КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 565
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Вила Великула
Добро утро на Ивановден. Да са живи и здрави всички именници.
Фло, прегръщам идеята за интересни случки с баби и дядовци. Непременно ще напиша нещо, но сега поуспала се, пия чай и съм решила да посетя Пернишкия мол. Откриха го преди няколко месеца, но още не съм го посетила. В София избягвам да влизам по моловете, освен ако не е нещо належащо, въпреки че Парадайз е на метри от офиса ми.
Мислех да прибирам Коледната украса, но нещо ме размързя, а и ми е много красиво с нея. Отвън и отвътре цялата къща е осветена.

# 196
  • в сърцата на любимите ми хора
Честит имен ден на всички именици. Много здраве и късмет. Да обичате, да сте обичани и уважавани. НАЗДРАВЕ!
Благодаря на всички, които ме поздравиха.
Една скромна виртуална почерпка от мен за празника.

Мислех да водя домочадието днес на ресторант, но се оказа, че няма свободни места. Оставихме го за утре, но на обяд. Щерките заминават в странство и следобеда и вечерта ще стягат багаж. В понеделник ги возя до летището и след това потегляме с дребосъка за мама. Цялата седмица ще сме при нея, а таткото ще се грижи за Алекс. Мъжко царство ще бъде, от сега им блестят очичките Simple Smile
Хубав и слънчев да е денят ви, момичета!

# 197
  • Кубрат/ Пишурка
Ех, момичета! Нали знаете приказката За едни сватба, за други - брадва! На Тони племенникът е починал нощес. Те го чакаха и тя скоростно си дойде. Първо беше брат й 2 дена преди тя да навърши 60. След година си отиде и снаха й. А сега и големият им син. Дори няма 50! Съдба!

# 198
Мир на душата му. При нас бивша моя колежка и  жена на колега на сина(и двамата ветеринарни лекари, в университета се запознали и  готино семейство бяха ) ,почина тези дни на 49 от рак. Ходила на лекар, но решили ,че е киста, нещо друго и после станало късно  ,разсейките превзели тялото. Едната дъщеря 6 курс лекар, другата първи нещо друго.
Живот, това няма поправка и връщане, рекламация.  Няма и преживяване за близкиет,  затихва, но тлее завинаги.

# 199
  • София
Честит Ивановден на всички,които празнуват!От здраве и късмет да не се отърват!
 Фло,само специалната възраст те оправдава.Но с колегата сте много съмнителни.
Танитка,подсещаш ме как изкарах цял час в асансьор и то точно на рождения ми ден.От тогава на този ден не работя.
Майче,ти си ми пьтеводната светлина.Подготвила съм ти нов пакет с въпроси.
 Дидимити,когато сина ми замина за чужбина отначалото ползвах услугите на колегите ти,но колета пътува цял месец.По късно разбрах,че има разлика в обслужването на различните пощенски станции.Тогава най-предпочитана беше тази на спирката на трамвай 5 , Овча купел.Но аз започнах да изпращам с куриерските фирми и съм по-доволна от тях.
 Пипи,интересно ми е къде е Пернишкия МОЛ, нова сграда ли е или е в ГУМ?Аз съм учила в Перник и обичам този град,но за последно съм го посещавала преди 5 години.
 Бързам да напиша първа за баба,защото имам спомен само от нея.Другите са починали преди да се родя.Била съм 5-6 годишна,когато ме водеше на "излети" с кошничка ,в която слагаше сандвич,вода в стъклено шише от лимонада/от тия старите,помните ли ги?/ и парче бяло хасе с конци и игла,за да бродирам зад игла възглавничка.Тези възглавнички никога не бяха ползвнани по предназначение,но може би все още могат да се намерят запазени за спомен./Ако не ги е набарала дъщерята./Най-интересното оставих за накрая-"излетите " бяха до паметника в градската градина,който е точно срещу портаата на баба ми,най-много на 50 крачки. Сядахме на каменните стъпала върху нейната жилетка ,аз бродирах,а тя си четеше някаква книжка.Веднъж и рецитирах стихотворението "Аз съм българче"и тя се разплака.Ето го паметника,вероятно е сниман точно от пред нейнатаа порта.https://www.travelsofiawest.eu/pernikInterestingDetail/76

Бог да прости младите хора! Жалко е,когато си отиват без време.

# 200
  • София
За моята баба Цвета, родена през 1900 г.  ще ви разкажа, как няколко години след 9.IX. 1944, се записала да учи. Започнали са масово да ограмотяват населението.  Учила се старателно, защото искала да може да пише писма на тримата си сина, които напуснали Перник. Баща ми се изучил за летец и тръгнал по летищата на Родината. Чичо ми заминал за Прага да учи строително инженерство, а най-малкия брат на татко завършвал гимназия и искал да учи  минно инженерство. Та моята баба била много ученолюбива, давали я за пример и когато завършила обучението си получила награда - тетрадка, молив и хавлиена кърпа. Имаше и свидетелство. Пазеше си буквара, но ние го разпертушинихме от много разглеждане. Ето как тази обикновена селска жена е разбрала, колко е важно да е грамотна. Явно мотивацията й е била много силна.
ГРАДСКО ЯЖКЕ, Много ми е драго, че ме подозирате. Stuck Out Tongue Winking Eye Изпаднем ли извън подозрението, кофти работа...ПИши ни бегАли

# 201
  • тук, на мястото си
Честит Празник на всички, носещи това прекрасно име!
Бъдете здрави, щастливи, изпълнени с любов и щастие !

# 202
Дочетох една книжка ,която едва ли ще е популярна да се търси като разни други. Уж скучна ,но не дава да спреш. Уж без любовна , но пълна с любов.
 Да не ви мъча, разказва се за жена, която е  писатели  редактор на книги. при загуба на бебето си загубва и обоняние  и вкус. Никакъв мирис не достига до нея, никакъв вкус не усеща, пие газирана вода заради  балончетата, дето прави , поне нещо да усеща.
 ще скрия текста , който иска да прочете само. Не  е приятно четиво.

Скрит текст:
Няма да разказвам, всъщност редактира книга на известен автор ,но загубил себе си и  таланта си ,станал  комерсиален, жена му го напуснала с детето му, защото не го познава вече.
 Та тя го тормози да направи книгата шедьовър, излъга ,че разпознава ароматите, казва се "Петте ароамта на нашата любов" и работи с една парфюмеристка, която дава аромат на всяка от петте глави. Лентички ,които читателят да помирише като изчете текста. Та излъга ги ,че усеща и има нужда от още доработка на аромата.
 Призна си ,те я  стресираха  , върнаха си , и чудо, върна се усещането  и, стана отново нормална ,та се разбраха и простиха.
 За какво го разказвам -заради текстовете какво чувства човек ,лишен от сегивата си. Как реагират околните на това.Много ми бе полезна и се радвам , че я намерих.
Липсва, стресира ,тормози те, променя те ,срива те, мачка те, ядосва те,  и т. н. всяка липса ,на това ,дето трябва да получиш по рождение и загубиш някак, нещо по право да ти принадлежи ,не зависи от  желанието и  устрема , труда ти, личностните ти качества - яко липсва и се чувстваш прецакан.
 И борбата да потушиш пламъка на недоволството ,негодуването,  срама и т.н. е голяма. Много сили отнема ,срива те, и пак  и пак , всеки път като се надигнеш.
 Та така.

# 203
Честит празник на имениците с най-българското име!
Здраве и благоденствие !🍀🍀🍷🍷

Борянчице,бях си я свалила тази книга,започнах я и реших,че няма да я чета .
Чета за удоволствие и разтоварване.Бягам от подобни четива .Чувствам се тягостно и т.н.

Приключих с пицарията .
Чакам си гладните 😀

Имам много спомени с бабите и дядовците ни,но изведнъж се сетих за прадядо ми - дядо Киро,всъщност дядо на майка ми .
Той ме научи да играя сантасе и една забравена игра - скамбил.
Бях в първи клас.Като отида в бабини ,той ме чака с нетърпение.
Седне на малкото столче,подаде на мен и едно в средата за масичка.И започваме картите😀
Участник в Първата световна война .Бил е пленник при французите,та поназнайваше и малко френски .
Така и до края на живота си ходеше с потури и пояс .
Нямаше горкия зъби,а обичаше орехи .Слагаше ги в една чиста носна кърпичка и ги начукваше с едно чукало дървено,което той си беше направил.И аз чакам да счука орехите и да си хапна.
Мили спомени .♥️
Друг път за баби и дядовци.♥️

Приятна вечер на празнуващите!

На всички останали - също!

# 204
Аз я преживявам тази книга  и ми бе като огледало ,да се видя в нея. Просто споделих.

# 205
  • София
Добър вечер на Ивановден!
Да са живи и здрави днешните именици! Да си носят с гордост името.
Довечера пийте по едно за здравето на Ани, нали е Иванка под прикритие.
За бабите и дядовците май съм писала, но пак мога.
Но няма да е днес - сега се боря като прасе с тиква с новата хлебопекарна. Уж имам понятие от при Ани, но е по-различна - чета и пробвам какво ще излезе. Тя направена като за професори, но ще я изуча. Нарочно изчаках събота вечер за да съм сама. Че Пл. като е тук само ще се върти наоколо, ще дудне и нарежда като дрът свекър. Не знам защо към всеки нов уред подхожда със съмнение. И то не в уреда, а в това дали ще мога да го управлявам аз.
Нали сме от скоро с климатик - за месечното чистене на филтрите нямаше как да се кача на стол/стълба с болното коляно. И той отказва, не разбирал, не можел, ще го счупел. Накрая се принудих да ръчкам по климатика с дългата дръжка на метлата за да отворя и сваля филтрите. Миенето и сушенето лесно, но слагането беше проблем после. И само сумти докато се мъча. Накрая ги закрепих някак си и затворих капака. Малко е на криво, но работи.
Вчера мина ЯМРто, много се страхувах, мислех, че цялата ще ме набутат и затворят в тръба. Но се оказа, че имат и частична машинка за крайници и оживях. Не беше неприятно, гледах настрани, те пускат някакво филмче да се разсейваш. Но образната диагностика в Софиямед е в мазето. Докато чаках чак лошо ми стана, че съм под земята. Добре, че Пл. дойде и ме спираше да не избягам. Та не е съвсем черен, има и добри страни.
Борянка, ще я видя тази книга. Все се каня да те питам имаш ли "Майката на дъщеря и" - Д. Петрова. Ще ми е интересно да я прочета в ел. вид.

# 206
Българските са трудна работа.

# 207
Честит Ивановден!
Да са живи, здрави и успешни имениците и близките им!

# 208
  • София
Да дам отчет за първото хлебче.
Стана, външно се изпече добре. Машинката е почти тиха, за разлика на тази при Ани. Но там е друга марка.
Само че, с големи усилия успях да извадя изпечения хляб от ваничката с бъркалките.
Мирише вкусно, но предвидливо съм си измила зъбите и няма как да опитам.

# 209

Добро утро на Бабинден! Бъдете здрави и имайте сили поне до правнучет!

Общи условия

Активация на акаунт