Войната на буквите

• 31 141
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Довечера ще се "образоваме" още ми се струва.
За говора на нашите предци през 10 век и други работи...

# 541
Виждам, че темата е 37 страници, дали ще ни стигне за довечера, а утре съм в офиса и няма да мога, може би трябва да я подготвя и пусна по време на серията. Има ли опция тук да се остави като чернова Joy и после да се пусне?

Ами то не е мн и по романа май, щото казаха, че уж бил по романа, ама не съвсем нали, само вдъхновен.
Да бе, то и Франкенщайн така е бил сглобен, оттук-оттам са вземали и слагали парчета.

# 542
изчакай да свърши епизода и тогава я пусни - дори и да прескочи с няколко страници 50те, не е чак толкова притеснително; няма чернова

# 543
Довечера ще се "образоваме" още ми се струва.
За говора на нашите предци през 10 век и други работи...

Относно говора, мен пък ме стъписва това, че мога да чуя конктетния регион, от който са родом актьорите и дори различните софийски говори по квартали се разпознават. Чувствам се като Дж. Б. Шоу...

# 544
  • Галифрей
Аз утре ще гледам епизода на спокойствие да видя колко ще бъде кридж 😂

# 545
Вижте му последния пост на Бахаров в инстаграм. По-добре е нищо да не казва и пише, да си споделя клипове и снимки, но тези коментари.... Аз никога не бих писала разни обиди по профилите на актьорите, всъщност каквото и да е не бих писала под техните снимки и лични страници, не съм видяла и други да пишат и да ги обвиняват в нещо. Затова има страница на сериала във фейсбук, да си пишат хората мнението и да го обсъждат с други зрители. Не знам защо актьорите трябва да се впускат в разни словесни битки, а пък арогантността още повече отблъсква.

# 546
😆 добре, че има Гугъл преводач. 😁😆

# 547
  • Бургас
Много е оригинален, няма що...! И защо на старогръцки!? В двора във ВЕЛИКИ Преслав са говорили на старогръцки ли ... си мисли Бахаров...
Все повече си мисля, че дори тук в групата за коментари, ако се "понапънем", ще излъчим 10 души измежду нас си, които биха могли да родят нещо по-нормално и здравомислещо като творчески продукт или поне по-адекватна историческа консултация за епохата! 🤔

# 548
Вижте му последния пост на Бахаров в инстаграм. По-добре е нищо да не казва и пише, да си споделя клипове и снимки, но тези коментари.... Аз никога не бих писала разни обиди по профилите на актьорите, всъщност каквото и да е не бих писала под техните снимки и лични страници, не съм видяла и други да пишат и да ги обвиняват в нещо. Затова има страница на сериала във фейсбук, да си пишат хората мнението и да го обсъждат с други зрители. Не знам защо актьорите трябва да се впускат в разни словесни битки, а пък арогантността още повече отблъсква.

Трябваше на иврит или на сирийски, нали Баян каза, че цитира Платон на тези два езика. Сурсувул няма да пада по-долу, я!

# 549
Като се сетя каква мъка ще е с говора довечера и направо се чудя дали да гледам. Но няма да мога да се сдържа като си се знам.
Та ще се мъча, то се е видяло.
Качват ли ги някъде тия серии?

# 550
  • Галифрей
Като се сетя каква мъка ще е с говора довечера и направо се чудя дали да гледам. Но няма да мога да се сдържа като си се знам.

Дам в канала на БНТ youtube  всеки понеделник 12:00.

# 551

Дам в канала на БНТ youtube  всеки понеделник 12:00.

Супер. Мерси.
Ще видим сега Баянчо дали ще я води на танци византийката 😆😆😆

# 552
''Език свещен на моите деди'' и ''Криворазбраната цивилизация'' са ми тези в едно, целият им екип.  Това е част от извъртането и начина, по който се правят на луди, че сме искали архаичен език. А може пък Бахаров да иска да покаже, че знае, че цар Симеон е бил наричан от ромеите полугрък, заради перфектното му владеене на гръцки и заради образованието му в Магнаура.
Но явно в сериала, в който трябва да видим силата на българските букви и че това е най-старият писмен славянски език, могат да говорят само на разговорен уличен език, а другите варианти са английски или старогръцки.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 18:11 от T.Valcheva

# 553
Пост и от Теодора Духовникова. Тя е по-сдържана. Относно поста на Захари какво да кажа.. понякога е хубаво да замълчиш..

# 554
От Фейсбук:

Общи условия

Активация на акаунт