Войната на буквите

• 31 126
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Хах да.. македонецът сигурно е доволен от крайния продукт..

# 571
С търпение и време, градивна критика и нашите сериали ще станат добри.

Аз това от половин век го чакам, ама на – животът ми ще свърши, а на чакането краят му не се вижда...

# 572
  • Бургас
Захари Бахаров вероятно си мисли , че много рафинирано ни се е подиграл, а ние дори не сме се усетили! 🤔 Обаче😉, сравнително бързо се намериха хора да разпознаят  текста на гръцки!
Оказва се, че цитира Етеокъл от "Седемте срещу Тива" на Есхил... Може би герой, който е играл, не знам. Ако е искал да каже нещо по същество, да беше го направил. Но така нищо не променя. С оригиналничене можеш да заметеш проблема, но не го решаваш...

# 573
С търпение и време, градивна критика и нашите сериали ще станат добри.

Аз това от половин век го чакам, ама на – животът ми ще свърши, а на чакането краят му не се вижда...

Трябва и някой да се вслушва в критиката. А те реагират като ощипана инфлуенсърка или Николета Лозанова (онли год кен джъдж ми).

Сценаристката се радвала, че необременените млади харесват сериала Joy  Госпожа, за разлика от вас, много от критикуващите нямаме нито ден прекаран зад Завесата Innocent Именно по-възрастните около мен са по-безкритични. Ама те и турски сериали гледат.

# 574
Ама каква е тази наглост! Тези за какви се мислят! Не са най-великите, нито ще бъдат!
Сериалът им не става, поне да си го признаят. Много грозно поведение. И тези хора се наричат професионалисти. Направо не знам как досега не са ги уволнили.

# 575
Значи... Първо имам се за от младата аудитория все още нали😆 и второ не съм гледала нито един стар бг филм.
Ама нито един принципно. Не ти царски, не ти Стефан Данаилов, не ти Парцалев, нищо.
Не, че не съм опитвала. Опитавала съм. Спирам ги на 10 минута и това е.
Не мога да изтърпя говора, атмосфера. Не са моите.
Щото нали са казали, че сме обременени. От кое пита аз?
От комунизма, от старите бг филми, които аз не съм ги гледала😂
Ами доообре.
На Бахара му се вдигна много самочувствието като го показаха  за 2 сек в "Троновете".
Честно казано  съм достатъчно широко скроена, щом простих "Ема" от 2020 и "Въздействие" от 2022 с Дакота(в която представиха Ан Елиът като отчаяна стара мома-пияница).
И те клонят към нула откъм автентичност и епоха.
Обаче пипнати отвсякъде, красота, актьори, похвати, артисцизъм, гледки, похвати, добра игра, добър сценарий, остроумие.
Да... сранявам несравними неща, знам.
Но ето един прост пример, че дори и да има издевателства над сценария и пълни свободни съчинения (в случая по Джейн Остин) пак им прощавам щото е направено като хората.
И не са си позволили да използват съвременен америакнски език нали, придържали са се към маниерите от епохата на Регенството.
Еми... ей за това говорим.
Аз съм се подредила.
Тръпна в очакване.
И детето(5 години) е с мен 😆
Та, ще гледаме.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 21:00 от Caroline_Bingley

# 576
  • Галифрей
Аз съм от младата аудитория и не ме грабна. Спомних си като видях за първи път поста на Духовникова за буквичките, аз гледах профила й за снимки за ДГ с2 и виждам как лежи по кимоно, аве нещо такова приличаше 😂то са краци и тн. и си викам брей тя е снимала българка в Азия ли? Самият декор и тн ми изгледаше съвремен.
Но както й да е аз винаги съм искала българска период драма сериал или филм както чехите си правят.

# 577
Трябваше да му отреже главата, но и това беше ок Joy за миг помислих, че ще му се размине да противоречи на царя. Понеже и другите съветници супер много си позволяват и им се разминава.

реплика. ''Трябва да сме пълни идиоти, за да пропуснем...''  Weary

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 21:13 от T.Valcheva

# 578
  • Бургас
Аз не съм съвсем от младото поколение и помня старите български исторически филми. Ами направо си беше жива мъка да ги гледам. Абсолютно нищо не разбирах какво се случва. Едни войски и конници се щураха насам-натам. Западните продукции така са направени сценариите, че и най нищо неразбиращите от история (като мен) да разберат събитията. За хубав сценарий не се изискват високи бюджети. Изисква се талант. Аз бих простила това да се говори по съвреминен начин ако ни превеждат през сюжета по интригуващ начин.

# 579
Явно ще залагат на пъшкания всеки епизод, а изнасилването абсолютно отвратително. Честно ли...

Прадядо ми е хан ... Joy до 9то коляно са ханове. Joy

П.С. Църквата много модерна, няма дори колони.....

# 580
Много ми хареса коментарът на Бахаров 😂👌

# 581
  • Варна
Аз не съм съвсем от младото поколение и помня старите български исторически филми. Ами направо си беше жива мъка да ги гледам. Абсолютно нищо не разбирах какво се случва. Западните продукции така са направени сценариите, че и най нищо неразбиращите от история (като мен) да разберат събитията. За хубав сценарий не се изискват високи бюджети. Изисква се талант.
Не знам кои имате предвид старите български исторически, аз се сещам за Златния век и Хан Аспарух /който за продукция от 1981 си беше нещо наистина мащабно/ - и двата филма ги харесвам и да е имало нещо идеологическо, не съм го разбрала, била съм дете. Но си бяха хубави. Останалите исторически за които се сещам, са тип "телевизионен театър" и според мен не влизат в графа кино или сериали.

Според мен таланти имаме, като актьори имам предвид, всякакви осветители, озвучители и т.н. технически лица също. С режисьорите не знам как стоят нещата, повечето хубави неща които съм гледала в наши продукции са крадени.  Липсва ни хубав сценарий.

Сещам се за Съни бийч - и актьорите бяха страхотни, и смешките се получаваха, ама някак историята беше съшита с бели конци.. Еле пък края..

# 582
  • София
Можело и още по зле.
Жанра отива вече на психария.

# 583
  • Галифрей
На мен също много ми хареса за Хан Аспарух ❤

Страх ме е да гледам 😩

# 584
Що, да не вкараха зомбита, да и изглежда по-съвременно. 😁

Общи условия

Активация на акаунт