В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 39 771
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Като изключим оценката от класното по Мат., и утрешното класно по БЕЛ, всичко друго е точно. Всеки ден има емоции, така хубавко ми разказва, чак ми иде да тръгна отново на училище. Класната вчера потвърдила думите на едното момче, което казало - Г - жо, досега не сте имали клас като нашия. Тя в отговор - вярно е, за вече n.. години, на клас като вашия не съм попадала, всичко което става е за първи път. Едни шушукат, други спят, трети дремят, други или ги гони от час, или ги праща при психоложката. Като ги изгони от часа, отива да проверява дали са отпред, гледа жената, но никой няма. Калпазаните хойкат по коридорите. Вчера някой или някои, от 10 клас, решил / и, да вържат вратата отвън, докато те са още в час. Вързали вратата с лента от украсата на елхата. Тамън жената викала как викнала майстора да оправи къде каквото може, и тва едното казало, чакайте Г - жо, аз ще я отворя, ся като се засиля и с един ритник ще я отворя. Женицата само в шок дето не изпаднала. Миналия месец, последният ден в който имаха час с Г - на по Философия, човекът отваря школо, и мойто диване какво да види, 72 броя забележки за класа, похвалите време не останало да помни. Снощи като ми каза, вика, ми то на ден се случва и по 4 - 5 забележки да получат, то даже е учудващо, че са толкоз малко. Явно не всички ги нанасят. Вчера пак щяла класната да пише забележка, но на края се отказала, хванало я жал, тъй като първата когато я писала на едното момче, му забранили компютъра, при следващи пък, нищо уж не му казвали, но класната все пак не му я писала.
Като цяло, при тях всеки ден си е с емоции.

# 151
Здравейте,  можете ли да ми кажете задачите за класното по мат горе-долу какви са и класното по БЕЛ какво включва в частта от литературата. Питам защото днес имах спор с набора. 😁  Госпожата им била казала,  че на класното по мат щели да имат задачи само от алгебра, а аз мисля, че класното обхваща целият материал от срока и със сигурностще има и задачисвързанис геометрия. Утре ще го натиря да учи, но първо ще му натрия носа 😂

# 152
Tatatuni,  при нас класното е било от 4 задачи. Три от геометрията и само 4 задача от алгебра. Обикновено класното е на целия материал от срока, или поне на по-голямата част. При нас не е имало теория на вероятностите и вектори.
Редактирам се. За класното по БЕЛ при нас беше реално само по литература. Есе разбира се.

Иначе при нас няма "сътресения" по учебния процес. Вълненията са ни по проблеми с третата сливица. На 14 години се оказва, че има 3степен, трета сливица и препоръката е да се махне, разбира се. Най-вероятно от нея продължават е проблеми с ушите. Отделно ще слагаме брекети, и трябва и да махнем мъдреците, за които няма място на челюстта.

Ваканцията си я изкара спокойно. Нямаха почти домашни. Само една книга на немски прочете. Какво е разбрал обаче, той си знае.

# 153
  • Сф
И при нас класното по математика ще бъде само на геометрията, доказваници там разни и раздела за корен квадратен. Също без вектори и комбинации. Отворени задачи с пълни решения.

# 154
Вчера правиха по -математика каза ,че били 5 задачи 4 корен квадратен и 1 геометрична. Той се готви на целия материал и чак беше леко разочарован.Sweat Smile
Остана само в понеделник да направят по- английски .Там нещата ще са сериозни ,класна им е и малко цербер.Аз с нищо не мога да му помогна с подготовката ,защото не съм го учила езика на самотек е там.

# 155
Математиката още не е минала, но класното по БЕЛ е вече вкъщи. При нас беше от две части. Първа, български език, отначало четене с разбиране, след това въпроси от граматика. Втора част литература. Въпроси от Илиада и въобще митологията. 2-3 въпроса за развиване, нещо от рода на тези. В крайна сметка има 4. На две точки бил от петицата. В частта с литературата има почти максимума топки, включително на тезите, но българския го е омотал здраво. Дори въпросите за четене с разбиране е оплескал. Въпросите за правопис бяха основно за слято, полу-слято и разделно писане. Там също се е омотал тотално, но съм и сигурна, че така и не си е направил труда да прочете и научи правилата.
Математиката ще е другата седмица. Мисля, че там е по-добре подготвен. Ще видим.

# 156
Много ви благодаря 😘 Сега ще му набия канчето😂

# 157
Тататуни, при мойто диване по Мат., задачите не помня колко са били, май към 9, две или три по геометрия, другите корен квадратен. По БЕЛ е имало и по двете, общо 40 въпроса, като последното беше, да направят нещо като отг. на цитат, в рамките на 8 до 10 изречения, по него беше върху конфликта м/у Креон и Антигона. На 7 - ми или 9 - ти въпрос, пък било текст в който да допълват, никой нищо не бил написал. Съдържанието е било - от какъв вид е написан някакъв си текст или статия, нещо такова, какъв жанр, в каква писмена форма е, все от тоя вид. По БЕ, не ми каза, но доколкото разбрах предната вечер, е имало откриване на грешки, къде трябва да има главни букви, пунктоациони и граматични грешки, слято и полуслято, май и за временана е имало. Последният въпрос от класното носело 10 точки, като той може да ти докара и 6 - цата, ако на другите въпроси е отговорено вярно.

Зайче, час по - скоро я махнете, аз заради ЛЛ, години чаках, сигурно още щях да си чакам, докато и я извадят. Имаше големи проблеми от нея, оказа се, че и назалните трябваше да се махнат, година по - късно и тях ги махнахме. Сега определено е сто пъти по - добре. Когато и махнаха др. две, стана панаир, ма как, ма защо, никой не ни е питал, ти знаеш ли какво може да се случи, и това от устата на ЛЛ и алерголожката. И едната и другата явно са си мислили да точат пари, колкото се може повече. Добре стана тогава, че попаднах на добра мед. сестра и втория път на добра лекарка, пак алерголожка, които ми дадоха направленията, поне те мислеха за доброто на детето ми. И двато пъти като я водих да и ги вадят, единственото което чувах, беше - иииххх, аааххх, олее, и всякакви подобни възклицания на почуда. Даже същия доктор който и мана първо третата и после др. две, като му я закарах отново, тъй като явно нямаше как да я помни, ме питаше какво се случва, аз пък му казах, ако може първо да погледне, пък после ще му кажа, стаята се осветяваше предимно от тв, тя беше с гръб към прозореца, човека като видя, единственото което успя да каже еее - ихххх ( звук като поемане на въздух като все едно някой те стряска ), та набързо махнахме и тях. Затова, намери добър лекар и отивай. Недей да отлагаш, третата сливица носи със себе си големи здравословни проблеми, вкл. и захапката.

Бокси, какви са му оценките по АЕ, ако му са хубави, няма от какво да се плаши. Иска се спокойствие.
Цитат на: ston link=topic=1509213.msg45837714#msg45837714 date=1673075973 В частта с литературата има почти максимума [b
топки[/b]

Точно тези топки са важни. Иначе по Мат. твойто ще се справи, там му върви. Но туй с тия недостигащи точки, най го мразя, мъчи се мъчи се, ииии, баааммм, една, две точки го делят детето от по - хубавата оценка.

Моето очаква поне 5 - ца да има, да видим проверката какво ще каже. Ако се е справила както трябва, ще си я получи. Между другото, учителката им е много пекана. В четвъртък така хубаво им е обяснявала, направо като за ДЗИ, по едно време се е оплаквала, как от всички 12 - токласници, не са успели да се справят с по - лесната част по БЕ, когато им е дала пробните да ги правят. Доколкото разбрах, и тяхното класно вчера е било нещо под формата на ДЗИ, дори ги посъветвала да се упражняват на предишните ДЗИ - та, да добият опит. Не знам, ноо, мен мъ кефи много сегашната им учителка по БЕЛ. Дано до края си останат с нея, ако от следващата година им стане класна, ще съм още по - доволна. Поне на този етап се представя екстра. Аз пък друго се чудя на диването, как успява да запомни всички тези имена от митологията. Най - вече по - засуканите, и кой какво е правил. Другото което се чудя е, защо в учебника не пише, че Прометей е дал огъня на хората, или аз нещо бъркам и съм запомнила грешно.
Малко дълъг ми стана поста, за което се извинавам.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 10:08 от Тони ♒🍀

# 158
Тони  ,шарени са 7-6ци ,6-5ци една 3ка и една 4ка. Та има какво да се притеснявам ,че е на кантар и втория срок може да не взема стипендия.

# 159
Ееее, то хубавите надделяват, значи нема от кво да съ плаши. Кат каза стипендия, и аз се надявам поне на 5 от класното по БЕЛ, та да хване поне втория срок. Ако знам, че диването може да обяснява как си требва, бих ти я дала на заем, да помага на твоето.
 Класната им казала кога ще е състезанието, на 25.01., на диването и казах да не съ прай на мряна, и умишлено да се съботира, иначе ще я натиря. А тя ми вика, ми ако е труднооо, бе как мамина златна ще е трудно, то ще е върху неща които ги учите сега, на теб и за 12 - ти клас да ти дадат, пак ще се справиш. Да видим, дано не направи някоя глупост, и дано да е здрава за тогава. Никога не е била на състезание по АЕ.

Честити именици, и за предишните от 01.01. та чак до днес. Даже ще включа и следващите дни, че съм си забравана. Бъдете живи и здрави. Дълги години да празнувате.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 10:44 от Тони ♒🍀

# 160
Не я пренавивай за състезанието ,каквото направи такова.Колкото и да знаят ,като се явят има доза стрес и време ,които им влияят.Моят е голям математик, но на състезания почти винаги оплесква нещо ,като си ги направи в нас е без грешка.Хубаво е да се явяват на подобни състезания ,но аз съм му казала ,че е за забавление ,а не на живот и смърт и той ходи с желяние и се записва за всичко Simple Smile
И аз да поздравя именниците.От здраве да не се отървете и да си изкарате добре на този хубав празник!
Ееее, то хубавите надделяват, значи нема от кво да съ плаши. Кат каза стипендия, и аз се надявам поне на 5 от класното по БЕЛ, та да хване поне втория срок. Ако знам, че диването може да обяснява как си требва, бих ти я дала на заем, да помага на твоето.
 Класната им казала кога ще е състезанието, на 25.01., на диването и казах да не съ прай на мряна, и умишлено да се съботира, иначе ще я натиря. А тя ми вика, ми ако е труднооо, бе как мамина златна ще е трудно, то ще е върху неща които ги учите сега, на теб и за 12 - ти клас да ти дадат, пак ще се справиш. Да видим, дано не направи някоя глупост, и дано да е здрава за тогава. Никога не е била на състезание по АЕ.

Честити именици, и за предишните от 01.01. та чак до днес. Даже ще включа и следващите дни, че съм си забравана. Бъдете живи и здрави. Дълги години да празнувате.

# 161
Честити да са имената и на вчерашните, и на днешните празнуващи! Да са здрави и да си носят имената с късмет.
При нас класното по МАТ беше на всичко. По БЕЛ само на литература. И похвалвам моя хубавец с 6 на класното по БЕЛ. Това си е събитие за него, но и двамата сме наясно че е, защото не е имало въпроси по български език. По МАТ също има 6, но той там за момента няма драма. Записал се е на олимпиади по всичко, което се сетя. Има драма, че тази по АЕ, и тази по история са в един и същи ден и час. Казах му да си избира едното, и това е. Най-вероятно историята ще победи. Той обича да ходи по състезания и олимпиади. Не се готви допълнително, спазва принципа - важно е участието:) Някой път блясва с някое класиране, някой път е с минимум точки. И от двете не се впечатлява:)

# 162
Честита Нова Година! Бъдете здрави и щастливи!

Минавам на бързо да ви почерпя за имениците - вчера дъщеря ми, а днес мъжете. Честит празник на всички, които празнуват.
Скрит текст:

# 163
  • Mars Hotel
Живи и здрави да са и да те радват, nells!

# 164
  • София
Да са честити имениците!

И при нас се занизаха олимпиади. Сигурно има и контролни. Ама дребса си ги следи.
За стипендията напомням от време на време, но не го юркам. Ако си я изкара, за него си е. Джобни му даваме отделно.

Общи условия

Активация на акаунт