възрастна жена в асансьора, викай аварийната група"! Направо ме "закла" Новогодишно!
За момент съжалих, че не бях сама, щях да вдигна олелията без прилагателни!

Е, какво да не е излъгала жената? Все пак културно споделя с кого е.
Хората ни описват  така, както изглеждаме. Няма как баба на внуци - студенти да я наричат какичка или девойче.
Ако беше казала, че е заседнала с бабишкерник си  обидно.
Тану, радвам се за развръзката с кучо. Че те си стават като член на семейството.
Дидимити, оглеждайте с ТМ из магазините, питайте.
Но за купуване те съветвам да си поръчаш машинката от сайта на съответния магазин за техника.
Да, може да платиш 4 - 5 лв доставка. Но ако не ви харесва как прави кафето до 14 дни имаш право да я върнеш и възстановяват парите по сметка. Ако я платиш и отнесеш от реален магазин - остава вечно твоя.
А ТМ пак ще я мъкне от офиса на куриера до вас, няма да му се размине.
Луси, дано свикне внучката там. Не е като да си е в родния град, с всичките му контакти и възможности. Но трябва, няма начин.
У нас Роби изчисти, сега ще трябва да мина с мопа. И после - навън, по задачи докато е слънчево.

# 167
  • в сърцата на любимите ми хора
Малееее, не мога да насмогна да ви прочета. Все хубави неща са се случили.
ТАНУ, радвам се, че кученцето се е намерило. То все едно детето си изгубил, много е тъжно.
ФЛО, и аз съм се настроила на филмова вълна - един по един гледам филмите от страницата на Нова ТВ. Скоро ще им видя сметката. Не знам дали съм споменавала, но от повече от половин година нямаме телевизия и гледам само някои неща по интернет на лаптопа. Нямаме и намерение да се включваме отново. Една зависимост по-малко.
ЛУСИ, радвам се, че се появи отново и че нещата с ТМ вървят също към подобряване. Внучката ще свикне, тя е борбено момиче. Успех й желая и здраве!
ТАНИТКА, за съжаление сме си "възрастни жени" отвсякъде, колкото и да не ни се иска. Всички дечица по детските площадки се обръщат към мен с "баба", а те са най-искрени. Важното е да сме здрави.
Решила съм най-после да ида на преглед при ендокринолог /за наднорменото тегло/. Да имате някакви препоръки за конкретен лекар? Иначе ще карам на случаен принцип.
Хубав ден, момичета!

# 168
Айша,

В "Лидъл" на "Алабин" цяла седмица стояха две машинки за по 116 лв. Днес не знам как е. Не вярвам и при вас се изкупят всичките, все една ще остане.

# 169
  • Вила Великула
Леле, за два дни фермани сте изписали. Едва смогнах да ви прочета и то отгоре-отгоре, колкото да съм информирана.
Дидимити, относно кафе-машините мога ферман да напиша. Допреди 5-6 години, моят мъж с това се занимаваше.
И в двете къщи сме с роботи, чиста и удобна работа. В апартамента е  Philips, купувахме го преди около 2 години, че стария сдаде багажа, а на вилата сме със Saeco. Тази на вилата е вече доста стара и ММ каза, че няма да я прави като се развали, а ще купим малка капсулна. В офиса сме с такава и  прави доста добро кафе, друг е въпроса, че капсулите са малко по-скъпи, но на промоции се намират и на добра цена. Аз пробвах доста видове и установих, че най-ми допадат червените на Лаваца.
Тану, радвам се, че сте намерили кученцето. Било е мъка и за него и за стопаните му.
Фло, аз също често рециклирам останалата храна, по простата причина, че в къщи се мръщят на едно и също ядене, два поредни дни. Така понякога дори и не разбират, че го ядат отново.
Айша, не знам колко и дали месиш, но ако го правиш, машината доста ще те улесни. Аз понеже доста често меся, а ръцете много ме болят и гледам да не ги натоварвам, използвам хлебопекарната да го свърши вместо мен. Да ама покрай празниците тя ме предаде и вчера си купих планетарен миксер. Така или иначе във хлебопекарната само месех, та сега ще мога и други неща да бъркам тук.
През годината ми се наложи да сменя една част от техниката, но няма как. Пералнята на вилата ми беше на 25 години, нормално е да откаже да работи. Поне взехме комбинирана със сушилня, че зимата е доста трудно, особено с чаршафите. Не е същото както с отделна сушилня, но пак става.
После лятото фурната се развали, смених я с нова и малко след това купих еърфрайер, та почти спрях да използвам фурната. От черния петък си взех и двоен уред-мултикукър и ейрфрайер. Много съм доволна и от двата.

# 170
Желаещи за следобедно кафе?

Танче, като прочетох за престоя ти в асансьора даже не исках да си представям,ме съм на твое място.
Имам фобия от тия съоръжения.
Точно при мисълта,че може тока да спре и аз да си остана там ме кара да изпадам в паника😐
Ако съм сама се качвам пеш.
Качвала съм се до десетия етаж.
Като работех ми се налагаше са ходя в управлението на мините.
Сграда на 12 етажа .Работата ми е на 11.Все гледах да има някой с мен,а ако няма желаещи изчаквах най-големия асансьор,който побира 15 човека .Луда работа.
Сега с новите асансьори до някъде преодолявам страха.
Чак ММ се учуди,че се качвам сама като бяхме на морето 😀

Днес продължавам с постните ястия.

Тану,добре се е намерило животинчето 😍

Хайде до после.

# 171
Намерих брашно и пак месих питка, защото ме мързи да отида да купя.
 Плаша се колко уреди имате, аз на ръка всичко правя , един пасатор само имам . Не ми  и трябват ,искат място, докато ги мия и трия, съм готова, само ръцете си мия. И легена дето меся де.
 Отивам да изключа ,че ...почти е готова.
 Изхвърлих боклуците от кошчетата , утре минават,  та си викам, нищо работа ,но трябвя човек да я свърши, много искат самостоятелност, но не съвсем. Мечта е да има някой  за бута по нещо да върви. Само не иска.

# 172
  • София
Докато не съм забравила - за Мамси.
За ендокринолог - доволна съм от д-р Галя Генчева.
http://zdravencatalog.com/d-r-galia-gencheva-endikrinolog-sofia/ 
Работи и по НЗОК, и свободен прием. Има и програма за намаляване на теглото/платена/ с проследяване и насоки какво да се избягва. Но то последното си го знаем, остава и да го спазваме.
Иначе аз си имам хлебопекарна. Нали Пл. стана рано, събудих се и се облякох. Щурмувах Лидл за отварянето в 8.00 и взех една от четирите налични. Иначе имаше и от другия модел за 160 лв, но ги отминах пренебрежително. Бях взела 1 голяма торба тип Джъмбо, натиках я вътре и бавно си я завлякох до спирката. После рейса спира пред блока и е лесно. Сега я гледам като теле железница и събирам сили да отворя кашона. И това ще стане, сигурно утре ако оживея след ЯМРто.
Чудя ви се за асансьорите - нали съм на 12 ет, ползвам си го и не се замислям. Преди проблема с коляното ако нямам багаж се качвах пеша нагоре, бавно и полека. Все пак вид тренировка за крака и над тях. И в работата имахме, возех се като ме викнат на друг етаж. Ние бяхме на 4тия и повечето време ходех по стълбите докато го чакам препълнен от/за  горните етажи. Спирал е тока няколко пъти, чакам си да го пуснат. Но е било за минути.

# 173
д-р Одисей Одисеев препоръчвам

# 174
  • София
Този д-р Одисеев беше обслужващ Научния комплекс на БАН-8-ми клм,но се чудя колко години минаха от тогава.Тогава беше в здравната служба само той  с една сестра.
 Деборана,сега се сещам,че моя колежка ми е споделяла ,че Одисеев има много знания от медицината и много го уважаваше като лекар.Така,че вероятно има защо да го препоръчваш.Но не знаех,че е ендокринолог.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 21:34 от Яжка

# 175
Знам ,че си знаете ,но да ви напомня
Не  е [късно да се направи.
Скрит текст:
"Довечера е най-магичната нощ в годината, направете мълчана вода и сбъднете желанията си!
На 5 срещу 6 януари е нощта на Водици или Водокръщи (Богоявление, Йордановден) – една от най-магичните нощи на годината. Този голям български празник води началото си от дълбока древност, още от преди Христа. Свързан е с вярата в очистителната, целебната и магическата сила на водата, нейната способност „да помни” и с преклонението на хората пред животворящата й същност.
Паметта на водата е много старо българско знание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода… А старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва
„да чува“ и да сбъдва!
Какво се прави в нощта
срещу Водици?
Когато се здрачи достатъчно навън на 5 януари вечерта, се налива вода в котле.Ако няма вкъщи такова, може да се използва чаша или малка тенджерка.Желателно е избраният съд да не е пластмасов.
Водата се изнася навън,
на двора,на балкона или
на перваза на прозореца. Хващате съда с две ръце
и притихвате малко с водата. Оставете я да ви усети. Подишайте свежия въздух с нея. Поздравете я и й кажете името си на глас. Постойте още малко така, а след това
се приберете в къщи. Нека водата да остане няколко часа под небето, за да се „измълчи“ и пречисти.
Точно преди полунощ излезте отново при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново хванете съда с две ръце. Помислите, кое е най-голямото ви желание и го изречете на глас пред водата. Притихнете и постойте с нея. Опитайте се да си представите,как ще изглежда животът ви,когато точно това желание бъде изпълнено. Опитайте се „да видите“ ,
тази картина във вашата вода. И отново на глас кажете най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО! После покрийте водата с чиста кърпа
(по възможност бяла)
и се приберете.
Когато се събудите сутринта на 6 януари, първо идете при водата си. Измийте си очите с нея и с много обич отпийте от Вашето СБЪДВАНЕ. После пак… Склонете чело пред водата и й благодарете. След това я приберете. Можете да я изпиете цялата или по-малко, да наръсите с останалото от нея дома си, да полеете цвете. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието Ви.Силата й е право пропорционална на емоцията, която сте вложили в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ви. Така че магията е във вашите ръце..."
Източник:Интернет

# 176
Среднощен привет! Който пие кафе по вечерно време и то от нова кафемашина - така ми се пада.
Днес след обед ходихме до Балчик за бързо по работа. Уж ми се разхождаше но ми мина мерака.По належащо бе да отидем до село по път ни е и да занесем на кучо от Новата година а и да си приберем компотите да не замръзнат случайно.
Та навръщане на майтап си купихме кафемашина-италианска е. Даже и неочаквана среща си направихме с моя любима братовчедка. Обеща да ми гостува.

Айша, в един ден сме се сдобили с машинки.
Влязох в Т маркет и я видях на промоция. 20 бара е и с хубав каймак. За разпенване на прясно мляко има и не надейно пихме готино кафе.
Хайде да изгасям лампите, че късно стана.
Лека нощ момичета и приятни сънища!

# 177
  • тук, на мястото си
ЧЕСТИТ  ЙОРДАНОВДЕН!

Да са живи и здрави всички  именници!  Весел празник!

# 178
  • София
Привет, красавици! Честит ни Йорданов ден! На имениците - здраве!
БОРЯНЧИЦЕ, аз снощи си направих мълчана вода. Миналата година това, което си пожелах  лятото се сбъдна.
ГЪБКЕ, благодаря за следобедното кафе. Сега вече ще си имаш отмяна. Или по-точно влизате в график с варненското момиче. И да си спазвате графика, ей! Stuck Out Tongue Winking Eye
ДИДИМИТИ, честита ви придобивка! Ти слагаш сутрешното кафе, а ГЪБКАТА следобедното. Grinning
АЙША, и на вас честито. Мисля, че ще останете доволни. Ползвайте си я дълго време. Моята хлебопекарна има книжка с рецепти, навярно и твоята има. Разгледай я и започни от някъде.
ДЕБОРАНА, сега се сещам, че искаше рецептата за френски хляб. Ето ти я: Вариантите са два - за по-голяма разфасовка и за по-малка:
1. Вода 270 мл.                             170 мл.                           Продуктите се слагат в машината по реда на изброяването.
2. Олио 1 с.л.                                 3/4 с.л.                          Програмата е FRENCH.
3. Лимонов сок 1 с.л.                  3/4 с.л.                         До сега не съм го правила, но ще го пробвам. Успех!
4. Сол 1 ч.л.                                    3/4 ч.л.
5. Захар 1 с.л.                                 3/4 с.л.
6. Брашно - 2 4/5 чаши                 2 чаши
7. Мая 1 ч.л.                                     1 ч.л.
ГРАДСКО, ЯЖКЕ, тренираш ли и с по-дълги разстояния да се справяш? Как са внуците?
ПИПИЛОТА, браво на теб! Майстор реставратор си на манджите.
МАМСИ, Добре си решила да посетиш ендокринолог. Сигурно ще ти е от полза!
ТАНУ, радвам се, че сте си намерили кучо.
ТАНИТКА, не се кОси. Не е важно как ни наричат или как изглеждаме. По-важното е как се чувстваме. Имам млади хора, пациенти. прави са заспали. Гледат с рибешки поглед в една точка. А имам набори, дето очите им светят, имат планове за бъдещето, живеят си живота с хъс и настроение. Такива хора обикновено са дълголетни. Свиркай си, момиче! Поздрави на ДС.
Е, за сега стига. Малко почивка и поемам по задачите.
Прибрахте ли коледната украса? У нас стои обикновено до след Ивановден. Още й се радвам.

# 179
Привет!
Борянка, благодаря за напомнянето за мълчаната вода. Като не можех да заспя след вечерното кафе поне свърших полезно нещо.  Дай Боже да се сбъдне желанието ми.
Тази сутрин си измих очите с мълчаната вода и си напръсках стаите.
Приятен ден и празнуване на имащите повод.

Общи условия

Активация на акаунт