КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета! Да Ви се оплача-изпратих колетче за Коледа с тоалети за внучката в чужбина. Близо месец и се надявах, че поне за Новата година ще стигнат. Синът ми и той проследява пратката и ми съобщи, че се връща обратно при мен. Не ми се вярваше, но днес се уверих-звънях в управлението на пощите в София и ми потвърдиха. И сега ще трябва да правя рекламация и да чакам официален отговор за причината за недоставка. Аз от пощите избягах и сега ще им се жалвам - крайно неприятно ми е. Жалкото е, че не можах да зарадвам внучката.
Здраве да е. Вече ще ползвам Спиди за по сигурно.
Радвам Ви се на празничните подготовки.Аз напазарих днес и го карам лежерно без настроение.
Предвестниците на пролетта много са подранили при Вас.
Явно топлото време ги подлъга. А розите цъфтят ли цъфтят по градините. И у нас  днес ми цъфна мини розичка бяла. Имам си цветна градинка в хола.

За посрещането на Новата година дано няма болни и да Ви е весело.

# 91
  • София
ДИДИМИТИ, не се ядосвай! Същото ми се случи и на мен преди няколко години със Спиди. Даже им платих за връщането на колета. Вдигнах голяма пушилка, та после ми върнаха парите и за двете направления. И ми се извиниха официално. АЙША ползва някакви куриери и е много доволна от тях. Ще ти ги каже, за да ги ползваш и ти.
Днес направих корите за Добуш тортата. че вчера не успях. В момента правя руската салата, но си дадох малко почивка.
За сега толкова. Може би после пак.

# 92
Да се обадя и аз.
В момента варя сироп за баклавата,която направих преди два дни.
Направих и един традиционен сладкиш за нашето фемили,който не обичам 😄
Руската салата е готова.Дегустирахме я.Добра е.
Утре мръвките на барбекюто ще се приготвят от младата смяна - зетьове.
Баница с късмети от мама и т.н.

И нашите кокиченца са се подали,на са на едно по-усойно място и ще разцъфтят по-късно.
Мамси,смело ги засаждай в саксия или сандъче.Като съм вземала пръст за една кашпа най-неочаквано ми цъфнаха кокичета преди няколко години.Сега са се увеличили.
Дано вече кашлюкаш по-малко !

Фло,нощта е наша 😉😄

Клечице,и аз си пазарувам отрано,че се нервя от блъсканици.

Най-важната дейност за днес беше,че си боядисах косата😄😁
Доста широк път имах .Като магистрала.Добре,че са цветните спрейчета .Спасяват положението.

Дидимити,не се ядосвай ами яко ги схокай.Може и да хване място.

Айша, намери ли рецепта за капама?
Тя е толкова разнообразна,че както и да я направиш,като всяко нещо приготвено в гювеч ще е вкусно .

Грети почивай си,че ваканцията и се вижда края.

Диди,като загледам някой сериал редовно се сещам за тебе.
Двете май сме най- киноманки 😀😍
Приключвав с писаниата и продължавам с дейностите си.

Лека и спокойна нощ за всички .

Нашата глезла 😍😍

И още десетина красавици и красавци навън 😀😀

# 93
  • София
Дидимити, аз ползвам или Спиди, или Арамекс. Но за големи кашони, около 30 кг излизат 45 лв. Арамекс идват и го вземат от адрес, на Спиди ги мъкне Пламен и мърмори.
Иначе с БП изпращам мартенички и коледна картичка всяка година, по отделно разбира се. Ани много обича картички и дудне ако ги няма. В плика с мартениците съм слагала боя за яйца и ваденки. Винаги ходя в Централна поща и искам препоръчано писмо с обратна разписка.Идват за около 7 дни, мушкат ги в пощенската кутия. Предполагам, че твоя пакет е бил по-широк и не е било възможно да влезе в кутията. Заради това са го върнали, ако не е имало човек на адреса. Като бях при Ани мин. година ни се случи същото, но с Амазон. Поръчали си 2 чифта дънки с доставка в пощенската кутия. Докато поръчваха плахо се обадих, че няма как куриера да ги натъпче  там, но ме срязаха като кисела краставица.
Ами пратката дошла докато сме навън и я върнали.Куриера си е прав - няма кой да я получи, няма как да я бутне в кутията, а той отговаря за нея.  После се разправяха да им сторнират парите в сметката.
Аз вчера закалявах гювеча с вода във фурната.
Днес реших да пробвам как пече - направих нещо като постен гювеч. Претърпях пълен провал и за утре ще наредя 2 -3 тави върху открития реотан за да не  загори. Капака е ясен - обърнат навътре за да не го пукне горния реотан при печенето.
Купих си и 3 вида баклава от турски магазин на пазара в Младост 1. Иска ми се сега да я опитам, но ще го мисля.
Габката,  червените столове са много удобни. Последните 12 г. в работата изкарах на такъв. Периодично ни купуваха офис-столове с колелца, но все се чупеха. Следва трудна процедура за бракуване, писане на молби, после обяснения и др. А от червените имах 2 за посетители. Ами работех си на тях, не съм имала проблеми. Даже ме похвалиха, че при цитирам"дебелата колежка как не си чупи офис-стола, а вие кльощавите все падате от тях?"
Мамси, благодаря. Не съм го гледала този сериал, но ще го потърся. Аз сега съм на Хари и Меган, мъча го, не ми е интересно.
Накрая минавам на От местопрестъплението - изпитано е.

# 94
Еййй!  Оправни жени сте!  Всичко ви е готово!   Адмирации!
Аз съм готова някъде около 1четвърт. И утре е ден!  Моите дЯца  и унуци  идват на 1-ви, защото на 31-ви са с компании.  
До момента съм изпекла само блатове за торта. Утре ще бъркам кремове и ще я сглобявам.Ще пробвам рецепта от новата ми  кулинарна придобивка.
Сварих картофи за руска салата, която обикновено на 90% изяжда син номер 2, който много я тАчи. Утре следобед  ще я режа,а майонезата слагам чак  преди консумацията..
Извадих месото от фризера  - пържоли от рибица и ребърца.  Утре вечер ще ги наредя  в йената  с гъбки, топено сиренце и сметана. Рано на 1-ви във фурната на бавно печене  и до обяд ще е готово. Докато се пече, ще омеся питката.
Ако не ме домързи, утре може да направя баница със сирене и масълце,ама с мое производство на кори,които дърпам с ръце. Нещо като за тутманик,но  не съвсем.
Утре преди обед се каня да посетя центъра малко да видя Ора,а те да видят дзвер.  После   ще се вихря  кулинарно. Вечерта ще съм сама и докато гледам ТВ, довършвам ,каквото трябва  и всичко ще е ОК. Само токът да не угасне, защото и такива изненади е  имало.  
Моята празнична вечеря още не съм я измислила. Както казах - и утре е ден.
Толкова до  момента и за  след това.
Лека нощ, приятелки! Отивам да почета и ще спя. Майка ми казваше   "Сетила се пред Великден в събота" (т.е.късно), та и аз пред Нова година в събота ще съм "работна Трена".

# 95
  • София
Май забравих да ви кажа, че снощи тържествено изпратихме Виенската филхармония. То бяха прегръдки, целувки, благодарности. На сватята за Коледа подарихме масаж и фризура. Онзи ден я развеждах насам, натам. Остана много доволна. И пак не пропусна да каже, че ако има къде да живее, би дошла да живее в София. Мили Боже, казвам си, един от там да иска да дойде насам. Но какво пък? Какво ни е на нас? Много сме си готини!!! Тя с пенсията от 1 200€ може на хотел да живее. Нооо...остаряваме вече. Няма приказки за пърхащи пеперуди, за ухажори. Сега си говорим за австриеца Алцхаймер. Пу,пу, да не чуе дявол.
Мислех да сглобя тортата, да, ама не. Забравих да купя лимони, а са ми нужни за крема. Остана за утре. Поне нарязах материала за руската салата. Утре ще я избъркам и готово. И ние ще сме на пържолки с гъби и пюре.
За Обяд ще направя виенски шницели и пържени картофки. Тортата е от Неделя. Имаме рожденик. Ще почетем гаджето на обяд, а вечерта ще изпратим старата и ще посрещнем новата година. Родил се е на 31, но на свекърва ми казали, че на 31.12 не записват - може да си избере на 30.12. 1950 или 1.01.1951. Тя избрала да си остане в годината, в която се е родил. И така известно време след като се оженихме празнувахме на 30, беше голяма умора. После се намесих в тази работа и въведох честване на деня, в който се е родил. И така от тогава насам. Жив и здрав да ми е, да ми подари още много години обич, уважение, да ми е опора и утеха. Е, и аз на него, де. Grinning
ГЪБКЕ, ти си имаш голяма армия от помощници. Чудесно е това!
АЙША, не му се бой на гювеча. Слагаш го в студена фурна и постепенно увеличаваш градусите. Ще ти се получи.
ГРЕТИ, ти ме смая колко работи си оставила за утре. Ще се справиш. Знам си те аз тебе. Печена си! Усмихна ме с думите на майка ти. Grinning
Лека нощ, милички. Утре с нови сили и настроение да се приготвим за изпращане и посрещане!

# 96

На границата между времената ,тоест датите ,честито с една торта дето да се хареса  и на двамата, Фло. Да е  здрав, прав и щастлив да го правиш този мъж още много години!
 Ние ще я караме скромно ,че хладилникът пълен. Няма смисъл да се изхвърля храна, по малко, скара вероятно и салати.

# 97
Добро утро и от мен!
               Фло,да ти е живо и здраво гаджето и още много години да сте ръка за ръка ,да се радвате на успехите на обичаните от вас хора!
               За виенската филхармония - как няма да иска да живее в София та тук вие тичате около нея и май тя нищо не пипва.То и аз така живея където ми кажат - всички около мен,процедури,масажи,прически,че и покрай кухнята не минавам,а ми поднасят,че и разходки и забавления.Направо - живот , здравей!
              Айша,това с обърнатия капак за първи път чувам.Аз обикновено нареждам всичко,слагам си капака нормално и поставям в студена фурна.Фурната си включвам на Т,на която ще пека и не увеличавам градусите,а са си постоянни.Няма проблем.На капачето има малка дупчица и понякога я залепвам с тесто.
              Като чета какво готвите и свят ми се завива.Никога не приготвям от предишни дни.Всичко правя на деня или както казва майката на K.A.G. - "Сетила се пред Великден в събота" Yum Може да е късно,но пък всичко е топло и е готово точно в нужното време.Баклава имам от Коледа.Сега си пия кафето и след час ставам и правя баницата.Питката се меси от пекарната късно след обяд та като я изпека и веднага я слагам на масата топла.Салатите са бърза и лесна работа. Сладкиши - от магазина.Пържоли,ястия приготвям преди питката,докато пекарната меси.При това гледам филм или си пускам любима музика докато се занимавам с приготовленията за трапезата.Двамата ще бъдем,а децата идват в първите минути на НГ.Успяхме да си намерим и червено шампанско.Традиция си ни е на всички празници шампанското да е червено,а то се оказва кът на пазара.
             Весело посрещане на Новата година и щастлива,богата,здрава да е!

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 12:29 от Didia

# 98
Фло, да ти е здрав,обичан и щастлив рожденика!🍀🍀🎈🎈🎂🥃🥃
А ти си му късметът!♥️

Аз си действам по задачките.
Днес нямам много работа.
По-късно ще напълня пилето-пуйка 😃 да е готово за утре.
Докато стоим довечера ще се сготви .
На Нова година не слагам хвъркато на масата.
Суеверие мое.Е, казвали са ми го де.Бабите ми ,та и до ден днешен го спазвам .

Диди, червено шампанско и аз обичам!
Имам спомени от бели покривки и червени точки 😉😄😄

# 99
Последен ден, последни часове от старата година....

Да честитя рождения ден на гаджето на Фло - да е жив и здрав и да се радват един на друг, на деца, на внуци , защо не и правнуци да разхождат!

Хубав последен ден, момичета! 
Яденето не прави празника - правете, каквото най - обичате, с хора, с които ви е приятно, независимо реално или виртуално...
Нека последните часове на годината си доставим радост на душичките, кой каквото го радва - ядене, пиене, пеене, говорене, разхождане, мързелуваме и всичко, което ни е приятно...
Хубав следобяд и приятна вечер!
До следващата година Simple Smile, може би Simple Smile.

# 100
  • тук, на мястото си
Фло, честит да ти е рожденика!
Да е жив и здрав, да сте щастливи и заобиколени от деца и внуци!

Приготвям се и аз малко по малко. Съобразявам се с малката внучка, тя ще е при нас, уж каквото тя яде. Подготвих тестото за баницата и сега докато спи помощницата ми ще я раздърпам.  Мариновах  пържолките и след баницата ще ги хвърля в печката, салатките млечна и картофена, млечна баница за десерт и това е.

Весело посрещане на Новата година!

# 101
  • София
Весело посрещане на 2023 г.
Да бъде здрава и спокойна!

# 102
  • София
Фло, да е живо и здраво гаджето! Да се разбирате и да гледате правнуци заедно.
Дидиа, за капака на гювеча - фурната ни е малка, тип Раховец. И за да не опира в горния, открит реотан така ще го ползвам. Като не помислихме и не я измерихме преди да го купим. Тикнах го преди малко, да видим какво ще се получи. Пл. уж много искаше капама, сега заяви, че ако не му хареса няма да яде.  Ако ще....
Весело изкарване на всички.
Аз ще съм наоколо.

# 103
Айша,аз пък си помислих,че има някакъв специален чалъм при гювечите дето не го знам. Yum
               Питката ми се пече и исках да я направя красива,ама ММ каза,че не иска фигурки да яде,а хляб та сега е обикновена кръгла,бабина питка. Друго всичко е готово,а аз гледам филм и поглеждам към фурната,че да не се наложи да ядем изгоряла питка.Занесох тесто и на малката щерка и дадох наставления за оформяне и печене,че  зетя искал питка.
               Още веднъж пожелания за много здраве,спокойствие и благоденствие !

# 104
  • София
У нас все още се подготвяме. Тиквеникът се пече, а питката втасва. За пръв път правя памук погача. ще видим как ще бъде.
Пиша, пиша, пък тичам до печката. Нещата напредват. Тиквеникът е готов, питката почти. Пържолите също. Гарнитурата и тя е готова. Остана само гъбения сос. Голямо тичане за едното ядене. Добре, че щерката сложи рамо.
През Новата 2023 ви пожелавам преди всичко здраве, а заедно с това и мир! Всичко друго ще го имаме, ако имаме здравето и е мирно небето.
БОРЯНЧИЦЕ, уцели тортата. Прекрасна е!!!
На всички, които ми се обадиха по телефона и поздравиха тук гаджето - огромно благодаря! Да сте ми живи и здрави, мили другарчета!
Хайде, пак отивам в кухнята.
Среща догодина. а може и по-рано. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт