КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Вила Великула
Здравейте момичета. И аз направих мълчана вода, пожелах си и дано да се сбъдне.
Днес с водата си направих чай и омесих хляб за ММ.
Честито за придобивките на Дидимити и Айша. Със здраве да си ги използвате.
Поработих и сега мисля да почивам. И утре е ден все пак. За вечеря чакам комшийката да донесе риба. Не помня дали споменах, че с нея започнахме заедно режима и си разменяме гозби. Така е доста по-лесно и за двете.
Ставам да накисна зелената салата във вода да махна доколкото е възможно нитратите и ще почивам с филм или книжка.

# 181

Хайде на кафе на Йордановден! 😃😀
Живи и здрави да са имениците!

Дидимити и Айша ,да си ползвате дълго придобивките!

И аз направих за поредна година мълчаната вода.
Дано!

Днес пазарен ден.Купих си ябълки,лЕмони, орехи ,че торта Гараш за РД на малката щерка съм обещала,позаредих хладилника .
Каня се да правя пица .Накупих си продукти .Че като захвана като пицария ставам😃😀
Тави,тави.

Фло,май нямат край твоите задачки 🙄

# 182
  • София
Честит празник ,момичета!Честито на имениците! Да са здрави и благословени!
  Дидимити и Айша,честити ви покупки! Да ви служат верно и дълго.
  Гъбке и тук днес е пазарен ден.За първи път го посетих и аз и си купих различни плодове и зеленчуци.
  Фло, движа се всеки ден по едно и също време и по един маршрут.Целта е не увеличаване на крачките,а раздвижване и заякване на мускулите,за да хвърля канадката.Обнадеждена съм,защото вътре вече движа  по смело без тях.Тази сутрин пак я забравих в банята и когато се усетих,че съм без нея се оказа,че доста време съм си походила така.

# 183
  • София
С моята мълчана вода сутринта си измих очите, напръсках стаите и внучките, и полях цветята.
Изпълнявам ритуала от няколко години и все се вълнувам като казвам желанието си. Особено финала -  Реченото ми да бъде сторено!  И като си помисля, до тук желанията ми все са се сбъдвали...Тази година желанието ми е по-особено. Ще трябва да почакам до края на април. Обещавам ви, че стане ли, първо с вас ще го споделя!

# 184
Фло ,да не искаш бебе, тогава ще е за споделяне...

# 185
Честито Богоявление!

У нас разкичваме елхата след православната Коледа. Тача си я от детство до стари години.
Едно време в наше село имаше градска фурна и само на 24 декември можеше да се купи тесто заради Коледа.
Е, да, ама баба си спазваше старите дати и понеже тогава фурната не даваше тесто падаше голямо месене и въртене на колачета, питки, баници...
Хубава вечер!

# 186
  • София
Нагледах ви преди лягане и какво да видя?
БОРЯНЧИЦА ме усмихна с разни прогнози. Joy Мила ми дружке, задай въпроса по-конкретно. На кого да е това бебе???
Харесват ми такива закачки. Все чакам ЯЖКА или БОРЯНА да се изкодошат, но май музата им напоследък не ги навестява. Я се размърдайте, мацки. Приемам от всякакво естество закачки!
Хайде сега лека и спокойна нощ, а утре с хъс и нова мощ да подхващаме задачки. За закуска имам поръчки - бухти възглавнички и бухти пръчки Grinning
ТАНУ, Hug Мили спомени... Подсети ме нещо.
Какво ще кажете, ако започнем една серия спомени с нашите баби и дядовци. Помня, че ПИПИЛОТА беше написала нещо много интересно за своята баба. Хайде, момиче разкажи ни този случай и поведи хорото!

Гушкам ви!

# 187
Твое бе Фло  , на кого да е бебе сега на тези години.
 Да ви кажа ,лежа си и пея наум, с мои думи, наредих   и докато стана да запиша ,нищо не останало. Много текстове така губя ,като нямам секретарка да записва, може и секретар ,с плочки и мускули , навреме се сещам за такъв.
 Много имам спомени за моите баба и дядо. Ще си чакам реда.

# 188
  • София
Е, това е, като не влизам или пък чета по диагонал пропускам купона. На границата между Богоявление и Ивановден да честитя на всички празнуващи с имената Йордан, Иван  и производните им хубавият им празник! Да са здрави, щастливи и успешни в начинанията си. И специално на моя Иво -успех в новата работа.
https://www.youtube.com/watch?v=zwvB61ppugQ
А бре жени, вие умора нямате - готвене, чистене пък и пазаруване - няма край!! И аз откакто се простих с кафемашинката си Solak, сега съм на кубинка. Прави хубаво експресо. Като ми се пие каймаклия, горе при децата - тяхната го прави супер. И да ви кажа - не си взимайте от капсулните - от пластмаса са и при нагряване са доста вредни. Има някакви метални капсули за многократна употреба, но нямам отзиви от някой.
Честити покупки на Пипи, Айша, Дидимити -със здраве да си ги ползвате и да ви служат дълго безаварийно.
И аз постепенно си сменям ел. уредите в къщи. Пералнята и хладиника са сменени и дали миялната или фурната ще са следващия уред - който издаде пръв багажа. Май ще е миялната, като по експлоатирана. Препоръчвам хладилник Беко и пералня Електролукс - ако някой го интересува.
Мамси, за отслабване само яж без брашно и захар. Всеки ден поне ходене и разходки, колкото може повече. И противно на съветите ми, тази вечер си направих хляб без месене. Рецепти много, но аз пак от моята Краси  в Без престилка, но с точилка си взех рецептата. Стана, но щеше да е по хубав, ако вместо на 220 без да видя съм включила на 120 гр. Много съм мека Мара на вредните храни - обичам си ги. Само като бях на кетото  го спазвах, но не ми е по джоба. Но все пак трябва да се взема в ръце, че тези килограми са ми доста.
Яжка, радвам се, че ставаш все по-добре. На пролет ще тичаш  по задачи.
 Май дългото писане в тази тема е заразно. Не споменавам всички, но както казват "нищо лично".
Бъдете здрави, щастливи и весели празници!!

# 189
  • София
Така си и мислех, мила ми БОРЯНЧИЦЕ...Кого да заподозреш, ако не мен. Stuck Out Tongue Winking Eye Сигурно защото на секс палавница ти приличам, та затова Stuck Out Tongue Winking Eye Прочетох написаното на гаджето, а той само се усмихна под мустак...С годините доби чувство за хумор.
Когато се женихме си бяхме обещали поне 3. Имахме снимка на сватбата с 9 дечица. Е, не можахме да изпълним обещанието на 100%, но човек не може навсякъде да е отличник. Мислех да се шегувам с теб, а виж, че ще звуча сериозно. Когато навлязох в онази, специалната възраст,бях на 53. Един ден се замислих, че повече няма да мога да раждам деца. И изведнъж се почувствах много, ама много стара. Добре че бързо отмина тази ми мисъл.
След две години дойде първото внуче, след още две второто, след още три третото и след още две четвъртото внуче. Да са живи и здрави!
Сега си мисля, че спокойно е могло да изпълним обещанието. Даже искрено съжалявам. Ще чакам правнучета.
МАЙЧЕ, сблъскахме се на портата. Моля, път на младите! Grinning
Вече е Ивановден. Да са честити Ивановците и производните. Поздравявам МАМСИ, Иван на РИМАРЧЕТО, Иво на МАЯ, щерката Йоана на АЙША, гаджето Иван и сина Иво на ИХА, внучката Ивайла на ЛУСИ.  Ако има и други именяци, нека се обадят и да почерпят, а ние ще им пожелаем Да са здрави и жилави като дрян, щом са наречени с името Иван
Хайде този път гася лампите, а вие се завивайте и заспивайте. Hug

# 190

Някой местен  е сложил снимка на църквата в моето село. Строена някъде 1865 пише ,кипял е живот там.
 Честито на Ивановците , живи и здрави да са!

# 191
  • Варна
ЧЕСТИТ  ИВАНОВДЕН  НА  ИМЕНИЦИТЕ! ДА  СА  ЖИВИ  И  ЗДРАВИ!  НАЗДРАВЕ!  Wine Glass

ЧЕСТИТ  ИМЕН  ДЕН  НА  НАШИЯТ ВНУК  ИВАН!  Kissing Heart
ДА  Е  ЖИВ  И  ЗДРАВ, ДА  Е  УСПЕШЕН, ДА  Е  ОБИЧАН, ВСЕ  ТАКА  ЧАРОВЕН  И  СЪС  СТРАХОТНОТО  СИ   ЧУВСТВО  ЗА ХУМОР!
ДА  СБЪДВА  МЕЧТИТЕ  СИ!   Flowers Four Leaf Clover

Wine Glass  Tropical Drink  Cocktail  Champagne  Beers  

Среднощен привет от една "възрастна жена"!  Nerd
А бе, знам си аз, че вече 26 години съм си БАБА и страхотно се гордея с внуците си, да ми са живи-здрави! Flowers Four Leaf Clover
Исках хем да ви се оплача от асансьора и Енергото, хем да се посмеем на факта, че дори паникьосана, заседнала между етажите, почти на 74 лазарника/след месец и половина/  и  ми дошло на ум да съм суетна!
Ох, като се сетя за ситуацията ме "присвива корема"!  Satisfied

Дидимити, Айша, честити ви покупки! Да пиете най-страхотното кафенце!  Coffee
И ние имаме две кафемашини, но ДС пие кафе от джезве, а аз горещ шоколад с мляко сгорещено на микровълновата. И той поскъпна, да му се не види!  Misc Gun
Аз най-после се реших- понеже нямам място за сушилня, да си купя сушилник с реотани. И той ще е поскъпнал, миналата година беше 80 лв., в понеделник ако е хубаво времето ще отида до един-два магазина за ел.уреди и да се информирам. Омръзна ми да чакам по три дни да ми се изсушат дрехите намятани на разперения сушилник в хола!!!  Дано да намеря.
Като простра на терасата, понеже съседите ни се отопляват с твърдо гориво, като прибера прането мирише на пушек, на комин, на баджа. Гадория!

Лека нощ!   Nerd

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 01:59 от tanitatania

# 192
  • София
Честит имен ден на имениците. Да сте здрави, щастливи и усмихнати.

# 193
  • Кубрат/ Пишурка
От кал да си Иван да си - казва народът!
Честит празник на всички именици! Да са здрави и късметлии! Няма да изреждам, че са много. Ще добавя само Ивлин към списъка!

# 194

Да са честити имениците, здрави и щастливи!
Нашите Иван и Йоана ще празнуват далеч от нас.
Снощи си взех пакетчето -върна се обратно. Ядосана
съм-точно един месец пътува. Исках да направя рекламация-всичко си бях попълнила и я подавам на моята бивша работа и контрольорката не ми я прие-гадост-пишело, че адресът не е достатъчен, но не можах да я убедя, че въпреки, че и тя проследи пътя на пратката и се вижда, че въобще не е стигала до Берлин не ми прие рекламацията. Връщайки се към нас изядох всичките сушени сливи дето ги бях изпратила за детето от яд.
Ще пробвам онлайн да се жалвам-каквото такова, но 40 години и 1 месец съм била в системата и на мен ми се случи като на много хора.
Приятен празник момичета!Извинявайте, че Ви се оплаках...но отвътре ми идва. Нали сме си от една къщичка.
,

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 11:00 от дидимити

Общи условия

Активация на акаунт