Войната на буквите

• 31 139
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Joy Таз пък, дет се вика Joy Духовникова къде го видя този величествен Деян Донков Joy  Величественият беше Валентин Танев и неговият Лакапин.

Според мен ще видим още намеци между царицата и брат й, няма ли да се изкажат, че и това е човещинка? Никой не ги е видял, може и така да е било! Thinking

Аз се възмущавам много, защото го очаквах с повече от нетърпение, даже го сънувах преди да започне. И моля, кво речи? Хубавият ни разговорен български език? Ами тогава направо да пишем книгите и учебниците на разговорен език? Да са чували за художествена стойност и дълбочина на изказа?

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 19:07 от T.Valcheva

# 556
Ммм, нагъл Бахаров! Той ги обича тези работи.

# 557
Това са аргументи тип чучело/сламен човек. Правят се на ударени, че зрителите критикуват артистичните решения да се говори на осъвременен език и да се представи Симеон като човек от плът и кръв.

Всъщност зрителите нямат против нито едно от двете решения, проблемът е в реализацията им. Гледали сме чуждестранни продукции и знаем как се прави на високо ниво.

П.П. Зрителските изисквания и към чуждестранните продукции се вдигнаха супер много последните години. Ако преди време “Тюдорите” си бяха напълно приемливи, такъв сериал днес ще отнесе яко критика и присмех, колкото и да са секси и харизматични Натали Дормър и особено Джонатан Р. Мейерс Sweat “Троновете” вдигнаха много летвата, въпреки че е дори не е исторически сериал, както и някои филми като последната “Емма” по Джейн Остин, в който костюмите са едно към едно с реалните от епохата (и въпреки странните рокли и клинове за мъжете беше голям успех).

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 18:34 от Clare

# 558
Захари към всеки, който изрази градивна критика за сериала

# 559
Защо ли не се учудвам? Бахаров има огромно самочувствие, а аз лично никога не съм разбирала защо хората го спрягат за толкова добър актьор. Никъде не ме е впечатлил. За момента и в този сериал важи същото.

# 560
Засегнали са се Smirk,  иска се интелигентност и да не се вземаш толкоз насериозно, за да си признаеш издънките. Малко от малко да си помислиш, че щом толкова хора са на друго мнение , може и да бъркаш някъде. Няма как да стане. Имат се за " големите актьори " , нито Духовникова, още по-малко Бахаров са близо до истината.

# 561
  • Галифрей
Тоз пък 😒 Аз никога не съм го харесвала но ся гордо ще пише в cv-то че е играл в “ Играта на тронове” както и българската ми версия. Голям праз.Удрят се в гърдите,че са големите 😒
Аз се възмущавам,че не са събрали Камен Донев и Валентин Танев.

# 562
Много нагли изказвания на сценаристите, интервюто е във фейсбук страницата на сериала, може и да е пуснат линка по назад в темата. Дискриминационно на база възрастов критерии обявиха, че младата аудитория, която видите ли не била обременена (може би визират старите филмови продукции за средновековието и соц строя) харесала сериала, докато другите демек възрастните те не, за използвания език също отчаян опит за оргиналничене.

# 563
Ох, наистина нагли и тъпи.

# 564
  • Бургас
Ох, аз сега изгледах интервюто в "Библиотеката". Не знам кой вариант е по-лошият:
1. Тези хора са неадекватни и не разбират за що иде реч сред редовите "драги зрители"( не ми се вярва).
2. Тези хора са изключително на ясно, но се правят на неразбрали.( Доста нагло и високомерно.) Нарича се демагогия.
3. Чак срам ме хваща, като слушам изкуствената приповдигнатост на водещите интервютата. ( Хляба си вадят, знам...)
4. Мисля, че всички са наясно, че Теодора Маркова би трябвало да е научила по време на обучението си по журналистика и масови комуникации, че всичко е пропаганда. И като й слушам тезите, точно тя е мъничкия Гьобелс на троицата сценарна. Тя ми звучи особено политкоректна- опазил я Бог, някой да я заподозре в патриотична гордост...

AniSim - да много грозно - и тези разделят и владеят . Стари срещу млади. И красивата дума изчегъртване - цели два пъти за 2 минути...

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 18:53 от lady Koup

# 565
Аз не виня актьорите толкова, а по-скоро всички останали по веригата - сценарист, режисьор(и), реквизитори, озвучители, хората с декора (не знам какъв е терминът). Същите тези актьори съм ги гледала в чудесни постановки и роли, но материалът, който им е даден е класа, съответно те могат да се разгърнат.

И стига с този аргумент, че сме малки и бедни и да се радваме на малкото. Желязна завеса отдавна няма, българите сме част от глобалната публика и гледаме същите неща като хората в Лондон, Кентъки и Палермо. Малките държави като Португалия и Ирландия не правят исторически епоси сами, а се колаборират с Испания, Франция, Великобритания и т.н. и стават чудесни неща. Но ние държим всичко да е родно производство.

# 566
Значи да не виним актьорите казваш,понеже те са били принудени да се продават за пари...! Yum

# 567
Значи да не виним актьорите казваш,понеже те са били принудени да се продават за пари...! Yum

Хаха не, всеки е свободен да се продава за каквото иска. Имам предвид, че дори Джак Никълсън и Антъни Хопкинс не могат да спасят потресаващо бездарен сценарий и сюжет.

# 568
  • България
Предпочитам родно производство по много причини.
Определено предпочитам Деян Донков да е цар Симеон, а не Уил Смит, например.
С търпение и време, градивна критика и нашите сериали ще станат добри.

# 569
  • София
Аз не искам Зоран Петровски да е режисьор на сериал точно за буквите, ама ей на. Такъв е.
То като не познаваш историята на един народ, не ти идва от вътре, и македонец ... Да бяха взели някой грък, знае ли човек.

Общи условия

Активация на акаунт