Войната на буквите

• 31 205
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Велико Търново
И Великолепния век го даваха в праймтайма на националната ни телевизия да се дивим колко велики са били турците. А нашия сериал го излъчват по най-смотаната тв, дето никой не я гледа, в неделя... като почнем от там.. че да стигнем до нелепия сценарий..
Ако "Великолепният век" са го давали по националната ни телевизия, значи са го давали по най-смотаната тв, дето никой не я гледа. Просто за мен "националната НИ телевизия" означава БНТ. Да, bTV и Нова са на национално ниво, но са си частни медии.

lady Koup, може ли да напишеш заглавието на филма, за който си писала?

В театър работи.
В Българска армия. И то от години.
Не на едно място чух и прочетох, че все още е студент. В такъв случай още от началото на студентстването си е в театъра, щом е "от години".

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 22:58 от DamaPika

# 346
Идвам да си сверя часовника и да споделя първи впечатления.
Харесвам исторически сериали, заради нравите, дрехите, прическите, жилищата, интериор, екстериор, прибори, посуда.Всякакви дреболии са ми интересни. Тук обаче е 5 за 4, като постен театрален декор.
  От каста харесвам двамата сина на Симеон и внучката на визант император, Деян Донков е трагедия, мръщенето и патоса са ми изкуствени. Духовникова се справя добре, Захари никога не съм го харесвала.
  Но най-нелепи са ми разговорите и репликите , с глас се смях Симеон като каза на жена си "Стани от там(трона), ако обичаш. Царя не може да говори така, най-малко пък Симеон, и особено по него време.
  Или визант. император към внучката," това е българския княз", познавате ли се И тя отговаря - Засякохме се в Магнаурската школа 😂 Абе има оттенък на историческа пародия на моменти, което ми е забавно, а нали това е целта на един филм 🙂
  Продължавам да гледам, интересна ми е историята.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 23:58 от araselia

# 347
  • Галифрей
Даниел Върбанов съм го гледала някъде обаче не мога да се седя къде 😆 Иначе играе в пиесата “ Стъпка по стъпка”

# 348
Пуснах си аз да го гледам. Не съм етнограф, но керамика доста близка до троянската в 10 век ?

# 349
  • Бургас
DamaPika, Това е филмът.

# 350
Тази сутрин 17.01 в студиото на "100% будни" гостуваха сценаристът Теодора Маркова и актьорът Даниел Върбанов.

Коментар от фейсбук

# 351
  • Варна

Коментар от фейсбук
Скрит текст:

Що за тъпотия - нито розетата от Плиска е тракийски медальон, нито Боян мага е масонски образ.
Коментара е идиотски.

# 352
Трябва да се използва всеки повод за вселенска конспирация срещу клетия български народ. 😂

# 353

Коментар от фейсбук
Скрит текст:

Що за тъпотия - нито розетата от Плиска е тракийски медальон, нито Боян мага е масонски образ.
Коментара е идиотски.
Не знам... паметника е истински в Бургас и четох, че се е появил без разрешение от общината. Каква е логиката изобщо да се прави такъв паметник.

# 354
  • Бургас
Аз в крайна сметка не разбрах този Баян съществувал ли е, или е измислен герой, защото в Уикипедия не пише Симеон да има такова дете.

# 355
  • София
"Боян Мага, също срещан и като Баян, Боян Магесник, а и с християнското си име Вениамин, е син на цар Симеон Велики. "

# 356
Реална личност, но хроникьорите са го описали като магьосник и че се превъплъщавал във вълк и орел 🙂 Достоен да е първообраз на Джон Сноу 🙂

# 357
  • Бургас
Аха ясно. Но тук той още не е станал "Мага", нали, значи трябва да ни го представят поне в началото като Вениамин. Да не се бъркат хората, които си нямат понятие от история, като мен.

# 358
Не е ясно, различни източници твърдят,че всъщност може и да няма такова дете, тоест хроникьорите да го бъркат с Иван. Иван и Вениамин/Боян Мага да са един и същ човек или по-скоро Вениамин да е измислен и да става дума само за Иван. Някъде го четох, но не помня къде.... не знам къде най-точно може да се проверят хрониките, може би в Оксфрод и Ватикана?

# 359
  • Варна
Не е ясно, различни източници твърдят,че всъщност може и да няма такова дете, тоест хроникьорите да го бъркат с Иван. Иван и Вениамин/Боян Мага да са един и същ човек или по-скоро Вениамин да е измислен и да става дума само за Иван. Някъде го четох, но не помня къде.... не знам къде най-точно може да се проверят хрониките, може би в Оксфрод и Ватикана?
Има ли значение дали Боян Мага се е казвал Вениамин или Иван? За филма имам предвид.
За историята след като не знаем нищо за Иван, също няма значение, поне докато не научим нещо повече.

Общи условия

Активация на акаунт